Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 17 augustus 2017

99 reacties

 1. Tobias je maakt ons blij.. 😊

  Een echte (Tobias) paulusma (Van piet). 😉
  Nou zaterdag een nat pakkie pakken.

  Cheers

 2. Ben ik de enigste waarbij er zaterdag augustus 2017 , zondag augustus etc staat zonder eronder een surfbericht?

 3. Twee grote depressies waar het weer omheen draait de komende 7 dagen. Dit weekend eerst “Kolle”. Daarna het systeem met ex Orkaan Gert, wat nog veel onzekerheid in de verwachting met zich meebrengt.

 4. Tobias denk je dan dat als ik uitstap naar zee zou doe , de beste dag zondag is? Vanwege mooie weer+ golven ( in Domburg) bedankt!

 5. Tnx Tobias! Dan spoed ik mij. Weekend late shift dus kan ik dan alleen ’s morgens en dat is precies wat minder goed.

 6. Thanks Tobias, Wij gaan weer los van het weekend. Effe de hulp troepen inlichten, want gedeelde fun is dubbel fun.

 7. Grappig zeg, hoe GFS de restanten van Gert bij ons laat uitkomen midden volgende week met een knalharde situatie. Normaal zou ik zeggen, kan niet waar zijn. Maar nu gaat ook UKMO (onderstaande kaart) er in mee met de 12 uurs run. Heel benieuwd waar ECMWF mee gaat komen vanavond qua oper en overige leden in de pluim.

 8. Dank. Je maakt me blij. Zit 3 weken op een huisje op het strand van ijmuiden en nog 3 dagen 1 minuut van de branding…

 9. Ben benieuwd hoe het op Ameland wordt. Leukste surfervaringen gehad.
  Tobias, neem je die trouwens ook mee in je surf-sms? Ik overweeg namelijk om over een tijdje abbo te nemen zodra ik eigen plank/wetsuit heb.

 10. Haha ik reageer hier eigenlijk nooit, maar plus 1 voor Henk!

  Tnx voor je forecasts Tobias! 🤙

 11. Gaat het zaterdag de moeite zijn voor een beginner? Ik ben bezig met het oefenen om ongebroken golven te nemen wat al goed gelukt is in Hossegor in juni 🙂

 12. Als je in Hossegor kunt surfen, kun je dat ook in NL natuurlijk! Pas wel op voor je board en de andere surfers om je heen.

  Ik zat net naar de middagruns te kijken. ECMWF scoort toch weer veel beter (zoals bewezen) op de langere termijn. GFS laat (ex) Gert nu ook oplossen boven de oceaan en dus rustig weer medio volgende week. De swell van dit weekend en maandag zou wel eens de laatste kunnen zijn deze maand (en deels zelfs begin volgende maand). Meestal komt er ook nog zo’n zomerse drie weken met flatness in september waar je echt niet meer op zat te wachten…

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/262dc.jpg

 13. Morgen dan sowieso maar geen, klotsbak of geen klotsbak! @Tobias, zou maandagochtend een pre-work/first light session de moeite zijn.. denk dat in de ochtend de swell nog niet echt doorkomt he?

 14. Zo, dat was best lastig.. maar bericht is verstuurd!

  Ziet er goed uit hoor. Zondagochtend WNW- NW windkracht 6-7 in de Noordzee.

 15. En zondagavond nog steeds NW 6-7 te vinden (aan de andere kant) in de Noordzee!
  Worden een paar mooie dagen 🙂

  Weerkaart: is de eerste link hier links bovenin op de desktop pagina, meteen onder de eerste @.

 16. Nog altijd niet beslist. Ecmwf geeft nog steeds een rustig weekje zonder golven vanaf dinsdag-avond.

 17. Altijd de moeite om baar Domburg te rijden. Bakkie doen, wandelen, paaltjes fotograferen, mosselen eten … top!

 18. Maar ik gok op maandagavond, weinig wind en hopelijk vers swelletje. Morgenavond ook een poging wagen, vandaag denk ik teveel stroming

 19. Oké dan maar even een toeristisch rondje Zeeland tot het laag is 😄 was eigenlijk bang dat er vanavond niet veel van de golven over zou zijn maar dan toch maar ff wachten.

 20. De uurtjes rond 7uur deze avond zijn prima te surfen. Voortaan kun je op magic seaweed kijken om de getijden te weten.

 21. Hoe goed zal de swell doorkomen maandagochtend vroeg? Ik zie op windguru een aanlandige wind, maar wel leuk golfje! Maar wel laagwater in Zeeland.. zal het de moeite zijn? First light session. De laatste voor deze maand voorlopig.. druk druk

 22. Bedankt, vandaag heerlijk gesurft in Scheveningen dankzij jou 🙂 mooie hoge golven en zeker de moeite waard.

 23. Tobias, het valt me op dat je vaak adviseert om met hoog water te surfen. Waarom is dit? Wat is er anders aan dan als het laag is? Alvast bedankt!

 24. Dat ligt er maar net aan. Laagwater is vaak beter, zeker in N-H en Z-H. En in Zeeland is laagwater een must met ZW windswell/golven.

  Dus verkeerd opgevallen of we hebben gewoon al te lang geen langdurige zuidwesters meer gehad 😬

 25. Lieve mensen!

  Is het de moeite waard om maandag vroeg op te staan en naar WAZ af te reizen vanuit het hoge Noorden?

  Kom uit de nachtdienst en er is niets beter om bij het ochtendgloren een paar golven te pakken.

  Anyone? Some advice?

  Cheers!

 26. Hey Arjan, gezien het tij zou ik gokken om het noorden te blijven! Wij gaan juist richting noorden! Laagwater bij de hondsbosche is vaak raak!

 27. Net geweest bij Parnassia/Bloemendaal.
  Op de tweede bank flinke golven. Veel kracht en behoorlijke hoogte. Moeilijk doorheen te komen door de wind klotst het nogal. Bij het indroppen een paar keer hard gespoeld doordat de golf kort na breken ineens nog een flinke tik gaf. Alsof je over een verkeersdrempel surft. Nooit eerder gehad dit.

 28. Is de conclusie dat het morgen ochtend te klein zal zijn? Volgens mij valt de wind wel mee, toch?
  En dacht dat met deze swell richting toch wel genoeg power zou moeten zijn? Of klopt er niks van?

 29. vanavond wordt lekker longboarden (of iedere andere vorm van surfen) op scheveningen zo te lezen. Het wordt weer merkbaar eerder donker (helaas), nog zoveel mogelijk van de avondsurf genieten dus!

 30. Tobias, what kind of hompage did u get that forecast from? Is it windguru pro? On windguru free and windfinder it displays different. Thanks for replying

 31. Morgen naarmate het later wordt, mindert de wind , en word de golfperiode ( volgens MSW/ WindGuru ) langer. Klopt dit, wilt dit zeggen dat het later beter wordt?

 32. Tussen 15:30 en 17:00 op Wijk heel lekkere bakken met prima doorlopende lijn om af te surfen. Veel beter dan de klots op de cam deed vermoeden. Hoogte neem t nu wel razendsnel af. Shortboard fingers crossed voor morgen…

 33. IJmuiden 15:00 – 18:00 dikke bende. Eerste uur nog aardige lijn en goede hoogte, daarna snel minder en nul komma nul periode. Toch een paar lekker golven kunnen pakken!!

 34. Dus bij hoger water verwacht je betere surf, was het niet bij laagwater dat er beter gesurft kon worden?

 35. Er zijn meer dan 8 variabelen bepalend of er beter met laagwater, dan wel hoogwater of er tussenin gesurft kan worden. Beetje te lang om hier uit te leggen, maar denk aan:

  golfhoogte,
  swellrichting
  soorten swells door elkaar
  de maanstand
  windsterkte
  windrichting
  golfperiode
  swelltoename
  of afname etc etc.

  En natuurlijk gaat het dan altijd om een combinatie hiervan. Is te veel om hier op te schrijven. Maar tijdens de workshops dit najaar in Zuid France leer je hoe je ze kan combineren.

  De berichten via de sms met de forecast voor morgen komen er zo aan!

 36. Ik heb geleerd dat we denken aan een paard over moeten laten. Die heeft namelijk een groter hoofd hihihi.

 37. @Seb,

  Bedankt voor de tip! Dan stel ik mijn tripje naar WAZ nog ff uit. De spot die je noemt is mij nog niet bekend.

  Ik zal eens ff neuzen. Veel plezier daar!

 38. @arjan.

  De hondbosche zeewewering is van camperduin t/m petten. En tot een paar jaar geleden was dit over het algemeen een laagwater spot. Maar na de zandopspuiting werkt laag water niet meer zo lekker. Dus in tegenstelling tot wat seb zegt zou ik lekker met iets meer water stand het water in gaan. Ik surf hier zelf altijd net na hoog water

 39. @Tobias: ik zag prachtige cleane golfjes vanochtend vroeg op de webcams! Als beginner vroeg ik me af of het vanmiddag met opkomend tij tussen 12 en 16 nog zou kunnen in Katwijk?

 40. Tuurlijk, kan de hele dag!
  Je hebt 8 seconden tussen elke golf om uit te peddelen, dus moet wel lukken 😉

  Ik was vorige week vrijdag met mijn zoon (13jr inmiddels) ook op zo’n dag als vandaag. Koste soms paar minuten, maar hij was snel buiten. Enige probleem waren de scherpe fins aan (z)m)ijn board. Voet opengehaald en over het strand naar EHBO gegaan. Niet goed uitgespoeld dus is gaan ontsteken onder de hechting. Ellende, want nu dus even een maandje niet surfen voor hem. So, take care! Zachte(re) vinnen kan nooit kwaad. Eventueel bot schuren.

 41. Gisteravond waz top grote bakken en veel tijd tussen de golven so easy peddel out en tobias ik heb nu al een tijdje houten vinnen superlicht en zelfgemaakt minder gevaar voor je skin!

 42. @Tobias: super, dan ga ik op mijn laatste vakantiedag nog even een nat pak halen 🙂 Naar van die ontsteking zeg. Ik zal zeker oppassen. Dank voor de tip!

 43. Aye,

  Wij willen woensdag gaan, vorige week leek de voorspelling goed.. Nu bijna geen golven, wel offshore wind. Wat denken jullie? Spot maakt niet uit.

  Greetz!