Nuttige surfweer info:

Surfweer van Zondag 22 maart 2015

46 reacties

 1. Er zit vandaag een bijzondere agger in het tij.Tijdens afgaand is het tussen 8:00 en 10:00 weer even opkomend tot bijna 0 cm (N.A.P). Dat gaat zeker invloed hebben op een heel aantal spots.

 2. Denk dat de oostenwind het effect van de ageer zal verminden en ook het springtij niet zo hoog als zaterdagmiddag zal zijn. Verder hoop ik vooral dat de deining niet te NO is en er in NH ook wat binnenkomt.

 3. Wijk aan Zee 6:30-9:15 – heuphoge cleane lijntjes. Was leuk longboarden, ik vond persoonlijk dat het ’t eerste deel van de sessie het mooiste liep.
  De huisfotograaf lag erin, binnenkort zal er dus wel het één en ander online te zien zijn van deze historische dag 😉

 4. Heerlijke cleane meters op de MV2 vanmorgen. Soms wel een beetje closed-out had ik het idee…
  Maar al met al een mooie afsluiter van weer een top weekendje surf!
  Jammer dat de zon zich later pas echt liet zien anders was het perfect geweest.
  Geen armen meer over… (wat breekt het daar toch verdomd ver weg bij laag water… 🙂

 5. Kop van Noord-Holland had vandaag een paar leuke momenten maar echt heel goed is het helaas niet echt geweest, om 9 uur alles tussen hargen (inclusief hargen) tot en met Petten gecheckt maar was heup hoog af en toe hogere set, maar erg inconsistent en iets te harde oosten wind, was uiteindelijk met laagwater bij Petten rond uur of 2 wel leuk maar ook niet spectaculair wel lekker zonnetje en clean maar wellicht waren mijn verwachtingen voor vandaag te hoog…

 6. Haha Glurie dacht dat het aan mij lag pfff echt een eind uitpaddelen idd. Wel 2 mooie daagjes op MV 2. Stoked

 7. Mooi op Wijk vanochtend, maar had tóch eerder moeten zijn.
  Iets over 08:00 erin en het eerste uur was het beste, daarna werd het idd lager (Tobias’ sms klopte weer helemaal) en in-frequenter.
  Toen tegen 10:30 er meer wind inkwam was het voor mij (SUP) helemaal gedaan. Toch wel weer lekker 🙂

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0015265_zpsoe7jqmxd.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0055287_zps4qbf5oso.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0065290_zpspq9qqhjc.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/SUP%2041_zpss2fiwlvh.jpg

 8. Ik vond het MOOI vanmiddag tot een uurtje of vier. Zon, lekker warm, capje af en lekker lange cleane lijnen. Van mij mogen we hier heeeeel veel meer van krijgen!!!

 9. Domburg dijk van 13.30 tot 16.00u. Aanvankelijk nog wat wind, maar die ging al snel liggen en werd wat meer aflandelijk.
  In tegenstelling tot twee weken geleden, wanneer de golven teleurstellend plat waren, zat er nu veel kracht achter.
  De zandbanken lijken zich mooi herschikt te hebben na de opspuiting van 6 weken geleden.
  Ik was blij er te mogen zijn vandaag.

 10. PaZ was weer classic met LW, en zonder gloves en hood prima te doen (op de sup), maar setjes koppen was wel brainfreeze!

 11. Wijk P1 van 1530 tot 1830, er bleven maar golven binnenkomen en keurig gelijnd. Mooie afsluiter van deze prachtige dag !

 12. Tussen hargen en Camperduin was heuphoog krachtig en clean en mooi uitgelijnd van 13.30 – 16. Topdag

 13. Van 8 tot 10 op Bloemendaal gesurft. Was heerlijk clean en wat aardige ritjes gemaakt.

 14. Scheef Zuid was heel clean met golven van ca. 1 m hoog.
  Maar wel slappe golven. Je moest echt wel een longboard bij je hebben, anders had je nauwelijks een take-off.
  ’s Mrgens vroeg rustig in t water (6 man), later werd ’t al snel druk.
  Zeker wel een paar leuke golven gehad,

 15. Vanmiddag van 1645-1800 supermooie cleane longboardgolvenm gesurft @Campoerduin. Op de hoogte waar het schip lag. Helaas geen foto’s gemaakt maar was zeker epic. zonnetje erbij en lekker zonder cap gesurft. hopen dat snle ook de handschoentjes en schoentjes uit kunnen…

 16. Wijk was meer dan ok van 14 tot 17: knie tot heuphoge cleane golven met een heerlijk zonnetje erbij. Maar.. waar was iedereen? Lekker rustig!

 17. Belgie was niks dan weet ik niet waar jij in Belgie woont maar t was anders toch een heerlijke sessie en er lag ook genoeg volk in t water anders !!! t was zeker surfbaar met kracht en paar serieus lange ritjes gescoord !!!

 18. Ja Belgie was gisteren zeker niet slecht! ik hoop stiekem dat er vandaag nog iets van over schiet maar nu met laagwater ziet het er maar heeeeel klein uit!

 19. waar hebben jullie gesurft in belgie ?

  Ik ben er even in geweest in westende, daar was het niet echt de moeite.
  normaal surf ik in oostende of Blankenberge maar had verplichtingen in nieuwpoort. kdacht niet dat het verschil zoo groot kon zijn.

  grz

 20. @Tobias: krijgen we nog golven te zien van het laag dat nu voor Oslo ligt, of vult die te snel op? Of is het wachten op de wind die volgens ECMWT op de planning staat voor eind dit weekend/begin volgende week?

  Staan de aanvullende boei-spectra nog online waar je kunt zien uit welke richting de swell komt? Die kon ik m.b.v. de links op surfweer niet vinden.
  Ook zag ik dat je lijstje met boei-locaties niet helemaal compleet is (die stopt bij nummer 35). De locaties van de eurogeul dwe en het europlatform kon ik zo niet vinden… dat blijken boei ’49’ en ’46’ te zijn. Altijd handig voor de zuidwesters.

 21. Op https://surfweer.nl/surf/webcams/ staat een apart linkje Cefas Mapping en daar zie je de golfrichting van alle boeien.

  Vandaag is het flat, maar er idd genoeg beweging in de buurt van Oslo. De kans op goede longboardgolven is zeker aanwezig, maar wanneer het hier doorkomt is onzeker. Misschien al morgen en anders overmorgen.

  Woensdag staat er wel weer een vrij stevige wind uit het noorden dus erg clean gaat die swell dan niet meer zijn. De harde wind op donderdag is er eentje om in te gaten te houden .Dichterbij, maar geeft wel een noordoostelijke swell onze kant op.

 22. Thanks!
  Volgens mijn berekening komt die swell woensdag rond zonsopgang aan… nu maar eens kijken of dat klopt 🙂

 23. @ the bodhi
  Om 13 u naar ooster geweest, om 13.30 klein strand. Om 14 nog eens gepasseerd in westende. Er was op dat moment niks van lijn of hoogte te bespeuren. Er was ook heel veel wind. Hoe laat en waar ben je er dan in geweest? Waarschijnlijk was ik dan wat te vroeg… Maar tzal toch serieus moeten veranderd zijn in een korte periode hoor! Dju toch

 24. Yep! Geeft alleen nog geen swell.
  Op de Anasuria komt wel iets naar voren. Het is geene vette, maar de wind is morgen ook niet meteen onshore. Met uitzondering van Belgie/Zeeland, daar is de wind wel meteen aanlandig.

 25. haha, nee. dat zeker niet. Als die swell ergens aankomt, dan zal het in het noorden zijn. Bijv. de wadden. En eigenlijk komt het meeste ook pas vannacht. Hopelijk is er morgen-ochtend nog wat van over.

 26. Toob, morgenvroeg dus nog longboard lijntjes aanwezig in Zuid-holland? First light erin is hopelijk de moeite?

  Aloha

 27. @ simon … Ik begrijp het niet… Hoe kan er nu zoveel verschil zijn tussen blankenberge en oostende. Wat ik gezien heb leek in de verste verte niet op die fotos… Was dit voor of na hoogwater?

 28. Ik zie donderdagavond een mooi laag ontstaan aan de oostkust van Engeland.
  Dikke bakken voor vrijdag dus?

 29. Zo lekker was het ook een beetje verderop !!! Zondag was leuk ind 🙂 🙂 !!!

 30. uit pure verveling een weetje
  hoe weet je waar je rechtervin zit ?
  als je je plank omdraait zit rechts immers links…
  antwoord kan je hieruit halen, oftewel, de vaar/surf richting bepaalt je rechtervin. Dus als je de plank omdraait en op zijn bovenkant/deck neerlegt, zit de rechtervin voor de kijker links.
  ……………..
  Van de andere kant gezien
  Als de oogarts naar uw rechteroog kijkt, is dat nog steeds uw rechteroog (maar voor de oogarts links). De oogarts en de opticien schrijven de gegevens op vanuit hun eigen gezichtspunt, dat wil zeggen dat ze de gegevens van het rechteroog aan de linkerkant van het papier schrijven. Ze noemen dat het rechteroog. Hetzelfde geldt voor andere delen van het lichaam.

  De rechterkoplamp van een auto zit rechts in de rijrichting. Voor de monteur die onder de motorkap kijkt zit de rechterkoplamp links, maar hij noemt het toch de rechterkoplamp. Bij andere onderdelen kan er wel eens verwarring ontstaan: zegt de monteur dat de accu rechts zit, dan is niet altijd duidelijk wat hij bedoelt.

  De rechterkant van een schilderij zit rechts wanneer u er tegenaan kijkt. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar in de heraldiek is dat anders – zie hieronder.

  Staan er personen op een afbeelding, dan worden ze in het onderschrift vaak van links naar rechts benoemd. Dat is dan voor de beschouwer links en rechts.