Nuttige surfweer info:

Surfweer vrijdag 10 februari 2023

32 reacties

 1. Iemand een adres voor wetsuit reparaties in Amsterdam? Zit een redelijke scheur bij mijn kuit.

  THanks 🙂

 2. niet onmogelijk het zelf te doen. pak een mooi lapje neopreen van een oud pak en plak dit aan de binnenkant er tegenaan, terwijl je de naden tegen elkaar drukt. Potje Bison Tix of neopreen lijm en het gaat langer mee dan de rest van je pak.

 3. Dufare repareert wetsuits professioneel voor een imho schappelijke prijs. Mijn lekkende kruis (in mijn wetsuit …) is voor een paar tientjes ex verzendkosten vervangen

 4. Zit nog aardig wat pure noordswell op de Haewene meting hoog bovenin de Noordzee. Dat biedt goede hoop voor morgen! Vandaag was het daarintegen een rommeltje met golven.

 5. Morgenochtend mensen naar Bloemendaal of Castricum? #ligerlievernietalleenin
  Uur of 8.15-8.30?

 6. Weet niet of je het voor je statistieken gebruikt, maar einde middag was het op IJmuiden best okay voor SUPfoil. Pronefoil had misschien ook wel gekund.
  Met vinnen leek het me niet al te best.

 7. Thanks voor de uitleg over de haewene boei. 90 graden is noord dus, belangrijkste richting gezien de ligging van de boei. Zin in morgen!

 8. Vandaag voor het eerst geprobeerd weer te surfen met mn pols blessure. Helaas ging het voor geen meter, kon mezelf niet opdrukken. Nu dacht ik, dit is vast op te lossen met een pols brace met versterking. Heeft iemand tips?

 9. If anyone found a Hurley lobster claw in the Wijk aan Zee parking lot Sunday the 12th in the morning please ping me on 06 2541-5491. Thanks!!!

 10. Erg afhankelijk van de blessure die je hebt gehad. Zou thuis elke 2 dagen je spieren trainen en stoppen bij pijn. Voorzichtig opdrukken, eerst op je knieen en daarna verder.

  Zon brace zal je sessie misschien verlengen omdat je spieren/gewrichten later overbelast raken, maar neemt het probleem niet op de beste manier weg.

 11. Thanks voor de tips, gaan we doen. Sowieso even vaker proberen op te drukken thuis en ook de popup met mn vuisten ga ik de volgende sessie maar proberen! (Heb een gebroken pols gehad trouwens)

 12. Misschien is het verstandig om gewoon nog even niet te surfen om je pols te laten herstellen. Je zou kunnen gaan zwemmen om surffit te worden/blijven. Suppen om je wave gevoel te behouden zonder je pols met een pop up teveel te belasten. Mijn ervaring is met mijn (oude) lijf dat je een te snelle belasting na blessure dubbel en dwars weer terug in je face krijgt 🤣. Doe er je voordeel mee 😉.

 13. rusten, anders misschien blijvend last! Ik ga volledig akkoord met de vorige poster, want zelf ook al 20+ jaar in het water, lange termijndenken loont!

 14. Heb ook nog een gebroken pols gehad, dat duurt even voor die weer normaal is. Ik ben dan maar enkele keren gaan bodyboarden,

 15. Wie kan mij vertellen welke wordt verstaan onder de ‘typische laagwaterspots’? Bij voorbaat dank.

 16. Dat zijn spots waar het op een dag met noordswells zonder wind het met laagwater ook nog blijft breken. Meestal in de buurt van strekdammen, havens of grote zandplaten (zoals de Zandmotor eens was).Ze zijn met name in N-H en Z-H te vinden en in België en en Zeeland veel minder. Daar breekt het ook wel met laagwater, alleen wel pas als het goed hoog is of als er een serieuze zuidwester staat.

 17. Dankjewel Tobias, en als we het concreet maken voor NH met ‘spotnamen’? Ik hoor soms dat bijvoorbeeld Petten goed werkt bij laagwater.

 18. In het geval van Petten is het zo dat er heel duidelijk 1 bank ligt, en een shorebreak.
  Laagwater breekt die bank goed en stevig, hoogwater gaat alles op de kust. Heeft waarschijnlijk te maken met dat Petten niet echt een strand is, maar meer een dijk met zand erop.

  Bij veel andere spots liggen er heel veel verschillende banken en breekt de golf vaak wat kruimeliger of niet en moet je meer zoeken.