Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 21 augustus 2017

142 reacties

 1. Dat het op de buitenste banken brak was vanochtend in WaZ goed te merken (helaas). Je merkte dat alle seinen op groen stonden qua swell en wind, maar de lijn was moeilijk te vinden.
  Benieuwd hoe het vanavond (en wellicht morgenochtend) loopt!

 2. Mooi pics!

  @ tobias Wij (beginners) willen woensdag gaan, vorige week leek de voorspelling goed.. Nu bijna geen golven, wel offshore wind. Wat denken jullie? Spot maakt niet uit.

  Greetz!

 3. Petten zag er vanaf de kant super uit… maar dat was in het water net iets minder. Toch nog een beetje een klotsbak… hopen dat het vanmiddag beter gaat worden 👌👌

 4. Hey, handig zo’n paddel tegen indroppers.. 😉
  Gisteren was mooi! En vanmiddag weer (met wat meer genade voor de zwemspieren..) Met dank aan de surfweersms, eindelijk wel spot-on timing daar waar het losgaat. Thanks Tobi!

 5. Hoi Tobias, en vanavond in Ter Heijde is het dan beter met hoog of laag water? Volgens mij is het daar rond 20.00 laag.

 6. Ijmuiden 1: zaterdag, windbattle, maar toch lekker,
  Ijmuiden 2: Zondag: 12:00-15:00 super , mooie lijnen , kracht en hoogte.

 7. Hoi Tobias,
  Heb je al zicht op de wind van donderdag tot zondag? Ik heb een paar dagen voor een windsurftripje…
  Thx

 8. vanmorgen op scheveningen in ieder geval niets. Heb er een dik half uur ingelegen, maar was slappe hap. Het was wel clean en met een langplank wel goed te doen denk ik.
  Wachten op de volgende swell dus maar want vandaag en morgen gaat het hem niet meer worden voor mij.

 9. Ben redelijk eager de cam op Scheveningen aan het checken. Zal ik maar gewoon beginnen te fietsen en in het water wachten op de swell?

 10. Onverwachts een classic sessie .
  Rette clean en mooie krachtige buik hoog.
  Bijna als vanouds…..

 11. Zo, als ik dinsdag wil surfen en begrijp ongeveer goed, ik moet in de noord gaan ?
  In scheveningen, het zal niet gaan ?
  In het noord, waar kan ik een board huren ?
  Callantshoog, julianadorp ? Een andere ? Ik ken niet deze regio
  Bedank voor je hulp
  Ik kom van luik in belgie en het is echt ver als ik kan niks surfen …:-)

 12. @ tobias, neemt golfhoogte alleen maar af ten opzichte van vanmiddag? Of denk je dat er morgen nog mooie rollers binnen komen?

 13. Waz was epic vandaag. Van 12.30 tot 18.30. Werd alleen maar beter. Druk maar gezellig. Voor iedereen was er wat.

 14. Bij Katwijk was het ook een feestje vanmiddag. Het werd alleen maar beter en beter. En dan ook nog met een zonnetje erbij. Top!

 15. Nhn was redelijk classic vanmiddag en vanavond. Buik tot borsthoog met af en toe een schouderhoog bommetje. Superhol ook en vrijwel glassy. Superdagje.

  Cheers. L@rs

 16. Texel bij paal17 was fantastisch! Geregeld head high face en hooguit zes man tegelijk in het water…

 17. Dag 4 op een rij.. Waaahaaa!!! En wat een toetje vanavond. Zeg maar Icing on the cake!!
  WAZ 16:30 – 19:00 F…ing druk bij de pier dus afdwalen naar ± de eerste windmolen en gewoon mooie dikke rollers met lekker een beetje power en een paar stoke-verwanten om me heen. Fijn om weer eens mee te maken, zo’n topdag.

  Uit dank gewoon nog even een klein uurtje gefoto’d voor de liefhebbers…

 18. Na drie weken surfen in biaritzz /bidard/hendaye viel het me vanavond juist op hoe beleeft iedereen hier is en zich (zo ver dat mogelijk is in een klostbak) aan de regels houd.

 19. Effe korte sessie tot t donker, was lekker hoor! Morgen eerste licht weer proberen en dan weer aan het werk.

 20. Man man, deze zomer zit een echte surftrip er niet in, maar wat worden we verwend!
  WaZ gisteravond bij de molens heerlijk. Wellicht wat kortere ritjes dan dichter bij de pier, maar wel lekker rustig. En vanochtend ook nog eventjes met zonsopkomst. De hoogte is er wel uit, maar met zo’n offshore en opkomend zonnetje is het evengoed een prima begin van de dag.

 21. Als je naar wijk gaat, neem dan wel je grootste deur mee! Zonnetje, kleine golfjes en super clean, maar niet heel veel kracht achter. Zonnetje maakt het helemaal af.

 22. Wijk aan zee (van 09-11h) was mooi clean (half metertje), zonnetje en en genoeg peakjes! Nog iemand z’n vergeten boardbag op de valreep meegegeven.. good atmosphere !

 23. Wie o wie stond er gisterochtend (0730? – 0930)
  bij de pier Velsen noord te fotograferen??

 24. hey Folks, is there any chance for a good surf session tomorrow in Domburg or HVH/Scheveningen?…thinking about coming around from western Germany…Thank you!!

 25. Gister was het veel te druk in wijk gewoon niet leuk meer. Alleen maar slalommen, ditchen of niet kunnen indroppen omdat er mensen voor lagen.

 26. Vanaf 1400 eerst op het strand gezeten, maar het zag er zo leuk uit dat ik er toch in gegaan ben.
  Het was echt heel erg leuk, lange ritten kunnen maken op echt hele cleane golfjes:D

 27. Ja, het lange wachten is begonnen… hoewel er altijd wel een rimpel tevoorschijn kan komen naarmate de tijd verstrijkt.

 28. Dit was net nog tijdens hoogwater zuid holland. Foto: Richard!
  Ikzelf heb het helaas allemaal moeten missen. Dom, stom, dom….

 29. Het is toch prachtig dat we de afgelopen dagen op bijna elk moment van de dag wel ergens van een mooie golf konden genieten, met of zonder drukte. 😉
  Ik heb werkelijk geen drukte gezien, je moet gewoon vroeg of laat gaan en een stukje verderop als de rest.
  Hopelijk binnenkort weer!

 30. Niet veel soeps.

  Beetje zoals het deze avond is. Beginner / kids ok. Woensdag nog met offshore, in de avond zuidwest in Belgie. Donderdag met onshore west en mogelijk iets meer hoogte (te klein en te slap om turns te doen).

  (onderstaande windkaartje is van 20:00 – helaas komt die wind niet eerder)

 31. Beste surferd ik ga vrijdag een weekendje naar zandvoort ik weet niet of er dan golven staan…kan ook nergens goed zien wat er aan komt en wanneer precies….can anybody tell me if there is any swell….kind regards

 32. Ken je dat, lig je een beetje te peddelen in dat water zo tussen die golven door, beetje rond aan het kijken. Denk je ineens, chickie daar verderop met die blonde haren. Kom je wat dichterbij op je boardje en denk je, hmm wel wat dunne benen heeft ze. Draait ze haar hoofd naar je toe… Arrggh het is gewoon een vent met die lange blonde krullen! En die chick-vriendinnen van d’r zijn ook allemaal gasten :s

 33. Ben in bretagne port blanc….nou hier is gewoon werkelijk geen surfers code what so ever. Wijk aan zee bevalt mij kwa atmosfeer beter

 34. DWD geeft wel wat groens op de golfhoogte kaart.
  Alleen te weinig period om surfbaar te zijn. Wel leuk voor de beginnersklasjes (eerste x ).

 35. Aloha, zaterdag vertrek ik met gezin een klein weekje cadzand, iemand een idee of het de moeite is om mijn 9″3 mee te nemen? Windfinder lijkt een Re-de-lijke voorspelling te hebben maar blijft lastig inschatten… :))Thnx alvast!

 36. O ja, vanaf woensdag wel natuurlijk. Temperatuur dropt en wind gaat hopelijk uit de NW of WNW hoek komen!

 37. Welke momenten ben jij gaan surfen? De golfjes zien er redelijk clean uit, maar ik weet dat het die dagen echt zot aan het waaien was. Geven die paaltjes dan voldoende beschutting voor side-shore wind? Of is de wind daar dan toch even weggevallen?

 38. Aanstaande dinsdag/woensdag depressiegebied tussen IJsland en Noorwegen, waarvan vrijdag 1 September de kleine golven van binnen komen.

 39. Het is natuurlijk de vraag of het dan bij ons gunstig is qua wind. Vaak zie je in deze tijd van het jaar thermische lagedrukgebieden boven Frankrijk een noordooster brengen.
  Wat eigenlijk nog veel beter is qua surf. Tenminste, voor de zuidwest regio’s Belgie, Zeeland en Zuid-Holland. Voor het noorden is de swell van ver beter.

 40. Aargh ik word gek! De twee weken dat ik weg was niets dan goede golven hier, en nu alleen maar flat! :((

 41. Als we die windmolens in de noordze nou eens allemaal op blazen zetten hebben we na een tijdje misschien wat golven ?
  😉

 42. @Tobias Wat zou volgens je een europees “best bet” zijn voor volgend weekend (fri tot zondag). Volgens mij zien de golf vorspelingen niet goed uit. Is het zo?

 43. Woensdagochtend lijkt wat te worden volgens Windguru. Maar wel korte periode. Ws te dichtbij gevormde golfjes. Maar wel te surfen?

 44. Wordt toch echt tijd voor een wavepool voor deze golfloze periodes, al heb ik zo’n gevoel dat die er uiteindelijk toch niet zal komen bij de eemhof..

 45. Ik probeer even niet verder dan woensdag te kijken. Ziet er hoopvol uit als dat laag van de grond komt boven Duitsland en de Noordzee op trekt.
  Het zal echter dan eerder donderdag zijn dat de golven goed zijn dan dat woensdag is.

 46. Geduld Pluk… Alles verloopt gewoon volgens planning en ahgi beginnen we volgend jaar met de bouw van onze wavepool bij de Eemhof.

 47. leuk hoor zo’n wave pool om een keertje te proberen, maar ik zie mij toch niet wekelijks een x bedrag betalen om te surfen. Minstens de helft van de lol van het surfen komt omdat je in de onvoorspelbare natuur bezig bent en nooit weet hoe de volgende golf gaat worden. kortom, leuk voor een bedrijfsuitje maar de die-hard surfer zul je er niet (vaak) vinden vermoed ik.

 48. Ik hoop zeker dat ie er komt 🙂 ben namelijk een van de 100 die een first priority ticket gewonnen heeft 🙂

 49. je kan in zo’n wavepool goed aan je techniek werken die je dan weer in het wild kan toepassen. Juist ook voor die hard surfers geschikt! ik ga er wel regelmatig trainen denk ik!

 50. [Off topic] Weet iemand toevallig een winkel waar de Surfers Journal verkocht wordt? Helaas allemaal uitverkocht bij de American Book Center.

 51. Ik verwacht morgenavond voor BE en Cadzand wel korte maar voldoende hoge onshore rommelgolven met noordenwind. De vraag is echter of je het water in kan met al dat water dat uit de lucht gaat komen op onvoorspelbare tijdstippen…

  Bron: http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen-en-verwachtingen/extra/guidance-modelbeoordeling

  “Voor het front uit toenemende kans op buien. Met name morgenmiddag kunnen dat forse buien zijn. Capewaardes 2000 J/kg, lokaal nog hoger. Effectieve schering rond 40 kn. Goed georganiseerde multicells zijn zeer waarschijnlijk, supercell is mogelijk. INDECS geeft hoge kansen. “

 52. We zitten nu middenin de bestemmingsplanwijziging. Daarna volgen de bouwvergunningen. Vooralsnog staan alle lichten op groen en zijn gemeente, provincie en andere belanghebbenden erg enthousiast en coöperatief. September volgend jaar willen we gaan bouwen (als alle zomervakantiegasten weer zijn vertrokken) zodat we in het voorjaar van 2019 kunnen surfen!

 53. Ik zit er, gezien de voorspellingen, eerder aan te denken om een first light te pakken op donderdag. Zou nog wel graag een second opinion hebben, zou dat de moeite waard zijn denken jullie?

 54. Ja, donderdag ochtend lijkt beter. Maar ook daar onzeker. Zou ook zo maar eens kunnen stormen gezien de pluim uitvoer:

 55. @ wewantwaves

  Goede berichten. Ga er zeker gebruik van maken om aan m’n progressie te kunnen werken. Zal nog wat geduld hebben 🙂

 56. Kan het kloppen dat Rijkswaterstaat de actuele wind en golven niet mee weergeeft in die simpele pagina? Die gasten verzinnen elke keer wat nieuws terwijl de basis niet eens meer werkt 🙁

 57. Ja, waardeloos.

  Gelukkig werkt dit nog. Swell / wind hoogte loopt nu heel rap op!
  Zuiden hoger dan noorden uiteraard.

 58. De wind aan de zuid Hollandse kust lijkt nu volledig zuid te zijn,terwijl de voorspellingen een noorderwind opgaven. Heb je enig idee of dit zo blijft vandaag Tobias?en geeft dat dan voldoende hoogte of gaat de wind nog draaien?