Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 23 September 2021

181 reacties

 1. Stoked! Wel bizar dat er van die tien meter bij IJsland uiteindelijk maar 0,5m overblijft in Nederland, maar we zullen het er maar mee moeten doen 🥴

 2. Op de weerkaarten lijkt de wind op de Atlantische oceaan vooral ZW, daarmee de dominante swell richting ook, toch?
  Verwacht jij dat die deining voldoende afbuigt (en eigenlijk een 160 graden bocht om Schotland, orkney en die andere eilanden daar maakt) om bij onze kust tot golven te leiden? Of geeft de meer westelijk en later noordwestelijke wind donderdag rond de lunch voor Noorwegen die ZW-deining een zwieper in de goede richting?

 3. Je kijkt naar het verkeerde deel van de atlantische oceaan. Wat ons golven gaat geven is die depressie tussen Noorwegen en Groenland.

 4. Onze landje ligt aan de Noordzee, daar moet een depressie liggen of ten Noorden ervan en dat is nu het geval, de depressie waar Tobias op doelt ligt tussen IJsland en Noorwegen. Stormen op de Atlantische oceaan leveren zelden tot nooit golven op in Nederland. Aan de linkerzijde van die depressie in het hoge Noorden (op het kaartje dat Tobias gepost heeft) zie je de isobaren kneiterdicht bij elkaar liggen, dat duidt op enorme windsnelheiden en dat levert veel energie op in de hoge periodes. De wind draait (op het Noordeloijk halfrond) tegen de wijzers van de klok in, rond een depressie , dus die hoge periode swell is perfect op onze kust gericht. Jammer dat de de Noordzee zo ondiep is. Ondieptes filteren juist de hoge periodes eruit, maar nu zou er wel eens genoeg over kunnen blijven dus.

 5. Kijk eens op Windy, de kaart die Tobias gebruikt is iets lastiger te lezen. Windy maakt van die kaarten een animatie. Onderstaand is vrijdag namiddag, komt dus zaterdag-zondag aan. Genoeg Noord-Noordwest richting.

  Trouwens – als je wilt zien hoever golven kunnen afdraaien, zoek is op de swells die we hadden in maart 2018. Dik overhead golven in het zuiden van het land van een ONO wind boven de wadden.

 6. Zaterdag en zondag zien er goed uit!
  Ik heb geen ervaring met hoge periodes 10-12sec in België. Volgens windy is de swell component wel behoorlijk klein 0.2-0.3m. Maar in combinatie met hoge periode niet duidelijk wat dat betekent voor de breekbare golven.
  Wat verwachten jullie? Beter om naar NL te gaan (hoek van holland?) voor heup/schouderhoge golven?
  Werkt het daar de hele dag door? In België zijn we beperkt tot venster van +/- 2u rond HW.

 7. Hoi,

  Hoe ligt Scheveningen ervoor zaterdag met laag water? Vanwege in de ochtend opkomend in het donker is

 8. Denken jullie dat het NK in Domburg dit weekend doorgaat?
  De swell komt daar minder goed aan omdat het zo zuidelijk ligt

 9. @stoked. als er geen wind staat en met de temperatuur die ze voor zaterdag voorspellen is een 3/2 nog te doen. Donderdagavond trek ik wat meer neopreen aan want met die wind is het al snel te koud in een 3/2

 10. Dit weekend ben in Zeeland, en was van plan richting Surfers Paradise te gaan ( volgens mij in Knokke). Weet jij wat daar het beste getij is? Hoogwater?

 11. Ik rij dit weekeinde naar Ameland, zijn er locals die bereid zijn hun kennis te delen over waar die lange periode swell het mooist zou kunnen gaan breken? Als ik naar de kaarten kijk denk ik dat het stuk tussen paal 10 en 20 vergelijkbare condities gaat opleveren, maar loopt het daar ook beter dan het Westelijke stuk, of liggen daar banken voor de kust die de pret bederven. Alvast heel veel dank voor de info.

 12. Vorig jaar was het stuk bij Nes prima, ook bij Buren… zeg maar Paal 12 to 15… maar ik ben geen local, en dat was vorig jaar!

 13. Hi ik ben toevallig voor werk in Zeeland. Ipv Den Haag. Kan iemand wat info geven hoe Domburg werkt? Hoogwater of laag? Noordswell of zuidwest, of allebei ? Thanks !!🏄‍♂️

 14. Noordswell hoogwater
  Zuidswell laagwater
  Werkt allebei prima maar wel echt deze getijden aanhouden.
  Zuidwester kan wel met hoger water(wel veel meer stroming)
  Noordswell wordt beduidend lager met laag getij dus die echt pakken met hoogtij. Altijd met hoogtij even opletten waar de palen lopen.

 15. Hoi, ik was ook benieuwd of hoek van holland zo werkt bij hoog en laagwater bij bepaalde swells als domburg?

  Dus ook Noordswell hoogwater, Zuidswell laagwater?

 16. Dat geld in heel Nederland, per spot en zandbank moet je dan ff zelf kijken wat beter werkt. Verder is hoek gewoon een mellow beachbreak met een mellow zandbankje en een mellow shorebreak.

 17. Hoi,
  Ik ben net terug van een 2 weekse surf vakantie in Spanje en het lijkt me ideaal om nog wat verder te oefenen in de noordzee nu nog het nog warmer is.
  Ik zou mijn niveau omschrijven als nét niet intermediate of nog beginner. (Pop up in gebroken golven lukt meestal, en ik pak af en toe groene golven. Het turtle rollen heb ik nog niet helemaal onder de knie.)
  Zowel Hoek van Holland als Domburg zijn even lang rijden (1u45), waar zou ik vrijdag namiddag het beste terecht kunnen met m’n 7’8 soft top?

 18. Interessant wat je al bijna intermediate beschrijft. Ik durf al heel wat jaar en vind mezelf pas intermediate, maar dat is een andere discussie

  Maar qua protectie zit je met de windrichting morgenmiddag in hoek van h beter

 19. vanmiddag surf gecheked in Hoek van holland
  maar het water stonk naar een open riool dus ben er maar niet ingegaan..

 20. In Scheveningen was first light zeker weten wel de moeite waard! Wat een topsessie, heerlijk begin van de dag zo

 21. Bedankt voor de tips allen. Over het feit dat ik mezelf als ‘intermediate’ omschrijf: ik snap dat dit de wenkbrauwen doet fronsen maar ik wou het onderscheid maken tussen een beginner die niet uit het whitewater komt, of dit soms wel doet maar dan voor irritatie zorgt in de line up door golven te stelen of in de weg te zitten of andere zooi. Als je puur naar het niveau kijkt ben ik natuurlijk nog steeds een dikke beginner maar als je dit bij surflessen zegt steken ze je bij een groepje met mensen die nog nooit gesurft hebben en kan je weer je pop up gaan oefenen op het strand…
  Ik overschat mezelf dus niet, integendeel. Verder probeer ik natuurlijk altijd om niet in de weg te zitten en voor zo weinig mogelijk irritatie te zorgen!

 22. Na een heerlijke sessie op Wijk nog even wat plaatjes geschoten voor wie het leuk vindt. WaZ weer mooi!

 23. Ik snap jou helemaal. En jij hebt net zoveel recht als anderen om achterin te liggen en groene golven proberen te pakken hoor. Ook jij moet het leren als je de voorrang regels maar in je achterhoofd houd.. Dus laat je vooral niet tegenhouden , misschien liever een rustiger plekje dan Scheveningen en andere drukke spots zoeken. In hvh heb je dat egoïsme en gezeur een stuk minder;) no offense. 🙂

 24. Camperduin was één grote klotsbak vanmiddag. Wind toch gedurende de dag wat toegenomen denk ik dan. De golven werden soms gigantische stijl en klapte op de tweede bank. Was voor
  Mij niet te doen. Wat kan het toch snel verschillen en veranderen per plek. Iemand bekend in Camperduin/petten en met welk getij het het beste is. Met hoog water vanochtend zag ik ze niet echt breken op de cam.

 25. Heb afgelopen jaar petten 1-2x per week gesurft. Geen super local maar hier wat info:

  Petten heeft 1 echte zandbank, deze breekt met een swell van minder dan 1,5 meter alleen met mid tot laagwater. Met laagwater geeft het wat mellow lijntjes maar loopt soms wel mooi lang door. Liggen ook veel foilers in maar zijn respectvol en weten wat ze doen. Boven de 1,5 meter swell breekt de bank ook met hoogwater maar is erg kruimelig.

  Met een swell van minder dan 1,5 meter en mid tot hoogwater breekt alles op de kant. Kortere ritjes maar wel genoeg muur en barrels. Beetje zoeken waar het beste werkt, maar door het korte strand en hoge duin (dijk) heb je best veel overzicht. Laatste weken liggen er visnetten in de shorebreak, makkelijk te herkennen aan een boei.

  Check ook de webcam van de reddingsbrigade, deze loopt tot 12 uur terug dus kan je goed zien waar het breekt. Door de hoek ziet de shorebreak er vaak wel kleiner uit op de cam dan in het echt.

 26. Wat denken jullie Ameland morgen? Iemand tips voor spots daar? En zal het lopen daar met vloed en afgaand getij?

 27. Wat een heerlijke sessie vandaag al. De hoogte zat er goed in en door de pier niet te veel last van de wind. Morgen weer met zon er bij. Stoked

 28. @kook etc
  Wat zitten jullie allemaal over localisme en wie wel of niet recht heeft te lullen. Je bent in de Noordzee met gemiddeld 1-2 foot onshore slop…
  Kappe nou
  😵😅

 29. Ameland heeft mooie spot bij Ameland Adventures (iets ten westen van Nes) en bij Buren. Beste getij meestal 2 uur voor hoogwater.

 30. Waren net in noord noord-Holland in de hoop de hoogte ‘tegemoet te rijden’. Maar helaas, een grote teleurstelling.

 31. Hmax is 250 dus de spectra lijken heel wat, maar gemiddelde hoogte is maar 175 en loopt pittig terug. De energie is wel bizar (3-7x) als normaal met zo’n hoogte, maar Noordzee is niet gemaakt voor deze swells. Auto vol planken gooien en zonder verwachting rijden is sowieso het beste

 32. Vissers gaan nu weg ter hoogte van de Oase. Golven stellen nog niet veel voor. Misschien straks rond hoog water…

 33. Is er iemand die vandaag op Ameland gesurft heeft vandaag? En zo ja, hoe was het? Ben van plan om morgen heen te gaan maar als het vandaag niet helemaal aan was wordt het er morgen niet beter op denk ik

 34. No go qua verkeer. Snelwegen zijn dicht en paar ongevallen onderweg. Alles staat vast op de tussenwegen

 35. Horloge gevonden op vloedlijn. Eigenaar weet wel waar. Stuur maar een mail naar koreaflyfisher (gmail)

 36. Niet echt stoke over vandaag, af en toe een aardige set en enkele goede golven, niet meer dan dat. Lekker weer & goede sfeer maakte het leuk!

  Veel energie doet het niet altijd goed hier in NL blijkt weer…

  Wel bizar hoe soms een hoofdhoge waveface uit bijna niks omhoog kwam ..en als je dan goed lag…

 37. Wijk windsurfpaf was heerlijk hoor tussen 1500-1800. Veel golven gepakt, zo nu en dan head high, veel power. Nog belangrijker zonnetje, niet te druk en prima sfeertje : stoked!!

 38. Zuid Holland. Cleane lijntjes af en toe schouderhoge sets, sowieso meer power dan normaal, Goeie sfeer.
  Soort van Franse zomersurf in Nederlandse herfst!

 39. Maasvlakte was helaas niet zo goed tussen 16:30 en 19. De zandbanken waren verpest ofzo. Veel close-outs en chaotisch. Ik denk dat er recent zand is gestort. Kan iemand dat bevestigen?

 40. Wijk gisteravond was goed met longboard. Cleane golven niet al te druk en goede sfeer. Alleen jammer van die maloot die vond dat hij wel zonder leash af kon

 41. Die maloot zonder leash was ik. Maargoed. Het was inderdaad heerlijk longboarden naast die pier gister en eergister. Vandaag de leftovers surfen.

 42. Gisteren heerlijk gesurft op Zandvoort: zonnetje, geen wind, krachtige golven.

  Blij.

  MAAR wel enige ergernis. Ik beschouw mezelf als een beginner, en ga graag op een rustig plekkie liggen waar geen andere surfers zijn. Ruimte zat toch? (zeker op Zandvoort). Wat ik de laatste tijd opmerk is dat er dan vaak van die zelfbenoemde ‘pro’s’ besluiten om pal achter mij te gaan liggen. Waardoor ik dan voor hun ‘in de weg lig’.
  Gisteren meerdere malen bijna een plank op mijn kop gehad omdat één van deze ‘pro’s’ bij elke golf z’n bord liet vliegen.
  Dus ik ben maar weer een stuk opgeschoven. En wat denk je? Die gasten ook opschuiven.

  Ik snap dat niet. Kan iemand mij uitleggen wat er tof of handig aan is om pal achter een andere surfer te gaan liggen?

 43. Als deze “pro” zijn board met iedere golf laat vliegen, dan is hij zeker nog geen “pro”. Maar gewoon iemand die zijn board niet onder controke heeft en dus in de beginnersklas thuis hoort. Zeker als ze mee opschuiven. Getuigt van “geen golf kennis”.

 44. Ja vervelend!! Wat het beste is, is om gezellig te doen in het water. Wat kletsen en aanpappen. En dan gun je elkaar golven. En anders mag je ook best vriendelijk communiceren over dat je lekker ergens rustig gaat liggen 😉

  Ik ben soms ook gretig en pak dan te veel golven met mijn langplank. Maar als ik iemand aardig vind, dan joel ik ze er in. Als iemand chagrijnig is en niks zegt als hij/zij het water in komt, dan laat ik geen golfje gaan.

 45. Lekker gesurfd vrijdag en zaterdag armen helemaal pap mooie hoog aan de golf lange ritten en genoeg ruimte voor iedereen 👍🇱🇺velsen noord pier veel succes met de wedstrijd vandaag 💪

 46. Ok, off topic and heeeel long shot:
  Hallo allemaal, gisterenavond heb ik slim mijn board iets te lang op straat voor de deur laten staan (in Den Haag). Het was duidelijk gestolen. Het is een soft top met oranje vinnen en groene leash. Er zijn er niet zo veel in de beurt (het is ook een oudere model) en het is vrij gemakkelijk te herkennen (zie foto). Bel me a.u.b als je het ziet. Pippo (0644359799)

 47. Waarom surf je zonder leash? Zeker op een drukke spot als Wijk alleen maar meer kans op ongelukken toch?

 48. Dan gaan de “pros” waarschijnlijk op de piek liggen en lig jij halverwege de inside te shoulderhoppen en in de weg te liggen.

 49. …is wellicht gesnapt van de heavy swell. super dom om zonder te surfen. ik denk dat hij weinig ervaring heeft!

 50. Longboards hebben een leash van 9 of 10ft die daardoor een beetje weerstand geven. Sommige pros gebruiken daarom geen leash en dan kan je als Nederlandse ripper niet achterblijven.

  Enige boards die je mag gebruiken zonder leash zijn skimboards, skateboards en whiteboards

 51. Een leash geeft echt best wat weerstand, dus geen leash voor mij. Ik hou ook gewoon mijn board bij me. Ik zie ook veel mensen met een leash die denken hun board te kunnen laten schieten. Dus ja, wat is gevaarlijker? Wijk is inderdaad een drukkere spot ,maar daar doen we allemaal aan mee dus niet zo zeuren.

 52. Wijk aan zee van 11:15 tm 13:00, een album met wat surf en een album met foil.

  Als het goed is als je op mijn naam (die blauw is) klikt word je doorgelinkt?

 53. Sommige surfers rijden voor een weekend naar Frankrijk – persoonlijk zou ik dat niet snel doen… Maar hoe lekker als Frankrijk een weekend naar ons komt!? 2 dagen onwijs genoten op Wijk van zon en soms bizar lange golven…

 54. mijn naam “velsen noord” is blauw van kleur. Als je daar op klikt kom je op Facebook, daar staan van vandaag 2 albums. 1 van surf en 1 van de Foil wedstrijd.

 55. Nou dit weekend was wat mij betreft wel dé deceptie van de zomer. Leuk hoor dat mensen genoten hebben van het weer en de rimpels (ja met lange periode) maar laten we dit aub geen goede surf noemen. Peace.

 56. Zonder leash surfen is net als zonder condoom neuken, voelt toch net een stukje lekkerder.

  En soms moet je daarna een sprintje trekken

 57. Bloemendaal was echt wel leuk. Muziek van Typhoon op de achtergrond en af en toe een lekkere golf voor een mooi ritje. Zelfs de surfklasjes lagen niet in de weg maar waren gezellig. Bankjes genoeg voor iedereen. Heerlijke dag!

 58. @Lars

  Het verschilde sterk tussen spots op 20 minuten van elkaar. Zandvoort en Bloemendaal liepen zaterdag de hele dag nagenoeg niet door de hoeveelheid water. Stukje noordelijk met laag water en de sets kwamen binnen. Zelfde liedje voor vandaag en opkomend zag er LB Paradiso uit net. Gister lange ritten zoals Wilko beschrijft. Stoked! De wadden werden ook gescoord!

 59. Doe dat ding om, je kwelt jezelf door te moeten zwemmen en voor de rest is t gevaarlijk, stelletje kneuzen zonder leash!
  Voor een wedstrijd a la maar in drukte no go!

 60. @Lars

  helemaal mee eens, was best geinig en mooi clean, lekker met dit weer, gezellig enzo…maar geen geweldig epic surf oid

 61. Met deze period is de spot/getij/bank veel belangrijker dan normaal.

  Heb 3 spots gesurft afgelopen 2 dagen. 1 was perfect schouderhoge barrels, 1 heup mooie lijnen met beetje backwash, 1 was nog geen heup rommel. Alle 3 spots die normaal goed werken.

 62. @Pippo: Wat balen dat je board weg is. Mocht de dader je board op marktplaats aanbieden -> je kan op marktplaats een zoekopdracht aanmaken dat je notificaties krijgt als er nieuwe advertenties worden geplaatst met bijv. “softech”.

 63. Deze Zuid-Hollandse surfers zochten het hogerop dit weekend. Petten liep aardig met laag/midtij zaterdag, maar had het gevoel dat het zich ook geen raad wist met de hoeveelheid water. Ook Wijk was leuk zondag maar wel klein.
  Alle zandbanken ten noorden van Wijk zijn niet gunstig voor hoogwater, klopt dat? Jammer, want wat is het toch mooi in de omgeving van Petten!

 64. Als je door de grote weerstand van je leash niet snel genoeg kan peddelen en/of surfen moet je misschien een andere hobby gaan zoeken. Zeker op een longboard, als je daarop last van je leash hebt moet je misschien nog even een paar keer gaan opdrukken ofzo.

  De enige reden om zonder leash te surfen is als je in een boardswap wilt doen 🙂

 65. Nicely warmed up after the weekend, now going to Sardinia and the forecast looks surprisingly good!! Anyone been/got any tips for spots around Alghero?

 66. Na enkele heerlijke dagen surf even off-topic nu.
  Ik heb een Garmin Fenix gekocht om sup-surfsessies vast te leggen, dit werkte erg goed op mijn vorige Garmin Vivo-active icm Surftracker 2, alleen het touch-screen en de batterijduur waren minder, vandaar de Fenix
  Naast Surftracker wil ik er ook een getijde-app opzetten, iemand ervaring met welke app in NL en Frankrij het beste werkt?

 67. @ Leash, als je je board laat schieten, en die komt op mijn hoofd, en ik hou daar letsel aan over, zodat ik niet meer mijn werk kan doen, mag je je hele leven gaan BETALEN! dan SEW ik je en tot de hoogste boom! halleluja en amen… ga jij maar lekker neuken zonder condoom.

 68. Dit weekend 8h gesurft!!! Te moe om te neuken met of zonder condoom! 🙂 wat een discussies weer. Smul er wel altijd van, net een zuid Amerikaans soap.

 69. Helaas, geen van allen 🙁
  Ik heb een iPhone 7 welke zaterdag een laatste update heeft gehad naar versie 15.0
  Wellicht heeft t daar mee te maken.
  Misschien heeft iemand dezelfde ervaring?

 70. Drogreden, je moet altijd je board bij je houden, met of zonder leash. Een leash helpt daar alleen wel enorm bij. Net als een autogordel: ook met eentje om kan je verongelukken, maar hem dragen verkleint wel de kans op letsel.

  Als jij het inderdaad was die op Wijk zonder leash surfte heb ik je board bijna tegen m’n kop aan gekregen. Als je gewoon een leash om had gedaan was dat niet gebeurd.

 71. Ja wijk is een drukke spot maar omdat (bijna) iedereen een leash omheeft is het nog veilig te doen. Stel je ff voor dat iedereen in wijk net als jij zonder leash ging, dan kon de ambulance de hele dag heen en weer blijven rijden

 72. Ik heb hetzelfde probleem met de wijk Aloha webcam via de surfweer link op de main pagina de laatste tijd. Op mijn laptop geeft apple aan dat het een onveilige site is en op mijn iPhone 8 doet de webcam het prima. De losse links die Tobias net poste doen het wel allemaal goed op mijn site. Alleen de link op de hoofdpagina niet.

 73. Ik heb vanochtend die update gedaan en heb het zelfde probleem. Timboektoe cam werkt wel. Maar bij surfweer/aloha cam zwart beeld.

 74. Helaas een scheur opgelopen in de tail van m’n board.
  Nu ben ik opzoek naar een board repairshop die ervaring heeft met het repareren van channels.
  Iemand suggesties?

 75. @Pippo er staat een vergelijkbaar board op FB 2de Hands Golfsurfspullen….wordt verkocht in Koksijde Vlaanderen….maar geen oranje vinnen. Zondag om 16:22 erop gezet.

 76. De lokale politie inschakelen. of als geintereerde koper ter plaatse gaan met wat vrienden 🙂

 77. Heeft het board specifieke kenmerken en/of beschadigingen? Zou m kopen, ophalen en kijken of het jouw board is. Zo niet koop je m alsnog…..heb je iig een zelfde/fijn board terug.

 78. @@ Wilko: heb n 7’6 single fin met veel volume – longboard past net niet lekker in mn tiny house. Vind t een ideaal allround board voor NL: naast volumineus ook snel en wendbaar genoeg om snel wat hoger/lager te manoeuvreren in minder perfecte surf. En idd heerlijk voor de ‘outer banks’ van Wijk afgelopen weekend

  @ surftrip in eigen land: Woon zelf in de omgeving Bergen/Egmond: Dat werkt aardig; mid-hoog altijd magisch uurtje. Wel gaan met wat W in de swell; teveel N (zoals afgelopen weekend) gaat er zo langsheen

 79. Hei. Ik ken die mensen uit Koksijde die hun Softech boardje te koop aanbieden. Dat zijn niet de dieven die je zoekt. Dat weet ik wel zeker ! Succes met de zoektocht naar de echte dieven. Grtz

 80. Ik heb afgelopen weekend ontiegelijk lekker gesurft zondag first light was denk ik wel het toppunt

 81. Ik ben de verkoper van deze Softech MysteryBox te Koksijde, het board is aangekocht een jaar of 2 terug op de franse website “Flysurf”. Uw vriendin V.S. heeft ons intussen gecontacteerd en we hebben kunnen duidelijk maken aan de hand van oudere foto’s van mijn zoon dat dit niet uw board is. Ik vind het jammer dat uw Mystery Box werd gestolen, “what a shitty thing to do” zou ik zeggen.

  Toch bedankt voor uw rechtzetting dat het zoekertje legit is.

  Ik hoop dat u de dieven vindt. Met vriendelijke groeten, MDM

 82. Surfen zonder leash is misschien als naar bed zonder condoom, maar iemand anders zit met de mogelijke soa opgescheept en die beleeft er verder weinig lol aan. Een plank tegen je hoofd in het schuim komt hard aan.

 83. Probleem was nu vooral de rare swell. 13 seconden maakt de surf heel anders dan normaal. Petten is normaal prima met hw

 84. Hier zelfde probleem met alleen de cams van Wijk. Op ios 15 iphone 12 kan ik ze niet meer bekijken het beeld blijft zwart.

 85. Wat een discussie hier weer😂 3 daagjes op tenerife gesurft. Als het daar de locals niet zinde en je gevaarlijke capriolen uithaalde werd je niet zo vriendelijk gevraagd om gewoon even op te rotten en ergens anders te gaan liggen 😂

 86. Voor diegene die door de update van IOS 15 de cams niet meer kan bekijken je kan dit fixen door de volgende stappen te doen:

  Open Settings and browse for Safari.
  Scroll all the way down to Advanced.
  Go for Experimental Features.
  Disable GPU Process: Media!

 87. Mooie sessie vanochtend. Leuk om de kiters langs te zien komen. Normaal krijgen ze een middelvinger maar vandaag een cheer

 88. Het waz weer genieten vandaag eerst de kiters gevolgd vanmorgen via de cam later zelf Waveski varen tussen de grote bakken dik 3 meters zou ik zeggen yihaaaaa

 89. Wat een top longboard sessie gisteravond op scheef. Veel cleaner dan verwacht en lange lijnen. Heeft iemand misschien nog foto’s van gisteren?

 90. @guy Bij min staat de gpu proces: media al aan na de update, maar nog steeds doet de webcam het niet. Toevallig nog andere tips/settings die ik kan uitproberen? Thanks alvast!

 91. Vanochtend rond 9u in Zandvoort het water op gegaan. Weinig wind en aardige golfhoogte. Het leek een kadootje, maar ik vond het lastig om er iets van te pakken. Benieuwd of dat aan mij lag.

  Leek ook wel alsof de stroming nog naar het noorden ging en er een soort backwash extra doorheen liep.
  Ik was wel met een SUP (-foil)

 92. Iemand in het bezit van een Harley Ingleby Moe (7’2 , 7’4 of 8’) zou er graag eens 1 testen.