Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 9 december 2014

65 reacties

 1. Donderdag een gele vlek (14m+) swell niet alleen bij Ierland, maar ook een klein stukje de Noordzee in.
  Vrijdag komt daardoor ook een deel van deze zelfde deining de Noordzee in die zaterdag bij ons zeer krachtige golven geeft.

 2. Wellicht handig om die alvast lichtjes te arceren in je agenda………Heel subtiel gezegd; tobias!

 3. FF vraag. Een vriendin van me wil in januari een half jaar naar Costa Rica. Ze zoekt nog een baantje in een guesthouse. Iemand de gouden tip???? Thanx alvast!

 4. MV2 P6 clean barrels wandjes zonnetje, epic sets 10:00 – 11:30 uur. 1 andere eenzame surfer…

 5. MV2 was inderdaad erg mooi op de buitenste banken. (ik was waarschijnlijk die andere eenzame surfer…).
  Flinke peddel door de klotserige rommel op de eerste banken om er te komen(laagwater) maar mooie cleane golven van 1m-1.5m als beloning!
  Vrijwel geen zuchtje wind, en de wind die er stond was nog offshore ook volgens mij.
  Mooie sessie zo voordat de storm losbarst.

 6. Heeeerlijke sessie van 14.00-15.30 op Langevelderslag.

  Was een off-shore windje waardoor af en toe een barreltje was. Topper dat ik er in 1 mocht zitten. Schreeuwde ’t uit van geluk, niemand om te horen of zien.

  Van de week had ik nog 7/5 mm handschoenen en schoentjes, vandaag 1.5 om 2… was eigenlijk ook best prima. Thnx voor de tip!

  Tijdens de storm dan maar kiten of PipeMasters kijken… hmmmm

 7. Moest flink beuken om erdoor te komen ,on sup, at Noordwijk, Veel snelhied, korte periode en een extra lastige korte chop van de zijkant. Heb betere sessies gehad, maar evengoed prima vermaakt!

 8. Wie heeft er mijn surfwanten meegenomen? Oneill 5mm, lagen op de trap achteraan de Oase. Ik had ze daar gelegd in het geval mijn 3 mm niet zouden volstaan. Domburg was echt lekker vooral bij afgaand tij.

 9. wijk van 11.00 tot 15.30 dikke bakke op de achterste bank tot 13.00 en alleen in het water … dikke pret en soms lange ritte en me helemaal de tering gepeddeld moe maaar voldaan twas een oudhollandse surf dag dus.

 10. ga rond nieuwjaar 8 dagen in ericeira en peniche surfen. Heeft iemand tips qua verblijf en tips over de surf? Thanks!!

 11. Wijk 14:00-15:00 – Best leuke golven; redelijk clean en zo’n 1,5 meter gemiddeld gok ik. Prima te doen met longboard… kan er weer ff tegenaan.

 12. @Mark, dan zag ik jou heeeeeeeel in de verte liggen met een rood LBtje, man…. ik zat te twijfelen, had ook verder moeten doorpaddelen

 13. Praia do Sao Juliao, 10min rijden naar het zuiden vanuit Ericeira. Leuk ritje over de rivier/heuvels en dan -let op eerste afslag in het volg dorp rechtsaf naar het strand- doorrijden tot T-splitsing,links en verder naar het strand. Mooi strand, mooie rotsen en vooral lekkere golven (minder druk dan top spot in Ericeira ) en minder heftig over het algemeen.
  Voor de rest ff bij surfshop Semente vragen; vriendelijk en behulpzaam.

  enjoy!

 14. Henk: Ik ben in october in Amar hostels ericeira geweest! FIjne sfeer en vriendelijk personeel. Al is de kans nu wel vrij groot dat er weinig mensen zijn. Om mensen te ontmoeten kan je altijd in de avond naar Tubos gaan!

 15. Gaan in januari naar costa rica met paar vrienden, heeft er iemand tips over waar de beste surf is en leuke surf hostels ?

 16. eens met Rekkab. Het is niet de meest makkelijk bereikbare plek, ver van het vliegveld en je moet het laatste stuk een behoorlijk eind hobbelen over een hele slechte weg. Maar het is absoluut de moeite waard. Surf recht voor de deur, en het legendarische Pavones vlak bij!

  Andere kant van het land: Mal Pais, wel drukker, maar ook heel relaxed

 17. FF vraagje aan Tobias…
  Je nieuwe letter type is een stuk minder goed leesbaar dan je vorige. is het mogelijk die weer te veranderen naar de oude stijl?

 18. @Rekkab: wat een prachtige foto! Te gek hoe de vorm van de golf er op staat! En dan nog een surfer in de barrel ook… niiiiice.

  Bijna taille, heup, benen van een mooie vrouw!

 19. Costa Rica beste surfvakantie ever. Goeie golven in niet crowded (in het zuiden toch niet)
  Stranden aan overkant van baai tussen Playa Pan Dulce en playa Colorado ook top. (Nadeel ook moeilijk bereikbaar en verblijf niet goedkoop). Er is een spot waar je 2 points aan elkaar kunt linken als swell goed zit! Zeeeer lange ritten en rechtse golven. Wel opletten bij te water gaan direct beginnen paddlen en niet in water wandelen, kans op roggen onder het zand.
  Aan rio torcales (riviermondingen) ook zeer lange ritten gehad. Daar golven wel iets melower dan elder maar dikke fun!

  playa Jaco vond ik persoonlijk niets voorstellen.
  Buurt Playa Hermosa drukkere bedoening, echt alles draait er rond surfen. Nog ergens een topspot maar kan niet meer op naam komen. Sorry

 20. yep @koraal flyvisje had door gepeddeld twas bij het strand een stuk minder ,en achterin( wat wel een flinke pedel was ) liep het echt beter en maakte je soms diepe drops (en spoelbeurten),het stroomde wel behoorlijk daar maar gelukkig richting het strand , want met zulke golven is dat niet a zo en kan je zomaar in Engeland eindigen .

 21. tjeck nu cam wijk !!volgens mij dobbert daar een groot schip in de ronde lijk me geen goed plan om nu de zee op te gaan

 22. corcovado is echt geweldig om te surfen in Costa Rica. Prachtigs combi van lege stranden, oerwoud en dikke swell. Playa Samara is ook een aanrader. Gezellig klein plaatsje en ideale surf.

 23. @ tobias, Eens met vorige comments,
  Mobiele app (tel) is goed leesbaar.
  Laptop een stuk minder.

  @die het negatief oppakken: goede feedback is om iets beter te maken en niet om te zeiken ✨

 24. Tip voor de mensen die moeite hebben met het lettertype op laptop/desktop:

  Zoom de pagina in op 110% (1 keer ctrl en “+” drukken)

 25. Ha Tobias! Mooi vormgegeven zo, je nieuwe site! Op de oude site kon je onder het nieuwste surfweer ook nog de oude posts en comments (plaatjes!) terug lezen… en nu kan ik ze niet vinden. Komt die archieffunctie nog terug, of kijk ik er wellicht overheen? 🙂