Nuttige surfweer info:

Surfweer Dinsdag 11 november 2014

48 reacties

 1. Een veel te groot lagedrukgebied op ons deel van het Noordelijk halfrond. Het beste zijn toch de kleine depressies. Die passen tenminste volledig in de Noordzee. Wel mooi voor zuid Europa, maar minder goed in Frankrijk met onshore winden.

 2. Nee, Nazare heeft dan onshore wind. Mundaka is the place to be. Tof om een keer te kijken daar op zo’n dag. Zelf surfen is als Nederlander praktisch onmogelijk. Natuurlijk, uitzonderingen daargelaten.

 3. mooie nieuwe site! jammer dat je nu niet meer snel kunt klikken naar de reports van de vorige dag alleen, of mis ik iets?

 4. dank. klopt het dat ik vanaf de home alleen op “lees verder” kan klikken, en dan meteen bij report en comments van vandaag kom? en ik dan in de adresbalk het laatste deel moet wissen? Op zich kleine moeite, maar was vroeger minder omslachtig.

 5. Toch ff leuk… heeeeel af en toe echt een perfect golfje..zonnetje dr bij..
  Miks nis nee!

 6. Wijk van 10.00 tot 15.30 lag er de eerst 3 uur alleen in met een zeehond en 2 bruinvissen en de zon op je kop en af en toe een leuk lijntje maar na 13.00 ging het beterlopen bij de pier en er liepen mooi longboard lijntjes en super gezellig met 5 mensen erin en met zn drieen tegelijk een golf pakken .wat mij betreft een top dag

 7. Owww dat was een briljante sessie in Noordwijk on sup. Knie tot heuphoog, superclean. En regenboogjes door het stuivende water. Happy me!

 8. @singlefin orange,

  Je hebt een Comment ontvangen op vorige surfweerbericht Maandag!

  Cherio!

 9. @Poseidon: bedankt voor je inzicht! En inderdaad, de kite/windsurf-brigade is de laatste tijd flink in opmars op die spot.

 10. Surf naar http://www.surfweer.nl/surf/ en klik op de gewenste dag.

  Wil je die van langer geleden dan kan dat op 2 manieren:

  https://surfweer.nl/surf/page/2/ en telkens volgende pagina of ineens het pagina nummer bijvovorbeeld https://surfweer.nl/surf/page/71/

  – Het meest eenvoudiger is echter even via goolge te zoeken op ‘Surfweer met de dag en de datum die je zoekt’. Bijvoorbeeld: http://www.google.nl/search?q=surfweer+maandag+10+november

 11. Is de noordzee in een meer veranderd? Sinds wanneer is er een dijk gebouwd tussen UK en Denemarken?

 12. Het water wordt er inderdaad allemaal uitgeblazen en van onderen weer aangevuld. Dat levert wel weer schoner water op. De complete inhoud van de Noordzee wordt in 1 a 2 jaar tijd vervangen/vermengd door oceaanwater. Het oppervlaktewater natuurlijk meer dan dat diep stilstaand zeewater.

 13. twee vraagjes
  A. Gezien de huidige flatness wil ik binnenkort een tripje naar Frankrijk maken.
  Liever niet verder dan 4-5 uur rijden. Nu geeft MSW alleen een paar spots bij Bologne Sur Mer aan en gaat surfline.com niet eens zo noordelijk.
  heeft iemand nog tips voor die regio?
  B. Nu wil ik op tijd weten wanneer er mogelijk swell is daar. Dus zou liefst een alertje instellen op boeimetingen danwel luchtdruk gebieden etc. weet iemand n goede site op basis waarvan je 5 dagen vooruit kan kijke voor die regio?

  alle tips zijn welkom

  Share the Stoke!!

 14. Tobias, mooie nieuwe homepage. Gaat de rest van de site ook over in deze stijl, of blijft het voorlopig zo? Vind de stijl erg goed en snap dat surfSMS e.d. nu beter te bereiken is, maar vond overzicht van de oude home ook wel fijn 🙂

 15. Noordwijk was eventjes magisch in het avondrood van kwart voor 5 tot kwart voor 6.
  Een lekkere meter die een connectie maakte met de shorebreak, lekker glassy.

 16. Pier bij Wijk liep van 15:00 tot 16:30 ook nog prima, lange lijntjes, crosssteps en noserides net mogelijk.. wel af en toe wachten op een klein setje.. daarna was het ineens weg

 17. Gewoon om de kennis wat te vergroten !!!! Waarom gebruiken ze in bv Haleiwa Reef Pro boards rond de 6.10 – 7.6 ft en in Teahupoo toch nog boards rond de 6.2 -6.6 step ups(kleinere) !!!

  Ligt dit aan de energie van de water massa die binnen komt over de reefs of waaran ligt het dat ze soms overschakelen naar de 6.2 (en toch nog respectievelijk klein blijven ) en soms naar 6.10 step ups in Hawai? Wat doet een pin tail zo speciaal in Big waves?

 18. Bodhi, Teahupoo is een hele holle golf, en als je board te lang zou zijn kan je niet de bottom turn snel maken om de barrel te halen. En bij haleiiwa hebben ze de lengte (volume) nodig om de golf uberhaupt te pakken en om een smooth ride te hebben. Enne jlein board zou teveel stuiteren.

  en Tobias,

  erg mooi de nieuwe home page, maar de tekst is erg lastig te lezen met die z/w foto op de achtergrond.

 19. @ mac daarom ook dat ze bij Pipe weer naar kleinere step ups omschakelen om via de bottom snel in de barrel te duiken? Ok bedankt voor de info !!

 20. @Tobias, thanks for the tip (reactie van de visser). Goed dat de visser zijn kant van het verhaal kan vertellen. Ik hoop op wederzijds respect en een goed compromis.

 21. Mooie homepage! (persoonlijk vind ik het gekozen lettertype wat moeilijk leesbaar…)

  En flatness? Bah, met een gips mag je toch niet surfen ;(…

  @ Joost, kijk es op surf-forecast’dot’com bij la baie des sables.
  Zou wat rustiger moeten zijn dan de meeste spots. Of is dit reeds te ver rijden?

 22. schiet nou maar op met die golven, al anderhalve week niet gesurft ……………………………

 23. Nog ff een fotootje van surfcheck afgelopen dinsdag in petten…;) suoercleane longboardgolen gesurft..;)

 24. Hoi Tobias, sinds maandag werkt de app bij mij niet meer (ipv update staat er alleen ‘laatst bijgewerkt om 1.01’). Nou gebeurt dit wel vaker maar nooit voor langer dan een paar uur. Komt het omdat jullie de app ook aan t updaten zijn of ligt het aan mijn mobiel? Thanks!