Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 31 mei 2017

130 reacties

 1. Hoi allen, dit weekend staat zuid west Frankrijk op het programma. Er is alleen best wat onshore wind voorspelt en twijfelen dus om naar Bretagne te gaa Ok wat beschutting te zoeken. Wat is wijsheid met deze voorspellingen? Alvast enorm bedankt!

 2. Iemand die vanuit Belgie (regio Oost-Vlaanderen) gaat surfen morgenvroeg en plaats heeft in de auto?

 3. Thnx voor de voorspelling morgen vroeg maar naar Scheveningen in plaats van vanavond.

 4. @skkrt
  Zou dan iets verder doorrijden zwakke n tot nnw wind met forse swell

  Alles onder plage de cote basque zou ik zeggen

 5. Morgenmiddag/morgenavond ook de moeite 45 minuten rijden? Ochtend is al vol.. ☹️

 6. Ik ben wel fan van het wetsuit advies, maar ik denk dat de gemiddelde fanatieke surfer kan kiezen tussen een 5/4 en een 3/2 en wel of geen schoentjes/handschoenen/cap 🙂

 7. Estupendo!

  Clear de Wijk arena mañana!

  Yo voy a la playa de Velzen Norte!

  Surfeando las Olas aja!

  Yihaaaa!

 8. thx @tobias ik ben er zelf na wat google ook achter gekomen maar toch raar dat diehet somswel deed en dan weer niet maar goed morgen eindelijk er weer in hyyyaaaaa zoals wavesky zou zeggen

 9. Ai, het ziet er op de cams wel genadeloos plat uit bij Wijk. Is er nog een kans dat het tussen mid- en hoogtij nog wat wordt bij WaZ, of accepteren dat t wellicht morgen pas aan is? Cheers!

 10. Wat betreft de Frankrijk gangers:
  10L jerrycan in je auto gooien en die voor Frankrijk vullen, zo heb je altijd nog ongeveer 100-150km reserve buiten om je reguliere benzinetank!

  De boeien boven in de Noordzee zijn al wel hoger aan het worden en als dat zo doorzet richting het zuiden ben ik een happy surfer :).

 11. Zijn er nog mensen uit Utrecht die morgen gaan surfen. Heb geen vervoer en zou graag met iemand meerijden.

 12. Jeetje was niet veel soeps. Suppers hadden het wel naar hun zin.. 😉 Aaag moeder natoerrrr 😀

 13. People, views for tomorrow morning in Scheveningen?
  Seems pretty flat now…
  Thanks

 14. Komt wel wat moois jongens morgenochtend. Ik verwacht een prettige glassy golf van een klein metertje rond een uur of 7…… Ga in ieder geval klaar staan 😉

 15. @Ralph mocht je een dakdrager hebben voor n 3 deurs mag je zeker meerijden! 🙂

 16. Nog niks hoor…. Het is nog vrij laag water dus misschien over twee uurtjes beter. Ik ga nog even mijn nest in.

 17. Het is echt prachtig op zandvoort, zonnetje, geen wind…… Maar ook bijna geen golf….. Ik rij door naar mijn werk helaas.

 18. Gistre,

  Op Petten nog genoten van heuphoog met de fish, zons ondergang en friends. Thx Toob om die laatste info te geven…

 19. Hier is het al wel klaar… breekt alleen op het kantje. Iemand info of het in het noorden wel nog loopt?

 20. Gisteren vanuit BE naar petten gereden en sunset sessie met friends en heuphoge lijntjes en nog best kracht ook !!! Heerlijk genoten en geduld werd beloond!!!

 21. Heerlijk!!! gelangplankt met neusrijder 9’6.
  Van 6.30 tot 9.30 u.
  Beste golven tussen 8 en 9u.

 22. Wijk was heerlijk van 7 tot 8:30. Heb alerts met slechtere golven gezien…

 23. Tussen 6u30 en 7u30 heerlijk gesurft in Katwijk. Lekker clean, enkele sets heuphoog en zelfs 1 set bijna schouderhoog. Lekker voldaan naar het werk 🙂

 24. Wijk 7 tot 10 was super. Ben het eens met Magic Ed.
  Soms lang wachten tussen de goede sets,maar deze waren wel super-clean.
  Heup tot borsthoge magic B-)

 25. Wijk 7:30-10:00 ….. eerste half uurtje echt mooi daarna werd het al snel slap ….super clean en mooie leuke hoogte maar niet genoeg powerrrrrrr helaas

 26. ’t Is hier vast zo stil omdat iedereen erin ligt; heerlijke condities op die webcams. Kusje vanuit mijn grijze kantoorkolos

 27. Het was heerlijk tussen 8 en 11 op WAZ. De zon helpt daar ook enorm bij. Lekker op de sup gestaan en veel golven kunnen pakken. Weer bedankt voor de voorspelling Tobias. Zou er morgenochtend nog wat over zijn?

 28. Nog voorspellingen voor vanavond met opkomend tij? Of is de kracht er dan al uit?

 29. Tussen kijkduin en zandmotor (opgang 2a bij strandhuisjes) liep het hartstikke mooi tussen 9.00 en 10.30 telkens setje tussen navel en borst hoogte en helemaal niemand in het water dus alles was voor Jassie. Na 10.30 werd het kleiner.
  Voel me fijn!!

 30. Scheef was vanmorgen ook superlekker, van tien tot half een er in gelegen. Vaak aardige setjes, clean, zonnetje. Mooi.

 31. WAzzz.. heerlijk tussen 11.30 en 14.00

  Midtij beste bij de Pier!

  Waz beter dan de Cam liet zien!

  Stoked 🤙

 32. Eerste trein niet gered (moest vanuit Groningen komen). Was er uiteindelijk pas tegen 13:00. Toch nog een flink aantal uren leuk kunnen surfen! Tobias, je bent een held voor je advies! Zeker de moeite waard vandaag.

 33. Is scheef nog het proberen waard vanavond van 8-10?
  Getij zou goed moeten vallen volgens mij.

 34. Wijk was lekker, toch wel Alert waardig tobias! Op de setjes zat de hoogte er voldoende in.

 35. Wijk was natuurlijk na twaalven ook nog prima te surfen en gelukkig Was de grote menigte toen alweer het water uit, heerlijke lijntjes met max.10 man in het water.

 36. Plat. Misschien dat het getij nog wat brengt. Voor nu met skimboard erin.

 37. Wind zou gaan liggen na 8en maar wordt voorlopig alleen maar meer..

 38. Parnassie was weer ‘close to perfection’ vanmorgen.
  Juiste richting, juiste periode, juiste tij, juiste wind (geen), lekker zonnetje, lekker temperatuurtje, en alles helemaal voor me zelf. Sets gaven mooie borsthoge steile wandjes met genoeg power. Top sessie!

 39. MV2 was prachtig vanochtend, echt genoten! Paar lekkere golven kunnen raken, gaat steeds beter op mijn nieuwe shortboard sup.
  Sfeer was ook prima, bedankt allemaal 👍🏄🏽

 40. Het was vanochtend van 8:00 tot 11:00 erg goed te doen in Noord-Holland

 41. Zoals verwacht heeft RWS de stekker uit de data feed getrokken die ik gebruikt had voor:
  http://zoomtolayer.com/surfsupmap/

  Gelukkig via een andere weg nu weer data in de kaart, al zijn het voor nu even wat minder meetlocaties. Lijkt wel iets actueler dan het was (10 minuutjes dan).

  Als het goed is, is deze nu ook wat beter leesbaar op mobiel! Icoontjes worden groter met de metingen.

 42. Nu ook al Shortboard Sups?

  Grappig dat de surfwereld hoe dikker hoe meer drijfvermogen hoe leuker is drijven implenteerd!

  Vroeger was hoe dunner en dan maar langer de trend!

  Ook peddels accereleren veel beter dan handjes!

  Maar ja, smaken verschillen natuurlijk!

 43. Mooie shot met de vuurtoren op de achtergrond!

  Vandaag alleen golfjes op de wadden / N-H en deels Zuid-Holland (noordelijke deel bv Noordwijk). Loopt een kleine lange afstands swell in de middag /avond. Perfect voor surfles, supperdesup en kids surfen!

 44. Dat kleine golven nog te doen zijn op een sup wil niet zeggen dat dat “perfect” is …..geef mij maar wat hoogte (lees schouder+) dat is veel veel leuker, ook op de sup!

 45. Donderdag was het genieten op Terschelling. Mooie sessie van half 8 tot elf. Cleane golven van dik een meter en zonnetje erbij wat wil je nog meer. Hopelijk nog veel meer van deze dagen !

 46. Gisterenavond op MV2 was de fut er uit, max halve meter golfje de zandbank op tussen 8 en 9. Met sup net paar meter te surfen. Wanneer komt er weer nieuwe swell?

 47. Dank voor je uitvinding. Duizenden zijn je dankbaar. En duizenden golven meer zijn bereden. Een beetje dankzij jouw doorzettingsvermogen en experimenteren. Meneer O’Neill, rij de eeuwige golf ( in boardshorts want dat blijft toch het fijnst).

 48. Ik heb afgelopen donderdag ochtend surf video’s gemaakt van verschillende surfers in Castricum. Ik ben helaas het email adres vergeten van een surfer, zou deze persoon misschien een mailtje kunnen sturen naar janwillem.spaans@gmail.com. Dan kan ik de foto’s en video’s sturen.

 49. Wat denk je voor vanmiddag/avond tobias? Moet namelijk uurtje rijden om in Zandvoort te komen, moeite waard?

  Thnx

 50. Wil vanuit Belgie rijden naar noordwijk maar is 2u rijden, is het de moeite voor deze middag, avond?

 51. Donderdagochtend heerlijke omstandigheden Ter Heijde! Er lag ook een fotograaf in het water ik ben benieuwd naar de fotos.

 52. Weet iemand of Ouddorp beter surfbaar is dan Domburg? Ga nu al 3/4 jaar Domburg maar kreeg dan te horen dat Ouddorp ook een goede surfspot is, iemand die iets meer weet? Bedankt

 53. Hoi hoi, ik vertrek morgennamiddag vanuit Rotterdam richting Biarritz en heb nog last minute plaats in de auto. Stuur me gerust even als je nog mee wil. Kosten worden geschat op €30 pp per rit (diesel & tol) ik rijd volgend weekend ook terug, zowel enkele als retour reis is mogelijk.

  PS: Ik huur daar ter plaatse men board wat de reis iets gemakkelijker maakt, dus geen surfrack op men dak.

  Verwachtingen komende week: tussen 1.5 en 3.4m, 12 sec periodes 🙂

 54. Morgenvoormiddag bij hoog wat (rommelige) windgolfjes @domburg? Alles wat surfbaar is wordt geaprecieerd als laatst mogelijke sessie voor de examens…

 55. Ik vermoed dat je reactie een beetje spottend is? Maar O.7m WNW lijkt mij in principe wel iets surfbaar op te leveren alhoewel het natuurlijk allesbehalve aan zal zijn. Wat meer inzicht van iemand zoals Tobias bijvoorbeeld is echter altijd welkom.

 56. @ y
  Oudorp vs. Domurg: Domurg kan meer wind handelen dan ouddorp. De golven van Domburg zijn vaak wat holler.
  Ouddorp heeft geen paalhoofden, wat fijn is bij stroming en wat veiliger. Vaak wordt bij de voorspellingen ong 0.2 meter hoger verwacht op ouddorp.

  Beide goede Surfspots, ik zou zeggen probeer ouddorp een keertje met hoog wateren weinig wind!

 57. Golfperiode van de NW wind is 4 seconde dus wordt wel heel matig vrees ik. Er staat wel nog steeds een kniehoge swell uit het noorden. Dus die bij elkaar kunnen af en toe het idee geven dat het wat hoger lijkt dan het is. Deze noordenswell komt beter aan in noordelijk deel van Zuid-Holland en Noord-Holland dan rond regio Ouddorp en Zeeland. Daar dus gewoon gaan surfen als je een nat pak wilt halen.

 58. Bedankt voor de toelichting Tobias! Ik ga het er gewoon op wagen en moest er eens een heuphoog golfje met een goede sectie passeren ben ik sowieso al helemaal stoked :).

 59. Nog niet veel. Weinig hoogte en een straffe zeewind. Water komt nu opzetten dus kan rond uur of 11 helemaal anders zijn. Zal wel average en rommelig blijven vrees ik. Zou er niet een uur voor gaan rijden!

 60. Goh dat is idd lekker nu daar ten Zuiden van plage de cote basque

  Guethary loopt prachtig!!!

 61. Oke bedankt iedereen , zal volgende keer dan is een bezoekje brengen aan Ouddorp

 62. Kan iemand vertellen of er morgen wat golven zijn of worden verwacht in wijk?

 63. Dinsdagavond dikke kans op lekkere stormsessie in het zuiden met laag denk!

 64. Na 18.00 evengoed nog lekker aan het spelen geweest in het klotsbakkie bij Wijk. Net mooie golfjes voor voor de minder ervaren surfer

 65. Windguru lijkt enthousiast te zijn over dinsdagavond en woensdag overdag in Scheveningen. Woensdag vrij.. twijfel twijfel.

 66. Katwijk was toch best fijn vandaag om lekker te oefenen met ’n longboard voor mij als beginner… paar mooie ritjes gemaakt! 🏄🏻‍♀️

 67. Even off topic:

  Ik ga met m’n meisje en kind (1,5 jaar) deze zomer een maand naar Bali. Hebben jullie tips vwb accommodaties? we zoeken kindvriendelijke hotels met zwembad maar wel in de buurt van goeie surfspots. Dank alvast!

 68. @ zuid

  Ben zelf 2 jaar geleden in Bali garden resort geweest. Zit dicht tegen centrum Kuta aan. Prima vertier voor vrouw en kid. Qua surf kun je dan terecht op Kuta beach met legio mogelijkheden. Wel crowded, maar je kan daar vandaan ook bootjes pakken richting Kuta reef. Is geen beginners spot maar met niet teveel swell goed te doen. Vanuit daar zit je met auto en/ of scooter binnen half uur bij Uluwatu of padang padang. Fijne is dat je net buiten de drukte van Kuta zit. Maar als je wil kun je het opzoeken.

 69. Vorig jaar met mn dochter die toen 18 maand was, ook naar bali geweest. Wij hebben villa gehuurd in canggu. Villa vond ik makkelijker omdat ze dan eigen kamer had. De meeste villas komen hotel service en als je savonds iets wil eten ook nanny beschikbaar. Is eigenlijk ook niet echt duurder dan hotel

 70. Thx voor de reacties! Bali garden resort klinkt goed maar is iets boven ons budget. We willen rond de 50 per nacht uitgeven. Nu naar villa’s in canggu op zoek 🙂

  Verder iemand nog tips?

 71. Kuta
  Jalan popies 1
  Mimpi bungalows
  20,- moet lukken daar echt mooi

  Echt rustig en op kruipafstans van alles
  Canggu zou ik gewoon als

 72. vervolg:
  als top vroege ochtend stek houden om te surfen. Serieuze problemen met rioolwater en ook muggen in Canggu. Coole boom town met resistente bacterieen…..even goed nadenken hierover.

 73. Canggu is mega chill! Beter dan dat shithole Kuta. Je gaat toch niet voor je lol op jalan popies 1 zitten. Check booking.com daar staan genoeg leuke plekjes in Canggu om te slapen. Wij zijn vorig jaar met twee kids 2 en 4 een maand naar bali gegaan en hebben super gehad.

 74. In domburg zullen het in de avond bij laag wel aardige (holle) bakken zijn, maar moet wel lukken lijkt mij mits genoeg ervaring. België kan natuurlijk ook. Over de kans op onweer wat niet van ondergeschikt belang is,kan ik wel niks zeggen evenals de surfbaarheid van de rest van nederland. Geen ervaring met die spots.

 75. @@zuid
  Google ff exacte straat = gang (is zijstraat van)

  Canggu top (ik had er land in 1998) nu praat ik daar over leefbaarheid.

 76. Afgelopen najaar op bali grootste deel van de tijd in canggu gezeten. zeer relaxed sfeertje, hoog hipster gehalte. kindvriendelijkheid zet ik mijn twijfels bij. veel aussies komen hier voor de surf&party (hoewel natuurlijk minder dan kuta). altijd lekkere golven op old man’s. goede en relatief goedkope (tov kuta) accommodaties.

 77. Mijn boardje ligt in de auto voor een namiddag-/avondsessie, maar ben niet helemaal gerust op de weersomstandigheden. Moet ik uitgaan van stevige surfbare golven of wordt ’t een Deadliest Catch-achtige woestenij waar je liever niet in ligt?

 78. @ MG. staat dat voor “my god?” . Als ik jou was liet ik het board nog even in de auto liggen. Waaitie niet uit je hand naar zee toe dan waai je wel met board en al uit het water op Wijk op dit moment 👀
  22,6 m/s is een flinke puist wind!