Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 8 juli 2020

86 reacties

 1. De weerkaart voor vrijdag. De fetch botst iets te veel op Schotland, maar is wel vrij lang. En het laag ligt daar meerdere dagen voor anker. Dus zal zeker niet flat zijn dit weekend. Zeker niet wanneer het in de Noordzee zelf ook nog een beetje waait uit NNW. Kortom, the search is on!

 2. Nieuwe run ook een hoop wind voor donderdagmiddag, vlagen van 30knopen zuidwest !

 3. Goed geschreven weerbericht wederom en prettig hoe je de details uitdiept. Ideale aanvulling op je sms-service.

  Misschien toch eens de wadden proberen komend weekend.

 4. Dankje Meteo Morris! Doe jij de weerberichten als ik op vakantie ben de laatste week van juli 😉

 5. Top, zal ik doen!

  Hier mooi grafisch weergegeven wat dat laagje tussen IJsland en Noorwegen doet.
  In principe de swellrijkste bron op de hele Atlantische Oceaan.

 6. En dan de 20e opnieuw.
  Depressies lijken in dit model de voorkeur te geven om op te vullen in de driehoek IJsland, Schotland, Noorwegen. Niet heel vreemd gezien de periode van het jaar. De straalstroom is zwakker en schuift de depressie dus niet sneller door naar het oosten.

 7. Man, wat was dat nog ff genieten op wijk vandaag. Gisterochtend gemist door werk, maar vandaag maakte heel veel goed. Ter hoogte van eerste windmolen om 9u erin. Het liep al mooi, maar rond 10:30 viel de wind compleet weg en was het echt heaven on earth (sea eigenlijk). Zó glassy zelden gezien in Nederland. Samen met 1 andere hele chille surfer alle golven netjes gedeeld, zoals het hoort! Thanks tobias voor de call!

 8. Phoe…wat een goede en uitgebreide info allemaal! Ooit over nagedacht om je ‘weerkennis’ in een (online)-cursus aan te bieden?

 9. yes, Snown is only frozen Ocean!

  Vrijdag moet ik al weer bijstellen. Ws meer wind en dan ook betere lijn/ hogere golven:

 10. Wauw mijn twee favoriete weerzeggers met elkaar in gesprek!

  Samen verantwoordelijk voor zo veel van mijn sessies in (frozen) water, hero-ism! Ik word er emotioneel van…

 11. Shit….door dit geneuzel met Morris hierboven stond ik net met mijn snowsurfer aan het strand en lag mn surfboard thuis…. Kappen nou!

 12. Ga ik ook een keer op vakantie. Het ‘binnenland’ in. 🙃 Wat een mooie verhalen. Stay stoked dudes.

 13. Zalig!! Morge nog es een Noordzeetje doen. lang geleden. Stoked nog eens Surfweer.nl te chekken. Dus domburg ZW te klein, beter Scheef dan?

 14. Over vakantie gesproken…. wie wil er een vakantie plek overnemen op Texel een mooie Grote plek met stroom duincampning bij paal 19 van 24-08 tot 11-09
  Kan een mailtje sturen naar Info@ceesschelling.nl

 15. Goedemiddag geachte Weerzeggers!~

  Kunnen jullie toevallig nog wat zeggen over de swell in de buurt van Biarritz?
  De standaardbronnen schatten in dat het er voorlopig nog even rustig blijft, jullie?

 16. Komend weekend nog wel een swelletje dan blijft het even rond de 2-3 ft hangen, wat overigens voor een aantal spots hier prima is. Anglet met een metertje op de voorspelling kan gewoon oorlog zijn in de shorebreak hoor. Maar over het algemeen is juli/augustus absoluut niet the time of the year to be here, zowel qua swell als drukte.

 17. Ik ga rond de lunch vanuit Rotterdam Noord naar Hoek van Holland. Is er nog een surfer die mee wil rijden? Ik heb nog 1 plek in de auto voor board (tot 8″) en mensch.

 18. Gisteren zwaaide er eentje mij nog gezellig gedag in Petten!

 19. Als je kan kiezen aankomende twee weken bretagne of zuid frankrijk? Ik zie weinig swell:(

 20. Portugal…
  ECMWF geeft voor eind volgende week prima golven in Bretagne!
  i.t.t. GFS. Afwachten maar.

 21. Hey hoi,

  Zijn hier ook surfers uit de Zaanstreek?

  Ik rij regelmatig naar Wijk. Meer dan genoeg plek in de auto voor mensen en planken op het dak!

  Contact me op Twitter: sjoerddruiven

  S

 22. Zou ik weer kiezen voor BAIE DES TRÉPASSÉS (LESCOFF)
  Één van der meest westelijke puntjes van zuid finistere.
  Altijd een swell groot of klein. Mooi surfen in dat baai.

 23. Lruk leuk dat maakt toch altijd wel je sessie.. een rxtra zeehondje hier of darr.

 24. Zie dat laag rond de 16e op de Oceaan. Wordt overal heel dik in Frankrijk, Spanje en Portugal.

  Normandie, Zuid-Engeland en het Noordelijke deel van Bretagne missen natuurlijk de boot, omdat de swell meer NW dan west is. Maar de rest zit goed, zou nu alvast maar gaan plannen, want NL lijkt idd niet heel spectaculair te gaan worden. Vergeet alleen niet dat de Pandemie nog gaande is. In België zijn er zeer strenge regels en in Frankrijk is het ook al strenger dan hier in NL.

 25. Hi iedereen,

  Heeft er toevallig iemand ervaring met surfen na een kruisbandreconstructie en/of surfen na het scheuren van een kruisband?

  Dit is mij overkomen (met voetbal) en vraag me af na hoeveel maanden jullie weer ongeveer zijn gaan surfen, of het gevaarlijk voelde, etc.

  Thanks

 26. Loopt er wel genoeg in Normandie vanaf zondag en later les conches en verder zuid voor beginners? Msw geeft 1 ft aan maar ik heb geen ervaring met de app.
  De kids gaan ook mee rocken, vandaar…

 27. De vkb….Gaat al jaren goed en heb met surfen geen last. Weet niet hoe snel je er weer op staat. Zorg dat je fit onder het mes gaat en vind een goede fysio voor er na. It s about the muscles en het brein…. qua fysio: Heb er wel een voor je in Amsterdam, laat maar weten

 28. Ben al geopereerd, 9 maanden geleden. Sindsdien 3x per week naar een goede fysio. Volgende week nog een krachttest en dan mag ik (geloof ik) in ieder geval rustig aan beginnen met longboarden.. Mar ben beetje benieuwd wanneer ik weer op mijn shortboard kan (wil wel weer eens richting frankrijk gaan)

 29. Is het morgen (zaterdag) bij Scheveningen nog afhankelijk van het getij wanneer je leuk kan surfen? Of gewoon heel de middag krachtig genoeg voor leuke golfjes? Ik ben nog wel een beetje beginnend maar het moet wel een beetje leuk zijn 🙂

 30. Zal in de vroege ochtend voor of rond een uurtje of 8 gaan, dan is het hoog water en heb je ook nog de minste wind. 🙂

 31. Hi Johan, succes met je herstel.
  Zelf geen knie beschadiging maar 3 schroeven in mijn voet. Hiermee kan ik mijn scheen niet ver naar voren buigen. Kan minder diep door de knieen moet dus eerder op de bal van mijn voet staan als ik laag sta.
  Om te trainen heb ik een carver skateboard (merk Slide, klein maatje)
  Hiermee kan ik mijn andere manier van surfen oefenen en houding verbeteren. Ga lekker longboarden en niet te haastig opstaan.

 32. Dit is een bericht naar alle mensen die een camper hebben, en naar Noord of Zuid Frankrijk willen/gaan rijden om daar wat heerlijke surf te pakken. En omdat het natuurlijk gezellig is. Als je nog iemand zoekt die mee gaat (hoe meer zielen hoe meer vreugde) en natuurlijk om de kosten te verdelen contacteer mij 0626854140

 33. Ik zit op dit moment op de boot naar texel met board achterin de auto. Nog niet eerder gesurft daar. Heeft iemand tips, waar t best surfen en welke tijden wel niet.

 34. Ik zit nu heel jaloers te kijken naar de surfers op Scheef mooie lijntjes..
  Is hier morgen middag nog iets van over? Om met me zoontje beiden beginnend erin te kunnen?

 35. @PG ja. Morgenmiddag is het wel laag water. Zal met de swell die van wat verder weg komt wat close outs opleveren, maar dat is voor de eerste take offs geen probleem. Veel plezier en check nog even de surfregels die Tobias hierboven beschreven heeft.

  En als je nog vaker wilt gaan: abonneer je ff op de sms service van Tobias (https://surfweer.nl/surf/sms/) dan mis je geen golf meer. Beste investering ooit kan ik je garanderen.

 36. ik ben een beginner en wil zondagochtend om 11 uur in hoek van holland een surfles nemen. Kleine golfjes vind ik prima- juist wel chill om op te oefenen, maar ik was er ook een keertje toen er helemaal niks was en dat vind ik toch een beetje zonde van mijn geld. Dus raden jullie me aan zondagochtend (of maandagochtend of dinsdagochtend) een les te nemen?

 37. Welk station hierboven is dat van windguru? ☝️
  Ik gebruik altijd: NWW3 50 km. Is deze ook reliable/betrouwbaar?

 38. Ik merk dat ik vaak na een halfuur op het water last begin te krijgen van misselijkheid en hoofdpijn. De hoofdpijn is het meeste als ik op mijn plank zit en wordt minder als ik lig. Ik heb het zowel in de ochtend als avond, dus het zal niet aan de voeding liggen. Ik windsurf ook en heb dan geen last, dus zeeziekte heb ik ook weggestreept. Zijn er meer mensen die hier last van hebben?

 39. Dat klinkt vreemd en naar. Ik zou geen idee hebben, misschien even de huisarts vragen?

 40. Kan met je houding te maken hebben en dan je nekwervels. Idd ff langs fysio zou ik zeggen…

 41. Van op je plank liggen naar zitten naar staan met surfen, heb je wel steeds een andere lichaamshouding, waardoor de kegeltjes in je evenwichtsorgaan een error kunnen geven (om het maar even makkelijk te zeggen). Misschien is de extra inspanning die je levert een trigger en zit er ergens iets niet helemaal lekker. Rond de nek zitten spieren welke aanhechten aan je schedelrand. De SCM hecht o.a. aan de schedelrand bij het deel onder je oor aan. Als deze een blokkade heeft, kan dat wellicht problemen geven. Maar dat moet men dus even uitzoeken. Denk aan een manueeltherapeut/acupuncturist/chiropraktor/osteopaat, welke evt. verharde spieren kunnen aanpakken en losmaken. Fysio laat je meestal oefeningen doen. Wellicht goed om dat daarna te doen…tenminste als de spieren rondom je nek ook daadwerkelijk vast zitten. Laat je ff checken dus ! Overigens…als het niet aan je spieren, maar aan je gehoororgaan ligt, dan zou ik naar een acupuncturist gaan. Heeft bij een maat van mij heel goed geholpen voor problemen met zijn gehoororgaan.

 42. Vanaf half 8 ruim anderhalf uur heerlijk kunnen surfen in Scheveningen! Weet iemand wie daar fotos stond te maken? (kerel, witte trui /vest) het zijn vast mooie plaatjes geworden, met de zakkende zon en de boten die toen voorbij kwamen.

 43. Wie surft er vandaag op Terschelling, wat is de beste optie vh eiland, locatie, tijdstip, getij?

  Ik hoor het graag… Ik zit nu in Terschelling West.

  Thx alvast

 44. Locatie; paal 8. Tijdstip; uur geleden. Ik zou zeggen trek de stoute schoenen aan en neem een gok ergens tussen paal 6 en 27. Veel plezier!

 45. Surf school Terschelling googelen en bellen ook nog een idee misschien, gaan!

 46. Opkomend best bij paal 8 , tot rond hoog, na hoog wordt het rommeliger,lifeguards surfen ook dus die kan je ook vragen. Net was het leuk surfen tot 14, daarna krijg je zeewind met mooi weer

 47. Is het morgen bovenste helft Noord Holland een beetje de moeite waard voor de beginnende surfer? Rond Petten/Bergen aan Zee wellicht?

 48. Vast wel.
  Was vandaag ook weer heel mooi, de hele dag. Eigenlijk al sinds vrijdag met alle hoogwaters. En laagwater niet per se slechter, maar wel meer wind omdat dat midden op de dag valt.

 49. Woensdag was leuk en lekker rustig surfen in wijk maar veel placebo golfjes. vandaag omdat het mooi weer werd naar wijk gereden surfboardjes voor de zekerheid mee, met het idee lekker chillen op het strand. Maar toen ik aan kwam waren de golven al redelijk en werden later nog beter en hoger. Zoooo verrast vandaag! Heb bijna niet op het strand gechillt haha. Behalve om even te eten en te drinken. En wat me nog het meest verbaasde was dat het super rustig was in het water zelfs bij de pier. Thanks Noordzee!

 50. Thanks voor het geweldige bericht weer Tobias! Tijdens de flatness maar rondgescrolled op social media en deze Nederlandse heerlijke video tegengekomen: https://youtu.be/ms8pZPxivig

  Nog nooit zo’n grote barrel in Nederland gezien. Jullie?

 51. Goedemorgen! Wordt het vandaag een beetje goed weer om als beginner in Zandvoort te gaan surfen? Groetjes!

 52. @Hella, 20 cm deining en heuphoge golf is ideaal voor het oefenen van je take off en wat eerste ritjes down the line.

 53. Hallo, weet iemand of de surf aankomende week in Bretagne goed is? Is het waard om daar heen te rijden? Voor een beginner-intermediate.

 54. Heb 10 jaar geleden m’n VKB gescheurd, reconstructie gehad, getraind, en weer geprobeerd te voetballen maar ben daarmee gestopt toen ik merkte dat ik te bang was geworden om te spelen.

  Tien jaar later prijs ik mijzelf gelukkig met het feit dat snowboarden en vooral surfen nog gewoon mogelijk zijn. Heb eigenlijk nooit last, doordat er geen ‘impact’ is. De enige spannende momenten zijn bijv. als mijn sterke been van m’n board afglijdt, waardoor al mijn gewicht onvoorzien op m’n zwakke knie komt. En de kracht van het water tijdens een stevige duckdive is ook niet altijd fijn. Het blijven echter uitzonderingen.

  Al met al is surfen echt prima te doen. Succes met je revalidatie en viel Spass im Wasser!

 55. Hi Gerrit,

  Dank je! Bemoedigende woorden.

  Wil voetbal ook achter me gaan laten en vooral op surfen en kitesurfen gaan focussen (wat ik dus altijd al veel deed maar soms sessie moest laten schieten door voetbal).

  Maar goed om te horen dat impact relatief weinig is 🙂

 56. Nou voorlopig zakt heel t zooitje langzaam maar zeker letterlijk in t water en brokkelt de hele kust weer af…

 57. Is dat project al.begonnen bij maasvlakte!? Slechtste idee ooit!

 58. Jan ik ben bereidt om mezelf de dood in te vechten om dit te voorkomen. Ik surf hier al bijna mijn hele leven. Ik zeg petitie tekenen en zoveel mogelijk statements maken naar de overheid dat dit niet kan en nodig is. Rustig ademhalen en allemaal even de schouders eronder. Ik vraag mezelf af dit wel kan vanuit de kustwacht…. Ver op zee kunnen ze genoeg doen met die windmolens

 59. @anoniem petitie tekenen? Moet er eerst een petitie gestart worden. Is die er al?