Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 24 juni 2017

179 reacties

 1. Dat laag ligt maandag om 2 uur AM nog zo gunstig dat er voor dinsdag en woensdag nog volle bak periode onze kant op komt. Wel minder gunstig voor het zuiden, maar Z-H en N-H liggen noordelijk genoeg om het op te pakken.

 2. @tobias

  ik kan 1 dag vrij nemen welke dag zou ik dan doen als ik op zandvoort wil surfen MA of DI ? bedankt

 3. Ik zou zeggen maandag!!!! In Nederland is het pakken wat je pakken kan. Dinsdag kan idd nog mooier zijn, maar ook weer iets onzekerder.

  Tobias, het is ook nog springtij toch maandag? Zou dat nog invloed hebben anders dat ie bijna de hele dag blijft drukken?

 4. @stephan en @Y als je dit soort specifieke dingen wil weten, waarom neem je dan niet gewoon een abonnement op de Whatsapp service van Tobias? Die is heel goed, je krijgt je antwoorden dagelijks hapklaar in je mailbox en je steunt deze website.

 5. Best leuk vanmiddag op de noord..en je hoefde je niet alleen te voelen in het water ook.

 6. @Noord — dat circus ben jij ook onderdeel van, zo te horen de grootste clown!!

 7. In hoeverre is het de moeite om morgenvroeg (06.00) het water in te gaan? Komt die swell dan al binnen of is het nog die windchop?

 8. IJmuiden 13:00- 15:00 van de epieke mooie hoge cleane lijnen op 1e bank in de periferie van de pieâhr luwte , twas ala die gave onverwachte de Zuid condities maar dan in IJmuiden 🙂 golven heel relaxt te pakken, je kon bwvs nog een shaggie draaien tijdens de pop up , zou je roken. deze is in het bakkie. Morgen helaas een nogo voor mie.

 9. Hoe lang duurt het ongeveer dat golven die worden gemeten op f16 platform aankomen in NH?

 10. Blij verrast met de surf vanmiddag 15.00 uur tot nu in Hoek van Holland. Longboard 8ft

 11. Net ook eens even uitgebreid de boeien bekeken en volgens mij staan alle lichten op groen. Lijkt een uitermate consistente swell te zijn die vanaf de vroege ochtend in volle glorie komt binnenrollen!!! Ben benieuwd naar de hoogte als ie op de bankjes stuit…..

 12. Topdag vandaag wat een mooie grote bakken easyrider superflow twee keer derin wat een mooie dag whaaaaas

 13. Verschillende swellsites geven voor woensdag/donderdag ook een flinke portie swell. Kan iemand dit bevestigen of is het nog wat te ver weg en is er nog geen duidelijkheid over? Het zou in ieder geval zeer welkom zijn na de examens, yeeew!

 14. Wie is er vandaag zijn wetsuit van Ion en schoentjes in Ouddorp, Zeeland vergeten? Go check your gear! Ik ben morgen nog heel de dag in Ouddorp. Sms me: 0032495707208. 🌊 Dries

 15. Hoogte zit er al aardig in maar nog te onrustig en water is nog te hoog voor break op de tweede bank. Als ie iets cleaner wordt, gaan we lachen!

 16. Zoek de verschillen?

  Wijkiki always the best!

  Maar vanaf NNW 4 always Clutspan!

  🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙

 17. @@poseidon, haha shots fired!
  scheef hopelijk met opkomend wat beter dan dit…komt denk wel goed

 18. Momenteel laagtij in Oostende en zeker nog niet de dag die de boeken in zal gaan als een van de mooie surfdagen van deze zomer 2017… Staat wel wat deining maar hopelijk zet die echt door met het opkomend tij deze namiddag.

 19. Zie ik dat dipje goed? In de ontbrekende gebied in hobbels en bobbels?
  Het is vandaag de kunst om niet precies te gaan surfen als dat dipje onze kust ‘bereikt’. Of beter gezegd, de swell de kust niet bereikt.
  Deze boei ligt wat verder van onze kust vandaan. J 6 zie kaart https://surfweer.nl/surf/spectra/ . Dus tel daar nog wat uren bij op.

 20. Hi, thanks voor de update maar ik weet even niet of je de grafiek links naar rechts of andersom moet lezen 😛 Is dit dipje nou de komende uren, of juist pas vanavond en komt erst het rode stuk naar ons toe 🙂 Jasper

 21. Ik begrijp het niet compleet, is dat slechts een tijdelijk dipje of komt er toch nog in de loop van de dag of dagen die swell binnen?

 22. Tijdelijke dip denk. Denk dat rond het vloed vandaag de swell beter binnenkomt en doorloopt tot morgenmiddag? Of niet tobias?

 23. Haha, tripje in eigen land 🙂
  Dat dipje is nu met laagwater idd.
  En beter even van dag tot dag bekijken, want blijft t/m het weekend goed surfweer in de lage landen.

 24. kwamen net wel wat leuke golven binnen in petten (kwa hoogte) als straks de wind gaat draaien kan het nog wel eens leuk gaan worden 🙂

 25. Gisteren was het ongeveer 6 uur swelltijd vanaf de F16. Zal nu ook wel weer ongeveer zo zijn.

 26. Net gezien op Scheveningen, da’s best toewijding 😀

  Golven op de Noord waren prima overigens, niets bijzonders, gewoon lekker. Zonnetje op de bol, fijn.

 27. Shortboard mee naar Zandvoort of ben ik dan erg enthousiast en beter een fish mee?

 28. @surfcheck hahahah dat kenteken! De kookbrigade uit deutschland komt even Scheveningen op zijn kop zetten 😂😂😂

 29. Fish is top in zandvoort. Hele dag erin gelegen, beetje zoeken af en toe naar de juiste plek maar oh oh wat komt ie lekker door!

 30. Breekt nu nog achterop hier in bergen aan zee noord, maar als dat straks naar voren komt…. ga ik er in 🤙

 31. daarnet HW gesurft in België, klein steil bankje, good times!! vanvond mss nog wat?

 32. Ik hoop erop woensdag nog wat restjes swell te pakken in Scheveningen! Vandaag/morgen niet vrij kunnen regelen

 33. Wijk van 10.00 tot 13.00 was lekker klots met soms een dikke lijn rond12.00 nog wat super lange ritten van af de achterste bank. Wad wel erg rommelig hopelijk morgevroeg wat cleaner

 34. Wijk aan zee tegen de pier viel me tegen tussen 15 en 18. Af en toe geinig golfje maar niet epic. Veel koeks, dat dan weer wel!

 35. Echt? Ging los op zandvoort. Vanaf de kant leek het niet veel maar voorbij de tweede bank was het goud. Zuidkant was stuk minder maar richting Bloemendaal liep ie als een tiet!

 36. Zandvoort was wel ok. Blij dat ik geen shortboard mee had. Op de fish was het leuk.

 37. Ik snap er echt helemaal niks van….. Kom net uit Bloemendaal en wilde eens lekker de andere stoked comments lezen….. Wat een treurnis hier. Ik waande me in Frankrijk vandaag, zien we niet vaak zo’n echte swell hier. Ik heb het heerlijk gehad, zonnetje erbij, klein windje, redelijk lange periode, achterste bankje en fijne golven. Enige “minpuntje”: soms waren ze lastig te pakken (ook al 2m+) en wat minder steil.

 38. Wijk best oke, maar..
  Zo fucking crowded, echt mayhem.. En is het nieuw deze zomer dat gewoon mag indroppen en niet meer om je heen hoeft te kijken? Klinkt goed.. Man man, de helft is zich niet eens bewust van de ongeschreven regels denk ik.

  Maar goed. Dat is Wijk nowadays he. Cheers.

 39. Blijft toch ook een raadsel waarom iedereen daar op een kluitje gaat liggen. Er is zoveel plek om te surfen… NHN was zeer mooi!

 40. Tango, dan fluit je ze er toch gewoon af?! Je mag amdere surfers best een beetje opvoeden. Heb hem gemist vandaag. Rest van de week misschien?

 41. Zo dat was lekker shortboarden! Sets heel soms 1,5 m hoog. Hele tijd clean en gezellig met alleen een zeehond in het water naast me! Later nog met paar locals die het volgens mij ook super vonden 👍

 42. Als Tobias er weer eens een keertje naast zit met zijn voorspelling post hij altijd hele positieve stukjes tekst en foto’s met zeehonden

 43. Lekkere zomerse sessie gehad in Bloemendaal tussen 17-19, grond swell golven zijn toch fijn om te surfen. Na een geweldige avondsessie gisteren op Wijk 20-22 en de surf alerts voor Maandag had ik mij iets meer power in de golven voorgesteld om goed te shortboarden. Nu een heerlijke sessie op me Fish gedaan. Morgen Longboard in de auto en er weer in tussen 17-19 voor een derde sessie.

 44. Hahahaha!!!! Mensen nog een dagje vrij genomen vandaag 😉 Ik duik er morgenochtend weer even in, komt nog wat moois aan…..

 45. Weet er iemand waarom die baggerboot iets voorbij Noordduinne , Domburg, ineens zand kwam opspuiten ?
  Wat is er gebeurt Tobias dat Domburg 0 was ? Wind gedraaid?

 46. Zeker niet te klagen;) Was gewoon erg goeie afterwork sessie in ZH met zonnetje en lekkere swell, morgen weer!

 47. Ter vergelijk voor mij was gisterenavond op de Noord leuker dan deze hele dag op de Zuid. Opgeteld.
  Verwachtingen zijn net als vrouwen, als je ze niet hebt ben je ook niet teleurgesteld.

 48. Katwijk was top… Bankie prima, shorebreakie prima best!!!
  Morgenochtend wellicht de moeite om vroeg er bij te zijn? (0530)?
  of te weinig swell….?

 49. @ Peter: ze gaan de kust opspuiten vanaf de dijk tot en met Domburg zelf, een paar honderd meter uit de kust, dus dat kan nog wel eens slecht uitpakken voor de golven..

 50. Tango is echt een ouwe jankerd.Gewoon even roepen/fluiten. En anders pak je gewoon lekker de volgende golf.

 51. Wijk aan zee was heerlijk van 17.00 tot 21.00, lekkere lange lijntjes met zoals hierboven genoemd wat cutbacks en off the lipsss. Ik snap al het negatieve gepraat niet.

 52. MV2 was tot schemer nog goed, zag alleen op t eind dat ik echt op verkeerde plek had gelegen, maar ja t was wel best.
  Net wekker gezet maar al sterke wind gemeten, vind 4 bft net teveel. Zwaar verwend 😉

 53. Inderdaad prachtig zeetje voor zandvoort, klein beetje hoogte er nog bij graag. Pak wel zo mijn longboard, kan dit niet laten lopen.

 54. WAZ was echt te gek!
  Idd erg druk!Ging soms allemaal net goed.
  Ik als total nitwit probeer uit de buurt te blijven van de shortboards.
  Ook al weet ik de regels, toepasen als de golven van links/rechts en achter komen is een tweede.
  Ik snap de heren op de shortboards wel…Eindelijk golven voor hun niveau, liggen die kooks in de branding/whitewater hun ride te verpesten…
  Gelukkig niets ernstigs en heb veel geleerd en genoten!!!

 55. De ene teleurstelling na de ander.. man man man
  Gelijk mn surfalert sms opzeggen.

 56. Heerlijke surf gisteravond in schevN. Gezellig druk, goede sfeer in het water. Genoeg sets om niet met 10 man op dezelfde piek te hoeven peddelen.

 57. Kwartiertje nadat de Domburgse baggerboot passeerde lag het water vol dode kwallen… Iemand enig idee wat voor natuurschade die baggerwerken aanrichten?

 58. Wij hebben dat voor zandvoort vorig jaar gehad met die schepen. Niemand eigenlijk gehoord over schade. Kwallen ligt meestal aan de wind. Trouwens, stinkt de zee in Zeeland ook zo door de dode algen?

 59. Misschien daarom dat Domburg niet meer werkt, werkte ?
  Wat zijn de alternatieven moest Domburg wegvallen?

 60. Sorry hoor maar rondom palace hotel was echt niet epic in Zandvoort gisteren. Niet om vervelend te doen maar kan me niet voorstellen dat dit de mooiste dag van de zomer was. Was wel lekker weer, dat wel.

 61. Ik vond scheveningen erg lekker vanmorgen. Lag vanaf het eerste licht in zee en had 20 minuten lang de golven voor mezelf. Heerlijke schouder hoge lijntjes met voldoende kracht voor een shortboard. Nu met een vermoeide grijns weer aan het werk.

 62. Wil vanmiddag nog wel even een nat pak halen. Welk tijdstip raden jullie aan, wil er ongeveer 10km noordelijk van WAZ in duiken 🙂 🙂

 63. ff off-topic; heeft iemand ervaring met surfears 2.0? Wil ze halen maar vroeg mij af of de wind geen irritant geluid maakt als je die dingen in hebt…

 64. Wijk ging als een tierelier gisteravond, helaas wel 1 Surfer op de tien vierkante meter!
  Heb aardig wat klappertjes op elkaar gezien, dit x geen angst voor golven maar voor Surfbommetjes aij?

  Maar de voorspelde surf was er gisteravond!
  Met een klein onvoorzien dipje overdag maar wel top!

  Stoked 🤙

 65. Zou er nog wat swell zijn morgen in Scheveningen? Of toch gokken op het weekend? Windguru lijkt positief te zijn

 66. Voor aloha/eerste windmolen was het niet zo druk. Was misschien niet de ‘beste’ plek

 67. Ik gebruik ze nu een half jaar. Prima doppen, ideaal dat je alle gesprekken in het water kan volgen, en je oren worden goed beschermd.
  Beetje ruis van de wind maar niet vervelend ofzo.

 68. Yo thnx voor de feedback dude!
  Ga ze dan maar toch halen want mijn oren beginnen inmiddels dicht te groeien 🙁

 69. Gister avond vond ik het kut..
  ..Vanmorgen was het tegenovergestelde van 05:00 tot 08:00 met 3 man in gelegen.

 70. Eej Tobias

  Thanks voor de voorspelling weer. Gister rond 16uur ging het los in Domburg en heb ik na een jaartje zwoegen eindelijk mijn eerste perfecte take off gehad en golf gevaren. Die grijns gaan ze van de week niet meer van mijn gezicht krijgen. Ik hoop dat iedereen er ook nog zo van kan genieten al deze beginner hierzo. HAVE FUN!!!!!!

 71. Waar ga jij dan in Domburg , was gisteren ook aan Domburg maar was helemaal niks…

 72. Bloemendaal Parnassia vanochtend. Leek wel Z. Frankrijk. Mooie holle cleane wandjes. Mooie rechtsen, leuk kortborden. Was eigenlijk net te laat. Werd snel slapper.
  Wel een mooi alternatief voor als je moeite hebt met golf-delen.. 😉
  Have fun allen!

 73. Sinds wanneer is er een “juiste” surf spirit? De een vindt bepaalde condities leuk de ander niet… Lekker belangrijk

 74. Welke fotograaf lag er vanmorgen op de Noord in het water rond een uur of 6? Ben benieuwd naar de platen

 75. @rekkab
  k#t is overdreven!
  Je was gister naar mijn idee n beetje aan d late kant… dus jouw mening ‘als fotograaf’ gaat over dat stukje dat j r ‘wel’ was en dat was ws. niet lang en niet over t stuk dat j r niet was en id viel t n beetje tegen (lag d verwachting hoger) en kan/zal t vanochtend beter geweest zijn want toen was ik r niet, whatever… Toch leuke sessie gehad gister, hopenlijk morgen weer?
  Wel mooie foto’s v deze ochtend, dat wel!
  En als j r heel d dag wel was geweest dan gaat dit stukje missch niet algeheel op, maar dan nog praat j als fotograaf en missch is dat toch anders!? ….
  Aait, No Worries! HaveFun! PEACE!!!

 76. Hei Tobias

  1 of 2 juli organiseren we aan de Outside Surfclub in Oostende een laagdrempelige surfwedstrijd voor de kids. We kijken uit naar een update van je surfweer 😉

 77. @ORRO,

  Grappig dat je voor mij oordeelt om maar even mee te beginnen. Ik zal het beter onderbouwen waarom ik het KUT vond. Ik stond vanaf 12 uur op een laagwater spot wat normaal echt heel goed loopt (neem eens kijkje op mijn instagram, dan snap je best wel dat ik een klein beetje verstand heb van waar ik hoe laat moet zijn) Op deze spot ben ik zelfs niet wezen surfen omdat het gewoon te slecht was. Vervolgens zijn we naar de desbetreffende spot gereden omdat het een hoogwater spot is en hier hebben we lang staan kijken (vanaf half 4 terwijl het half 6 hoog was) en toen wij aankwamen zag het er prima uit. maar wel slap en laag. eerst besloten om de andere Parking te bekijken. dit was hoger maar rommeliger dus wij besloten om terug te gaan naar de vorige P dit was toen lager maar nog altijd clean. Wij er in en ontdekte dat het slap en vrijwel niet te surfen was. dus wij stapte in de auto en reden toch terug naar de hogere Parking. en dat was best kut maar hier hebben we toch 2 uur in gelegen omdat we niet in de spits terug wilde rijden.

  Misschien begrijp je nu waarom ik het gewoon kut vond 🙂

 78. En voor de anonieme vrager, Yes de foto’s die je zojuist zag heb ik vanmorgen in nederland geschoten en het was en verdomd fijne ochtend! Voor meer fijne nederlandse beelden neem een kijkje op m’n instagram XoXo

 79. Longboard, Sup of dikke fish is lachen. Met een short raak je waarschijnlijk gefrustreerd. Hoogte is er wel maar mist power. Je kan wel heerlijke lange rides maken op longboard, zolang je maar één lijn vasthoudt.

 80. Morgenochtend wijk aan zee met zonsopkomst nog wat over van vandaag? Wil een nat pak! 🙁

 81. Jammer genoeg heb ik maar één banaan op vandaag i.v.m. de hitte van de laatste week. Daarom heb ik vanavond geen waardevolle prestatie kunnen opleveren van de prachtige en aparte golven in HvH. Eat, must eat…

 82. Had niet veel tijd maar van 1800/1900 uur liep scheef errug lekkah! Wat blij dat ik
  Toch nog ben omgereden!!!

 83. Net hele leuke Domburgsessie gehad. Eerst met twee meisjes en een SUP’er, daarna nog uurtje dit voor mezelf. Mooi hoor!

 84. Parnassia was weer verrassend mooi met opkomend tij, helaas duurde het opkomend tij niet zo lang vandaag.

 85. Vandaag rond een uur of 5 in België was het vele malen beter dan gisteren, klein beetje offshore wind ook 🙂

 86. T was errug goed vanavond op de SUP! Echt genieten, de ene golf na de andere en ook nog eens alle ruimte. Geen vissers en de surfcrowd lag lekker verspreid.
  Leuke sfeer en een paar zeehonden om ons heen 🙂
  Meer van dit soort avonden mag altijd!

 87. MENN, nog aan het nagenieten van gister eindemiddag/avond …wat was ie mooi zeg!!

 88. Super clean maar niet de moeite waard nog. Misschien als water iets lager is achterop maar verwacht niet teveel.

 89. Best lekker 5 sessies va maandagavond tot zojuist, en gewoon gewerkt. Met vanochtend en gistren einde middag de bonus!! Stoked!!!

 90. ha ha, voor mij ook …maar ik zou zo weer kunnen (qua energie) en willen 🙂

  (helaas andere verplichtingen anders zou ik nog ff gaan spelen)

 91. Ad Domburg surfers : werkt Domburg nog als het hoog water is ? (na die zand opsuitingen)

 92. @tango ben het met je eens en dat het type@joe het niet snapt is behoorlijk triest . Sommige mensen die surfen zijnalleen met zichzelf bezig , kijken niet even opzij als ze indroppen of in sneaken . En als je nog moet gaan schreeuwen dat ze dat niet moeten doen is het al telaat .En als je type @joe er op aanspreekt krijg je een bijdehande reactie Ff sorrie zeggen zou een hoop schelen. En voor alle kooks ..we hebben het allemaal ooit moeten leren maar ga dan op een plek liggen waar het wat rustiger is en niet in een drukke lineup

 93. @ouwezeik zak sorry maar het is helaas niet te doen met dit soort dagen om ergens rustig te liggen. Ben onderhand geen kookie meer, maar ga altijd ergens lekker op een afstandje van de rest liggen, om lekker rustig m’n eigen lijn te pakken. Dat duurt meestal zo’n 5-10 minuten, en iedereen verschuift jouw kant op. Dus dan blijf je, juist als kookie, eeuwig verkassen.

  Dit neemt natuurlijk niet weg dat mensen verdorie uit hun doppen moeten kijken én de ongeschreven wetten moeten kennen en kunnen. Zie helaas ook nog genoeg oude rotten die hier weinig van laten merken 🙁

  Ps. Wijk gisteren van 7-9 avond was heerlijk!

 94. Waarom deelt iedereen tijd/spot e.d.??? willen jullie allemaal echt dat het op je favoriete (rustige) spot drukker gaat worden?
  Als dat zo is prima….maar ik hoor dezelfde mensen klagen over drukte??

 95. omdat heel de wereld zo denkt tegenwoordig, webcams, fb, zelfstandigen, surfshops, noem heel die zooi maar op. die wat willen verdienen, etc blabla, allemaal vermoeidend.

 96. Precies , en maar foto’s posten!
  Als ik een mooi plekje vind deel ik dat via de telefoon met 5 vrienden , op voorwaarde dat iedereen zijn mond houdt.

 97. Iemand enig idee wie er maandagavond met een drone aan het filmen was @ petten? Zou deze beelden wel terug willen zien!