Nuttige surfweer info:

Surfweer dinsdag 19 april 2016

111 reacties

 1. Dat wordt morgen weer ouderwets surfen met een heerlijk zonnetje op het smoeltje. Kom maar door, morgen laat ik het werk vallen. En liggen we weer heerlijk in onze Noordzee.

  WORK SUCKS
  GO SURFING

  😉

 2. Eyeballtje met dank aan friends (FB).
  Lijkt best al te doen nu. Kan alleen maar beter worden 🙂

 3. @Mak Keli: vervelend om te lezen dat je niet blij wordt van je werk, misschien wordt het tijd voor wat anders… surfleraar misschien ;)?
  (Hoge) verwachtingen zijn meestal niet bevorderlijk voor je geluksgevoel, maar werkontwijkend gedrag kan morgen wel eens beloond worden met een dikke smile voor de rest van de week.

 4. Uhhhhh…. Tobias, wat gebeurt er vanaf komend weekeind? Maandag 4m??? Dakanniegoedzijnnie.

  Gr Mike

 5. Could someone give me a lift from Amsterdam to Wijk or Scheveningen after 5pm for an evening session? Best, Manuel

 6. Bij rapa liggen er een paar in op kniehoge schuimkopjes te surfen. Nog niet veel soeps maar is nog aan de vroege kant.

 7. nou de 1.5 meter is bijna gearriveerd, ik ga het erop wagen de laatste uurtjes voor het donker.

 8. Webcam Wijk doet ’t niet en ook de afbeelding is grappig… volgens mij is iemand die binnengekomen swell aan het censureren 🙂

 9. Volgende week richting Frankrijk. Afgaande op in het verleden behaalde resultaten maak ik mij geen zorgen voor de toekomst

 10. @ Jos… Dat vertelden ze mij nou ook met die aandelen😄 Ahhh, in France kun je ook leuk mountainbiken hoor.

 11. Donderdag naar Ierland.

  Geen 3-4m swell zoals vorige week maar de nu voorspelde 1.5-2.5m met 10 sec kan ook prima mee leven. 🙂

 12. Sorry! Het is niet heel spannend meer geworden op zandvoort. Hoop kleine rimpels, grappig voor een groter board en/of beginner

 13. Ben ik voor werk in z frankrijk heb ik mn board zelf mee … zijn er geen golven gvd ….. weet iemand dat adres in mimizan waar je blanks kan kopen ? Zo zonde om met een lege bus terug te rijden of heeft weet iemand nog een tip om te surfen behalve terug rijden naar nl

 14. Dit lagedrukgebied verpest jouw surf plezier. En als ik het het goed zeg, gedeeltelijk de reden dat je nu beter in Nederland kan zijn voor de golven.

 15. ochtendspits op de noord…wel lekkere golfjens met een zonnetje dr bij:-)

 16. Oe lala, 06:15 t/m 07:30 was meer dan perfect. Op de sets zeker meer dan 1 meter, maar het was wel even afwachten. Home alone in het water. Sinds tijden weer echte power in de golven. En wakker worden net zonnetje op je smoel.

  Van dit soort dagen worden we weer blij. Wie weet vanmiddag een retourtje op de lange plank.

 17. Momenteel nog laagwater in Oostende maar (kleine) swell zit er al een beetje in. Afwachten wat hoogwater straks brengt maar kan OK worden.

 18. Ik ben volgende week in Portugal. Niets te surfen daar?? Dat zou behoorlijk zonde zijn.

 19. Bij deze heb ik een klein schietgebedje voor je gedaan. Nu moet het wel goed komen aan de Portugese kusten.

  Vamos

 20. Was auch dabei, gistermiddag Wijk P1 16:30 -18:30 waz al prima, ware het niet dat de hermandad bezwaar maakte dat wir dort kampf hadden gemacht, en dus iets verderop moest overnachten op een secret spot,was ik today vroeger geweest, nu 8;00- 9;45 bij de pieâhr alhoewel het allermooiste er wel af was, toch nog prima te doen.

  2x een 8

 21. Met de teleurstellende swell was het getij uitermate belangrijk; helaas gisteravond niet goed door afnemend (op de zuid) en vanochtend kennelijk ook niet fantastisch. Hoop dat de push van opkomend vanmiddag er nog wat van kan maken

 22. Ik ben nu in de trein naar scheef aan het gaan maar het is het dus niet waard merk ik zo? zal ik teruggaan?

 23. HvH was top 9-11! Clean en klein metertje met soms mooie lijn! Na 11 werd wind onshore en was het niet veel meer. Getij zat niet echt mee en het miste daardoor wat hoogte naar mijn gevoel..
  Leuke sessie! Bedankt weer Tobias!

 24. Bloemendaal was erg leuk. gemiddeld een metertje met uitschieters naar schouderhoog. Helaas wel veel closeouts en kwam de wind beetje opzetten. Maar mooie ritjes op Egg.

 25. Ik heb een paar jaar geleden in Mimizan een boardje laten shapen door Dave van Utopia surfboards. Hij weet vast wel een adres. Als het lukt om wat mee te nemen heb ik ook wel interesse.

 26. Was leuk in Noordwijk vanmorgen van 9:00 tot 10:30, werd toen minder, klein metertje en soms iets hoger. Heerlijk met zon, vriendjes en vriendinnetjes en zonder cappie, met als afsluiter een bakkie whoop:)

 27. Wijk 6:30-9:00 – Was prima (op een 7’10”), vooral het eerste uur. Cleane lijnen van een dikke meter (hoog) + post-surf pain au chocolat en mijn dag is weer top begonnen.

 28. Bij domburg kwam de wind er na twaalf al in helaas. Toch lekker met zon, zeehondjes en een paar leuke golfjes

 29. Hoe is Waz nu? Is het zo nog de moeite waard?
  Of is ijmuiderslag dan een beter optie?

 30. ’s Ochtends afgaand tij clean maar redelijk slap. Met opkomend tij genoeg kracht en hoogte, helaas kwam de wind erin die meer NNW dan offshore was. Al met al toch een heerlijk surfdagje.

 31. Zijn er surfers die ervaring hebben met golfsurfen in Lanzarote, dit in de maand juni? Ik zou namelijk eind juni tien dagen willen gaan surfen en het eiland verkennen maar nu merk ik op dat windguru, magicseaw en surf forecast vrij veel wind geven. Ik ben al een 3 tal keer naar Tenerife geweest maar nooit die wind gezien of gehad die ik zie in Lanzarote.. Klopt dit dat Lanzarote meer een wind eiland is of is juni gewoon een slechtere periode qua wind en golfsurfen?

  Alvast bedankt voor de tips!

 32. Ik heb altijd gehoord dat het in de zomer meestal meer wind is dan winterperiode… Wil je glassy omstandigheden dan zit je het beste rond oktober.. Dit is voor Fuerte zo dus vermoedelijk ook voor lanzarote..

 33. @Elien,

  Tenerife is eigenlijk zelfs meer een windeiland dan Lanzarote. Over het algemeen hebben vrijwel alle canarische eilanden in de zomermaanden meer wind dan in de wintermaanden. Er gaan erg veel winsurfers en kitesurfers richting tenerife, Lanzarote, Gran canaria en Fuerteventure in de zomer.

  Het voordeel van de eilanden is wel dat er meestal aan de andere kant van het eiland geen of weinig wind is.

 34. MV tussen 10 en 12 op achterste bank schouderhoog met uitschieters naar overhead. Daarna meer wind erin en begon het vooraan te lopen. Prima sessie, niets te klagen, meer van dit aub!!

 35. Lanzarote is heerlijk. Meerdere malen geweest en het is inderdaad wel zaak ook de windverwachting in de gaten te houden en te kiezen voor een spot, die de windrichting kan hebben. Juni juli augustus de meeste wind. Vroeg in de morgen vaak minder wind. Een autootje is een must. Goede spotguides online beschikbaar.

 36. Als ik dat zo lees, hadden we met een mannetje of vijf toch wel erg geluk vanochtend tussen 10-12 op Sheef Zuid. Heerlijke lange longboard lijnen, enige nadeel was het lange terug peddelen zo’n rit ;-)…

 37. Wijk viel idd een beetje tegen. Het was verre van clean door de toch wel 4bft uit NNW. Daarbij vaak laaaaaang wachten op de sets.Toch nog aardige golven kunnen pakken en natuurlijk heerlijk zonnig. Achteraf nog wat piccies. Ik heb er nog een paar, maar kan ff duren…

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0151263_zpsu7tufjtj.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0111237_zps62o1atl6.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0281358_zpsiff5dkbt.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0351403_zpsnw9yc06j.jpg

 38. Houdt het maar op heuphoog met heel af en toe schouderhoog…. Voor overhead hebbie toch wat meer nodig. Hou het bij de feiten..

 39. Kan er nog geshortboard worden Morgen met opkomend / hoog golfperiode is stuk lager dan vandaag…

 40. Head-high is een woord dat ik zelf vrij voorzichtig gebruik in NL. Overhead maak ik hier toch maar zeldzaam mee en zou ik zelf in mn beschrijving van de MV gister niet gebruiken. Maar desniettemin was het genieten! Goeie meter a anderhalf was het zeker. Met soms een mooie uitschieter naar misschien zelfs nekhoog 🙂 (zie ook de mooie platen van Ed…)
  Straffe side-offshore zorgte voor mooie dikke lijnen.
  Hoop volk in het water, maar enkel blije gezichten gezien en goeie sfeer in het water.
  Waarschijnlijk omdat er meer dan genoeg golven waren om iedereen zn dorst te lessen…
  En het bleef nog prima binnenrollen toen ik ver na hoog water de zee uitstrompelde…
  Hopelijk heeft die noordelijke stroming nog meer leuks voor ons in petto!

 41. Zal me niet bemoeien met de soms leuke discussies hier; maar Domburg was gisteren gewoon ehhhh: ”enkel-hoog” ?
  😉

 42. Inderdaad… vorige week was een tripje naar de Golf van Biskaje (Noord-Spanje, Landes) erg teleurstellend, deze maandagavond was het in Scheveningen beter :s

 43. @Pier dan zat je op de verkeerde spots, landes was pumping vorige week (tot en met vrijdag)

 44. @landes…. okay zou goed kunnen… overigens was weekend voorafgaand wel dikke prima maar gaandeweg de week werd het hard minder en kon ik in ieder geval de juiste spots en momenten niet meer vinden…

 45. Noordwijk ook maar kniehoog vanmorgen, wel lekker met een zonnetje maar als die niet had geschenen was t niet de moeite, bakkie in t zonnetje na de vooral-veel-peddelen sessie maakte veel goed:)

 46. Donderdag op MV nadat de golven terug waren gekomen (en toen kwam de wind opzetten 15knopen)

 47. Mv2 was vanochtend bij eerste licht berekoud met windchill maar wel genieten! Cleane golfjes 🙂

 48. WaZ was ook knie hoog rond 10.00 zelfs de longboarders hielden het niet lang vol!
  op naar zondag!

 49. prima surfen in Frankrijk hoor, je moet alleen weten waar je heen moet…

 50. Lieve medesurfers, heeft iemand toevallig een aangespoelde blauwe vin gevonden op wijk vandaag? Ik ben hem in de ochtend verloren. Het gaat om een FCS II Connect PG Longboard Fin. De vinder krijgt van mij een heerlijk koud biertje 🙂

 51. @Surf house Bretagne, ziet er goed uit!
  Ik kom 3 weken naar Bretagne in juli, waar moet ik zijn voor dit soort dagen? 😉

 52. Beloven interessante dagen te worden met de Noordelijke invloeden uit de Noordzee.
  Maken jullie een update vh surfweer ? Thx!