Surfweer Donderdag26 augustus 2021

Deze zomer is niet van plan om een ander weertype te kiezen dan uit west of noord. Heel soms neigt de wind noordoost, maar dat brengt dan alsnog golven en het lijnt ze nog mooi op. Dat is bijvoorbeeld donderdagavond het geval en zaterdagochtend. Pas wel op wat je doet, want met dit soort condities is het vaker voorgekomen dat iemand zijn of haar nek brak of surfboard. Dat laatste kan natuurlijk altijd gebeuren, maar is te overzien. Het breken van je nek kun je in ieder geval voorkomen door nooit van je board af te duiken aan het einde van de golf. Spring er plat, met gestrekt lichaam af. Of laat je als een pudding in elkaar zakken en stap er gewoon af. Of nog beter, direct gaan zitten of gaan liggen. Zo houdt je je board ook beter bij je en vormt deze geen gevaar voor anderen. Zie ook surfweer.nl/safety voor meer van dit soort tips om de veiligheid in het water te verhogen. Surfen is namelijk altijd nog een soort van extreme sport. Zeker in het buitenland of in dit soort condities die we de komende dagen gaan zien. Meer hierover in het boek dat we met z’n drieën hierover hebben geschreven en te bestellen is via surfweer.nl/boek/. Als laatste ook nog even een shout out naar de manier hoe we in het water zorgen voor een goede sfeer en dat iedereen netjes op z’n beurt wacht in de oneindig aantal golven dan binnen deint.

Donderdag 26 augustus
Woensdag slaan we even over in de forecast, omdat het toch flat is. Natuurlijk weet dat beetje wind in de avond wel voor branding te zorgen. Onshore en nauwelijks surfable te noemen. Alleen op de wadden is het hoger, omdat de wind daar eerder komt. De swell arriveert nog niet, dus alleen 2 seconde ritjes met slap hoge golven bij windkracht 5.
Donderdag is de dag met een swellhoogte van ruim 2 meter. Overigens is dat vrijdag en zaterdag ook het geval, maar donderdag is er deze hoogte met een veel grotere golfperiode. Daardoor krijg je veel meer refractie en draait de swell uit het noorden naar west en komt veel beter binnen op alle voor de wind beschutte plekjes. Daarbij helpt het tij ook nog een handje, want de stroming daarvan staat na de kentering een tijdje westelijk gericht op de kust. Zo kan het dus zijn dat er spots met laagwater helemaal flat zijn en met hoogwater prima te surfen voor iedereen. Maar op de meeste stranden is het donderdag onbegonnen werk met deze golfhoogte en de aanlandige wind. Die is vooral in de ochtend nog flink sterk, windkracht 6. Desondanks is het heel vroeg al even te doen met nog voldoende hoogwater. Later in de ochtend wordt lastig, hoewel je altijd met de stroom mee kan gaan of ergens achter iets kan gaan liggen dat de stroming beperkt. Pas tweede helft van de middag komt de zogenaamde kentering en verbeteren de condities. Ook komt er dan nog meer periode swell binnen. Geen beginnersurf, tenzij je kniediep voorin het schuim blijft. De wind neemt af naar even 2 a 3bft noord en even later draait deze noordnoordoost om vervolgens weer iets toe te nemen tot 4bft. Dit heeft te maken met een trog die achter het koufront aankomt. Iets wat eigenlijk bijna altijd gebeurt na de passage van een koufront. Op de trog zit regen, maar die lijkt alleen op het land (meer richting de kern van de depressie) te vallen. Aan zee is het meest droog en is de trog alleen te herkennen aan de iets dikker bewolking die overtrekt. En natuurlijk wel kans op een spatje regen. Omdat de trog uit het noorden komt, profiteert Noord-Holland het eerste van deze gunstige windverandering. Maar uiteindelijk krijgt ook Zeeland en Z-H er mee te maken. In België blijft het echter flink waaien en pal aanlandig, zelfs met beschutting is het surfen meer een ‘surfival’. Een uitstapje naar Zeeland lijkt het beste alternatief.

Vrijdag 27 augustus
Vrijdag begint een heel stuk rustiger wat de wind betreft in de zuidelijke kustregio. Voor Belgie is de ochtend dus het moment voor beginners of semi-gevorderden want de swell is al minder hoog. De windrichting is noordoost 3bft en zelfs in België is er een cleane golf te vinden. Wel heel vroeg, want het tij zakt al te snel weg om 9 uur. Ook in Zeeland en Zuid Holland is er een ochtendkans, maar hoe meer naar het noorden hoe meer de wind al weer flink is toegenomen vanaf zonsondergang. Op de wadden waait het om 6 uur al weer windkracht 6 uit pal noord. Daar is deze week weinig goede, maar wel hoge surf, te vinden. Alleen rond Texel zijn er kansen op wat meer lijn, maar de noordelijke wadden hebben het zwaar met deze aanhoudende noordelijke windrichtingen. Vrijdag middag en avond blijft de wind fel uit de hoek komen met noord 6bft. Wel draait deze eind van de avond iets meer NNO en komt er iets meer lijn in. De echt dikke energieswell is er uit, maar de hoogte met 2m blijft in stand. Op zich meer dan genoeg hoogte voor de semi- of iets minder protected spots.

Weekend en volgende week
Zaterdag begint zoals gezegd met een niet al te felle noordoostelijk stroming. Het blijft dus wel waaien en de wind is zeker niet offshore (want zit tussen NNO en NO). Het tij is wel gunstig en omdat de swell ook weer iets meer is geworden is het moment wel daar om te gaan. Afgaand tij laat echter niet lang op zich wachten en als vrij snel stroom je hard mee met de wind uit het noorden. Pas een beetje surfbaar wordt het dan weer later op de middag en in de avond. Alleen de wind neemt niet snel af en is eind van de middag zelfs pal noord aanlandig. Pas laat op de avond iets afname en iets beter de windruiming naar NNO. Het tij is gelukkig wel gunstig de hele avond. De afname van de wind zet verder door naar zondag, maar blijft dan eigenlijk de hele dag voor wat choppy golven zorgen met NNW 4, heel soms 5 bft. Dat is wel flink minder dan de dagen daarvoor, dus wordt het op de meeste spots toch wel weer langzaam beter te surfen voor iedereen. Zeker tijdens de hoogwaters begin en eind van de dag.

Maandag nemen de luchtdrukverschillen weer toe met het standvastige hogedrukgebied boven de Britse Eilanden en het uitdiepende laag vanaf oost Europa. Meer wind, maar ook weer het aanzwengelen van de swellmotor. Pas woensdag iets minder wind en dan is het meteen raak met mooiere golven op alle stranden. Omdat de oorsprong noordoostelijk is, heb je dan nog wel altijd het hoogwater nodig. Zeker in het zuidwesten, maar eigenlijk ook in het noorden. De wadden krijgen dan ook eindelijk een moment om te surfen zonder die vervelende onshore.

Wetsuitadvies NL/BE
Woensdag: 3/2m of shorty, is toch flat
Donderdag: Wetsuits 4/3mm, koude noordstroom
Vrijdag: Nieuwe 3/2mm, voor kids nog 4/3mm
Zaterdag: Wind blijft zodanig dat 4/3mm lekker is
Zondag: 3/2mm wetsuit kan weer, alleen ocht 4/3
 1. De trog (zwarte lijn boven NL/Duitsland) die de wind morgenmiddag van NNW naar NNO doet draaien:

 2. Is er aan te geven wanneer er een 1m+ swell richting omgeving Bidart aankomt?

 3. Gast…. Komt hier genoeg aan… komende 2 weken…Frankrijk word geen pepernoot. Holland surf rules👊👊👊

 4. Zou op niet veel rekenen….. NL daarin tegen krijgt Franse kwaliteit komende 2 weken❤️

 5. Ik heb mijn plannen in ieder geval omgegooid :). Geen enkele reden om naar Frankrijk te rijden voor surf komende twee weken

 6. Stoker report!

 7. Als je op de homepage op ‘Surf’ klikt kun je alle reports teruglezen: https://surfweer.nl/surf/

 8. Even n.a.v. vorige week op Scheveningen Noord met veel beginners en weinig etiquette/ benul.. iedereen mag t leren en ook voor jou is er ruimte. Maar NIET op de plek waar de golven het beste breken en zeker niet als je niet goed om je heen kijkt, je plek kent en andere surfers voorrang verleent als ze al staan/de golf hebben.
  Dus ja, de zee is van iedereen. En Nee, niet gaan liggen kletsen met je rug naar de golven, langs een gedreven surfer peddelen en een meter voor hem gaan liggen of indroppen zonder dat je zeker weet dat er niet al iemand staat graag!!
  Daar komen anders ongelukken van!..
  Dank

 9. Duh mooie berichten weer vandaag nog effe to much 👁️?

 10. Denk toch Egmond 😂

 11. Die trog is wel een speciale. Wat een grote verschillen op korte afstand!

 12. Coming from Cornwall and surfing over here i dont see so much arrogance in the dutch surf culture, but I do see way more people super stoked and grateful for chest high lumpy waves and that can only be a good thing!

 13. That’s right on point!

  Further not any points along the dutch shoreline 😭

 14. Blow up England may still be a good idea!!! Then huge swells will hit the weak sandy Dutch coast, which in a while may mean we can surf that super surfspot @Nijmegen aan zee. 😉

  [ For the Brittisch: this a joke ]

  Mooie golven vandaag. Vol gas naar ” the spot that may not be named ‘.

 15. De Belgen raad je aan om een tripje naar Zeeland te overwegen. Zeeland… bedoel je (omwille van swell en wind) Breskens, Zoutelande of Domburg?

 16. @Steven, voor het soort details die jij zoekt heeft Tobias de onovertroffen surf sms service (https://surfweer.nl/surf/sms/). Iedere eurocent waard 😉

 17. Guys, i will be in the water next days. Please pay attention when I pull in the barrel. Don’t drop in. Surf is my work and pays the bills, please respect. Also get out of the way because we’re filming new content. You can recognize me on my blue softtop.

 18. Ik zie het nog niet gebeuren in Zeeland vandaag.. Wind is nog matig en nog geen swell te bespeuren..

  Alle belgen naar Oostende zeg ik 🙂

 19. De wind is gewoon niet hard genoeg om de spots aan de zuidkant van Walcheren goed te laten werken. Je zal er enkele verdwaalde golven vinden maar niet echt de moeite.

 20. Ik was de vragensteller en als ik het juist heb heeft Tobias deze tussen de regels door in het bericht beantwoord, genieus 😉

 21. comment of the day!
  thanks Tobias for the update!

 22. Hoewel de webcam lastig is te lezen , lijkt het wel mooi uit te lijnen daaro !

 23. Zoutelande niet de moeite…

 24. zou het met 2 uurtjes nog wat upcleanen door de kleine draai in windrichting & opkomend? ik verwacht van niet, maar wat denken jullie? 🙂

 25. Nee, je moet naar een andere plaats rijden, noordelijker. Waar woon je?

 26. Net te gekke sessie gehad. Zijn niet veel spots die nu goed zijn. Maar was zeker de moeite.

 27. wijk liep zoals zou moeten!! 😉
  en niemand in de line-up! zulke dikke bakken, waar waren die pro’s dan? of mischien ben ik dat wel dan 😎hahaha

 28. Idk wie zegt dat de spots bij walcheren niet werken moet het nog een x proberen bij hoogwater :). Heerlijke sessie gehad bij westkapelle. Je moet alleen op het goede getij komen en dan zijn er mooie golfjes te scoren!

 29. Verder zag ik een comment over zoutelande. Ik heb het idee dat die spot sws niet meer werkt. Volgens mij zijn er opspuitingen gedaan waardoor de golfjes sws niet meer chill binnenkomen.

 30. Uitgepeddeld, dikke golven, maar voor mij (geen prof) een maat te groot dus rechtsomkeert gemaakt. Als je dit aan kan is het dik aan.

 31. Noorduine dikke bakken! Met z’n 2en in het water😀

 32. Vanmiddag rond 14 uur, anderhalf uur tegen wind en barrels gevochten met de Sup voor paar onvergetelijke megaritten op headhigh golven die zeldzaam zijn voor de NL zomers, Stoked!
  Alleen 3 jongens vd reddingsbrigade Petten met hun shortboards in t water. Waarom gaat iedereen op dit soort dagen toch naar drukke spots om vervolgens te zeuren dat t er te druk is?

 33. In ieder geval 5 maal een pro warming up

 34. Don’t fist in the line-up, dudes.
  That’s really gross.

 35. Mooie avond, supermooie golven. Soms moet je de webcams uitzetten en de SMSjes gewoon volgen. Bedankt Tobias! Missed the fist fight.

 36. Het was dik aan in de bakermat van het surfen in nhn (petten). De pro’s waren hard aan het rippen.

 37. Topcall Tobias ijmuiden ging helemaal af wat een vakantie gevoel goede sfeer ook 👍

 38. Goede training vanavond voor de volgende wereld kampioen schappen 👍😎

 39. Voor wie vandaag wil surfen tussen de kiters en windsurfers (de wind gaat al vroeg aan). Doe je zelf een lol en laat je zien. Fel gekleurd pak, fel hesje en/of helm doen wonderen en voorkomen ongelukken.
  Etiquette van windsporters is anders dan bij golfsurfen. Oa uitvarend verkeer gaat voor, dus niet inpeddelen als er iemand op je route naar buiten vaart. En de line up begint achter op zee.
  Have fun, stay safe en wees lief voor elkaar.

 40. Straks ga je nog zeggen dat wij t water niet in mogen..Ben jij ook zo een Aso die op de noord met Zuidwester dwars door t golf surf gebied slalommend langs de golf surfers met een dikke schijt met een middelvinger aan andermans plezier en veiligheid???
  Jon.

 41. Fight was very sad… it was an unfortunate collision after a big set.. ok shit to have a hole in your nice blue board, but this was out of control…too much adrenaline…

 42. Waterkwaliteit in Scheveningen was weer dramatisch. Eén grote bruine gloed. Bah.

 43. Roze zwembril opdoen helpt

 44. Gister een heerlijke avond gehad op IJmuiderslag. Mooie wanden, zeldzaam lange periode. Competitieve, maar sportieve en vriendelijke sfeer. En men was in vorm, zeg!

 45. Beste wind/kite surfer. Het kan wel zo zijn dat etiquette bij windsporters anders is dan bij golfsurfen. Echter, de spot-regels gelden voor iedereen. Zo is er bijvoorbeeld op IJmuiden een zone (nummer 2) waar niet gevaren en in/ en uitgevaren mag worden:

 46. Waterkwaliteit was ook in Oostende goor, het water voor de eerste bank had iets mee van een pot oude koffie met bruin/zwart schuim. Voor de rest wel pittig sesske 😉

 47. Noordwijk gisteravond mooie dikke bakken. Wind viel na 20.00 bijna helemaal weg. Om rond een uur of 21.30 harder NNO te worden. Mocht de dikke pret niet drukken. Stijle drops 🙂 Vanochtend weer er in. Het was iets meer klots maar de sets waren er nog steeds. Solo in het water met lekkere wandjes. Wel veel water planten/sponsjes ofzo maar water was prima

 48. Handig die info, maar toch zie ik daar veel mensen varen, maar volgende keer jaag ik ze dan weg :-).

 49. Je mag er ook wel varen, maar alleen verder op zee. Ongeveer halverwege het havenhoofd als ik het goed zie op die plaatje. Maar om er te komen moet je dus via zone 1 of zone 3. In principe zou je een kitesurfer hier op kunnen attenderen, als je een beetje vriendelijk over probeert te komen…

 50. @Helmpjes op: dit is ook handig om even te weten. Als ik het goed lees dan hebben golfsurfers volgens deze regels altijd voorrang over speeltjes met een zeil…

 51. Gisterenavond maasvlakte was lekkkerr.

 52. @Robz,

  Dat de wind aantrok mocht de pret misschien niet drukken, maar het feit dat ik om 21:30 niks meer kon zien opzich wel, jij geen last van? 😉 Verder was het inderdaad genieten geblazen gisteravond

 53. westerschouwen was top gisteren

 54. @Penquino, goed om te weten. Ik irriteer me altijd mateloos aan kiters die ons behandelen als boeien om er lekker omheen te slalommen. Het merendeel houdt zich keurig aan het gebied waar ze in mogen varen, maar je hebt altijd een paar van die prutsers die het voor de rest (en voor ons golfsurfers) verzieken.

  @Tobias,
  Hoe kan je iemand vriendelijk verzoeken weg te gaan als ze met een rotvaart langs je heen scheren?

  On topic. Na een hele dikke sessie gisteravond was het vanmorgen vanaf het eerste licht weer heerlijk surfen. Gisteravond maar weinig echt lekkere golven gepakt, maar vooral omdat het vaak gewoon te dik was. Vanmorgen waren de golven dus beter geschikt voor mij als life-long amateur.

 55. Ik wind- en golfsurf meer dan 30 jaar met veel plezier op de Noord. De regels op de noord zijn nog van 35 jaar geleden, het was toen veel rustiger en er waren geen kiters. Daarnaast is t jumpteam verplaatst door de gemeente tot voor de rechterkant van t golfsurfgrbied. Volgens mij is t beste om tijdens klassieke kite- en windsurfdagen (zw 6/7) de rechterkant van t golfsurfgebied voor windsurfers te laten, dit ligt dan ook vol in de wind.

 56. Iemand een idee hoe hoog het gister avond nou echt was in IJmuiden (sets)? Ik denk zelf rond de 1,5 meter, maar vind het zeer lastig meten😜

 57. Vanavond de Zuid te doen voor gevorderd beginner denken jullie? (Ja ik zal goed opletten en voorrang geven🙄)

 58. Volgens mij is het paaltje/piertje een stuk makkelijker aan te houden dan ‘de rechterkant van t golfsurfgebied’, want dan krijg je schuivende interpretaties en daar is niemand mee gebaat.

 59. Gisteren in een Petten op het strand een forse woordenwisseling gehad met Kite Foilers nadat ze door de line-up langs ons naar buiten kwamen. Toegegeven niemand had hier verkeerde intenties en we waren naderhand allemaal weer vriendjes maar duidelijkheid over de regels tav de andere watersporters zou helpen. Ook hier werd ons te kennen gegeven dat uitvarend verkeer voorrang heeft maar die regel ken ik zelf als bodyboarder en golfsurfer niet en lijkt me ook vrij vreemd.

  Cheers.
  L

 60. Surfers zijn geen bestuurders van boten. We vallen dus zowiezo niet onder het vaarreglement. Daarnaast: https://kiteboardschool.nl/kitesurf-regels/voorrangsregels-kitesurfen/

  Lijkt me helder dus…

 61. Zo hoog als jij het zelf in je verhalen wilt vertellen😉

 62. Dat veel kiters die extra 100 m niet willen lopen is natuurlijk geen goede reden om dan de zone voor golfsurfers maar kleiner te maken. Gewoon de 35 jaar oude regels volgen, dan blijft het voor iedereen leuk en veilig, en zijn woordenwisselingen niet nodig.

 63. Ligt eraan wie je het vraagt en waar, zie deze uitleg:

  https://www.surfertoday.com/surfing/how-to-measure-wave-height-in-surfing

  Volgens mij was de surfable wave face zeker head high gisteravond

 64. Goede discussie. Op de volgende wijze is t veiligst en leukst voor iedereen op drukke winddagen:
  – Links van t paaltje (midden tussen pier en havenhoofd): golfsurfen;
  – Rechts van t paaltje/ links van t piertje: windsurfen
  – Rechts van t piertje: kiten.

  Een oplossing is ook om de kiters verder op te laten schuiven naar rechts (kiters moeten lager liggen dan windsurfers/ golfsurfers)

 65. Weet niet waar de wing foilers onder vallen maar die waren gisteren bij ijmuiden ook volop tussen de golfsurfers in zone 2 aan het varen, niet relaxed….de golven waren wel top!!

 66. Alles met een foil zou zo laag mogelijk moeten liggen, levensgevaarlijk die dingen. Lijkt me iets voor de partijen die hun business hebben gemaakt van surfen en windsporten om nieuwe regels op te stellen en af te stemmen met de gemeentes. Wel geld verdienen en allemaal nieuwe sporten introduceren, maar blijven leunen op 35 jaar oude regels van gemeenten die geen benul hebben. Is dan ook niet verrassend als er ongelukken gebeuren.😳

 67. Wat een heerlijke surf de afgelopen twee dagen. Lekker eerst bij IJmuiden en toen het later goed te doen was in Wijk. Dikke bakjes en drops.

 68. Gisteren was het zeker geen 1.5 meter.
  Toen ik er in lag (van 1800/2200) was het denk 1 meter ongeveer!
  Was wel heel erg lekker!

 69. ik vind dat er hier veel gezaagd kan worden… meters, pro’s, regeltjes, golf of wind, dikke tetten of liever een mooie glimlach? doe gewoon je pak aan, geniet van TOBIAS zijn voorspellingen en stop van ZAGEN

 70. Etiquette is iets anders dan regelgeving.
  Je kan iemand er wel op attenderen, maar dat is het wel zo’n beetje.
  Voor ieders plezier en veiligheid helpt het om van elkaar te weten/begrijpen wat bijvoorbeeld lastige situaties zijn. In windsport etiquette gaat uitvarend verkeer in de branding daarom voor. Die mag zijn/haar route bepalen. Maar weer niet zodanig dat je anderen hindert/in gevaar brengt. Springen bij naar buiten varen moet je als uitvarende dus beoordelen of het veilig kan.
  Met windsport pak je meestal de deining op voordat het een golf gaat worden. Degene die al op de deining rijdt heeft in principe voorrang. Iemand die van achter de deining zich ervoor wringt of bij uitvaren omdraait en op die deining gaat rijden zijn vergelijkbare acties als indroppen en snaken met golfsurf.
  Hoe dat moet gaan met wingfoilers (en wellicht ook andere foilers) erbij is best een goede vraag. Zullen de manier waarop we de gedeelde speelplaats gebruiken van elkaar moeten leren begrijpen.

  Misschien wel ook iets Nederlands. Op veel plekken in de wereld stoppen golfsurfers bij een onshore/sideshore briesje omdat het best al geweest is :-).

 71. Kleine toevoeging.
  Situatie die Tobias schets geldt in het “hoogseizoen” (april-oktober) als het strand vol is met badgasten.

  Voor de geïnteresseerde of regeltjefetishist:
  https://www.ijmuiden.nl/strand/

 72. Was niets vandaag

 73. Zeker dik en meer dan lmeter 😎😂👍

 74. Morgen, ergens in Zeeland: ik ga er zijn woeiiii! Veel plezier allen!

 75. Niet vandaag

 76. Noordwijk was ok vanochtend, hoge bakken achterin maar ook een flinke bak stroming naar het zuiden. Stoked!

 77. Klopt.
  En wellicht aardig als golfsurfers (alvorens te beginnen over kiters en windy’s waarvan de meesten echt wel weten wat ze doen en ruimte laten), onderling elkaar ook eens de ruimte laten, en niet direct met een groepje van 4 tegelijk uitpeddelen naar een zandbank waar er al 4 liggen te scoren. Laat de ruimte en ga niet meteen op 3 meter van anderen liggen dobberen en al helemaal niet direct voor of achter iemand.
  Er is echt ruimte zat ten zuiden van de IJGeul en er gaat nog altijd veel meer mis tussen golfsurfers onderling dan tussen golfsurfers en kiters/windsurfers/foilers.

 78. IJmuiden was lekkahhh vanochtend vroegie! Leuke sfeer ook.

 79. Wijk aan zee was heerlijk vanochtend vroeg. Eerste licht.
  Wat meer hoogte dan Ijmuiden.

 80. Gisteren lang getwijfeld tussen Wijk en Ijmuiden. Om 20.00 bij Wijk erin gegaan. Snel er weer uit; stroming naar de pier en geen echte ritten, wel wat leuke take offs… maar ja…
  Toen uit nieuwsgierigheid ook nog naar Ijmuiden gereden. Daar was het om 21.00 erg klein. Wellicht dat Ijmuiderslag hoger was? Conclusie; misschien aardig om te longboarden; maar m.i. echt niet om te shortboarden. En ik kan echt wel een potje surfen (als je me niet vergelijkt met de Texelse boys ;))

  Ik lees dan ook met verbazing hier alle mega verhalen. Blijkt maar weer: zoveel mensen, zoveel smaken.

  Maar nu de vraag; is er vandaag nog iets te surfen al dan niet met longboard?

  groet! En hou t rustig!

 81. IJmuiderslag gisteravond was een beetje af en aan, niet zo hoog. Vanochtend nog wat kleiner maar wel clean en consistenter. Team Rocket Power die blijkbaar van elke golf een party wave wilde maken met een onweerstaanbare drang om daarbij zo vocaal te zijn dat je het idee kreeg dat de swell van het decennium binnen kwam rollen moet wel weer even de surfregels gaan doornemen want niet iedereen gaat voor die party wave elke golf weer. En als je al per ongeluk indropt kick je er zsm uit, steek je even een handje op en doe je het de volgende keer niet weer.

 82. Donderdag avond had je op IJmuiden moeten zijn😁 echter was het volgens mij op meerdere plaatsen aan!

 83. Donderdag was idd heel erg aan in IJmuiden en slag (ik ben shortboarder), maar dit was wel echt uniek. Ben daar ook zo vaak teleurgesteld geweest. Moet wel echt een flinke periode plus hoogte zijn wil het echt goed breken daar.

 84. Net IJmuiderslag gekeken maar super klein. Is de swell voorbij? Vanochtend was Scheveningen nog super dik.

 85. vroeger waren het de windsurfers, daarna de kiters en nu de foilers. misschien zijn wij het wel en moeten we de plank aan de wilg hangen. een jet-surfboard is next level😜😜

 86. ZAGEN. dit forum kan er weg mee. geniet gewoon van die zomerswell en kijk naar je lekker wijf erna ipv naar je forum. ist echt zo saai daar? TOBIAS: don’t give up! merci maat voor je wijze praat

 87. Amen!

 88. 👌

 89. Een paar weken geleden na 13 jaar het golfsurfen weer opgepakt. Gisteravond naar wijk aan zee geweest. Het viel me niet mee. Bij het bordje van begin zone 2 erin om vervolgens 15 minuten later vlakbij de pier,er weer uit te komen. Ook al gaat het nog niet zoals ik zou willen, het is wel super lekker om weer met mijn plankje in de zee te liggen en af een toe golfje te pakken.

 90. Vandaag was ook weer lekker afzien. Paar golven gedaan alle kanten op lachen hoor