Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 25 december 2022

58 reacties

 1. Een golf in het front zorgt er zondag voor dat de wind er helemaal uit gaat. Alles wat er dan nog aan swell doorkomt breekt dan mooi op de buitenbanken in Z-H en N-H bij laagwater.

 2. Zooooo was lekker vanmorgen vanaf het eerste licht. Met zijn tweetjes in zee op de Noord en lekkere lange ritjes kunnen maken. Daarna kakte het een beetje in en werd het wat rommelig maar rond tien uur ging de wind er uit en werd het best wel clean.

 3. Wijk gaat helmaal Los Naast de PIER!!!! :-p 😎🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️🏄‍♂️

 4. Dag uit met de familie dus kon niet 🙁
  Zag de lijntjes mooi binnenkomen op de webcam toen ik die kerk bezocht in Delft.

  Ah well, hoop dat iedereen een goede sessie heeft gehad (snik)

 5. Wat kan ik doen als mijn surfboard delamineerd. De bovenste laag gaat er af is dit erg?

 6. Dat is iig niet de bedoeling. Hoe oud is board? Poly of epoxy? Hoeveel laat los? Hoeveel lagen laten los? Persoonlijk zou ik naar redrose gaan in Beverwijk en ff vragen daar MET board uiteraard 😜

 7. Potjandorir wat een mooie voorspelling en uitkomst topgolven vandaag naast de pier niet druk en mooie rollers op de achterste banken Velsen noord 👍🌊👀

 8. Eerste laag laat los, is een klein stukje (grootte van halve hand)..board is van epoxy

 9. In de buidel tasten 😉

  naar de repairshop gaan, die halen het stuk eruit, drogen etc en maken m weer als nieuw.

  Mijne net terugm 180 eu maar dan heb je ook wel weer een board zo goed als nieuw! yeww

 10. Tenzij je teveel geld hebt uitgegeven aan een duur board, zou ik het board als verloren beschouwen en lekker naar wat nieuws kijken.

  Delaminatie blijft meestal niet bij 1 plek en is wel een signaal dat je board ‘op’ is.

 11. Een delaminatie van zo’n 10 bij 30cm laten repareren bij Redrose. Prijs goed te doen en reparatie na jaren nog spatzuiver 😉

 12. @gedelamineerd surfboard; je kan ook overwegen het zelf te proberen bij een oud board, is goed te doen. Zat filmpjes op youtube te vinden hierover. Ik heb het zelf ook bij mijn oude longboard gedaan en is goed gelukt.

  In short:
  – Snij het gedelamineerde stuk uit en verwijder al het slappe foam.
  – Schuur alle epoxy randen en het stuk dat je gaat lamineren goed op.
  – Vul het uitgesneden stuk met epoxy gemixt met micro balloons (dit kan je online bestellen) –> zoveel mogelijk micro balloons gebruiken ten opzichte van epoxy om een zo laag mogeijk gewicht te waarborgen.
  – laten uitharden en opnieuw bijschuren
  – Opnieuw lamineren met een of twee lappen glasvezel. Eventueel nog een laag epxoy. Schuren en klaar!

 13. iemand een update voor morgen met de straffe Z wind. Is deze te sideshore dat het geen reflectiegolven kan veroorzaken? Rede is dat met deze windrichting in Belgie geen golven te bespeuren zijn en we de trip evt willen maken.

  We zien het lage druk gebied dat vandaag ten zuidwesten van Engeland lag het kanaal ingaan maar zorgt dit voor voldoende golven vanaf Z-H. Iemand die wat ervaring heeft om het mede te delen. Hoeft zonder spot en getij vermelding daar zijn we uit. Enkel de straffe Z wind doet ons twijfelen. Alvast bedankt

 14. Komt goed aan vanaf zo’n beetje Noordwijk/Zandvoort met deze richting.

  Meer zuidelijk bij Scheveningen etc alleen niet echt hoogte of pas laat bij donker als het hard zzw wordt.

  Forecast is verder ongewijzigd.

 15. Ik wens iedereen een golfrijk 2023!! 2022 was naar mijn mening meest slechte jaar om te golfsurfen in mijn 30 jaar surfen.

 16. Ik heb schitterende surfsessies gehad dit jaar, ook bij matige condities. Thanks all en op naar een mooi 2023!

 17. Het was weer een topjaar om te surfen mede dankzij de goede voorspellingen van surfweer bijna iedere week wel golven je moet natuurlijk wel gaan als ze staan laten we vooral op elkaar letten out there see you in the water 🌊😜

 18. Yep, eerste dag van het jaar met het eerste licht er in.
  Kan geen nieuwjaarsduik tegenop

 19. Iemand een tip voor wat te doen met oude surfpakken? Allen zijn zeer lek of gescheurd. Meer bewaard uit sentiment denk ik, en omdat het rot voelt om weg te gooien. Maar nu is de kelderopruiming aanstaande dus moet ik ze alsnog weggooien of….?

 20. Ojee, kwam uit het water en zag ineens dit. Waardoor zou dit komen? Ben nergens tegenaan gebotst of iets dergelijks. Iemand een idee of dit te repareren valt of is het klaar?

 21. waarschijnlijk heeft je punt de bodem geraakt tijdens een wipe-out en is daardoor “geknakt”. Ik heb het ook een keer gehad en zag er vergelijkbaar uit….

 22. Korte vraag (en misschien wel een kort antwoord):

  Ik heb een nieuw leash nodig; welke is het beste?
  (welke voel je niet tijdens je sessie…)

  Voor zowel short- als longboard.

  thanks !

 23. Ik heb sinds april vorig jaar de nieuwe Wireless leash van Creatures. Voel je totaal niet tijdens een sessie. Nooit meer je poten verstrikt in je leash. Ideaal. Deel 1 fix je gewoon aan je leash-plug, en deel 2 om je been.

 24. Ik heb die ook, alleen draag ik deel 2 altijd om mijn nek, geeft aanzienlijk minder blauwe tenen door afknelling.

 25. Als jij er een fietszadelhoes van wilt maken, of een stuk wilt afstaan voor een fietszadelhoes, dan hou ik mij aanbevolen.
  Maar echt!

 26. Prima te doen in de Algarve. Afgelopen dagen niet heel hoog, maar leuk. Heb 3 dagen een longboard gehuurd, wat is dat leuk zeg! Heerlijk

 27. Hoi surfers, mijn naam is Lasse en ik zit in mijn examenjaar (klas 6) op het Hyperion Lyceum in Amsterdam. Dit jaar moet ik een profielwerkstuk maken over een onderwerp dat aansluit op mijn profiel (Natuur en Techniek). Ik houd van surfen en leek me daarom vet om een profielwerkstuk te maken over het perfecte surfboard voor de Nederlandse golven. Ik zou het erg waarderen als je deze enquête wilt invullen! Alvast bedankt!

  https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe6M6CrvtqvyKcP-LF3kyr3x14m8nBwCQXad33hNHVirFJ8Ow/viewform?usp=sf_link