Nuttige surfweer info:

Surfweer Woensdag 1 maart 2017

101 reacties

 1. Zou Ouddorp wat worden met opkomend eind van de middag? Zelf zie ik het nog niet gebeuren.. Zou wel weer lekker zijn na 2,5 maand!

 2. Positief surfweerbericht toob. Heel benieuwd wat voor moois deze week gaat brengen.

  Hoogte op de cam’s ontbreekt nu nog een beetje. Hopelijk vanmiddag met opkomend meer push en hoogte in de line-up. Zin in nat pak en vooral ook een lekker wandje.

  Enjoy

 3. Die hoogte gaat nog wel komen hoor. Jammer dat de Rijkswaterstaat spectra eruit liggen. Gelukkig is de wavenet mapping er nog:

 4. Geen spectra, maar wel een map die ik gemaakt heb voor wat ruimtelijk overzicht. Moet nog wel kijken of dit gaat werken als ze actuelewaterdata feeds er weer uit gaan gooien, ergens eind april. De curlew boei is ook wat discutabel 😉

 5. Goedemorgen,

  Even een vraagje off topic (Tobias als het niet gewaardeerd wordt weghalen!)

  Zijn er mensen die ervaring hebben met surfen op Lanzarote? Wil daar begin mei heen met (zwangere) vrienden, dus als er makkelijk te bereiken spots zijn dan hoor ik dat graag 🙂 Het was namelijk al een hele onderhandeling 😉

  Cheerio

 6. Weet er iemand waar de 3D spectra kaarten van Rijkswaterstaat zijn gebleven? Mijn link zegt dat de pagina niet meer bestaat:/

 7. Gaat de hoogte er in belgië nog op tijd in komen? Hoog water is reeds binnen anderhalf uur en momenteel ziet het er nog niet uit.

 8. Geweldige noten!
  De eerste normale surfdag op scheef dit jaar wat mij betreft..niet episch maar wel wat lijn en opvallend veel blije gezichten en af en toe een zonnetje…meer van dit! :0)

 9. Tobias!! Hij was poepie geil op wijk van 16:30-18:00 top gesurfd…..:)
  Goeie hoogte en veel power, eindelijk !!!

  👍🏻👍🏻

 10. Nhn was prima vanmiddag. Borsthoog, hol en cleanish door de slechts zwak tot matige zzw wind.

  Cheers,
  L@rs

 11. Guus, wat doet die kaart?

  Paars is golf richting + hoogte
  Oranje is wind richting + snelheid

  ?

 12. Wijk ziet er goed uit. Wij zijn even snel Bloemendaal geweest, maar ondanks de hoogte viel de kracht in de opbouw tegen. Achteraf beter met wat langers het water in kunnen gaan. Maar een nat pak halen is altijd lekker

 13. @Co: klopt wat je zegt! Golfhoogte in cm en windsnelheid in m/s. Je kan met icoontje rechtsboven de afzonderlijke lagen nog aan en uit zetten.

  @Dino, Roon: thanks!

 14. Wijk was top, alleen jammer van al die zuure gezichten in het water! Keep smiling and Hangloose!!! (Op enkelingen na)

 15. Keihard gebeukt gister met crazyhorespill, hopen dat het in deze maand ook aan is!

 16. Tobias, wat zeg jij over morgen ochtend rond een uurtje of 8-9 op scheveningen?
  Gaat het doorkomen?

 17. Zag ik het goed dat er iemand een paar fotootjes nam bij Wijk? Altijd leuk om te zien dus deel ze gerust 🙂

 18. Ja, blijft zo te zien wel doorgaan de hele dag. Offshore wind is gelukkig niet te hard, zodat de swell niet wordt tegengewerkt.

 19. Zoek de verschillen!
  Niks mis met scheef!
  Maar Wijk is altijd de betere!

  Behalve met NNW 456 = klotsbak! Bij pier!

  Stoked voor ,T weekend!

 20. Nu in de polder, groene hart. Straks opkomend rapa nui met de snakemilker. Als die niet op de stalen ros zit in de file. Surfs up!

 21. Is de hele ochtend überhaupt niet heel groot geweest. Wel mooi clean! Als je gaat, neem dan wel een flink formaat plank mee :). Prima te longboarden.

 22. Hele mooie sup en longboard lijntjes op Wijk deze middag (13-15u) met soms net wat te harde off shore. Voldaan. Het loopt trouwens nog steeds.

 23. Iemand die mij kan zeggen of domburg morgen in de voormiddag nog de moeite wordt? Ik vrees namelijk dat de wind te snel te veel zuidelijk draait.

 24. Zal WaZ morgenochtend de moeite zijn met wat volume, of beter wachten tot de middag?

 25. Vandaag wijk aan zee 12:00 tm 14:30 helemaal top. Zonnetje, lijntjes! Echt een mega lekkere sessie gesurfd vandaag!

 26. Heel fijn gesurft op Zandvoort van 11-13, ietwat korte ritten maar goede lijn en power én een zonnetje

 27. NHn was ook prima vanaf 14 uur ineens clean en leuke funboard / lb-lijnen tot 16 uur

 28. Voor morgen zie ik niet veel gebeuren anders dan een licht onshore in België. Erg rommelig en kort. Richting N-H gewoon flat.
  Voor dinsdag daarentegen zie ik wel positief in met swell uit NNO.

 29. Hi Tobias!

  Voor volgende week maandag lijkt het er op surf-forecast op dat het een golfrijke dag kan worden. Is dit nog te ver weg om er iets zinnigs over te kunnen zeggen? Heb nog wat vrije dagen die ik moet besteden van m’n werkgever ;’)

 30. Dat is nog vrij ver weg hoor. EC komt met rustig weer later in de week. Beste gok je op de eerste twee dagen, dus maandag en dinsdag. Swell uit west en/of van ver uit het noorden.

 31. Mannen (en vrouwen) ik merk steeds vaker dat er hier vooral achteraf gepist wordt dat het ergens erg lekker was. Vroeger (toen natuurlijk alles beter was) ging het meer om de eyeball voor je sessie zodat je er anderen ook mee kon helpen. Daarbij misschien een idee voor tobias: is het misschien een iedereen die reageerd een icoontje aan te laten klikken dat duidelijk maakt of het sb, lb of sup betreft? Nu lees ik vaak ‘was weer lekker’ en check ik heel snel de cam om erachter te komen dat dat echt alleen om sup kan gaan. Icoontje zou meteen duidelijkheid scheppen wellicht. Just an idea. Morgen ziet er goed uit. Voor wie vrij is… Enjoy!

 32. BE was onverwacht leuk !! Beschut kwamen er mooie heuphoge golfjes binnen en door het uit we wind liggen konden de rails ook nog gebruikt worden !!! Fun sessie

 33. @jasper: en dan nog een wetsuit advies, nagellakkleur advies etc.. er is al zooooo veel meer info beschikbaar. Zelf ervaring opdoen en logisch nadenken.
  Of neem een sms abonnement.
  Tjusch

 34. @Jasper: het moet ook echt helemaal voorgekauwd zijn hé. Zelf nadenken ervaring opdoen en een paar andere bronnen raadplegen of op een cam kijken is al te veel moeite.
  Tjuusch

 35. Ik maak me meer zorgen om de onshore wind die ineens om de hoek komt kijken!
  #scheisse!

 36. Mooi screenshot Tobias, maar 99% van de golven haalt de helft van dat golfje niet eens..

 37. Hoogte ok. Echt jammer van die wind. Ga er natuurlijk nog wel ff in nu met kleiner shortboard. Eyeball ZH

 38. Kop van Walcheren 9.15-11.30. Eerst rommelig door de os wind. Toen de wind wegviel al snel meer lijn bij voldoende hoogte. Ook lekker zonnetje en zeehondje erbij. Op het eind stak er weer een licht windje op.

 39. Vindt de suggestie van Jasper een vrij normale suggestie.
  Ik denk dat Tobias voldoende ervaring heeft om te beoordelen of zoiets toegevoegde waarde heeft (en anders wel vraagt of probeert).

  Wellicht heeft het voor verbetering inschatting van de forecast ook wel toegevoegde waarde. Blijft element van trial-and-error.

  Wellicht juist idee om een aantal vaste, basale kenmerken mee te geven als terugkoppeling op een sessie (tijdstip, getijde en planksoort). Log van sessies met persoonlijke rating.
  Kan helpen bij toekomstige voorspellingen/vertalingen naar echte omstandigheden. Vrees alleen dat we daarvoor de volumes niet halen… 🙂

 40. Wijk was nog best ok van 10 tot 11:30. De wind ging er weer uit en er waren knie- tot heuphoge lijntjes.

 41. HvH was even mooi van 0830 tot 0930. Kwamen leuke setjes door. Helaas wel onshore wind dus clean was het niet.. Na hoogwater was het snel klaar..