Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 2 oktober 2019

103 reacties

 1. Ziet er nu aardig uit hoor en zoveel wind is er nog niet!! Kansen met hoogwater 👍

 2. Alleen tegen die tijd staat er een vlagerige wind van 75 tot max 90 km/u, recht op de kust bij Noordwijk:

 3. De verdeling voor vrijdag is echter een bijzondere met een compleet tegenovergestelde windrichting op korte afstand. Dat kan weer een flinke bak regen gaan opleveren in die gebieden.

 4. Op Fuerteventura is het heerlijk vertoeven met een temperatuur van 30,’ c

 5. Zou het morgen met zonsopgang te doen zijn of zandvoort of wordt het een te woeste soep?

 6. Ter Heijde eigenlijk het mooist vanaf 22:00 vanavond….jammer van het licht 🙂

  Ik verwacht dat het om 13:00 / 14:00 toch nog niet echt lekker loopt op ter Heijde door de wind en begin van de avond met hoog ook net niet door vloed.

  Ik zou Scheveningen doen.

 7. Gisteravond IJmuiden. 1830-sluit Prima bakken, lekker water, redelijke chop maar de hogere sets leken daar minder last van te hebben. Kortom, heerlijk avondje.

 8. Gaat het de moeite zijn om eind van de middag 3,5 uur te reizen naar Zeeland? Al een tijdje niet kunnen surfen..
  Ik twijfel!

 9. ik zit nu op school telkens weer te balen dat ik niet kan gaan. te weinig tijd in verband met mijn drukke rooster, en dan komen de mooie foto’s van de golven weer en kan ik haast janken

 10. Is hoog goed in hvh?
  Surfmeestal Ter Heijde en daar valt het tegen.

  Zoja, waar te water in hvh? Vlugtenburg of echt hvh strand?

  Thnks!

 11. Ik lees momenteel niet veel positiefs over zaterdag… Iemand enig idee of het de moeite gaat zijn bij ’t ooster zaterdagavond?

 12. Thanks,

  Om 18:00 vlugtenburg maar eens testen dan 🙂

  p.s.
  Je school is toch wel over om 18:00 en het is licht tot 19:30, gaan!!

 13. Van 11.00 tot 15.00 bij Ijmuiden erin gelegen. Rond 2 uur viel de wind even weg en liep het heerlijk! Top middag!

 14. Was rommelig en weinig kracht, wel af en toe wat hoogte. Wind was wel lekker weggezakt en de swell en stroming hielden elkaar redelijk in evenwicht, geen taxi terug dus! Was gewoon lekker rommelen maar niet bijzonder. Wellicht morgenochtend nog een kleine toegift….

 15. Zijn er serieus nog mensen die in 3/2 het water in gaan? Met mijn 4/3 (klein gaatje) had ik al veel te koud vandaag….

 16. Gister eindmiddag/beginavond was het fijn. Nog steeds een glimlach op mijn gezicht als ik aan die cleane bakken denk! Tnx Tobi

 17. @Middelburg komen deze nog ergens online? Misschien zitten er nog van mij tussen ik lag daar ook in de buurt 😉

 18. Zaterdag ochtend: kans op nog wat golven op MV? Vandaag meer wind dan de voorspellingen en draait sneller WNW en NW.

 19. Sommige sites geven toch weer een metertje west swell voor Wijk vanaf einde middag tegen de tijd dat het opkomend tij is. Moeilijk in te schatten weerkaart vandaag. Iemand expert genoeg om in te schatten of er nog lekker gesurft kan worden in Wijk tot zonsondergang?

 20. Die noserides! 👌🏻 Vanmorgen was de helft van wat het gisteravond was, maar nog erg mooie lijntjes. (Wijk dorp) Wind is nu gedraaid en de golven lijken verdwenen.

 21. Off-topic: omdat ik opmerkingen van gelijke strekking wel vaker voorbij zie komen:

  Iedereen heeft een andere temperatuur beleving, ik ken surfers die het hele jaar met schoentjes ‘moeten’ surfen. Dat gezegd hebbende, een aanduiding van de dikte van een pak alleen zegt weinig:
  – Een 3/2 O’Neill psycho freak van bijna 300 euro is niet te vergelijken met een O’Neill reactor van 100 euro. Het materiaal, de manier waarop naden zijn afgewerkt en wel of geen ‘rubberen borst en rug inleg’ maken een wereld van verschil.
  – Een wetsuit dat regelmatig gebruikt is, is gewoonweg minder warm dan een nieuw wetsuit. Naden gaan lekken, neopreen wordt dunner en het pak rekt uit waardoor er meer water in komt. Een nieuwe 3/2 is bij mij warmer dan een gebruikte 4/3 (bij gelijke kwaliteit).
  – Daarnaast is natuurlijk de pasvorm van essentieel belang; vroeger droeg ik zelf vaak een M, totdat ik erachter kwam dat een Small Tall nog beter aansloot en minder water binnen liet. Ook moet je op zoek naar ‘jouw merk’, want pasvormen verschillen flink tussen merken (en maten). Ik kom iedere keer weer op O’Neill en Excel uit; een Patagonia hoef ik niet eens te proberen (doe ik wel regelmatig omdat ik liever een pak heb dat iets meer duurzaam is, maar helaas tot op heden nog nooit één gevonden die mij voldoende goed past om de winter door te komen).

  On-topic: gisteravond was het weer heerlijk surfen naast de pier bij Velsen Noord. Maar ook ik ga de volgende keer weer schoentjes en een beanie meenemen…

 22. Totally Agree! Een topkwaliteit 3/2 kun je surfen van April t/m Oktober en is zowel flexibel als warm en gaat ook langer mee.

  Zelf surf ik al enige Jaren met Gul, model Viper, vrij onbekend in NL, maar echt toppakkies en fit en zeker voor het geld!

  On-Topic: Gisteravond was weer genieten op Wijk, lekker bommetjes! Het water is nog lekker, maar schoentjes kunnen wel weer idd

 23. @Chris, kijk eens op mijn facebookpagina (Hicham el. Jadidi). Misschien zit je daar tussen. Heb namelijk een filmpje gemaakt van een minuut, maar was te groot om hem hier te plaatsen:(

 24. Bergen aan Zee was abnormaal. Behoorlijk hoog, clean en offshore wind. intens genieten. Stoked!

 25. @Koud: er zijn mensen die 100kg wegen met een dikke isolatielaag en mensen die 65kg wegen en haast geen natuurlijke isolatielaag hebben. Dat maakt het grootste verschil.
  Daarnaast: iemand van 60 jaar zal het vlugger koud hebben dan iemand van 20jaar met zelfde neopreen en zelfde morphologie/dikte.

 26. Half uurtje int donker bij Wijk. Kwamen de mooie ultracleane lijntjes eindelijk binnenrollen. Op gevoel lekker cruisen. Mooie afsluiting v weer een superweek

 27. In mn eentje tot donker op MV gelegen. Nog nooit zo’n klotsbak meegemaakt. Wel vermaakt

 28. Is het de moeite waard om richting Bloemendaal/Zandvoort te gaan? Ik zie wat lijntjes op de Zandvoortcam, maar vind het moeilijk om de hoogte in te schatten

 29. Ik moet zeggen… Heb Bergen aan Zee nog nooit zo meegemaakt – en ik woon hier al 2 jaar: Setjes van schouderhoog, offshore, en voor de verandering eens krachtig én hol. Beste sessie in NL dit jaar!

 30. @Wilko inderdaad gister in castricum gesurft nog nooit zo hoog en hol gezien echt frankrijk style !!

 31. 100% beste sessie in Bergen aan Zee dit jaar forreal! Ik heb gister ook in Bergen aan Zee gesurft van 17:00 tot zonsondergang. Wat heb ik genoten zeg! The dream is on!

 32. dikke lijnen en niemand in het water! van 7 tot 12 in het water gelegen in wijk aan zee 🤙

 33. Nu helaas flat op Egmond.
  Er loopt nog wel wat swell in de Noordzee, maar richting is te veel NNO en schampt de kust.

  Als het nog hoogwater zou worden voor donker had het nog wel een kans gehad. Heel ms in Zuid-Holland, waar het iets eerder hoogwater wordt.

 34. Morgen flat in Holland, maar in Zeeland en vooral Belgie kans op golven door een heel lokaal windveld. Zeer onzeker en pas eind van de avond.

 35. @vandaag ik lag er vanmorgen toch echt wel even in, ik was alleen in WaZ, jij in Velsen Noord? 😉 Kleine rest swell met een handvol kniehoge golven, maar met zon en geen wind was het heerlijk. Was niet de moeite om voor te rijden. Gisteren 5/4 aan gehad, vandaag 3/2. Voeten waren even koud, lijf even warm.
  Vrouwen hebben het btw ook bewezen kouder dan mannen.. vooral de handen en voeten (2c gevoelstemperatuur verschil) 6mm wetsuit is heerlijk voor in de winter, 5/4 altijd te koud gevonden. Maar ja toen ik 15 jaar geleden begon waren de 5/4’s ook niet wat het nu is en ik heb het ook overleefd. Hoort er misschien ook wel een beetje bij om het wat koud te hebben in de winter?

 36. Ziet er toch wel klein en fijn uit tegen dat het donker wordt voor spots in het uiterste zuiden. Nu een toename van de NNO swell op de k13 boei.

 37. Ik zie 1.80 op de boeien staan, lijkt me wel 🙂
  Als je de wind wilt trotseren dan…

 38. Dikke drie meter swell voor de waveskiriders in frankrijk wat was dat genieten

 39. Op dit moment richting hossegor aan het rijden. Wordt komende dagen dik 2-3m wat voor ons te groot is, iemand tips voor beschutte plekken in die buurt waar het voor de beginner – intermediate surfer dan beter te doen is?

 40. Staat juist net genoeg onshore wind voor wat golven (West 5 bft). Niet clean, maar de hoogte is genoeg om te fishen of longboarden. Korte ritjes, weinig kracht en dus zijn dit geen echt goede surf-condities.

 41. Capbreton, de haven loopt sick als het verder overal te groot is! En anders kan je altijd nog naar de Quiksilver pro..!

 42. inderdaad meer naar het zuiden rijden. Bidart, hendaye omgeving en als je echt zin hebt door naar zarautz…

 43. de baai in san sebastian is ook een aanrader. Heb daar afgelopen zomer een dagje gesurft toen het in seignosse veel te hoog en onstuimig was. Mooie lange ritten vanuit achterin de baai tot op het strand. Locals zijn er wel een beetje vervelend territoriaal maar zolang je niet op iedere golf peddelt word je wel getolereerd.

 44. @hazzie en hossegor

  Klopt.

  Als het echt loopt (de left vanaf de inlet richting kurhaus) zorg Er dan voor dat je conditie op pijl is en wurm je ertussen, alleen droppen van de peak anders heb je zwaar mot. Als je level goed is heb je een overlevingskans. Parkeren op txofre bij metalen kantoor van Iberdrola. (Vertaald Iberische drollen)

  Is je level dat niet ga voor Hendaye, dat is een soort kuta waar tolerantie level veel hoger ligt. Mooie right helemaal rechts achterin de baai dat dan weer wel. Chille camping

 45. Spaans temperament is overigens te temmen met veel sprays, harde carves, airs en een semi Ozzy accent als je intern spreekt met je crew, that ‘ll teach ‘m. Fair’d’inkum, otherwise they will eat you Barneys

 46. Het beste stuk in Hendaye ligt links, naar Spanje toe. De laatste 100m strand is recht en de golven breken daar ook in rechte lijnen.

 47. Jammer van de wind, hoogte was wel aardig vanavond
  3/2tje en losse cap kon nog net, wel koudere toen ik eruit ging.