Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 11 februari 2015

52 reacties

 1. De swell die er vandaag nog loopt is te klein om op te surfen. Misschien als je het met een SUP of longboard probeert…

 2. Die foto’s van het suppen zijn ook nog niet gepost.

  Petje af voor die gasten. Ze waren er vroeg bij toen er nog geen golfsurfers aanwezig waren. En ze zaten op een spot waar niemand anders lag. Knap dat ze hun peddel bij zich weten te houden in dit soort bakken!

 3. Nu we weer offtopic mogen:

  Ik ben in de markt voor een nieuw longboard. Zoek iets van een 10′ noserider.

  Mensen ervaring met UK/NL shapers? Andere tips? Alles is welkom

 4. @nieuw longboard:

  Wat is precies je vraag? Ben je er al over uit dat het een 10 foot noserider wordt?
  Zo ja, dan kun je bij Hartbeach binnenlopen voor bijvoorbeeld de 10 foot Model T (van Takayama), of bij High Tide in IJmuiden… daar staat ook nog wel wat moois in de 10 foot range.

  In NL zijn er ook enkele shapers, maar waar een shaper in de US duizenden boards heeft gemaakt… blijft de teller hier vaak wat lager steken; waarmee ik niet zeg dat een board van een NL shaper niet goed is… maar het zijn vaak geen ‘proven-designs’.
  Nog een optie is zelf (onder begeleiding) maken. ’t Is net waar je naar op zoek bent; de experience, een kek board van een kekke designer (zoals die van Robin Kegal / Garo Herói) hierboven, of een bewezen model als de Model T. Voor ieder wat wils.

  Zelf heb ik een ontwerp van een Amerikaanse shaper in Frankrijk laten maken en glassen, dat kan ook. Of je houdt het helemaal Europees en gaat bij Lufi kijken (ze hebben een Noserider in hun assortiment en ze doen ook customs).

  Waar ik wel benieuwd naar ben is of dit je enige ‘log’ in je quiver wordt, of dat je er meer naast hebt (zoals een performance longboard)? Want als je voor één longboard gaat, dan zou ik voor de beach breaks in NL iets minder snel voor een dedicated noserider gaan tenzij dat écht is wat je zoekt… en je het gebrek aan wendbaarheid op de koop toe neemt. De ‘middenweg’ zou een In the Pink van Takayama kunnen zijn: weinig (nose)rocker, maar wendbaarder vanuit de tail.

  Ik houd het hierbij, kan er nog dagen over praten, maar uiteindelijk kun je beter wat longboards zelf proberen en kopen wat jij fijn vindt surfen… zelf wissel ik wel eens van board met iemand in de line-up; in Nederland de beste manier om eens wat nieuws te voelen, want trust me; een testritje op een Model T van 1.600,- euri zit er waarschijnlijk niet in 😉

 5. Bedankt voor de reacties! Zowiezo een nieuwe noserider. Heb mijn huidige 10 footer afgelopen maandag gesloopt met een ongelukkige pearl actie 🙁

  Het is een van mijn drie longboards. Ik heb ook een HP en allrounder.

  Dacht als ik toch €1000 uitgeef kan ik misschien beter wat op maat laten maken. Mooie triple stringer met resin tint ofzo

 6. @ Nieuw Longboard, voor onder 1000 euro kun je er een bestellen, helemaal op maat geshaped door Phil Grace, triple stringer is wel stukje duurder. Als je geïnteresseerd bent, stuur maar ff een mailtje

 7. @nieuw longboard: ah, ja dan is het wel super om de Noserider weer terug in je quiver te stoppen.

  Alles bij elkaar was ik rond de 1200 euro kwijt (incl. verzenkosten vanuit Frankrijk) voor mijn 9’6” noserider (resin tint, pointé leash, knee paddle patch, etc.).

  Mag ik vragen wat jij als allrounder surft… daar ben ik namelijk nog naar op zoek 😉

 8. Tobias,

  leuk dat je mijn SUP-foto’s gepost hebt en dank voor je leuke reactie!!
  Was als eerste in het water en Frank en Richard Proost (zijn vrouw Ingrid heeft deze foto’s gemaakt) volgede snel en nog 2 SUPmaatjes…pas later kwamen er golfsurfers bij idd

  Uitpaddelen was idd ook erg goed te doen, deze bakken stonden er niet constant. (gelukkig), maar jeemig wat was dat mooi! Af en toe wel ff een dikke set over je heen laten rollen, maar dan werd het lang genoeg rustig om buiten te komen

  Paddle was geen probleem om vast te blijven houden, adem inhouden 1x wel 😛 Bleef maar (als “een vlaggetje” achter mijn board) meegesleurd worden… ghe ghe..

  Na 2 van die bakken werd ik wat relaxter en toen ben ik er ook meer op gaan rijden, de lip zelf nooit kunnen halen, dat had ook wel vet geweest… van mij mogen ze vaker zo binnen komen rollen!

  In de ochtend ook al met windsurfset van de (iets minder hoge, maar ook overhead) golven genoten

  Dus dit was een TOPdag!!

 9. Eerste mini short tripje is een feit dit weekend !!! Iemand meer ervaring met de minder bekende spots als Vaucottes & petites Dallas? Etretat en Yport zijn natuurlijk de classics !!! Heb info verzamelt op MSW qua getij en wanneer getijden vallen maar beetje extra info is altijd leuk !!!

  Ook graag meer info waar je met busje kan staan om te slapen en zijn er surfshops in de buurt om tussen de sessies wat te doen te hebben.

  Volgens MSW komt er dit weekend swell binnen en is de wind geen spelbreker? Hoor het graag tegemoed

 10. Cecesurf.com . Custom, erg goede longboards. Werken zonder shops/tussenpersonen en kunnen dus lagere prijzen hanteren. Voor €80 wordt je longboard naar NL verstuurd. Zijn gespecialiseerd in klassieke shapes en weten heel goed waar ze het over hebben. Ik ben fan.

 11. Ik zit te kijken om even een weekje naar frankrijk te rijden, niet te ver, zit te denken aanr de vendee of naar normandie in de buurt van le Rozel. Wat denken julie? Le rozel is wat dichter bij maar daar zit de wind niet helemaal in een lekkere hoek… vendee wat meer opties maar ook weer stukje verder rijden….ben benieuwd naar jullie adviezen!

 12. @ The Bodhi,

  Ben er geweest, maar hebben uiteindelijk alleen Yport gesurft. Vaucotte en Le petit Dallas gecheckt maar niet kunnen surfen. Zal met bepaalde samenloop van omstandigheden best ok zijn. Maar kans dat je iets surfbaars scoort is volgens mij niet zo groot. Is allemaal wel goed te rijden. Afstand tussen de spots is niet zo groot. Voor kamperen kun je terecht in Yport. Net iets erbuiten heb je camping die over het plaatsje heenkijkt. Supermooi uitzicht. Surfshops heb ik er niet gezien. Misschien in Fecamp of Le Havre? Succes.

 13. Stelt idd niet veel voor dinsdag, maar met een beetje mazzel waait het van maandag op dinsdag 25 knopen uit NNW aan de Engelse oostkust. Dan zou dinsdagmiddag wel een klein golfje kunnen binnenlopen. Verder is het wachten tot het weekend. Vanaf dan gaat het los met meestal veel wind uit het westen. Nee, zo goed als 1e week februari gaan we het in NL en Belgie niet vaker zien. Vergelijkbaar met de Elfstedentocht die ook slechts sporadisch voorkomt. Overigens is het wel mogelijk dat zoiets 2 keer in een of twee jaar achter elkaar voorkomt. Laten we het hopen, want dit smaakte naar meer!

  http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/t51.2885-15/10995213_816578818390308_713949652_n.jpg

  Kaartje voor dinsdag 00 utc

 14. Nou ik weet nog 2010 toen hadden we ook erg mooie golven ! nu maar voorbereiden op dinsdag mischien traks toch effe om de pier peddelen!? Training!

 15. Of zelf een mooi houten longboard maken? Bv tijdens een workshop. Erg leuk om te doen. Surft prima en staat ook nog mooi aan de muur.

 16. Is dat een beetje te doen, qua gereedschap wat je nodig hebt en hoeveel kosten aan hout en ander materiaal? Hoe zwaar word zoiets? ik zag pas een houten longboard op MP staan, was 12 kilo!!

 17. Voor de constructie kom je met standaard gereedschap (decoupeerzaag) al een heel eind. Voor het shapen zelf is een bandschuurmachine erg handig. Voor de meeste mensen zijn vooral de grote lijmklemmen een investering, of je moet erg creatief worden met tafelconstructies.

  Ik heb al mijn vuren hout gewoon bij de Gamma gehaald. Er zijn houtsoorten die in principe beter geschikt zijn qua gewicht en uiterlijk maar die zijn vaak duurder. Nu was ik ongeveer €100 euro aan hout kwijt voor een 8 footer, inclusief het hout voor de rockertafel.

  Wat het board nu weegt weet ik niet. Licht istie niet, maar dat is voor een groot board niet zo erg. Voor een HP thruster lijkt de techniek me minder geschikt.

 18. 12 kilo is veel te zwaar dat kan veel lichter. Ik denk rond de 8 misschien 9 kilo dat mogelijk is. In het water merk je dat gewicht nauwelijks. De kosten vallen ook mee in ieder geval veel minder dan een nieuw board. Het kost tijd en enige handigheid komt van pas. ……

 19. Ziet er goed uit! Mooie inlay

  Neem je tijd mee in de kosten dan hebben we het nu al over een plank van duizenden euro’s en het ding is nog niet eens klaar

 20. Heb je misschien een linkje ofzo waar een houten board maken wordt uitgelegd? Hoe heb je research gedaan?

 21. ik ben nu zelf ook bezig met het maken van mijn eigen longboard 9.6 daarom wil ik hier toch even aan toevoegen dat ik een eigen kosten raming gemaakt heb en ik kom toch uit aan een 600 a 700 euro dit is incl. fin, leash, epoxy,….
  en zonder het materaal omdat ik daarover beschik…
  maar het heeft voor jezelf altijd een grotere meerwaarde:)

 22. epoxy, glasvezeldoeken, deftig hout, vinnen, leash… het totaal pakket e
  dit is niet enkel de constructie e…