Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Dinsdag 7april 2015

41 reacties

 1. Centimeters. Het contrast met vorige week kan niet groter.. Zijn er nog foto’s van vorige week die hier nog niet gepost zijn?

 2. Vannacht staat er een heel klein beetje wind uit het noordwesten bij Denemarken. Dit zorgt op de wadden voor een heel klein beetje branding woensdag. Het westelijke deel van de Noordzee moet het doen zonder wind (en golven).

 3. Vanaf zaterdag zijn de kaarten beter geschud. Een lagedrukgebied in positie boven het noorden. Een depressie bij de Azoren. En een koufront brengt weer westenwind de Noordzee in. Hopelijk is dat laatste meteen al voldoende voor weekendgolven.

 4. Met de zon/warmte van komende vrijdag kunnen we gelukkig allemaal net op tijd onze boards maken. Blij mee, want de winter heeft z’n sporen achter gelaten; 3 van de 5 zijn out 🙁

 5. @Tobias, hier nog een paar foto’s van vrijdag 03/04 bij Domburg! Wel balen dat komende week flat blijft. Gelukkig was er afgelopen zondagmiddag bij Wijk nog een aardig longboard golfje te vinden 🙂

 6. Hey (even een off-topic vraag),

  Ik was van plan om in Augustus richting Taghazout (Marokko) te gaan, maar ik kwam erachter dat het in deze maand niet heel chill is ivm te zwakke swells, die resulteren in een bescheiden 1-2ft surf. Nu vroeg ik mij af of er mensen zijn die ervaring hebben met Marokko in deze maand (qua surf/omgeving/sfeer etc.) óf dat er mensen zijn die tips hebben voor een bestemming die beter is voor deze periode?! Ik ga met mijn vriendin die in het proces van leren surfen zit, dus het beste zou zijn dat er voor beide niveaus wat te surfen valt 😉 (de nadruk ligt niet op surfen, dus iets moois met toevallig een spot in de buurt is ook prima!).

  Tx!

 7. Naar mijn weten: Augustus + Marokko = Wind. Je kunt dus misschien beter kites meenemen dan je golfsurfboard. Mocht er wat te surfen staan kun je altijd een plank huren zou ik zeggen..

  Misschien zijn er mensen met meer info?

 8. Hey, de surf in Marokko is in de zomermaanden niet zo goed als je daar de rest van het jaar aan kan treffen. Ik ben zelf 3 jaar geleden naar Taghazout geweest voor 10 dagen en door een gebrek aan swell zijn we 9 van die 10 dagen op de enige werkende spot geweest waar de condities te vergelijken zijn met die in Nederland. (Tamri) winderige beachbreak met veel stroming. Het kan zijn dat ik net pech heb gehad maar voor vergelijkbare condities of beter is een strand in het zuiden van Frankrijk rond die tijd van het jaar minstens zo goed. (Carcans/Mimizan)
  http://www.dfrostsurfmorocco.nl

 9. Als surfen niet je main activity is zou ik niet voor Taghazout kiezen. Afgezien van de kwaliteit van de surf rond die tijd van het jaar, is er weinig te beleven in de nabije omgeving van Taghazout.
  Marokko zelf is een heel veelzijdig land met aan de westkust heel veel surfspots en palmbomen, een paar uurtjes rijden landinwaarts het Atlas gebergte met wintersport en verder naar het noorden kleine lagunes en oasis midden in uitgestrekte woestijnvlaktes. Dus een rondreis zou een betere optie zijn, ipv verblijven in Taghazout (niet in augustus, veel te warm).

  Als ik je iets mag aanraden, kijk eens naar San Sebastian (spanje).

 10. Ik krijg misschien…de kans om voor werk ergens in engeland te gaan wonen. Ik ben er nig niet eerder geweest maar het lijkt me een mooie kans. Heeft iemand veel ervaring in cornwall / devon en waar zou je t liefste vestigen qua surf (en ook wel btje klimaat/landschap). Ps. Ja ik heb een stormrider guide en boeken gehaald maar ik hoor graag wat ervaringen ideeen uit eerste hand. Alvast bedankt!

 11. Hey! Ik ben 3 jaar geleden in north devon geweest en ik vond het super! Ik heb toen vooral gesurft bij woolacombe, een niet al te druk familie strand met goeie break. Als je een klein stukkie daaronder gaat heb je croyds bay. Een strand dat voor z’n constante surf bekent staat maar daar lig je al snel op 1 m van elkaar af door de drukte. Qua natuur is het ook geweldig want het ligt naast exmoor national park. Succes en surfze!!!!

  Ik wil btw deze zomer trouwens zelf Cornwell ook ontdekken 🙂

 12. Er is iets aan het klimmen. Het klimt alleen nog niet hard genoeg..
  Sup’s up.

 13. Als je vriendin blond is en meegaat zou ik haar niet te lang alleen laten op het strand of waar ook.. mijn vriendin is in elk geval helemaal klaar met vunzige en zeer opdringerige mannen zodra ik van haar zijde week..

 14. @swing, tamri plage geeft vaak wel een golfje zelfs in augustus als alle points flat zijn, lig niet ver van taghazout

 15. Heeft er iemand wel eens op de Starboard surf boards gesurft? Ze zien er leuk uit. Mooie shapes met Sup / Windsurf technology. Ben benieuwd of die stringer echt werkt?

 16. domburg was vrijdag idd heerlijk rond 3 uur tot 5 uur:) kwamen mooi binnen.
  lekker met longboard bezig geweest.

 17. Heel kort door de bocht:

  Marokko zomer = windsurfen/kiten
  Marokko winter = golfsurfen

  net als gran canaria, tenerife, fuerte etc.

 18. Goeiemorgen, aankomende zomer ga ik een roadtrip langs de atlantische kust (frankrijk en spanje). We hebben al een route in ons hoofd maar ben benieuwd of mensen nog leuke spots kennen.

  We gaan begin jullie tot begin aug.

  Dus weten mensen nog leuke spot/dorpjes waar je heerlijk kan surfen aan de franse zuidwest kust?

  Alvast bedankt!

 19. Was bij een vraag. Gingen de 3D piekjes in de lage herzen het duitse gat van de Nachbarn in?

 20. Helaas geen 70cm 14seconden.
  1 swell van ongeveer 14 a 15 seconden 30cm en 1 van ongeveer 10 seconden 45cm, kwam overigens erg mooi binnen gistermiddag en vanochtend heeeel vroeg!
  Gister mistig boven zee, dus niets te zien op cams hèhè, vanochtend mistig boven land, wel wat te zien op cams tot 730. Stoked!

 21. Kwestie van timing denk ik 😉 Zeg niet dat het hoog was maar wel goed en glassy.

 22. Een aantal boeien van Rijkswaterstaat zijn blijven hangen op 2 april. Logisch dat het dat er dan surf’s up staat! Voorlopig is het vooral smurf’s up 😉

 23. Als je scheveningenlive.nl in typt met daarachter tim.jpg krijg je het laatste beeld van de webcam van timboektoe. Soms moet je daar nog www. voor plaatsen of even f5-en…

  ziet er te suppen uit misschien: