Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 22 April 2016

84 reacties

 1. De weerkaart van gisteren twee uur in de middag. Het lagedrukgebied zorgt voor nieuwe swells die ongeveer 1,5 dag onderweg zijn en komen dus pas vanavond of morgen binnen.

 2. Wat wordt er nu verwacht op die Dag zonder plastic?

  Dat ik geen plastic aanraak? Geen spullen koop waar plastic in verwerkt is (incl verpakkinsmateriaal)? Geen plastic weggooi? Zwerfplastic opruim?

 3. Has it ever crossed your mind how much plastic we use on a daily basis? Let’s try and live one day without single-use plastic, all together. On April 25th, we all stand together in our mission to reduce plastic!

  Het gaat dus om wegwerp plastic dus van die drinkflesjes water tot en met plastic bbq bordjes en het plastic waar je komkommer in verpakt zit. Moet toch te doen zijn voor een dag?

 4. Of stap als surfer eens niet in de auto om het halve land door te rijden op zoek naar een mooi golfje.

 5. My spider senses are tingling; surf this weekend and possibly a very tense discussion between idealists and realists…oh yess…tingling indeed

 6. wat vroeg maar is er al wat te voorspellen voor quiberon e.o. tobias? as dinsdag ga ik 1,5 week naar quiberon

 7. Ja het is Bewustwording🤓

  Koop die komkommer zonder plastic sealing of zoals ik al jaren doe,

  Boterham zakjes die niet vies zijn weer terugmeenemen van je werk of School en gewoon terugleggen in de La waar je het pakte😊!

  Als je bv stevige diepvries zakken koopt kun je daar wel 2 weken mee doen!
  Maar een broodtrommel is natuurlijk nog beter😏!
  Zilver folie gebruiken ipv plastic inpakfolie ( metaal word uitgefilterd in oven)

  Wat meer oog voor je omgeving bv even bukken om dat lege plastic flesje op je loopweg naar het strand in de bak te doen!

  Etc etc

  Succes iedereen!

 8. Hele vette golven deze avond op Terschelling. Nog verbazingwekkend clean en werd met de minuut hoger. Yieha

 9. Waz weer Leuke ritjes net naast de pier headhigh genieten en wat plastic opgeruimd yihaaa

 10. Laat al je verpakkingsmateriaal steeds achter bij de albert heijn..dan gaan er snel dingen veranderen.:-)

 11. Morgen te hoog, te veel stroming / wind voor de beginners….. Dus voor mij no-go voor N-H morgen met longboard? Of is er nog een relatief rustige spot / moment vd dag? Vandaag lukt me niet 🙁

 12. Ziet er weer crap uit op de webcams helaas… verwacht er niet al te veel van vandaag 🙁

 13. Zie de verschillen?

  Wijk/zandvoort Cam!

  Hemelsbreed nog geen 10 kilometer afstand!

  NNW prutwasbak en ankelsnappers!

  @Dre,

  IJmuiden is proberen waard met NNW!

 14. wijk met n of nnw altijd drama. ijmuiden heeft toch wel wat meer hoogte nodig wil het lopen. het is nu gewoon ruk.

 15. Bloemendaal 6:30-8:30 – ik had iets eerder moeten gaan, eerste kwartier was lekker (wind offshore en knie/heup-hoge lijnen), daarna wind meer sideshore en een stuk rommeliger. Tegen het einde van de sessie werd het wel weer wat beter. Was verder prima te surfen overigens.

 16. Paar dagen in z france Le porge en Lacanau dat doet je goed ook al was het volgens de sites flat maar wat hun als flat beschouwen is voor ons nog steeds surfbaar ,het liep zeker woensdag echt super met clean met lijnen tot aan de horizon mooi mooi en mooi longboarden op suppppper mooie lijntjes van gemiddeld een metertje en 2 man erin en 18 graden met zon op je kop

 17. Ik snuif verbrand plastic door een houten rietje, dat is toch auk duurzaam?

  Tuco Salamanca: Heisenberg says Reeelaxxxxx, tight, tight,tight.

  Prima aandachts punt verder, als je er op let is het niet normaal wat we aan plastictroep gebruiken.

 18. Jij hebt anders wel regelmatig je aggregaatje aan als je staat te campen. Maar ja de kaas moet natuurlijk wel koel blijven.

  Ach een zee zonder dieren heeft ook swell hoor

 19. Waz alweer te gek surfen naaast de pier in velzen omvier uur af en to noordswell yhaaa

 20. Gekke Paul met zn waveski.. onderzoek in de pacific heeft aangetoond dat de phytoplanktondeeltjes grotendeels zijn vervangen Door uiteengevallen plastic deeltjes. Het phytoplankton levert voor een groot deel onze zuurstof. Dus wel golven maar geen zuurstof.. food for thought.

  o ja, once the fish die, we die. Happy earth Day!

 21. Heb nog een uurtje ambitie om te surfen vanavond. Wordt het noordpier of zuidpier in Velsen? Gaarne advies!

 22. @@Circus, true, niet het meest milieu- vriendelijk apparaat , maar tap ik daar stroom van tap ik niet van het netwerk dus minder kolen verbruik. :-{ lood om oud ijzer, het draaien geschied om de boardaccus bij te laden vr de 2e avond/nacht daarbij heb ik hem zo getweaked dat ik het toerental bij kan stellen al naar gelang de stroomafname, hij kan in principe nu 26 uur draaien op 1 tank, in de regel doe ik hem paar uurtjes aan, nu nog wat vaker ivm de nog heersende lagere nachttemperaturen, het geeft me wel de vrijheid (langer) te staan waar ik wil.

 23. Scheef Z, in de middag was wel ok, een 9.0 uit eigen voorraad getest, niet echt mijn ding, best wel druk.

  I feel happy oh so happy want La Cantina gaat mijn restvoorraden voortaan overnemen. Bizniz and pleasure assured.

  Zeg cynische smurfer wist je dat alcohol je nog…cynischer maakt. tralala

 24. @tobias, je hebt het in het bericht over morgen dat er vooral in de ochtend sterke wind staat. Denk je dit nog steeds? Op windguru zie ik namelijk dat er juist sochtends het minste wind is voorspelt.

 25. Het ziet er nog altijd voor geen reet uit? Is er wel ergens waar er vandaag of morgen gesurft kan worden??

 26. Thanks Gerrit. Iemand al iets surfbaars gevonden?
  Cams zien er redelijk blown out uit.

 27. IJmuiden is om te huilen. Dat is het eigenlijk altijd wel, maar er was ook niets te surfen. Kniehoge schuivertjes. Wijk lijkt ook niets. Ik ga maar weer naar huis.

 28. IJmuiden was idd om te huilen. Uur of 8:30 erin. Veelbelovend (ahum) over het strand ploeterend met m’n sup en 7bft.. Half uur later was de sneeuw en hagel-bui over en was de wind zo goed als weg. Wat golfjes, de hoogste misschien borsthoog, maar zo slap en bagger en K…. Daarna weer een bui met 6/7 bft, daarna weer weg en ga zo maar door. Wat een flutsessie… 3 mtr swellpush my ass

 29. Zo even tijdens hoogwater bij de zuidpier proberen (NH). paulwaveskimaster kom je ook of zit je alweer aan t bier en een pretshaggy?

 30. Even een vraagje zou ik in domburg gaan peddelen effe de sfeer checken? Zee u soon ! Met een bier op terras daarnaa yihaa

 31. En weer zo’n golf die ik niet meer vergeet!
  Wat een bak en wand, heel dik overhead, schat 2,5 meter..
  Super stoked en dat van 1 golf!
  Was prachtig in de zee, Hollandse luchten en bakken.

 32. Oud-Hollandsch bikkelen op de MV2 vanmiddag….
  Eerst nog redelijk wat lijn met opkomend tij. Hoogte viel toen ook nog mee(/tegen).
  Maar hoogwater bracht dikke lompe bakken met zich mee! Helaas dat de wind er vrij snel een puinhoop van maakte….
  En dan nog even een lekkere hagel-storm in je smoel….
  …..afzien….
  Vond de kracht eerlijk gezegd wel wat tegenvallen gezien de dikte/hoogte…

 33. Ik vond het ook heerlijk op Bloemendaal van ongeveer 16.30 tot 17.30. Gelukkig nog voldoende lijn ondanks de harde wind en inderdaad wat een mooie lucht met een voorbij trekkende hagelbui.

 34. Sjezus wat een dikke bakken heb je vastgelegd Jeroen, mooi werk! En de surfers die zich daarin staande hebben gehouden helemaal respect. Hoe kom je überhaupt in vredesnaam door zo’n branding heen? :-/

 35. Van flat tot na 3 mei, naar 3m+ Swell. Toch wel blij dat ik mn tripje niet gecancelled heb

 36. Tot het komende weekend ga je zeker nog geen mooie hogere swells vinden. Je bedoelt die noordwesten wind voor de kust op zondag 1 Mei? Dat geeft wel hogere onshore golven, waar je in Frankrijk niet veel mee kan. Misschien in Bretagne, maar over het algemeen blown out rommel en veel stroming.

 37. Kijk, dit is nodig. Een echt laag midden op de noordelijke oceaan en een hoog boven Frankrijk waardoor de wind koest blijft. Weerkaart 5 Mei (overigens ligt er dan op de Noordzee ook genoeg).

 38. Kijk, dit is nodig. Een mooie langspeelplaat midden op de noordelijke oceaan en een hoog boven Frankrijk waardoor de wind koest blijft. Weerkaart 5 Mei (overigens ligt er dan op de Noordzee ook genoeg).

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/82baa.jpg

  Ik ga het natuurlijk wel in de gaten houden en dagelijks de surf reports bekijken op http://www.surf-report.com/reports-surf.html Uiteraard, ik kan het ook altijd mis hebben. Overigens is er van dat laag bij de Azoren dat vandaag uitdooft nog wel een meter swell onderweg voor Portugal en de meest westelijke puntjes van West-Europa.

 39. Gisteren (1900 tot 20.30) na het overtrekken van een bui met veel wind ervoor, de windsurfers zien omvallen als mussen van het dak in de zomer. Wind van 5 naar 2 à 3. Even pakken wat je pakken kon maar na 15 mn trok de boel weer aan. Windsurfers er weer op. Was wel gezellig daar bij de Zuid (nh) windsurfers waren aan t rocken tussen ons Door. Backflips etc. Gelukkig leeft t voort. In Zandvoort iedereen aan de zwembroek over t pak en aan de kitert. .

 40. Iemand toevallig handschoentjes gevonden op de parkeerplaats van Ouddorp?

  Merk; Neil pryde.
  5 mm, maat L.

 41. Tobias, wordt het morgen wat met Koningsdag? IJmuiden of Wijk, hoog of laag tij? Tradities moeten voortleven..

 42. Iemand in Sardinie geweest in mei? Is er goede kans voor surfen in dit tijd van het jaar?