Nuttige surfweer info:

Surfweer 29 sept t/m woensdag 2 okt 2019

74 reacties

 1. Niet normaal die Orkaan bij de Azoren met windsnelheden van > 100 knopen. Dat is ruim 200 km/u. Biggest ever voor Nazaré?

  Ondertussen bij ons in de Noordzee komen de swells ook steeds hoger binnen. Zijn ontstaan langs de kust van Noorwegen:

 2. Vanochtend heerlijk gesurft, en helemaal alleen met 1 windsurfer… bizar.
  Thanks Tobias ik kan er weer even tegen!

 3. Zou Domburg maandag rond 18u iets kunnen zijn i.v.m het tij, is om 15:30 hoog water, kom ik dan niet te laat ?

 4. Hey Jason. 18:00 is prima. Het wordt namelijk spring tij achtig dus er staat veel water boven de zandbank.

 5. nauwelijks hoge of goede golven scoren.
  Doorkruisen de kite- en windsurfers het golfrijke deel van het GOLFsurf deel op Noord.

 6. Bizar dat we dit telkens maar toelaten.. ja toch?

 7. Spannend idd later in Nazare ongekend monster dat over de oceaan raast. Deze webcam laat de stilte voor de storm goed zien

 8. Iemand toevallig een torq pod mod 5,6 gevonden? Donderdag verloren in Katwijk. De vinder wordt beloond!

 9. Idd hoe verlies je een golfsurfboard?

  Leashsnap?

  Zaterdag op Wijk aan Zee wel meerdere kitesurfboards ‘gered’. Waarvan 2 op het strand aan de eigenaar kunnen overhandigen, de andere 3 op het water even vastgehouden tot de kiter bodydraggend weer in de buurt was.

  Bij 3 van de boards was een telefoonnummer en/of ICE sticker op

 10. Zijn er eigenlijk nog foto’s van de zondagochtend surf op Scheef? Er stond wel een fotograaf langs de kant (blauwe regenjas)

 11. Ok. ICE sticker. Nooit bij me opgekomen maar misschien best wel een goed idee, zeker achteraf…

 12. Mooie foto’s Danny! Zin in vanmiddag en vanavond. Kom ws ook die kant op, omdat de wind zuidwestelijk zou moeten worden of al is.

 13. Ik surf altijd op scheef…nooit problemen gehad met de kiters.
  Ik surf ook altijd op hun plekkie voor jumpteam..aardige lui.
  Mocht er een keertje 1 bij de golfsurfers komen..tja.
  Kan gebeuren.gewoon blijven letten op en elkaar.no worries.

 14. Iemand in Domburg ? Niet teveel stroming ? Ik hoopte dat de wind er Nog wat meer uit zou gaan 🙁

 15. T….. K….. en S… al twee weken uitgeschakeld en al twee weken alleen maar wind en golven.. Aaaargh

 16. Dmbg zeker nog de moeite in de namiddag. dacht dat ik te laat zou zijn mbt tij, maar alhoewel de hoogte al wat minder werd, waren er nog steeds cleane setjes met voldoende kracht. Lekker zacht weer ook.

 17. Zat veel push in, lekkere bakken maar ook choppie en nog aardig wat wind. Bestaat er overigens nog een site met getijde-grafieken? Om te zien wanneer de stroming het sterkste is (stijlste punt grafiek).

 18. @Jason alleen als de luchtvochtigheid boven de 94% is. Anders is het geen probleem om te surfen met onweer. En in ieder geval niet onder een boom schuilen. Maar gelukkig groeien die niet op zee… 🤓

 19. @Jason are you serious? 10 jr terug stond ik in Frankrijk me om te kleden op de parkeerplaats ivm onweer. Is de bliksem ingeslagen op 2 bodyboarders die net uit het water kwamen en over het strand liepen. 1 dood, 1 zwaar gewond… supertriest… kans is klein, maar gevolgen heel groot…

 20. Ik zou niet in het water of op het strand willen zijn als het onweer dichtbij is. Iets met hoogste plek en geleiding.

  Kwestie van inschatten. Wat staat er in de buurt, hoe ziet de lucht eruit, hoe hard het waait en waar zit het onweer.
  Heb afgelopen zomer gesurfd terwijl er verderop zee (kilometer of 5/10) langzaam een behoorlijk onweer voorbij trok. Dat was echt kilometers verder en bleef gestaag langs de kust drijven.
  Hoog water en vol strandtenten.

  Op Ijmuiden was ik er waarschijnlijk niet ingegaan.

 21. Gister eind middag en avond was scheveningen aan.zaten nog een paar mooie pitjes tussen

 22. Oke ik heb mijn vraag mss verkeerd geformuleerd, ik weet natuurlijk wel dat onweer levensgevaarlijk is en wnr er effectief onweer aanwezig is zal ik ook niet het water ingaan maar ik ben in het binnenland wel al eens enorm verrast door onweer die ineens heel dicht insloeg zonder het te zien aankomen, dus wou ik eigenlijk bedoelen kan je het op zee makkelijk zien aankomen en inschatten of kan dit ook verassen (ik heb geen ervaring met onweer op zee) zoals vandaag is er zeker kans op onweer aanwezig maar ik ben er ook zeker van dat jullie niet allemaal de hele dag uit het water zullen blijven ?

 23. @Ronald, “alleen als de luchtvochtigheid boven de 94% is”. Ik surf inderdaad altijd met een hygrometer 🙂

 24. Ik heb het een aantal jaar geleden meegemaakt in Frankrijk dat het weer ineens omsloeg. Vanuit het niets ging het keihard regenen en waaien. Dat was zo weird dat iedereen zonder na te denken meteen het water uit ging. Niet lang daarna barste het los. Maar goed, dat is mij dus maar 1 keer overkomen, geen idee of dat altijd zo is.

 25. Ik verwacht eerder een goedbedoelde toeter als een surfer een mooi move maakt (of wipe-out).

  Voor afzetten van het strand moet je toch echt naar een internationale top of EU bijeenkomst kijken…

 26. Ja, gelukkig wel. Alleen je komt denk ik Den Haag vandaag niet in en uit. Of in ieder geval niet makkelijk. Omrijden via Kijkduin misschien.

 27. 3D spectra zien er wel een stuk minder uit dan gister? Misschien iets hogere periode, maar wel minder hoogte? Wordt t Dan nog wel wat?

 28. ik heb in Frankrijk meegemaakt dat uit een perfect egaal lichtgrijze lucht de bliksem uit het niets insloeg op het strand toen ik net het water uitkwam. Heel moeilijk in te schatten dus..

 29. Kijk daar word ik nou vrolijk van..
  Als mn zoon zn board staat in te waxen met het laatste stukje witte tony chocalonely..fijne sessie ouwe! 🙂

 30. Gooooodverdrie wat een zeldzaam fijne kletsers, zo strak hol. Leek nog wel beter te worden na het donker.

 31. Iemand een zwart ripcurl wetsuit gevonden op de weg bij wijk aan zee? Rond 8 uur mee weggereden op het dak. Vinder ben ik eeuwig dankbaar + meer

 32. Vliegende wetsuits, carvende en airende van der masten, losgeslagen en verwilderde shortboards, rijks en provinciale wegen vol met trekkers, onthoofdende kiters, een dirby die machteloos aan de zijlijn staat, een orkaan die afbuigt naar Europa, Ed die op de geldkust sicke bombies laat doorschemeren op de gevoelige plaat, de guru in de krant, buddies die terugkomen met geknalde trommelvliezen uit het Baskische 🙏🏻 Ik geniet!

 33. Op de Facebook pagina van aloha 2ehands zegt een gozer een een wetsuit gevonden te hebben bij wijk….

 34. Afgelopen maandag heb ik op de duinweg naar Wijk een wetsuit van de weg geplukt. Een 6.5, Oneillz. Op zoek naar de eigenaar 🤙

 35. Twijfel, twijfel.. ofwel vanavond of morgenavond surfen? Vandaag meer onshore wind maar hopelijk nog wat afnemend naar de avond toe. Morgen vanaf de middag offshore wind die begint toe te nemen en swell weg begint te duwen.

 36. @Rudy

  Wat ben je ook een topper! Wel jammer dat ik niet met je mee mocht.

 37. Wijk, zei op 1 oktober 2019 om 21:07
  Iemand een zwart ripcurl wetsuit gevonden op de weg bij wijk aan zee? Rond 8 uur mee weggereden op het dak. Vinder ben ik eeuwig dankbaar + meer

  De eigenaar is hier waarschijnlijk geweest of er zijn meerdere wetsuits hun baasje kwijt..

 38. Yo diederik ik had mijn oneill wetsuit op me dak laten liggen. Tijdens rijde niet blijven liggen helaas
  Check je FB voor om
  Thanx