Nuttige surfweer info:

Surfweer Vrijdag 12 December 2014

81 reacties

 1. Vanmiddag 15:00. De storm ligt dan boven de oostelijke wadden.
  Langs de westkust minder wind maar wel uit west, ongeveer windkracht 6.

 2. Tobias, valt in belgie het hoogwater niet rond 6 u en is het dus HW rond de middag? Of zie ik het verkeerd?

 3. Er zit qua wind nog zat in het vat zie ik, als dat laag wat zondag boven Ijsligt verder schuift volgens de langere termijn voorspelling moeten we volgende week zondag wat dikke swell verwachten?!

 4. Waarom zit het getij vanmiddag goed? Met noordswell wil je de tijstroom toch juist tegenovergesteld hebben ivm stroming, dus met hoogwater ipv laag..?

  Bovendien werken verschillende spots t beste met verschillende getijden toch?

 5. Om een uur of 3 is het laag in Scheveningen, dan heb je dus eerst een uur kentering en dan vanaf een uurtje of 4 getijstroom richting het noorden!

 6. Komt wel. Let maar op.
  Hoogwater einde van de middag in België heeft al een positief effect op de golven in de hele zuidwestelijke Noordzee.

  Overigens nooit eerder een golfmeting gezien waarbij de range 30-100mhz een hogere waarde gaf dan de 100-200mhz.

 7. Wijk was leuk.. Erg zwaar om naar buiten te komen op de SUP, maar eenmaal buiten was het goed te doen en rustig wachten op de grote jongens. Een paar lekkere dikke bakken kunnen rijden.
  Nog geprobeerd foto’tjes te maken vanaf m’n board.. Niet te doen.
  Daarna nog geprobeerd naar de line-up te zwemmen voor wat foto’s.. Niet te doen.
  Dus hier wat slappe resultaten.

 8. Bloemendaal/Parnassia: windstil, grote bakken op de achterste banken.
  Ben héél erg tevreden over de surf van vandaag! Van 13:15 tot donker er in gelegen.

 9. Ik heb nog een vrij beginnersniveau en hoop morgenochtend te gaan surfen (wijk aan zee of Scheveningen). Kan iemand mij een inschatting geven of dit verstandig is? Zijn de golven een beetje te doen, en/of waait het te hard?

  Alvast bedankt!

 10. Uurtje voor echt donker brak de Noord een half uur weer eens ouderwets! Goeie hoogte. Langste ritten sinds jaren! (op de Noord) In geen tijden daar zover terug moeten peddelen. Wat een geluk dat die swell nog voor donker binnenkwam en dat het aan de horizon opklaarde wardoor er nog langer door te surfen viel en dat die wind er helemaal uit was dus rete clean en dat het heel erg rustig was geworden. De surfers die er nog in lagen wisten ook dat dit wel echt schaarse momenten zijn. Goeie sfeer dus! 17:30 eruit. Het was een halfuur lang on Nederlands. Voor Nederlandse begrippen dus epic!
  Dank u wel fijne swell!

 11. … dan was ik er net iets te vroeg uit, tussen 14:00 en 16:00 was leuk op de Noord; zoals eerder beschreven weinig wind waardoor clean en ongeveer borsthoog op de setjes. Ook niet te druk ondanks dat het zaterdag was.

 12. Heerlijk rond Bloemendaal gesurft. Mooie sets op de achterste bank.

  Sprak voor ik erin ging nog een vriendelijke PWN beheerder (boswachter). Hij waarschuwde voor het volgende:

  LET OP: Zeehonden schijnen een variant van de vogelgriep te kunnen krijgen die ook besmettelijk voor mensen is. Hij gaf aan dat je alleen een risico loopt bij dode aangespoelde zeehonden. Ik heb zijn verhaal niet gecheckt maar voor de zekerheid toch even hier.

  Verder… golven waren echt lekker. Lang geleden dat ze zooi mooi liepen op de achterste banken.

 13. @ Girus, helemaal mee eens!
  on nederlands op de noord, leek wel op biarritz! van 15.30 tot donker….helemaal achterin
  top drie golven dit jaar, zeker weten! zeker 1,5-2 meter clean op de face! zo rete stoked! morgen naar wijko!

 14. Ik was er eerder op de middag (scheveningen Noord) en heb juist maar matig gesurft.. 13h00 to 14h45. zal wel aan mijn kookheid liggen, lol.. vandaag nog een poging!

 15. Hoera! voor de vijfde keer op rij een alert gekregen met vervolgens echte kutgolfen. Wijk vandaag van 8:00 tot 10:30 3x ruk.

 16. Was een cadeautje vanmorgen. Had niets verwacht na een heerlijke sessie gisteren maar het was nog beter dan gisteren! Aflandige wind en mooie schouderhoge wandjes. Staat in mijn top 3 van het jaar

 17. Ik surf in belgie en twijfelde om te gaan surfen maar ik dacht dat er geen golven gingen zijn. kan iemand mij uitleggen waarom er op een dag als zaterdag of vandaag wel prachtige golven waren want ik vind het echt jammer dat ik deze dagen gemist heb…..

 18. Kijkduin 8:30-11::30:
  Heerlijke surf, lekker zonnetje, de ‘regenbui’ met regenboog na iedere duckdive.
  Hele mooie sesh weer gehad met, jawel, een off shore briesje bij de opkomende zon.
  Mijn weekend is geslaagd:D

 19. wijko! achter in OMG, dikke dikke bakken, iets te veel van het goede! het enige wat je kon doen was er knetter hard van af denderen! dikke stroming, moeilijk door heen te komen!

 20. Baf! Noortuk was supertof on sup. Soms ff happen naar adem als er vijf brekers achter elkaar op je dak stuiteren. Maar wat een heeeeerlijke power en snelheid haden die golven!
  Ik ben helemaal blij!

 21. Zijn er nog die in Domburg gesurfd hebben? Ik was er met dawn patrol en vond het toch niet dat, hoogte viel al bij al mee (meestal buikhoog), sideshore. Had beter verwacht. Andere meningen?

 22. Ik heb je zien staan joost!

  wat een geweldige sessie.. alleen jammer dat die supper zn board op het hoofd van een longboarder lanceerde.

 23. vandaag zondag 14
  Ouddorp was meer dan goed.
  Ik ging er om 10 uur in en het was hol headhigh en snel.
  mooie periode en barrelen ging super.

 24. First light, was echt een heerlijke ochtend sessie op de Noord. Vanaf een uurtje of 10 werd het wat minder, maar al met al een heerlijke ochtend. Op naar volgend weekend.

 25. vanmiddag veel actie bij strand Wijk aan Zee bij de Noordpier, voornamelijk kite- en windsurfers

 26. Ben ook wel benieuwd naar oranje McTavish pics.

  De enige supper die er wat van bakte staat op de foto. Die gast met de korte rode sup moet duidelijk wat meer oefenen (op een afgelegen plek).

 27. Wadden waren weer heerlijk. Overhead, superstrak geblazen door 7bft offshore en af en toe flinke sets en barreltjes. Wel taffeskoud!

  Cheers,
  L@rs

 28. joost,
  je hebt er vast nog wel eentje van 1 van ons. we zaten dicht bij het havenhoofd en maakten onze ritjes tussen de planken die je eerder doorstuurde 😉 k reed er in elk geval eentje recht op je lens in.

 29. Lekker gesurft met Roy van Eijk gisteren. De condities bleven ongekend mooi in de middag ondanks de wind. Love winter!
  Foto: Ingrid Proost.

 30. Dit zijn de laatste, als iemand nog foto’s wilt kan ik via Wtransfer wel wat foto’s van de sessie van gisteravond sturen.
  Groeten!