Nuttige surfweer info:

Surfweer van Donderdag 4 december 2014

72 reacties

 1. Kaartje met het koufront van vrijdagmiddag en de troggen met koude bovenluchten (blauwe lijnen).

 2. Inmiddels staat de nieuwe site er al een tijdje op en ik vind ‘m er prachtig uitzien. Ik mis alleen op de mobiele versie de mogelijkheid om naar eerdere weerberichten terug te gaan om bijvoorbeeld de foto’s in de reports te bekijken. Verder awesome!

 3. Wat was ookalweer de datum van de vorig forecast? Wil de foto’s van gister nog een keertje zien!

 4. ai, missed it yesterday..!!
  Da’s dan wel weer een pijnlijk bij-effect wanneer alles geregistreerd staat…
  En mensen: denk aan je gewrichten als je op je vijftigste ook nog lekker wil peddelen. KOUD!

 5. Niet een idee om een ‘vorige’ icon bovenin te gooien, zowel op mobile alsook desktop zodat je steeds een bericht terug kan gaan.

  Op de mobile versie zou een ‘swipe’ actie top kunnen werken als vorige..

 6. Whaas nog een jaartje dan ben ik inderdaad vijftig en surf dan al meer dan dertig jaar maar nog steeds niet koud !koudste sessie was min zeventien in vier mm pak yihaaaa

 7. Is die foto van die lonely supper nou een webcamshot of was je de hond aan het uitlaten?

 8. Top dat je dit schrijft maar ik kon er toch nog best moeilijk uit opmaken of er nou wel of niet gesurft kon worden op zaterdagmiddag

 9. Ik zie op de site van timboektoe dat er een storing is met het netwerk. Maar de webcamshot op www. scheveningenlive.nl/tim.jpg doet het wel. Dit plaatje is dan meteen ook het antwoord op de vraag over die lonely supper en de hond uitlaten..

  Timboektoe heeft de streaming van de webcam bij hetzelfde bedrijf in beheer als scheveningenlive.nl. Vandaar de url. Je moet deze vaak wel f5 refreshen of www. ervoor plakken of er weer afhalen en opnieuw invoeren in je browser om het meest recente beeld te krijgen. Maar dat die nog actueel is, blijkt wel aan de datum/tijd stamp linksboven in beeld.

 10. offtopic hulpvraag! Kent er iemand een aan te raden Surfcamp op lombok? Heb 2,5 maand Indonesië voor de boeg en zoek naar een goede plek om mijn vriendin van beginner naar intermediate te krijgen zodat we zelfstandig kunnen surfen! alvast bedankt!

 11. @Xavier: Er zit aan Gerupuk (oosten van kuta) een zweeds surfkamp, dat vind je wel, weet neit of het goed is maar veel meer surfcamps zo dicht bij de breaks vindt ge nie. Google maar swedish surf camp lombok en ge komt er wel bij uit 🙂 Succes

 12. In gerepuk is het ook mogelijk om prive surfles te regelen. Dit is niet eens zo duur. Daarnaast worden er in kuta lombok veel verschillende surflessen aangeboden, maar ik durf niet te zeggen of deze surflessen ook plaats vinden in gerepuk. Ik zou wel zeker aan raden om in kuta te verblijfen en op en neer te rijden naar gerepuk. Let daar bij op dat je niet in het donker terug rijdt want dan is de kans dat je overvallen wordt!

  Ik heb zelf 4,5 maand op lombok gewoont, dus als je nog op zoek bent naar tips dan hoor ik het wel!

 13. @ @reprisal

  ollies point? waar is dat dan precies?
  ik ga gewoonlijk naar fort napoleon maar met die nieuwe opspuiting….

 14. ah die parking aan mariakerke? ongeveer.

  zal ook daar eens zien, mijn kompaan heeft net afgebeld…

 15. Lombok is maaster voor surfen maar vergeet niet je oogkleppen op te doen.
  En denk niet te hard na over de 100 keer per dag dat de surf trip bootjes die je naar de spots brengen de koraal rif kapot trekken met hun ankers. all year round..

 16. Gerupuk is heel druk! Daar lig je met minimaal 50 man in het water en dat al om 7h in de ochtend. En gerupuk is heel smerig stadje. Wel zit daar 1 super relaxt surfcamp. Surfcamp lombok.

  Als je geen beginner bent zou ik dichtbij mawi of are guling zitten. Dus dan is kuta prima.

  Gr

 17. Als je in Gerupuk enigzins rustig wil surfen is van 10 tot 2 vaak het beste. Zoals Brenda zei, ga niet de weg op (de dorpjes uit) als het donker is… er komen nog wel eens overvallen voor.

  Als jullie echte beginners zijn zou ik eerder aanraden om in Bali wat beginnersspots te zoeken. Plekken zoals Kuta Beach Bali (hoe vervelend de stad ook is) zijn wel perfecte spots om het surfen beter onder de knie te krijgen.

  Dan kan je daarna naar Lombok om leukere spots als Are guling en Ekas (Aanradertje!) te surfen

 18. Wat een onverwachte rustige zaterdagochtend op de noord..
  Beetje hoogte beetje lijn, en mn kater is helemaal weg…heerlijke sessie..
  Waar was iedereen?

 19. Velsen gong weer af wat een mooie golven mooi weer en lekker net voor de gekte eruit yihaaa

 20. van 1 tot half 2 was het slappe hap op de noord, maar daarna heerlijke shorebreak. hol en krachtig. Lekkere golven gereden en regelmatig een spoel en schuur sessie met schelpen-scrub.

 21. julianadorp 11.30 – 13.30: clean, constant, praktisch windstil, leuke lijnen, circa 1 meter, shortboardable

 22. Parnassia 13:00-15:00 – onverwacht clean, was inderdaad praktisch windstil. Kwamen leuke setjes met lijn door; zeer goed te doen op de lange plank. Ik denk toch wel dat vandaag een plek in mijn top 20 van 2014 krijgt.

 23. wat er woensdagop de Atlantische oceaan gaat gebeuren is ongekend, ‘ze’ gaan ierland en Shotland definitief van de kaart vegen lijkt wel. Een gebied met een oppervlakte van België NederlandFrankrijk Duitsland bij elkaar met swell van meet dan 48 ft(off the scale)
  Nog gekker als Hercules was.

 24. Wijk was rond 13:00 uur wat rommelig, maar bij het uitpeddelen was dat zooitje voorbij. Prachtig uurtje en daarna werd het wat minder, echter rond 14:30 begon het mooi te lopen, mooie setjes -zeker als je wat verder in zee lag-, groot (echt heel groot af en toe)…stoked..

 25. Perfecte dag vandaag totdat ik het board ging spoelen :-). Aan de voorkant is gebroken terwijl achterkant blijft heel. Iemand heeft ervaring hiermee? Dit is mijn allereerste board, gekocht in Bali. Weggoien en de volgende trip naar Bali een nieuwe kopen of is dit moeite waard om te repareren? Vast dank voor jullie feedback.

 26. Patty,

  het KAN gerepareerd worden maar kost best knaken. Als het een goedkoper board is waarschijnlijk niet de moeite waard. Ik ben aan het oefenen met eigen reparaties en shapen, als je m weggooit kan ik m gebruiken als oefenmateriaal. Of ik probeer m te repareren voor je tegen een klein prijsje,ook goede ervaring

 27. Hoek was ook wel prima, hier een paar foto’s, geen idee wie de surfers waren maar mn broertje heeft wat foto’s gemaakt.

 28. Valt zeker te repareren. Kan je daarna gewoon weer op surfen. Zeker niet weggooien, als je het een fijn boardje vindt is het toch de moeite? En anders verkoop hem weer. Bij Ding Doctor of Versus in Scheveningen bijvoorbeeld kunnen ze hem prima repareren.

 29. Patty,

  Laat je board lekker repareren door Alex.
  Ik repareer al jaren boards, als je het niet erg vindt dat het niet zo mooi gebeurd is dit een makkelijke reparatie.
  Een board met een zichtbare reparatie zo voor in je neus vaart net zo fijn.
  Een board zo repareren dat je het niet meer ziet is wel een kunst en gaat zo door de 100 euro heen, maar lomp een beetje schuren, epoxy, glasmatje, nog wat epoxy, nog een glasmatje, nog wat epoxy, schuren, eindlakje moet voor drie a vier tientjes kunnen…

 30. Katwijk was een stuk groter dan verwacht en prachtig weer. helemaal windstil ook na 4 uur maar wel veel stroming. Krachtig en hol, toch echt meer dan een meter dacht ik zo?

 31. Hoi, hoi,

  Bedankt voor jullie reacties!
  Ik hecht wel een beetje aan mijn board… En ga ik pas over zes maanden weer naar Bali dan wil ik een nieuwe board kopen. Zeker moeite waard dus om voorlopig met dit board te doen.
  @Alex, als je niet te ver van rdam woont vind ik het te proberen bij jouw!

 32. Lijkt al surfbaar, wind neemt wel snel toe. Ik zal zo een nieuw bericht schrijven. Speciaal vroeg voor opgestaan op deze zondag.

 33. @Patty, ik woon in Rotterdam.. Je kan contact opnemen via rwpstuntridingapestaartjehotmail.com 🙂

  Ik ga er dan wel vanuit dat je er de tijd voor hebt, geen professionele doorlooptijden etc..

 34. Aaah, dat was toch wel lekker op de Zuid van 10-13 ofzo…
  Alle andere strandjes tot aan Fuutlaan liepen gewoon niet, op de kant of halfbakken golfjes op de 1e bank.