Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 30 augustus 2017

70 reacties

 1. Ik ga straks ecen een kijkje nemen aan de beach van Scheveningen en lekker erin duiken met me surfboard, op de cams ziet t er goed uit dus dat belooft veel!! Wie komt gezellig mee een surfsessie maken?!

 2. Windstil in Delft maar op Scheef web cam nog best wat beweging in het water (oogt niet super krachtig maar best wel hoogte)… Helaas work, work, work.

 3. @G – de wind : afnemend hopelijk – Als je RWS bekijkt gaat die ‘raar’ doen: effe minder en dan naar 14 u terug meer.

 4. Er zijn toch best wat golfjes op scheef..shortboardbaar zelfs.
  niet teveel van verwachten,maar toch!!

 5. Fingers crossed dat er zondag (ochtend) toch stiekem nog wat komt in Hoek van Holland of Maasvlakte2, maar ik heb weinig hoop…

 6. Verwarrend die tegenstrijdige berichten 🙂
  Als je je je afvraagt of zondag misschien nog iets gaat opleveren

 7. Bizar idee hè dat al die golven al duizenden jaren, nee miljoenen jaren gelopen hebben zonder dat iemand er ooit op surfte.

 8. zou die advertentie met geluid weg kunnen, kan nu namelijk niet meer op school deze site kijken zonder dat iedereen het hoort.

 9. Off topic vraag, heeft er hier iemand ervaring met het meenemen van een boardbag met kleren Transavia? Op de site staat namelijk dat kleren meenemen in de boardbag niet toegestaan is, iemand hier ervaring mee?

 10. @Pascal, ik doe het altijd zo maar resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Triple bag met 2 boards en kleding, hoe je geen bagage te boeken..

 11. Nice vanochtend waz 10:00 – 12:30. Eerste anderhalf uur geen zuchtje wind, cleane heuphoge sup-heaven, daarna windje 2bft en al snel iets minder.
  Genoten met zonnetje en doenbare drukte!! Lekkerrrrr

 12. Afgelopen winter richting Marokka hield ik me ook soort va netjes aan de regels (wel twee boards mee). En toen heb ik toch een paar epic volgepakte boardbags zonder problemen het vliegtuig in zien gaan.
  Terug heb ik mijne ook volgestouwd met wetsuits en aangeschafte meuk. Niks over gehoord.

 13. Ja 3/2 is prima zag zelfs lui met boardshort en lycra maar met die wind lijkt me dat iets koud als je er wat langer in gaat

 14. Zo maar eens lekker ff in shorty nat worden. Where to go? Alles tussen Domburg en IJmuiden is een optie, maar het lijkt wat minimaal op de webcams. Kijk voorlopig naar Scheef of Katwijk

 15. @Dave @Transavia bedankt voor de ervaringen, ik ga me voor de zekerheid toch voor deze keer maar aan de regels houden

 16. Gewoon vol proppen die boardbag. Ik heb afgelopen paar jaar regelmatig met Transavia gevlogen, altijd een boardbag met 2/3 boards, wetsuits en spullen meegenomen. Nooit iets over gehoord.

 17. Top weekend achter de rug! Vrijdag na even Cam check meteen in de auto gesprongen en een mooie warm up gedaan op heup hoge golven. Zaterdag met een smile zo groot als m’n Sup van het water gekomen en zondagochtend een nat pak gehaald op de tweede bank van bloemendaal! Dik turns draaien op cleane golven. En nu wind en golven voor de boeg… Winning!

 18. Het water gisteren in domburg was vrij helder , waande me precies in spanje ! heeft er iemand een verklaring voor dat het geen donkere groene soep was zoals gewoonlijk ?

 19. De combinatie van noorden storm(achtig) afgelopen woensdag en daarna 4 dagen complete rust.

  Geen wind en geen korte golven. Alleen swell met hele lange periode ontstaan bij IJsland. Zand blijft dan liggen op de bodem. Scheelt ook dat het doodtij was waardoor het ook minder diep/ondiep komt met de wisseling van hoog naar laag. En die noorder storm bracht schoner water uit het noordelijke deel. Hoewel je bij domburg ook altijd verser Atlantisch zeewater hebt uit het kanaal.
  Dit zijn maar een paar mogelijke oorzaken. Misschien zijn er wel meer.

 20. Zou het morgen einde van de ochtend surfbaar zijn met laag water ter hoogte van Noordwijk of katwijk? met een zuidwestelijke swell zou het met afgaand of laagwater beter moeten zijn dan opkomend tij of hoogwater ?

 21. Komt er ooit een app van deze site met push-notificatie bij nieuwe berichten? Zit hier met smart op te wachten.

 22. Ecmwf kan tegenwoordig ook via windy.com Erg fijn! Met ook de optie voor windstoten.

  Verder nog geen plan hier voor een app van deze site. Als je houdt van push notificatie dan moet je zeker de surfweer sms nemen!!! Wel een idee om inderdaad als extra service optie een extra smsje te doen bjj een nieuw weerbericht op de site. Bedankt voor het idee! Dat doen we al via Facebook maar niet iedereen volgt dat zo. Je kan wel een melding instelling maken op de surfweer Facebook pagina voor nieuwe berichten.

 23. Wat klinkt dat lekker zeg die week! Ik wil mee! Maar… Ik ben verkocht aan het longboarden. Kan dat ook of is het echt alleen voor de shortboarders?

 24. De coaching weken zijn zeker ook voor longboarders. Ik neem zelf ook mijn CJ Nelson classic 9’5 mee naar Vieux Boccau!

 25. Hoe is surfen op Schiermonnikoog? Iemand ervaring? Ik ga er dit weekend heen en vraag me af of het zin heeft om surfboards mee te nemen.

 26. Ik was even op camperduin strand vandaag maar daar viel op de 2 bank rollende golven plus minus half metertje..

 27. Als ik de windkaartjes bekijk, blijft het de komende tijd (zuid)west meuk. Of zie je in jouw glazen bol iets mooiers, Tobias?

 28. Sorry komt pas laat deze ochtend of begin middag.

  @ https://www.surfblend.nl/coachingweeks

  Stuk van mij staat er nog niet bij, maar is als volgt:

  Weten waar de beste golven zijn te vinden in Nederland en Frankrijk? Doe de Surfweer Meteo Training voor, een cursus waarbij het lezen van weerkaarten, boeigegevens, getijgrafieken op een leuke manier onder de knie te krijgen is. Voor en na iedere oefening volgt een uitgebreide uitleg. De cursus zit vol met voorbeelden uit de praktijk, in beeld gebracht met getijdengrafieken, weerkaarten, surffoto’s, webcambeelden, boeigegevens etc. Na afloop weet je precies hoe je deze moet combineren, zodat het een stuk eenvoudiger wordt om te bepalen wanneer en waar er golven naar jouw smaak te vinden zijn. De trainingslocatie is dichtbij het strand, zodat de theorie meteen in praktijk kan worden gebracht.

 29. Helaas blijft het ook met hoogwater vrij hard waaien in N-H. En nog eens nog meer onshore ook (WNW tot West).

  Zeeland minder sterke wind en ws een beter alternatief voor vanmiddag vroeg.