Nuttige surfweer info:

Surfweer zaterdag 12 december 2015

124 reacties

 1. Deining uit NW van 55cm is al leuk. Helemaal als daar nog 200cm golfhoogte van dichterbij overheen zit.

  Plus de wind van vanavond om 19:00 uur. Niet te laat gaan dus vandaag!

 2. Domburg vs Scheveningen deze morgen. Beiden worden zo dadelijk beter. De ene qua hoogte en de ander wat cleanheid betreft.

 3. Vandaag werken… Morgen lange rit vanuit Drenthe naar N-H de moeite waard voor longboard? Of beter wachten tot volgend weekend?

 4. oostende was deze morgen 10h-12h superclean
  metertje maar wel zeer mooie lijn en dus lange ritjes

  mocht wel iets hoger zijn want die ging er wel snel uit

 5. Scheveningen was heerlijk! Lekkere lijnen, hol, hoog en krachtig. Lange ritjes gemaakt, af en toe flink gespoeld, al met al een epic dagje voor mij.

 6. Foute keuze gemaakt om niet te gaan vandaag. Had beter naar mezelf moeten luisteren als ik dit zo zie op de webcam van 13:00 uur.

 7. Iets meer dan een uurtje gerommeld op Wijk tussen 12:00 en 13:00.
  Lastig.. Grote pieken afgewisseld met behoorlijke lijnen. Paar golven gepakt (met sup) totdat gekneusd ribje ging opspelen. Balen, want het was wel DIK!!

 8. Bizar moment bij de Pier….op een gegeven momenteel twee hele grote helikopters die vlak boven het water komen hangen, precies boven de line up. Oorverdovend lawaai en wind. Ze bleven zeker 10 min hangen de surf was totaal verwaaid…echt bizar. Leek wel een grap , ff surfers pesten.

 9. Morgen secret spot velsen noord gewoon gaan dre kom ook wordt gezellig tentje op het strand met koffie yihaa

 10. Hoek van Holland was te gek!!
  Van 1 tot 3 bizarre cleane hoge lijnen. Leek wel Frankrijk op een goede dag. Heerlijk!!

 11. Bloemendaal van 15.00 tot 17.00 viel een beetje tegen, goede hoogte maar weinig lijn, zeker aan het eind met die wind. Wel lekker krachtig en hol. Had beter ff naar wijk kunnen rijden.

 12. Van 11:15 tot 14:15 op de SUP op HvH was geweldig…achterste bank dikke jongens en flink mijn backside kunnen oefenen …ging al snel heel goed en aan het eind hele lekkere backside topturns…het leek idd France wel …errug STOKED!!

 13. ja wijk was prima tot het donker!
  wel één of andere teletubie met een opblaas sup die echt zomaar wat aan het peddelen was. en dan indroppen, je aankijken en niet aan de kant gaan. ga liever in de branding spelen met je opblaas boot

  hahaha, verder was het top 😉

 14. Ha ha “Wijk”… Niet handig dat indroppen van die teletubbie…

  1 voordeel, zo’n opblaasSUP die niet echt zeer :p

 15. Wijko rockte behoorlijk tussen 14.30 en 16.00
  zelfs even in de berrel geweest, daarna ging het mis……………toen ik vol gespoeld werd!

 16. Waz ik echt de enige die tussen 14:00 en 15:00 zich helemaal stuk gepeddeld heeft om achterin de line-up te komen? Wat was ik blij toen ik na drie kwartier peddelen en (soort van) ducken met m’n 5’7″ Baked Potato eindelijk geen eindeloze schuimers meer over me heen kreeg. Alle moeite werd gelukkig wel beloond met twee fijne ritjes op lekkere dikke bakken. Om 16:00 door de stroming bij dorp aanbeland en toen was het tijd om terug te wandelen naar de auto bij het havenhoofd.

 17. Die baked potato heeft bijna 40 liter volume als ik dat zo zie, erg lastig te ducken denk ik tenzij je zelf ook wat volume en masa hebt; Even snel naar achteren paddelen zit er ook niet in met die lengte. Had zelf geen enkele moeite op longboard van 1230 tot 1530

 18. die heli’s was bizar ja. zag ze overkomen, lag zelf op de Noord en dacht dat ze boven de pier hingen..

  iemand enig idee wat dit was?

 19. oostende deze ochtend weeral best ok

  jammergenoeg men gopro verloren aan het ooster net naast de blokken.
  Mocht een eerlijke vinder deze vinden brecht.f at gmail punt com

  wie weet

  gegroet

 20. Zuid Holland gelukkig best goed vanochtend first light tot na de lunch ok pleistertje op de wonde van het balen van gisteren niet erin.

  Werd beter toen het tij wat zakte en heerlijk rustig in het water, wat minder power maar veel meer lijn in de golf.

 21. Bergen aan zee was lekker hol, aardig wat hoogte hier en daar. Was jammergenoeg niet veel lijn.. Wel stoked

 22. Hmm, heb er tussen 1330-15.30 ingelegen bij domburg en heb het best naar me zin gehad…had gerust wat hoger gemogen, maar de grootste v/d setjes waren goed te rijden, watertemp was wonderlijk warm, zachte offshore, clean en een onbevolkte line-up. Prima zondagsbesteding al zeg ik zelf

 23. Hey Richard,
  Epic Gnarly SUP footage hoor…(voor de liefhebber) maar 1 foto is wel genoeg toch?

 24. Klopt, mijn BP lijkt niet ideaal voor stevige condities tot ver achterin. Krijg met mijn 78 kilo het plankje alleen met veel moeite onder een golf door. Maar het is wel mogelijk. Gewoon nog ff verder schaven aan m’n conditie en techniek denk ik… Of volgende keer naar Scheef gaan, want daar leken op de webcam de golven zaterdag een stuk dichter bij de kant te breken dan op Wijk.

 25. Jammer maar er zat geen hoogte in in Oostende dit weekend. Zondag kon er wel wat gelongboard worden en dat was fijn.

 26. Wijk vanmiddag was fijn. Voor het eerst in tijden weer eens met een longboard er in. Even wennen, maar fijne ritjes. Watertemperatuur erg warm voor de tijd van het jaar en zonder capje kunnen surfen. Lekker!

 27. Wie heeft er een handschoen gevonden in Wijk, op de parkeerplaats. Ik heb hem laten liggen rond 15:00

 28. Lijkt me best tricky, om boven dat strekdammetje de golf te pakken. Bij een spoelsessie zit je zo op de blokken toch, of valt dat wel mee?

 29. Als ik de camshots en foto’s zo zie lijkt het vandaag op veel plekken hoger te zijn geweest dan ik had verwacht op basis van je sms. Was jij er zelf ook door verrast of heb ik je sms gewoon niet goed geïnterpreteerd?

 30. Op sommige spots lijkt het idd een stuk beter dan verwacht. Zelf was ik op Texel waar noordswell meestal wel voor iets hogere golven zorgt. Het was echter klein en short. Heel lang wachten op een hogere set die dan wel krachtig genoeg was maar een erg kort ritje opleverde. Niet voldaan. Het was dat ik op Texel moest zijn anders was ik wel naar Noordwijk of Scheveningen gereden.

 31. Weekend Surf I like, graag meer van deze heerlijke cleane daagjes/weekenden voor alle (hardewerkende) surfers. Vooral zondag regio Noordwijk was erg mooi. Bijkomend plusje was het heerlijke december-zonnetje. En de zeetemperatuur is nog heerlijk zonder capje.

  Happy guy …………………..Stokedd!!!!!!

 32. Wat voor handschoen? Vond er 1 in de stalling vanochtend vroeg. Nog net de laatste lekkere cleane golfjes gesupt met heerlijk weer!

 33. in BE was er jammergenoeg niet genoeg…en wat er was, mocht niet zijn; er werden surfers uit het water gehaald in Blankenberge

 34. @ jerry,

  politie een komma teken verkeerd geplaatst mss… 0,7bf
  het was windstil 🙂

  oostende patrouilleerde de politie zowel zater- als zondag en no problemo

  weet je een reden?

 35. Ben een R 3 mm dawnpatrol Ripcurl verloren
  Op de parkeerplaats op de tweede Rij vanaf Sea you

 36. Suffe off topic vraag:
  Ik krijg de laatste tijd het water niet meer uit mn voorhoofd na het surfen..en heb momenteel geen vriendin, dus ik weet niet hoe ik het er uitkrijg..iemand nog handige tips?ben al een jaar lang semi verkouden en draaierig.neusdruppels helpt ook niet meer.thanx!

 37. Heb jij nog weerkaarten van deze “dikste dag ooit”? Ik ben benieuwd welke omstandigheden tot deze condities kunnen leiden.

  Nooit eerder gezien deze foto. Ik surfte toen nog niet fanatiek in Nederland dus ik heb dit ook gewoon gemist.

  Hopen dat we zoiets nog eens mee mogen maken.

 38. Zowieso na surfen je hoofd ondersteboven en alle water eruit laten lopen. Als je te lang hiermee wacht blijft het erin Zitten!

  Als je te lang hebt gewacht stomen of naar de sauna en daar je hoofd ondersteboven.

 39. @frans sjudorans: waarschijnlijk gebruik je ze al lang en is dit een open deur, maar.. oordopjes?

 40. weet er iemand waar je een beetje betaalbaar een auto kan huren op tenerife? bij de grote maatschappijen is alles rond de 500 euro en dat is een beetje buiten het budget.

 41. Ok, hier de bijbehorende weerkaart voor deze dikke dag. Het is een strikvraag, maar wie goed heeft opgelet weet wat hier werkelijk aan de hand is!

 42. Die is ook mooi Lars …en deze mag er ook wezen en was dit jaar, maar die Tobias poste vind ik toch echt wel de mooiste 😉

 43. Foto is volgens mij van oostkust Amerika na idd een dikke orkaan? Surf al heel wat jaartjes, maar heb het in NL nog nooit zo clean gezien? Althans niet met deze hoogte😊

 44. @ Tobias:
  Als dat de bijbehorende weerkaart voor de dikste dag in Nederland is dan klopt er volgens mij iets niet. Tenzij Hossegor nu ook Nederlands grondgebied is geworden.

 45. Is de webcam van wijk buiten gebruik.
  Of ligt het aan mijn telefoon.
  Staan er eigenlijk golven

 46. Eeuwige roem natuurlijk. Die golf in NJ breekt trouwens wel in zeer ondiep water zo te zien. Niet voor mietjes…

 47. @ atmosphere niet jouw foto dat is overduidelijk NL. De foto die Tobias geplaatst heeft met een 😉

 48. Denk dat dat een windsurfer was die dacht dat er wind was..
  Helaas, ik had ook wel zin ome en stukje de zee op te varen nu er geen golven zijn. Wellicht aan de andere kant, bij IJmuiden.

 49. filmpje rechtsboven begint (weer) vanzelf af te spelen met geluid. erg vervelend (zeker op je werk hahaha), kan daar iets aan gedaan worden?

 50. 10 juli waz toch ook zo dik dit jaar en mooi weer ! Wordt het morgen nog wat of is msw in de war ?