Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 7 augustus 2017

149 reacties

 1. Spectra meting van de golfhoogte noordwest van de wadden. https://surfweer.nl/surf/spectra/

  Voorin de grafiek de laatste meting, waar nu duidelijk te zien is dat de noordswell boven de wadden (linker ‘rug’) het even moeilijk had met de zuidenwind in de Noordzee (rechter rug). Het lijkt nu weer behoorlijk stand te houden. Op Ameland en de andere oostelijke wadden blijft het nog een mooi dagje.

 2. Heerlijke longboard sessie gehad van know tot heup hoog zo der een zuchtje wind met zn tweeen er in.. beter ga je de zomer avonden niet krijgen hoor.. en dat in Scheveningen

 3. Wijk was van 8 tot zonsondergang puur genieten! Ruime knie/middel hoogte, super clean. Als een mes door de boter. Prachtige roze avondlucht, prachtige opkomende maan, een van de beste avonden in tijden. Wauw.

 4. Inderdaad een top avond, golven bouwden super goed op, waren heerlijk hol en hadden power. heerlijk rustig en een epic maan en zonsondergang maakten het feest compleet. Stoked

 5. Horen jullie bij de Ankelsnappers club? 😂😂 hahahaha!

  Nee hoor! Respect! Ik ben gewoon jaloers dat ik deze superzwell gemist heb!

  Keep ripping dudes! 🤙

  Stoked!

 6. Wijk was heerlijk tot zonsondergang.

  Iemand een idee wie foto’s maakten? Zie graag wat terug 🙂

 7. JA ja jongens Echte Augustus swell. volgens mij is in de boeken terug te vinden dat er elke augustus wel een 2daagse “franse periode” is geweest. Met cleane krachtige swell. Nu ziet deze er niet optimaal uit nog volgens mij om iets cleans te geven maar kracht komt in elk geval wel goed. Of zie ik iets over het hoofd Tobias? Cleanste Donderdag of vrijdag?

 8. Swell is denk wel redelijk zeker gezien de kracht/fetch. Wind inderdaad nog even afwachten.

 9. Elke 6 uur (11:30 en 23:30 ook). Daar heb je dagtaak voor nodig om ze bij te houden!

  ECMWF is net binnen (die komt gelukkig wel maar 2 x for free). Zou toch bruut genoeg moeten zijn met 40knopen noordenwind…

 10. Ai ai windguru gaat morgenochtend naar offshore windcondities. Laat de NW-swell maar lekker opbouwen zodat wij morgen met z’n alle weer een episch dagje kunnen beleven..

  Cheerio

 11. Zal de waterstand niet te laag zijn morgenmiddag om genoeg golven door te laten voor zeeland?

 12. Op Windguru lijkt de wind op do van offshore in de avond te draaien naar sideshore. Hebben de experts hier nog een visie op? Ivm werk of heeuuullll vroeg opstaan of id avond. Either way, stoked!!!

 13. HvH is gewoon questie van naar t strand rijden.
  End of the road, meestal prima parkeren achter de strandhuisjes.
  Zat plek in t water.
  Als je iets exclusiever wil kun je strandtent de Pit intypen, of parkeren bij die hoge Toren id duinen (voetpad eind parking)
  see you in the water
  iedereen veel plezier morgen, eindelijk weer op dat andere boardje…

 14. Nieuwe GFS run (12z) is schikbarend porna.
  Tenzij..
  Je op Texel of wadden zit. Maar ja, daar zal de onshore ook wel meevallen.

 15. Komt er nog sms-update vanavond? Wanneer ongeveer, kwestie van men werkdag een beetje te planne! 🙂

 16. Is al lang verstuurd. Als je hem niet ontvangen heb, stuur even een berichtje naar het bekende nr +31653477587

 17. Grappig: we staan hier te trappelen van ongeduld vanwege de epic condities terwijl MSW nog geen sterretje uitdeelt met 0,5 meter swell…

 18. Scheveningen bij het eerste licht was magisch! overhead en uber clean. Ik dacht even dat ik nog droomde maar dit waren de beste golven in scheveningen sinds jaren. Je merkte wel dat het een uurtje na hoogwater wat minder (en veel drukker) werd. Ben benieuwd wat er vanmiddag nog binnenkomt want de swell houdt nog wel even aan.

 19. Nog tips voor wat betreft de stroming die parallel loopt aan de kust? Ben niet de slechtste surfer maar ook zeker niet de beste, ga deze dag niet missen.

  In dit geval lijkt me kustwaarts paddelen als je in een stroming terecht komt en golf richting kust pakken. Ga met een uur erin bij Wijk ongeveer als het al wat meer richting laag gaat

 20. Vanochtend vroeg bij WaZ de parkeerplaats halverwege helemaal goud. Zulke dikke holle bakken, zelden in NL dit meegemaakt.
  Tobias, wederom dank voor de sms

 21. Vanochtend Wijk, midden parkeerplaats 5:50 – 7:15 absoluut knallen met z’n 2en. Geen stroming. Om 6:50 kwamen pas de eerste andere.

 22. Bloemendaal hoogwater powerrrrrr!!! Mooiste dag effah gesurfd in Hollandia… (ik ging gewoon lekker) op mijn RiBa hykopyko 5.8!!

  Vanaf eerste licht was het een uur echt niet te filmen zo goed!!

 23. Scheef Noord was ontzettend genietâh van 6 tot 8. Zoals Hazzie al zei, een magisch eerste uurtje! Helaas de rest van de dag geen tijd meer.. Voor de meer gelukkigen, surf’s up!

 24. Dikke crosshore wind die het erg choppy maakte… hoogte genoeg nog om 6uur, maar helemaal geen lijn.

 25. Surfze vandaag! Vandaag lukt mij niet. Enkel morgen vrij. Kan pas tegen 13.00 in Scheveningen zijn. Hoop dat er nog wat is !

 26. Ik heb en pinpas gevonden op de parkeerplaats van schev Zuid. Achternaam: Fogteloo. Mocht ie van jou zijn reageer even op deze post. Groeten

 27. Heerlijk was het van 6-9. Wat een mooie hoogte erin. Ik hoop zo dat er nog wat over is aan het einde van de middag!!!!

 28. Hoe is zandvoort met laagwater? Helaas voor mij het enige moment dat de baas vrij heeft gegeven…

 29. Scheef Zuid met eerste licht was mooi, maar de Noord daarna nog mooier! Beste golven daar in lange tijd

 30. Zandvoort met laag is over het algemeen geen feest. Afgaand mid tij is prima. Having said that, ik heb ook wel eens heerlijk met laag op de tweede bank gesuft, gewoon proberen! Hoogte en kracht is er nu wel behoorlijk uitgezakt hoor.

 31. Was helaas niet meer zo mooi van 9:45 tot 11:00. Weinig tot geen lijn. Spijt dat ik niet met het eerste licht ben gegaan :(.

 32. Wijk was genieten vanochtend, een van de beste dagen zo niet de beste dag die ik in nl heb gehad. Lijntjes!!!
  We hadden misschien nog wat eerder moeten gaan. Lagen er om 7:30 in, maar na 9:00 nam stroming toe en werden de lijnen echt minder.

  Overigens was gisteravond ook al tamelijk vermakelijk, met genoeg volume onder de hoeven.

 33. Voor belgie was het balen vanmorgen, om 6h er in, korte ritten met weinig lijn. Helaas niet zoals Holland

 34. Wat een dag. Kan niet meer stuk. Ik heb Erik Ringelberg en Roy van Eyk in 1 sessie gezien. Helaas net te laat voor een handtekening.

  Golven waren voor mij wat te hoog. Ik denk 4 meter? Maar voor in het schuim gelegen.

 35. Bij eerste licht dijk walcheren. Genoeg hoogte, maar close out op zandbankje. Met het zakken van het water leek het mooier te gaan breken, maar moest al weg. Misschien toch door de zandsuppletie minder mooi?

 36. Lekker begin van de dag zeg. Zandvoort (noord) clean en nauwelijks stroming. Die pakken ze ons niet meer af!

 37. Haha, zeg @geweldig waar is die secret spot dan? Wil ik ook wel eens meemaken die 4 meter golven in de Noordzee!

 38. Als ik kijk op de webcam van Scheveningen en Domburg dan zie ik inderdaad wat rimpels. 30 tot 60cm misschien…
  Maar waar blijft die 2 meter dat hierboven zo voorspeld werd???
  Weer eens valse hoop me dunkt. OK voor de mensen die er om 6u in lagen, maar dit is verder echt weer een goeie mop.
  2 meter wie verzint het?!

 39. Lekkere ochtend in wijk. Ook tussen 10-12.30u. Achterin toch nog mooie hoogte en lange rides, ondanks het wel meer een klotsbak werd naar het middaguur toe

 40. Bloemendaal aan Zee / Zandvoort. 07:45 uur. Daarvoor was het nóg beter. Wat een goede morgen.

 41. Het was geen 4 meter vanmorgen op de de Noord, maar toch zeker wel head high tot ietsie overhead (en ik ben 1,80 dus die 2 meter stond er wel), zeker tussen half 6 en half 7. Ritjes met 5 á 6 turns en zelfs mijn eerst floater ooit gedaan.

 42. Ik ben zelf 2m hoog en door meerdere andere surfers gezien dat de golf nog veel hoger was als ik vanochtend 😎 Was misschien op zijn hoogst n keer 2.5-3.0 meter, maar whatever… het was echt mega genieten met volle maan en later met daglicht

 43. @Sup
  was je op de Noord aan het suppen? Oranje met zwart pak? Als jij dat bent, dan heb ik je in ieder geval een paar hele lekker bakken zien pakken vamorgen

 44. Dat ge-emmer over hoogte, pfff…. Was gewoon helemaal top, lekker leeg met een paar man voor de seinpost; links, rechts allemaal pieken, helemaal mooi. Echt een top dag…

  (En dan had ik eigenlijk gisteren al weg moeten zijn maar kon niet want paspoort nog niet klaar….haha, zelden zo blij geweest om niet weg te kunnen gaan :-D)

 45. Komt er vanavond nog een update via de sms voor morgenochtend of het met het eerste hoogwater nog de moeite is in Zandvoort (shortboard)?

 46. Maar op zich moet het met nu nog 140cm bij 130mhz nog genoeg zijn voor morgenochtend sessies.

 47. Bedankt Tobias! Ga ik m’n bed alvast vertellen dat het morgenochtend heel vroeg wordt😉

 48. De Noord tussen 13 en 15 alleen te doen op een log.

  Er liep duidelijk top nnw swell onder de chop en wind meuk.

  Was lekkerrr….

 49. Liep er vanmorgen iets aan Oostende staketsel ? Zou het morgen vroeg daar wel eens willen proberen

 50. Super dat je al een aantal dagen van te voren deze mooie dag aan hebt zien komen. Zo kon ik er mooi rekening mee houden. Gezien de drukte in het water maken veel mensen gebruik van je surfvoorspellingen. Jammer dat er dan toch nog wat mensen lopen te klagen. Ik zou zeggen check de foto’s en je weet dat het mooi was. Heb je zelf geen mooie golven gezien dan was je echt niet op het goede moment op de juiste plaats.

 51. Helaas ook de ochtend moeten missen, maar net opkomend gepakt bij IJmuiderslag.
  De golven waren mooi van lijn, af en toe nog redelijke hoogte ook, maar zoooo slap….
  Nou moet ik zeggen dat IJmuiderslag en opkomend meestal niet echt een gouden combi is, werkt vaak beter met afgaand… Oh well, meer foto’s dan maar… Meeeeer

 52. Merci voor de mooie voorspelling, Tobias! Fantastische Dburg sessie gehad deze avond. Neuters gonna neut zoals ze in België zeggen.

 53. Mooi plaatje en bedankt voor alle berichten! Volgende goede swell is op zaterdagmiddag alweer in de maak. Duurt echter een dagje voordat ze hier is.

 54. Heeft er vanochtend nog iemand foto’s genomen op MV2?
  Ik zag rond 6 uur een man en vrouw met camera’s staan op t strand…

 55. Helaas kon ik alleen tussen 14:30 en 16:30u.
  Achterste bank. Duidelijk dat er potentie zat qua hoogte, maar op dat moment en daar niet episch.
  Wel lol gemaakt en de zon scheen.

 56. Pfff dikke zelfkastijding om die epic plaatjes te bekijken als je zelf niet het water in kon vanmorgen. Maar wel heel vet! En mooi om te lezen hoe iedereen (behalve dan de zeikerds) heeft genoten vandaag.

 57. was beste lekker vanmorgen vanaf het eerste licht. heup hoog met schouderhoge setjes. poepie clean en de eerste 15 minuten alleen in het water. Dat maak je niet vaak mee in scheveningen. Nu snel naar het werk…

 58. Gister Z’voort 20.00-21.30 was magisch, golden hour. Wind viel weg, en er liepen heerlijk punchy 1,5 m rippable wandjes.

 59. @ Tobias of wie dan ook met ietsje meer zicht hier op?
  Zondag, Maandag en Dinsdag weekendje vakantie in Vlieland. Magic geeft 1 ster van zondagmiddag tot dinsdagmidag. Lijkt perfect dus, maar welke dag/deel is waarschijnlijk het beste?
  Nog goede huurplekken/spots aan te raden?

 60. De Zuid tussen 8 en 10 was goed te doen met een dikke fish. Heel clean, af en toe lekker hol. En idd, 4 surfsessies gewoon in een werk weekje. Zo hoort het

 61. Goedemorgen,
  Komende twee weken vakantie, als twee beginnende surfers, en ik ben natuurlijk heel benieuwd of er een goede plek is waar we veel kunnen surfen!
  Ik zat te denken om bij zee te kamperen en spullen te huren/aanschaffen voor de hele periode zodat we kunnen gaan zodra de golven goed zijn.
  Afgelopen maanden houd ik steeds deze site in de gaten, om een beetje te leren inschatten wat goed surfweer is, maar dat valt nog niet mee!
  Hebben jullie misschien tips voor ons voor spots waar er veel te doen zal zijn de komende twee weken?
  Ik kan niet wachten om weer het water op te gaan! Het zou super zijn als jullie willen meedenken!

 62. @mira
  Bij Ouddorp heb je op loop/fietsafstand van t strand meerdere campings.
  En bij strandtent Iloon heb je surfverhuur surfcaravaan.

 63. zal Oostende (staketsel) iets worden met hoog binnen een uurtje? nu een half metertje lees ik op de boeien. Maar zit er nog iets van kracht achter? Wind valt nu nog mee.

  Thx!

 64. “Vorig weekend werden meerdere zwemmers uit de onstuimige zee gered. De zwemmers waren in de problemen gekomen door sterke stromingen en harde wind. ”

  Precies dat waarvoor je gewaarschuwd had.

 65. Ik ben momenteel in Heemskerk (dichtbij Noordpier Wijk aan Zee), waar alleen kleine golfjes aan de branding zijn. Ik wil graag oefenen met surfen maar heb weinig verstand van wanneer de golven het best zijn voor mij en hoe ik dat kan zien. Heeft iemand misschien tips?