Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Zondag 8 februari 2015

74 reacties

 1. Gisterenavond tot 8 meter hoge golven aan de ingang van de Noordzee.
  Vanochtend 270cm swell in de range 30-100mhz. Die dagen kun je op
  een hand tellen en komen meestal alleen voor bij een aantal dagen
  zware storm uit het noordwesten.

 2. Er vroeg laatst iemand wat er aan de hand was met rijkswaterstaat.nl en de boeigegevens:

  “AANMELDER OP DE HOOGTE GESTELD GEOTOOL WERKT WEER, ER WORDT 5 X PER DAG EEN REBOOT GEDAAN OP DE DATABASE DAARNAAST WORDT ER NAAR EEN STRUCTURELE OPLOSSING GEZOCHT.
  DE CALL WORDT DERHALVE GESLOTEN.”

  @Tobias: welke alternatieven raad jij aan?

 3. Bij hoeveel wind valt er nog te surfen bij onshore wind en een golfhoogte zoals vandaag?

 4. jongensjongens dit is zeker geen plek om geheimpjes te verklappen? zoek en gij zult vinden luiwa mmes

 5. Scheveningen Zuid 12:00-12:45 – ik geloof dat ik door de zee ben afgedroogd vandaag. Ik heb geen score bijgehouden, maar volgens mij iets van 21-0 voor de zee 😉
  ’t Was dus ff paddletraining… op naar dinsdag voor mij!

 6. Rond 16:00 er in, flinke peddel en veel schuimbakken. Eenmaal buiten wel dik! Naar zonsondergang toe werd het rustiger en steeds beter te doen.

 7. Zo, dan is het mij toch een keer overkomen na jaren. Na een flinke 3e paddle-out op de zuid zat ik ineens voorbij de grote groep. Dan maar schuin zuidelijk en naar strand peddelen. Na een paar dikke bakken op mijn kop gekregen te hebben kwam ik er achter dan ik al een half uur in een cirkeltje lag te peddelen en geen lekkere golf kon pakken om terug te komen.
  Na een half minuut niet peddelen en snel noordelijk en naar buiten te stromen maar besloten naar de noord te peddelen en daar naar binnen. Haven was niet echt een optie met een vissersboot die naar buiten vaarde.
  Kostte wat energie maar weer aan de kant gekomen met als bonus nog één golf.
  Wel zo leeg gepeddeld dat ik er niet veel meer van kon maken. 😉

 8. NHN subliem van 16-18 uur. Om 16.30 ging de wind er totaal uit en werd het superglassy. Gezellig ook met paar man in het water

 9. Ijmuiden mooie longboard golven van 1600 tot 1800. Beetje glassy weinig wind super relaxt !

 10. hi , kan de vriendin van een mede surfer de foto’s van vandaag in domburg er op zetten , Thanks

 11. Wat een heerlijke dikke swell.
  Was net op tijd om het licht uit te doen in Cadzand..
  Hopelijk morgen weer een wegvallende wind eind vd dag met hoog water.

 12. Foto’s komen nog post anders je mailadres even rijden nu naar huis morgen foto’s even uitzoeken.
  Greetz

 13. aiaiaiai… wat een mooie plaatjes Ik had helaas geen keus gisteren en moest er ’s ochtends in vanwege verjaardag ’s middags. Een grote waardeloze klotsbak op de zuid tussen 10 en 12. Misschien 3 keer een schuimbak kunnen rijden maar dat was het dan wel weer. Stroomde als een lijpe daar.
  En als ik dan die foto’s zie dan had ik mijn niet bestaande snor moeten drukken en gewoon lekker ’s middags de plomp in moeten duiken.

 14. Ik heb begin vd middag gepakt omdat het nou eenmaal zou uitkwam 🙁 was echt utter shite…

 15. Kunnen wij in Noordwijk nog vandaag nog wat restjes meepakken van gister? Of is de surfmotor alweer uitgevallen. Ps, wat een gave foto’s zijn er gister gemaakt.

  Cheers

 16. iemand eyball wijk de cam is wat wazig
  en wat gaat het deze week worden ik zie z zw 2 deze week maar komt er nog wat swell deze kant op mmm zou bijna zegen dat ik maar eens een meteo cursus moet gaan doen

 17. Gister was meesterlijk.. en nu ben ik ongeduldig voor deze week. morgen. VANDAAG!

 18. @atmosphere k heb gisteren foto’s gemaakt op Domburg maar zijn niet allemaal even herkenbaar hoor.
  Als je je email geeft kan ik ze mailen ik heb namelijk verder geen facebook oid waar ze op komen.
  @domburg ik mail ze naar je deze week. Moet ze nog even een beetje uitzoeken.

 19. team Naish SUP was op IJmuiden om te trainen, maar met 6 a 7 bft geen makkie. boards werd onder je uit geblazen. maar man o man wat een mooie golven. maar te harde wind om lekker in te droppen. toen ik thuis was hoorde ik dat de wind weg was en de golven super waren. jammer gemiste kans. windfinder melde niet dat de wind ging afzwakken.

 20. Prachtige swell gister tussen 15:30 en 17:00 op MV2. Maar voor een nog steeds enigszins geblesseerde herintreder van krap intermediate surfniveau was het net even wat te heftig. Was al blij dat ik twee keer door de (eerste) branding heen kwam, maar daarna was er helaas onvoldoende kracht en souplesse in mijn lijf over om één van die brute lijnjes te scoren. En van het bereiken van de achterste banken (waar het écht hoog was) kon ik alleen maar dromen. Wel vanaf de kant genoten van die gasten die de één na de andere cutback op de overhead bakken produceerden.

  Had vanwege opkomend tij trouwens verwacht dat de stroming wat minder zou zijn, aangezien de getijstroming tegengesteld was aan de windrichting. Maar ik dreef voor mijn gevoel alsnog als een malle af richting het zuiden. Stroming door de wind dus sterker dan getijstroom? Of was de getijstroming tegen die tijd alweer voorbij?

 21. Vaak is de stroming vlakbij de kant wat sterker dan dieper opzee. Vaak op de maasvlakte ook tegengesteld.

  Stroming door swell is gister denk ik de grootste factor geweest. Kon er zelf helaas niet bij zijn

 22. was vandaag rond 11.30 op wijk maar twas niet echt surfbaar stroomde behoorlijk ,rommelig en alleen maar rollers en de er kwam net iemand uit die het ook maar nix vond .
  morgen ? volgens die austoria boei komt er toch wat aan voor morgen of zie ik dat verkeerd? wind gaat naar zuid zou toch wat moeten worden lijkt me of zit ik er helemaal naast @tobias

 23. Tobias,

  enig idee of er genoeg deining over blijft om in de vroege ochtend maasvlakte te fish/longboarden met ‘aflandige’ wind?

 24. @ Morgenochtend tip je kan surf sms/app nemen waarin surfweer gedetailleerde forecast geeft voor verschillende spots, of zelf een cursus volgen. Morgen einde van de ochtend ga ik het gewoon proberen op de Maasvlakte. Als goed is moet er wel een cleane lijn zijn alleen niet zo krachtig, vooral niet als je het vergelijkt met afgelopen zondag. Longboarden moet goed te doen zijn,met de fish hangt er een beetje vanaf. Windguru geeft ook bijna geen wind aan dat is voor ons golfsurfers dan weer positief.

 25. Paar ‘mood’ shots van een van de betere spots van ZH van afgelopen zondag. Vooral de offshore pluimen blijven priceless… Check voor meer op pelkaphoto.com
  grtz

 26. Er stonden zondag wat mensen met camera’s bij zuid tussen 1400 en 1700! Iemand nog wat mooie foto’s geschoten? Ik zie ze graag langskomen 🙂

 27. Eyeball Noorden van Holland:
  Ik ga van de restjes pakken wat ik paķken kan. Na vandaag wordt het even wat minder namelijk.

 28. Wijk 8:15-10:15 – heuphoog, redelijk clean (nog wel wat wind uit het noorden) met lijntjes. Ik vond het ’t mooiste lopen toen ik er net in ging (uur na hoogwater) en we nog met z’n drieën in het water lagen. Wellicht dat het aan het eind van de middag met opkomend ook goed wordt.

 29. holyshit! Redmar, je bent een held. ik hoop dat dit idd zo is. ik heb de vinder -ook een held- direct gecontacteerd. De mensheid is toch goed 🙂

 30. Ok mooi.

  Ik hoop voor je dat je ‘m gauw terug hebt.

  Kiters verliezen of vergeten wel vaker wat, hier in NL is het gelukkig nog vrij normaal om even een gevonden boardje op een forum te zetten ofzo;-)

 31. Maasvlakte was heerlijk op de achterste bank hele mooie cleane lijntjes. Nu weer even geduld hebben voor de volgende mooie dagen.

 32. off-topic: een tijdje terug stond hier een link naar surfhorloges die voor cheap te koop waren, lekker simpel maar wel handig en waterdicht voor de before-work-sessies. Ze kosten dacht ik maar 10 of 20 euries maar ik kan de site niet meer vinden. weet iemand toevallig waar ik het over heb? Thanks

 33. @Tobias: sms voor vanmiddag wijkie 16-18u was helemaal goed! 1m plus, clean, wijkse kommetjes met lengte. Helemaal top!

 34. Foto’s domburg: Ik zal ze morgenochtend mailen naar jullie ben nog even te druk geweest om ze uit te zoeken maar zal het vanavond echt doen. @opa als je ze wilt moet je even je mail adres geven.