Nuttige surfweer info:

Surfweer woensdag 20 oktober 2021

93 reacties

 1. Er zit veel te veel westnoordwest en noordwest in die zinnen, moest 3x lezen voordat ik begreep wat je bedoeld

 2. Vandaag te doen in zuid holland of is de wind te sterk. Ziet er wel hard uit op de cams?

 3. In Scheveningen stikt het op het moment van de windsurfers die volle snelheid door het golfsurfgebied knallen. Ik denk dat je daar meer last van hebt dan de harde wind.

 4. Dag medesurfers, vrijdag ben ik in de omgeving van Petten. Stormsurf vind ik opzich prima maar is Petten of omgeving een optie vrijdag met de westenwind of verwachten jullie overal een grote chaos en is het beter om een mooie wandeling te maken? Thnx alvast!

 5. Ik zou naar IJmuiden gaan. Enige plek die het vrijdag houdt aan de Noord Hollandse kust.

 6. Ik moet zaterdag in de buurt van Petten/Callantsoog zijn, dus wilde daar gaan surfen. Welke spot loopt beter, Petten of Callantsoog? En zit er in beide plaatsen een verhuur? Een vriend van me wil nl. een keertje mee…

 7. Iemand vandaag bij IJmuiden gesurfd en hoe was dat? Staat bij mij voor morgenochtend op de planning

 8. 20 oktober was lachen, lekkere chaos, veel wind, heel even ook flink golven op Scheveningen de Noord. En mooi al die verschillende sporten weer los te zien gaan!

  Met de nodige sociale interactie!

 9. Petten loopt iets beter dan C’oog. bij camperduin kun je misschien bij “De Jongens Uit Schoorl” een boardje huren.
  Ik duik er meestal tussen Petten en C’duin in. Niet omdat het perse beter is, maar wel omdat je de enige 2 bent. Beetje zoeken naar een leuke bank waar de golven wel mee werken.

  have fun

 10. @wetsuit, morgen bijna geen wind, maar warmte is altijd iets persoonlijks. Voor mij geldt: geen wind = cap is dan nog niet nodig en het kan nog net zonder schoentjes. Water = 15 graden.

  Maar dit is echt iets persoonlijks. Ik weet dat @Tobias nu al wel met schoentjes te water gaat.

 11. ik vond het vandaag toch erg koud zonder schoentjes, na een half uurtje aangedaan en dat verschil merk je goed

 12. Hoe zijn de verwachtingen voor zondagmorgen? Loopt er dan nog wat of is alles er dan uitgewaaid?!

 13. Grapje zeker om de rest af te schrikken?

  Het was een groot feest vanmorgen bij hvh!

 14. Een mooie dag voor de grommets en junioren op scheveningen…
  Er werd supermooi gesurft door onze jonge goden. En over 2 weken naar la france.

 15. Damn wat een dag! Domburg ging af, en wat een hoeveelheid mensen in het water. Genoeg plaats voor iedereen want overal super mooie lijntjes! Stoked!

 16. Wijk viel tegen, zag er mooi uit met genoeg hoogte, maar eenmaal in het water bleek het slap en was er weinig lijn te vinden.

 17. Ik deel de mening van Co. Paar mooie rides, maar vooral pieken en harde stops/korte rides. Goede hoogte, weinig lijn.

 18. Ik ben vanmiddag bij Maasvlakte P6 mijn autosleutel verloren. Weggereden terwijl sleutel op het dak lag 🤦🏻‍♂️ (Keyless start). Merk is Volkswagen. Mocht iemand iets gevonden hebben in de buurt van Maasvlakte P6, neem heel graag contact op 0650449043.

 19. Ik vond Wijk 11 tot 2 prima, dikke bakken, lekker steep drops voor mensen op kleinere voertuigen…

 20. …wat een dag. Ochtend nog choppy at wijkiki, middag clean maar zeker niet minder hoog en mooie lijnen…. STOKED!!!

 21. Wijk was lekker vanochtend; heerlijk met zonsopkomst in het water ^ _ ^ genieten. Werd wel wat minder naarmate het later werd. Golven rolde niet meer lekker door. Komt dat omdat het dan eb wordt en al het water terug stroomt of waren de golven gewoon op?

 22. Verrassend goede sessie gehad @Velsen Noord. Wind werd steeds minder, goede sfeer en een zonnetje erbij. Niks te klagen.

 23. Afgaand tij zorgt er in het algemeen inderdaad voor dat de golven minder krachtig gaan breken

 24. Er stonden best wel veel mensen foto’s te maken idd. Ik ben stiekem ook wel benieuwd.

 25. Ik ben van plan volgend weekend naar Noord-Franrijk te gaan om te surfen. Heeft iemand ervaring met surfen in Wimereux? Of misschien tips voor andere locaties met oog op de voorspellingen? Dank!

 26. Wimereux gaat niet werken met de huidige depressies op de Atlantische Oceaan. Voordat het daar lekker loopt moet er precies swell in het kanaal worden gepompt door het laag. In 2011 ben ik er een keer geweest..’als het loopt dan is het ook zeer goed surfen daar. Kijk naar de kaarten op deze site en je ziet wel redelijk of de swell de noordkust haalt..

 27. Overigens was het zondag prachtig op Wijk van 9:30 tot 11:30! Lekkere kleine lijnen met de lange plank. Precies zoals Tobias had voorspeld (midtij). Thanks Tobias!

 28. Iemand ervaring met surfen in klitmøller Denemarken? Ben daar volgende dagen, wel onshore wind swell forecasts.

 29. Ik ben er nog nooit geweest maar wel ooit eens opgezocht; westwind.dk en dan naar de spotguide.

 30. Ik ga ook die kant op maar wacht nog even wat de fronten gaan doen op de Atlantic. En dan wordt t ws vanaf Bretagne naar beneden- geen Normandië lijkt mij. De vraag is wel of alles mooi door gaat komen tot aan helemaal onder in Les Landes. Maar kijk vooral naar de satelietkaarten de komende dagen ver uitzoomend naar de oceaan en volg die fronten iedere dag. Want dan kom je een heel eind in je voorspellingen. Ook zonder allerlei boei-hoogtes. Is iedereen aan te raden overigens, want out-in-the-ocean…daar begint t…Veel plezier.

 31. Ik heb de kans om mijn spullen bij een vriend in ijmuiden te stallen, maakt de reis met de motor mogelijk ipv ov. Zelf twijfel ik over Ijmuiden als spot qua consistentie, mensen met meer ervaring met ijmuiden die hier iets meer over kwijt kunnen? is dit de moeite of eindigt het met weinig surfbare dagen in vergelijking met wijk of Petten.

 32. Ja hier dacht ik ook aan, maar durfde het niet aan. Iemand met een boardrack opde motor hier? Is dat een beetje te doen?

 33. Spullen in IJmuiden stallen, én boardrack op je motor. Dan ben je vanaf IJmuiden zo bij pier, Slag, of straks weer via de sluizen in Wijk. Hoef je geen snelwegen te doen met je motor+board, maar ben je toch redelijk flexibel. Ik heb het vermoeden dat je een stukkie moet rijden?!

 34. zou zeggen dat IJmuiden misschien juist wel meer goede dagen heeft dan Petten of Wijk. Bij noordenwind heb je bij de pier beschutting, en bij swell meer uit het noorden of bij zuidenwind kan je beetje afzakken richting IJmuiderslag of nog wat verder. bij wijk en petten heb je met noordenwind helemaal geen opties

 35. Check YouTube; lost track new zealand, dat is zeker te doen. Mits juiste steunen en wat voor board je hebt. Vaak ben je te bang..

 36. Omdat, maar verbeter mij als het anders is, we overwegend zuidwest hebben met harde wind, dus wel west-swell maar ook veel wind/ niet ideaal. Tenzij achter een pier in de luwte.

  Of juist noord(oost) swell waarbij juist die swell niet om de zuid pier heen komt. Vaak gaat daarna de wind liggen of draait meer naar oost waardoor wijk (velsen noord) goed is. Vooral in de zomer gebeurt dit lijkt mij.

  Het is ook niet voor niets vaak gekkenhuis op noord en veel minder dan op Velsen zuid. Natuurlijk, als Zuid afgaat heb je daar geweldige(re) sessies maar veel minder qua aantal. Daarnaast helpt de betere cam op noord ook dat je minder vaak voor niets gaat.

  Kortom ik zou t plankie leggen bij Velsen Noord.

 37. Gewoon een extra plank ik IJmuiden leggen. Wetsuit kan wel in een tas mee op de motor. Dan heb je thuis nog een plank om naar andere plekken te reizen. Ik heb ook planken op verschillende plekken 🙂

 38. Dit weekendje staat er weer een uitje naar het strand gepland! Weet iemand of er surf is dit weekend? Maasvlakte of scheveningen?

 39. Boardrack op de motor is prima maar longboard zwabbert mij teveel. Ik knoop mijn longboard op mijn 1200GSA met FCS single soft racks. Staat vast wel ergens op internet, gewoon om je motor voor en achter bij de beugels: muurvast.

 40. Ik heb een nieuwe telefoon (iOS). Hij laadt de webcam niet. Ik zie zwart beeld. Terwijl op mijn oude telefoon de webcam wel doet (Android).

  De webcam via de site van Timboektoe is op mijn telefoon ook zwart. Iemand tips om te verhelpen?

  De webcam Zandvoort en Egmond aan zee laat hij wel direct…

 41. Bedankt Tobias!! Het staat staat er:

  Voor diegene die door de update van IOS 15 de cams niet meer kan bekijken je kan dit fixen door de volgende stappen te doen:
  Open Settings and browse for Safari.
  Scroll all the way down to Advanced.
  Go for Experimental Features.
  Disable GPU Process: Media!

  En dan even je telefoon aan en uit doen en de webcam doet het weer!! Thanksssss!!