Nuttige surfweer info:

Surfweer voor Donderdag 13 augustus 2015

71 reacties

 1. Bredene in België woensdagmiddag. Dat ziet er al een stuk beter uit dan dat strakke biljarttafellakenchtige van de afgelopen dagen!

 2. Donderdag steeds meer wind op de Noordzee. Oost tot Noordoost met de meeste wind in de avond. Die swell daarvan komt dus pas binnen op vrijdag. Als de zuidenwind dan niet te hard is, kan er iets mooi cleans doorkomen.

 3. Aan de westkant van dit kleine laag, steekt er een NW-er op. Die moet de swell voor zaterdag en zondag gaan binnenbrengen. Exacte tijden/stranden volgen later in de surfweer-app en sms.
   

 4. Dus voor de windsurfers enkel donderdag volgens jou? Windguru geeft vooral vanavond (stevige noordooster) en vrijdag (stevige zuidenwind) maar die gast van windguru durft de bal al eens zwaar misslaan🐽

 5. Hey Tobias en denk je dat lessen er beetje in zit aanstaande vrijdag avond in omgeving zandvoort?!?!

  Hoor het graag!!

 6. Jaja, de eerste golven kwamen wijk aan zee al binnenrollen vanmiddag (14:00-17:00)! Nog niks om op te surfen, maar heb me 3 uur lang feestelijk vermaakt met mn skimboard, wat geeft finless golven pakken toch veel vrijheid… Nog nooit zulke cleane en hoge lijntjes op de kust zien slaan hier, helemaal top! Hopen dat er morgen wat moois te surfen is!

 7. Beste tobias,

  Ik heb laatst een bestelling gedaan in de webshop en daar stond dan dat boven een bepaalt bedrag dan 2 maanden lid was van de surfSMS. Hoe werkt dit verder? Ik heb namelijk dit gedaan en vraag me af of ik nu lid ben.

 8. Rond 20.00 draaide het even een beetje naar offshore op scheef, en was het leuk voor kinderen..mn zoontje pakte zn beste golf tot dusver. Blij dat de flatness voorbij is:-)

 9. Wat een veranderlijk weer zeg. Waar komt die wind opeens vandaan dan? Op de kaart van vanochtend (06:00) gaf het KNMI nog aan dat de isobaren enorm ver uit elkaar liggen 😉

 10. Ik heb een Exile, ongeveer 1.30m lang. Gemaakt van onder andere carbon, je betaalt er eerstehands ook al snel bijna 400 voor, voor wat minder duurzame en sterke waveskimboards betaal je ongeveer de helft

 11. @Roekoe heb je een fotootje van je board? Wil er ooit wel eens eentje gaan bouwen van wat HD foam dat ik nog heb liggen van een surfboard bouw projectje.

 12. Is er iemand die mijn vanmiddag de ins en outs van Nederlandse surf kan bijbrengen? Het liefst op een geliefd lokaal strand. Ik heb alleen nog maar in Portugal gesurft, en vrees zonder enige uitleg over stroming ed in Engeland te belanden. Gr Frans

 13. @hazzie

  Afmetingen zijn makkelijk te vinden op internet. Tip: als je er een wilt maken, geef de neus niet te veel rocker.

 14. @roekoe
  Thanks! als mijn huidge (bamboe compand surfboard) project klaar is, ga ik hier eens naar kijken.

 15. In de nieuwe run laat GFS het laagje van dit weekend gewoon weer terugkomen op de Noordzee maandag/dinsdag. Dan staan er gewoon de hele volgende week elke dag golven! Niet heel hoog, maar alles beter dan niets natuurlijk.

 16. Dag Tobias,
  is er een surfweer sms verstuurd gisteren avond?
  ik dacht misschien met het onweer dat er niets doorgekomen is… .
  Ik had gedacht het weekend een beetje te kunnen plannen.
  Een goed weekend,
  Peter.

 17. Gisteren met heerlijk zomerweer mijn dochter van net 6 surfles gegeven. Ze vond het in het begin nog een beetje spannend, maar riep al gauw “surfen is cooooool. Dit wil ik de hele middag doen!”
  Ik geloof dat mijn grijns nog groter was dan die van haar =0)

 18. Mooi!

  Vandaag weer zo’n dag voor de kleintjes. Komt nu genoeg door op de boeien om het bij opkomend tij voor hen weer zo stoked surfen te laten worden!

 19. Jaja we gaan naar Bali!!

  Nu het toch flat is en zometeen het surf geweld weer los gaat barsten in de noord en south pacific ocean dacht ik even snel een off-topic vraagje over het eiland van de goden!

  We gaan met een groepje in Novebmber naar Bali, het zal bestaan uit vooral beginnende surfers met weinig ervaring!

  Wij zoeken dan ook een rustig breakje waar in november beetje geoefend en gespeeld kan worden!!

  Horen het graag!!

 20. @Bali!! Ik ben afgelopen jaar geweest. Als de Swell mooi binnenkomt heb je een goeie aan jimbaran, een plaatsje vlak onder het vliegveld van Bali. Hier heb je een mooie baai waar het rustig met lange ritjes binnen kan komen.
  Iets dikker maar ook wat lomper heb ik het gehad in Seminyak. Je hebt natuurlijk ook de overbekende surfspots, maar als ik je verhaal zo lees is het vooral vet om daar een dagje naar de echte mannen te kijken. Erg dikke bakken daar. Ik hoorde ook goede verhalen over Kuta op Lombok (dus niet Bali) wat via de Gili’s (die je zeker moet bezoeken) makkelijk te bereizen is.

 21. Ik zou dus niet naar Kuta gaan, maar eerder naar Sanur.
  In Kuta is het strand veel te druk en ligt de zee vol met surfers met een groot ego.

  In Sanur heb je het Baby Reef met kleinere golven.
  Iets meer noorderlijk heb je een spot bij het Grand Hyatt, daar lopen de grotere golven.
  Qua surfers is het er relatief rustig, maar een nadeel is dat je er met een bootje afgezet met worden…

  Mocht ik nog een keer terug naar Bali gaan, dan zou ik een surf trip boeken, waarbij je de verschillende spots afgaat.

 22. Lekker oefenen en spelen in Canggu,
  iets ten noorden van Kuta!

  Twee breaks springen daarbij in het oog voor de beginnende surfer: Batu Bolong (old man’s) wordt wat groter en zwaarder en is goed voor een longboard.
  Perenenan Left heeft mooie rustige A-frames en is goed voor je shortboard als beginner.

 23. @ hazzie: wat een mooi commentaar en geweldige foto! Ik hoop dat ik mijn dochter ook zo enthousiast kan krijgen!

 24. @bali. Ik ben net terug uit bali! Uluwatu was heel dik! Voor vette golven bij singlefin ook op zondag altijd dik feest daar. Canggu was ook heel vet, mooie oefen golven daar. Verder kan je ook bij padang padang goed oefenen.

 25. Doe golven in t noordelijke deel van NL kan ik denk ik vergeten voor vandaag? Aan de cams te zien

 26. Dit is wat golven en wind betreft wel het meest matige weekend met een noordwester ooit. Er lijkt nu wel iets te gaan stijgen op de K13 boei dus surfbaarder dan nu op de cams wordt het later nog wel. Ook zondag perfect voor de surflessen. En anders alleen als je echt desperados bent…

  Het wordt pas echt interessant vanaf maandag. Zie de ontwikkelingen qua windrichting en sterkte op onderstaande weerkaart:

 27. Padang is zeker niet voor beginners. Ulu’s bij een hoge swell ook niet. Zou eerder een spot als Medewi aanraden om mee te beginnen (rustig lopende point). Kijk even naar de windrichting in November, kan zijn dat je juist aan de andere kant van het eiland moet zijn, bij Keramas enzo. Veel plezier!

 28. bij hoogwater en 1 a 2m swell ligt gat anders altijd wel tjokvol met beginners op de rechtse van padang, met laagwater en dikke swell, tjah dan geraak je er volgens mij als beginner niet door en best zeker niet de linkse nemen. Er wordt zelf veel surfers gegeven op de rechtse in padang. Medewi is inderdaad goed voor intermediate, maat veel stroming voor beginners en sterk vervuild water bij regenval, je surft er zo tussen de afval….

 29. Oeps, sorry voor de fouten, “ligt ‘het’ anders altijd wel tjokvol” en “er wordt zelf veel ‘surfles’ gegeven”

 30. November begint al aardig regenseizoen te worden dus andere kant van de Bukit beter, je kunt op heel veel spots oefenen als de swell het toe laat. Sri Lanka voor Club Med is ook leuk, Padang Padang heeft inderdaad een leuke inside waar soms een golfje loopt maar veel klasjes en weinig ruimte, Canggu werd al genoemd door @Bali is ook top. Mushroom rock kan leuk zijn vaak rustig als het wat lager is, beginners wel schoentjes aan trekken verder heb je de inside van Nusa Dua (Chickens) ook leuk. Deze spot kunnen ook allemaal echt aan gaan dan heb je inderdaad ook nog wel wat rustig stukjes bij Kuta. Genoeg keuze zeker in november dan is het swell seizoen al redelijk voorbij wat niet weg neemt dat er bijna iedere dag goede golven zijn te vinden en het behoorlijk dik kan worden. Tenslotte is er nog de floating Sushi bar Serangan oftewel Turtle Island, daar zijn de pieken aan de rechter kant vaak geschikt voor beginners, wel druk ook.

 31. Typisch zo’n dagje dat ik blij ben dat ik ondanks de slechte verwachtingen nog een plonske gedaan heb op scheef.
  Best wat lijn af en toe en het water is superwarm nu..flat is het zeker niet!

 32. Waz weer leuk met best lange hoge slome ritten met best veel kracht goed gespoeld ook yihaa

 33. Jongens, valt er vandaag nog wat te shortboarden met hoog denken jullie? Ik heb zo’n zin, maar het ziet er nu belabberd uit op de cam… toch?

 34. Scheveningen was leuk van 11 tot 14 uur.
  Soms ff wachten op de heuphoge sets, maar zeker de moeite waard.

 35. Vraagje over de maasvlakte:

  Als je gaat surfen bij de Maasvlakte, moet je dan eerst naar een zandbank peddelen, of kun je vooraan staand golven pakken? Wat is het beste moment tov het getij daar?

 36. het water was heerlijk maar wel een behoorlijk gevecht met stroming en rommelgolven aan de langervelderslag, van 15u tot 17.30

 37. Nee hoor, je peddelt gewoon de Nieuwe Waterweg op, wacht op een grote boot (want die maken de grote golven in de ozeaan) en surfen maar. Pas op voor de blauwe boten, want die maken achteruit golven en sturen je naar Amerika, vraag maar aan Tonie E.