Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 7 oktober 2018

182 reacties

 1. Zeker. Interessanter was geweest als het laag van 1006 hPa was uitgediept.
  Die van 1005 hPa heeft net gewonnen helaas.. Daar heeft niemand wat aan, behalve de boeren in west Frankrijk (geeft veel neerslag).

 2. Nog even twee kaartjes van gisteren met het lagedrukgebied Kerstin. Deze swell zou dus zondag en maandag ook nog golven moeten gaan geven op de wadden en in het noordwesten van NL.
  Dit staat verder los van de lokale golfhoogte die de NNO-en wind op de kaarten zal zetten vannacht.

 3. @Ray
  Denk het niet. Ik vermoed dat onze kust te langzaam oploopt, waardoor de golven het grootste deel van hun energie toch al kwijt zijn. Ik denk dat dit soort concepten vooral werkt op plaatsen waar de golven normaliter heel dicht op de kant breken. Het ding zou zo’n 1,8 hoog worden vanaf de zeebodem, maar zit je dan, zeker met laag water, niet al (bijna) boven water?

  Maar mijn zegen hebben ze om het eens uit te proberen. Het ziet er in ieder geval uit als iets dat je snel neer legt, en mocht het niet werken, ook snel weer weg kan halen.

 4. Beter is om tegelijkertijd met Brexit Engeland weg te halen, dan zit het wel goed hier…

 5. @TomD
  Op zich ben ik voor maar dan moeten we wel even een deltaplan 2.0 in het leven roepen. Wil voorlopig nog even in Scheveningen blijven wonen en niet ergens in Bunnik aan Zee.

 6. Niet sleutelen aan de NATUUR graag. Bespaar je het geld los peuteren bij de gemeente. Want elke keer als mensen met hun handjes en hun hoofdje iets doen aan de zee. Is het meer een verminking in plaats een verbetering van de zee.

  Dank u voor het begrip. Er hoeft geen zand en geen plastic rif in zee, Neem zo als de zee komt. En surf ze!

 7. Toch zijn de bestie golven ooit in NL toch mogelijk gemaakt door het zand opspuiten bij de zandmotor!

 8. Dat ding is 12m in diameter. Hoe wil je daar ooit een fatsoenlijke golf mee creeren als dat ding 30 meter uit de kust ligt? Direct daarnaast is het dan te diep op de golf te doen breken. Wordt een heel kort ritje. Meer een drop en klaar.

 9. Hoi,

  Niet zeker of dit de geschikte plek is, maar ik heb een vraag over surfcondities. Ik ben een zomervakantiesurfer sinds 4 jaar en ben de afgelopen jaren met mijn 2 zonen in Frankrijk gaan surfen op verschillende plekken rond Lacanau. Daar heb je een beach break en op sommige plekken, als je geluk hebt, een grote zandbank die wat verder de zee in ligt, waardoor je een soort pointbreak hebt aan beide randen van de zandbank. Aangezien de golven meestal van het noordwest komen, is het dan aan de linkerkant (vanaf zee gezien) van deze zandbank goed.

  Het viel ons op dat met een deining van 1 meter 50 of hoger niemand meer de zee op gaat, ook niet de pro’s (wij zijn zelf niet zo goed en surfen op 7.3 “, waardoor je niet goed kan duckdiven). Het is heel zwaar om achter de surf break te komen en je drijft ook veel af. Nou lees je op web sites vaak over “verzadigde condities” (Engels: saturated; Frans: saturés). Is zo’n hoge deining in combinatie met de beach break van Lacanau en omstreken nu een voorbeeld van “verzadigde condities”? Ik krijg niet duidelijk wat “verzadigde condities” zijn.

  Nog een vraag. Met de herfstvakantie (volgende week!) gaan we weer surfen en ik gebruik deze site voor de condities http://www.surf-forecast.com/breaks/Carcans-Plage/forecasts/latest/six_day. Nu staat daar “Today’s Carcans Plage sea temperature is 13.9 °C (Statistics for 07 Oct 1981-2005 – mean: 18.4 max: 21.0 min: 16.6 °C)”. De gemiddelde watertemperatuur op 7 oktober is 18.4 en het was op 7 oktober blijkbaar nooit kouder dan 16.6 graden tussen 1981 en 2005. Nu is het echter maar 13.9 graden! Is de Atlantische Oceaan uitzonderlijk koud dit jaar? Misschien door veel stormen?

  Bedankt voor jullie antwoord!

 10. Ik was in augustus in Lacanau, en het water was toen al vrij koud vond ik, graad of 18. Een jaar daarvoor was ik in Soulac, uurtje noordelijker, en dat jaar was t water bijna 22 graden. Zal wel met golfstroom te maken hebben of iets.

 11. Al dat grabbel hier over onzin 😉
  Wordt er nou nog gesurfd vandaag of hoe zit dat?!!!

  Ik ga zi ter Heijde checken, eyeball volgt

 12. @ Erco
  Daar zit ook inderdaad variatie in.
  Soulac is vaak koeler doordat het water uit de Gironde kouder is dan de oceaan.
  kijk op cabaigne.net Daar geven ze nog 17 aan in Lacanau enzo. Dus niet kouder dan normaal.

 13. Zou er id late namiddag (rond 17u) en bij afgaand getijde nog iets overschieten in België (Knokke)? Laagwater is daar om 19:23u. Of is het dan niet meer de moeite om te rijden? Vroeger geraak ik er niet.
  Windguru geeft een 0,8m en weinig wind en periode van 6s.

 14. Héhé.. eindelijk. Genoeg gelul over “pipedreams” die totaal geen betrekking hebben op onze kust.
  Zo langzaam richting WaZ. Ik hoop dat alle twijfelaars lekker thuis blijven :-0

 15. noord bij eerste licht: rommelig, krachtig en enorme stroming waar niet tegenin te peddelen viel
  zuid, rond half 9 tot half 11: leuke heup, soms schouderhoge golven, maar slapjes en vooral geschikt voor longboard. Wel heerlijk zonnetje er bij dus toch genoten.

 16. Nouja niks mis met een beetje fantaseren over een pipedream toch.
  Ontopic: zometeen richting Petten, voorspelling daar is ook 0.8m en 6-7seconden

 17. Wijk Gisteren avond nog best leuke golfjes/lijntjes tussen 18.00 en 20.00 ondanks kuit bleseure nog wat leuke ritjes gehad

 18. Kom er net uit bij Petten. Vanmorgen was er nog iets van een golf maar is weinig meer over. Geen kracht, weinig hoogte: slappe hap. Wel heerlijk weer!

 19. 7:30, dikke lijnen en clean totaal geen wind die kwam er pas rond 14:00 weer in. Genieten, stoked!

 20. Vanochtend ook in Domburg geweest. Lekker gespeeld in het water.
  Lage golven, maar voldoende om nieuwe board gewoon te worden.
  Thanks surfweer voor de surfupdates!
  Keep up the good work!

 21. Zo slap en laag als het smiddags was, zo hoog en venijnig sterk was het in de namiddag (rond 17u) en compleet de 2urige rit waard.

  Man wat zijn die golven daar toch krachtig zeg in vergelijking met scheef bij dezelfde condities. Die condities waren in Petten 0.8m en 6-7 seconden met windstil, dat resulteerde echt in een heerlijk korte maar krachtige surf. Aanrader bij die condities👍

 22. Wat een prachtige afgelopen 2 / 3 weken voor NL surf zeg. Nu maar hopen dat de flatness niet al te lang blijft… :S

 23. Als ik me niet vergis heb je in Nederland elk jaar die langere periode flatness rond september/oktober?

 24. Vanmiddag bij opkomend tij bij scheef N heerlijke golfjes met n longboardje 🙂 geen wind en lagen maar met z’n drietjes erin dus echt genieten!

 25. Bretagne gaat wel heel heftig worden hoor dit weekend. Beter zuidelijker richting Biarritz, daar komen nog paar hele mooie dagen. Qua reistijd maakt het inderdaad niet zoveel uit.

 26. Met welk getij loopt Petites Dalles het beste? Ik ben van plan vrijdagmiddag richting het kanaal te rijden. Alleen ben ik nog niet zeker welke spot.

 27. Nu de zomer weer voor de deur staat..
  Wie heeft er tips voor Zuid Tenerife in Januari qua spots?

  Ik surf al een tijdje en kan mn bochtjes wel draaien, maar de bakken die ik op de Youtube filmpjes zie zijn me net een beetje te heftig..

  Goede suggesties voor een rental zijn ook welkom, denk dat ik mn eigen boardje even thuis laat.

  Ik hoor graag van iemand!

 28. Dat ligt er een beetje aan maar vooral als er niet veel is kan opkomend tij net die push geven voor leuke golven.

 29. @doppies. Las Gallettas is een aardige spot voor intermediates. Anders alle spots rondom Playa de Las Americas (waaronder een aantal gevorderde reefbreaks). TENERIFE zuidkant werk eigenlijk alles bij dikke zuidswells of hele dikke west-nw swells. Heel veel locals en dus al snel crossed. Afgelopen juli was ik in Las Americas tijdens een zuidswell van 18-20 sec bij 1 meter. Dikke surf maar heel erg crowded en vrijwel alleen lefthanders en reefbreaks dus stel je daarop in. De West en noordwest kant van het eiland heeft ook veel potentieel alleen moet je mazzel hebben met de wind die vaak onshore is. En ook daar crowds. Prachtig eiland met veel potentie maar de drukte is een groot nadeel zelfs in naseizoen.

  Cheers,
  Lars

 30. Bretagne wordt echt niet te doen. Les Landes gaat ook behoorlijk los en je hebt daar weinig opties. Baskenland lijkt voor volgende week de beste optie maar ook daar gaat het behoorlijk los. Als er 6 ft op de voorspelling staat, kun je je borst wel natmaken. Andere koek dan paar ft in de Noordzee maar wel fantastisch natuurlijk!

  Portugal is altijd een goede optie. Ga zelf het liefst naar omgeving Lagos zodat ik west en zuidkant kan pakken.

 31. Geen idee welk getijde daar het beste is, ben er zelf nog nooit geweest. Denk dat surf forecast daar wel handige informatie over heeft.

  Bijna alle plekken in het kanaal zien er dit weekend echt fantastisch uit vooral vrijdag en zaterdag zijn lekker voor beginners/intermediates, zondag wordt wel ietsje heftiger met een 2 m swell en veel kracht, zeker niet voor beginners..

  Ik zou lekker het kanaal afrijden en gaan aanmeren waar het niet al te druk is, bij drukte doorrijden aangezien al die locaties op 10-30min rijden van elkaar liggen
  -Yport
  -Petit Dalles
  -Etretat
  -Fecamp
  Zijn nog veel meer spots daar

 32. Tussen Etretat en Yport heb je ook nog het rustge(re) Vaucottes.
  Klein, verstopt en lefts en rights. Fijne sessie’s gehad.
  Als het goed loopt zijn Yport en Etretat behoorlijk druk en aangezien het beiden in feite pointbreaks zijn, moet je van goede huizen komen om aan de beurt te komen.

 33. @Aaf Ribeira d’Ilhas is in de regel prima te doen met longboard ook met hogere swells. Eerste spot ten noorden van Ericeira, 5 min rijden

 34. Fecamp. Was tot 16u noppes, daarna begon het te lopen. Vanaf 17u wel bij Yport erin gelegen. Glassy heuphoge lijnen!

 35. De voorspellingen van surf-forecast en msw voor het kanaal ziijn soms helemaal verkeerd. Veel sterren maar geen golven. Hoewel zaterdag gaat het toch wel goed zijn denk ik, zeker in Yport. (Rond hoogwater)

 36. Ik had mn zinnen gezet op het kanaal, maar zo te zien kan ik beter thuis blijven. Zoals hierboven al gezegd, blijft het tricky om voor het kanaal een forecast te doen. Zie hier de boei voor de kust bij Wimereux. Need I say more?

 37. Yport nochtans verre van slecht. Clean en krachtige lange lijnen al de hele dag. Hoogte is er nu wel stilletjes aan het uirgaan

 38. Bij ons nog deadflat helaas.

  Dit is volgende week vrijdag. Zat activiteit op de oceaan. Genoeg voor een volle week swell. Hoop iets minder groot dan nu 😬

 39. Zit wel wat aan te komen morgen dinsdag volgens mij? Heb al lang niet meer in het water gelegen..
  Gewoon nog een goeie 3/2 zonder schoentjes?

 40. Volgens voorspellingen Windfinder zou ik ook denken dat morgen tegen de avond en dinsdag ochtend wel iets zouden knn opbrengen.
  (golfrichting draait gunstiger, offshorewind en 0.6)

  Iemand die deze denkwijze kan bevestigen?

 41. Zit komende week op Vlieland met het gezin, neem voor de zekerheid Mn plankje maar mee, lijkt wel wat te staan daar. Heb wel eens iets gehoord over zandbanken die wat verder op zee liggen en voor afname van hoogte zorgen, iemand tips over spots daar waar het goed doorkomt? Of maakt het allemaal niet zoveel uit? Alvast bedankt!

 42. Gaat idd beter worden dan verwacht nu ik de laatste boei metingen zie! Kan helaas geen nieuw bericht uitsturen nu. Maar mocht het nog kunnen: zet je wekker of anders gewoon gaan met afgaand en opkomend maandag!
  Surf’s upand het is offshore en clean 🌊

 43. Staat momenteel wat swell in Oostende komende van het windveld verder op zee. Aflandige wind op strand maakt dat het mooi uitgelijnd is. Wel klein maar met de longboard zit er zeker wat in.

 44. Waar je zo snel mogelijk kan zijn!
  Swell is heel mooi en blijft ook nog wel de hele dag maar neemt wel af zo te zien aan de bron:

 45. Top Tobias, ik kom uit Zwolle dus hupakee meteen hoop ik dan altijd goed te zitten. Ik schroef mijn plankie op mijn dak en ga! Thanks voor de late report nog gisteren Tobias, onverwacht surf. Fijn.

 46. Zooooo, dat was ff ‘onverwacht mooi’ bij Wijk aan zee (Noordpier). Met 5 man/vrouw in het water, big smile at work nu!!

 47. WaZ dorp was ook erg mooi. Genoten! En kon prima met 3/2 en zonder schoenen. Warme wind vandaag.

 48. Word er vanavond in het zuiden nog wat te scoren ? Jammer dat ik vanmorgen gemist heb zag er goed uit!

 49. Tot 14 uur heerlijk cleane lijntjes. Wat onverwacht en fijn! Dank voor de updates!
  Heb je nog verassingen voor deze week Tobias? Dan blijf ik met dit heerlijke zonnetje in Hollanda surfen ♡. Love it.

 50. Oeh wat was dat lekker net zeg! Zuid zag er niet heel spannend uit, maar op de Noord net naast het havenhoofd kwamen behoorlijk lekkere golven door. Heerlijk gelongboard.

  En dat half oktober! 3/2tje aan, zon er bij, vrij rustig in het water en dan deze golven. Bofkonten zijn we!

 51. Ja deze dag kan wel de boeken in! Noord tussen 9.00 en 13.00 goed hol! Ik had me voorgenomen veel werk gedaan te krijgen vandaag maar dat is dus niet gelukt, obviously… Gotta love freelance life 🙂

 52. Eerst Bloemendaal gechekt 1115. Wel hoogte en lijn maar beste tij al gemist. ZZO wind. Kruimelig en close out. Door de verdorven lucht me een weg gebaand naar de pier. Gevolgd door een anonieme VW fox gevuld met FireWire board 😉 Beide gescoord, was veranderlijk maar ben blij dat ik geweest ben. Yeeew

 53. Camperduin morgenochtend? Of ergens anders beter daar boven in de kop van NH? Is daar na vloed nog ok? Dus rond 10:00 11:00h?

 54. Wat een feest vanmorgen op zandvoort, had hem niet aan zien komen maar was echt te gek!

 55. Eerst HvH om wat uit de wind te SUPpen. Doch golfg-hoogte op zandbank zakte weg. Dan 60km rond naar MV waar de zandbank redelijk liep en er al minder wind was. Nadien nog een 40min in de beach break met kortere SUP. Voldaan.

 56. Was op werk vanochtend, in overleg. Checkte gewoon ff de cam (had geen surf verwacht) en zei bijna hardop WTF toen ik zag wat er liep.

  Middagje vrij genomen om heerlijk te longboarden op de noord. Dit soort verassingen zijn echt goud.

  Yeeewwww!

 57. Vanochtend helaas gemist, maakt niet uit, afgelopen weekend in de Vendee gesurft rondom les Sables, t’was belachelijk groot…

 58. Wel wat minder dan vandaag, maar morgenvroeg is wel een mooi moment om een nat pak te halen. Zo vroeg mogelijk, maar in ieder geval tot 9:30 overal. Daarna met eb wel kleiner en kleiner…

 59. jammerdebammer… heb de golven van gisteren helemaal gemist en dat terwijl ik gewoon thuis aan het werk was en zo het water in had kunnen springen. Had hem niet aan zien komen in de voorspellingen.
  Toch maar eens na gaan denken over de surf sms…

 60. Stuk minder dan gisteren maar gaan als ze staan..
  Zuidwesten beter dan noorden nu ivm uitdoven swell vanuit die richting.

 61. Donderdag nog een golfje, alleen tij is niet helemaal gunstig. Komt al eerder dan de wind die de golven moet binnen brengen. Of te laat, omdat het donker is. Is maar hoe je het bekijkt. Daarna ws flat tot zondagavond. Maandag wel weer goed.

 62. Soms tellen de elementen op naar een status van volledig geluk.
  Dawn patrol in ZW

 63. Haha die motor die opeens het havenhoofd uit kwam stormen was fucking SICK. Ik wist echt niet wat ik zag toen ik die crossmotor voorbij zag komen surfen, ongelofelijk hard geluid en toen zo het strand op. Heel vet

 64. haha, was dat een motor, ik zag wel iets langs komen, maar ik dacht dat het een jetski was!!! 🙂

  Mooie golven toen

 65. Donderdag op het front nog wel wat noordoosten wind. Geeft weinig golven. Ms nog wel het meest in Belgie en Zeeland. Ik ben bang dat wel zullen moeten wachten tot na het weekend. Het weekend zelf is zo goed als flat. Ms dar een rimpel van 1500km ver weg ons bereikt.

 66. Forecast voor Bretagne ziet er goed uit, aan te raden vanaf de 21e een paar daagjes naar het noorden van Frankrijk te trekken of gaat de wind al vanaf maandag onshore draaien? Thanks in advance

 67. Iemand misschien tips voor surf locaties en verhuur in Los Angeles en San Diego? Ga volgende week die kant op. Ben beginner/intermediate qua niveau surfen.
  Thanks alvast

 68. @Tobias; ik wil zondag een eerste surflesje gaan geven aan vrienden van me, denk je dat hier genoeg golven voor zijn? Verschillende weermodellen laten wat anders zien.

 69. @Ritchie: Tourmaline street en Del Mar zijn heel leuke spots!
  Verhuur kan o.a. bij Bird Rock vlakbij La Jolla
  En verder: lucky bastard!!! Geniet van de taco’s

 70. Check de breakwater in Venice. Of Killer Dana ten noorden van Dana point. Te heftig voor je? Zuidzijde Dana Point is een mellow golfje in de beschutting van het havenhoofd. San Onofre is voor elk wat wils.
  Etc. Etc. Enjpy

 71. @dit weekend
  In mijn ervaring is bij Le Rozel 0,5 wel klein.. Eigenlijk heb je wel 1m nodig. En werkt alleen met hoog water!

 72. Off-topic: ik en een maatje gaan naar fuerteventura eind januari en zoeken een mooie accomodatie in het noorden als goede uitvalsbasis. Heeft er iemand tips?!

 73. Een aantal jaren geleden heb ik in Surfing Colours in Corralejo gezeten, meerdere surfspots op loopafstand, en daar ook de mogelijkheid tot safaris naar de noordkust. En (toendertijd) goed betaalbaar, bestond ook nog maar net, dus ik weet niet niet of het nu veel duurder is.

  http://Www.surfingcolors.com

  Let op, veel spots in het noorden liggen aan onverharde weg, waar je met huurauto niet op mag. Daar schijnen ze vrij fel op te zijn.

 74. Surfing colors in Corralejo.

  Toffe lui, meerdere spots op loopafstand en een goede uitvalsbasis voor de noordkust.

 75. Hey mensen,

  Ff een vraagje, we willen dit weekend op trip gaan. We zijn een niet allemaal even goed dus 3 meter hoeft echt niet. Maar weten niet goed waar heen. We twiifelen tussen la torche of zuid Frankrijk. Iemand advies???

 76. Hoi!
  Wij willen graag van di-vr ergens gaan surfen (zijn geen pro’s maar willen wel paar leuke golven kunnen pakken). Iemand advies voor Zuid Nederland/België/Frankrijk?
  Waren van plan richting Normandie te rijden maar ik vind het lastig te zien of het wel goede voorspellingen zijn (vooral voor do-vr lijkt het niet veel te zijn daar).

  Hoor graag jullie advies!

 77. Gaat helemaal goed komen in de Noordzee na dit weekend. En voor lange tijd ook!
  Dankzij het blokkerende hogedrukgebied op de Oceaan:

 78. Belgie en Zeeland de beste kansen op de dagen dat er te veel wind staat.
  De dagen met minder wind zijn ook prima in N- & Z- Holland.

 79. Blijven mooie kaarten wind+golf van dwd. Jammer dat die niet meer geupdate worden in de surfcheck app.
  Mooie week in het verschiet!

 80. Dat gaat al snel behoorlijk ruig worden! Dinsdag alweer te veel van het goede in de Noordzee..

  Deze kaartjes worden elke 12 uur geupdate op https://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten.html
  Alleen de Atlantische kaart is maar 1 x per dag i/d ochtend:

  Troost voor de Frankrijkgangers is het kleine beetje storm ten zuiden van Groenland dinsdag. Anders zou het later in de week helemaal flat zijn geworden in Frankrijk, terwijl wij hier van 4 x hogere golven genieten.
  Nu gewoon perfect heuphoog voor de franse beachbreaks ten noorden van Hossegor en ten zuiden van de Vendee. Alles ten noorden en zuiden daarvan is ws te klein. Met uitzondering van de onshore noordoosten windgolven richting de westkust van noordelijk Spanje.

 81. Hoi,
  Ik ben al een tijdje opzoek naar deftige weerkaarten zodat ik het surfweer zelf zou kunnen voorspellen.
  Kun je me misschien de link doorsturen of kun je me vertellen hoe je die weerkaart van dwd te zien krijgt?

 82. Link staat er al toch?

  Is https://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten.html
  En dan tijd selecteren of rechtsboven op ‘more seastate charts’ klikken.

  Verder hier helemaal bovenaan staan de 10 belangrijkste weerkaartjes die ik gebruik:
  https://surfweer.nl/surf/

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/thumbnails/404c0.jpg

  En ik heb er ook nog een aantal op https://surfweer.nl/surf/webcams/

  That’s it, meer niet. Dat ik gebruik in ieder geval niet. Hoe je ze moet gebruiken is een kwestie van ervaren.
  Gewoon gaan gebruiken en elke dag je ervaringen van opslaan (in je geheugen of ergens noteren).

 83. magicseaweed.com/Scheveningen-Nord-Surf-Report/145/

  1.8 op dinsdag ? 😮 stevig windje ook wel

  Scheveningen wordt deze week waarschijnlijk lekker druk aangezien het herfstvakantie is in NL ?

  Iemand een toffe spot aan te raden tss Scheveningen en Belgie waar je evt ook je autosleutel ed kan droppen in een locker?

 84. Wij zijn van plan om in februari een weekje naar een van de canarische eilanden te gaan. Hebben jullie tips voor een chille accommodatie bij surfspot (voor mij) en zandstrand (voor mijn kleine kinderen en vrouw)? Dacht aan famara op lanzarote, maar vrees dat dit wat te desolaat voor de rest van de fam is.

 85. Volgens mij heeft regio Zuid geen herfstvakantie, dat was afgelopen week.

  Anders zou ik Ter Heijde, slufter of Domburg proberen

 86. Het lijkt erop dat voor morgen iig slufter in rdam gunstige surf condities heeft? MSW geeft iig weinig/juiste wind aan met redelijke hoogte en redelijke seconden (6sec) aan.

  Maargoed, MSW is vrij onbetrouwbaar wat betreft Lage landen

 87. Pakken de wadden eilanden ook een stuk mee van de swell?, of is het daar minder dan in Noord/Zuid Holland

 88. Corralejo in Fuerteventura. Genoeg accommodaties daar en top uitvalsbasis voor goede spots en heerlijke stranden. Zeker ook naar El Cotillo gaan met mooie baaitjes en north shore heeft top spots voor ervaren surfers.

 89. Scheveningen lijkt ook een klotsbak.
  @surfers uit scheef, volgens MSW komt het wind vooral uit het noorden, is het dan een beter idee om aan de kant van havenhoofd zuid te gaan zitten richting kijkduin vandaag?

 90. Booties kan nog zonder, maar persoonlijk vindt ik schoentjes 2mm al wel lekker (ook voor grip en minder wax-gebruik). Maar dat is meer luiheid dan nobelheid. Want de neopreen die van je zolen afslijt is denk ik erger dan een beetje wax de zee in gaat…

  Anyway, ik schrijf nu een nieuwe post voor deze week incl een kort bericht over Frankrijk. Komt er zo op te staan!

 91. Nee hoor woon niet in Bretagne, maar in Zeeland! 🙂 was er een midweekje heen!
  La Palue doing its magic (op de foto)! Onwijs gaaf gebied en van ons maar 800km ipv 12-1300km naar les landes