Nuttige surfweer info:

Surfweer maandag 30 november 2015

100 reacties

 1. Hier nog eentje van afgelopen zaterdag aan de Belgische kust. Het zal nu ook wel ongeveer zo lopen…

 2. Die 2e foto van de Belgische kust is een Exacte kopie van afgelopen Vrijdagochtend op Wijk pier!

  Zuidzuidwest 3 Noordzwell laag Tij!

  Zeer lange lijnen met dat Surfweer!

 3. Hey Tobias,

  hoe groot is de kans dat het gaat waaien zodra het eerste licht doorkomt rond 7.45?

 4. Hey Tobias,

  hoe groot is de kans dat het gaat waaien zodra het eerste licht doorkomt rond 7.45?

 5. Wijk was echt niet te doen.. Eindeloos schuim. Het draaien/afnemen van de wind maakte het niet veel beter.

 6. @Co: Bedankt voor de foto. Ik luister wel naar Tobias maar heb de tijd niet vrij te kiezen. Het was wel lekker rustig in mijn eentje….

 7. Wijk vroeg was mooi. Wel beetje Wedgy ! Er was gezelligheid, goede tips, lekkere golven, spoelpartijen, de Spar . Het was goed in WIjk.

 8. Vanochtend was AAN ! N-H.
  Alleen heb ik jullie hulp nodig..
  Weet iemand een goed adres waar je wetsuits kan laten repareren? Ik heb het gevoel dat er constant water naar binnen zijpelt. Aan de achterkant bij mijn bilnaad! dikke ASS misschien gekregen..

  bij voorbaat dank!!

  Liland

 9. mevrouw Kuijt in Katwijk is erg goed met de wetsuit repair, Freebird heet haar winkeltje

 10. HvH vanmorgen viel toch een beetje tegen.
  Wel reteclean. Wind was perfect (als in: vrijwel niet bestaand…), maar had toch iets meer hoogte verwacht. Beetje slappe hap vond ik het ook.
  Was nu heuphoog met uitschieters. En eigenlijk braken alleen de uitschieters een beetje mooi achterin.
  Veel wachten op sets dus. Of in de shorebreak spelen…
  Misschien tij ook niet gunstig, I dunno…
  Foto van scheef ziet er namelijk best aardig uit.

 11. @ Tobias

  07:45 – 10:00 Castricum, zo clean als die foto was het niet, maar de hoogte zat er goed in, genoeg shortboard kracht. Achterin wat lompe rollers, wel hoog. Voorin snelle shorebreak. zoals al was beschreven beetje wedgy alleen… wel vermaakt hoor!

  bedankt voor de wetsuit tips allen!

 12. Petten vanochtend 9.30-10.30 was redelijk tot goed. weinig lijn, maar de hoogte zat er heel goed in. daarna werd het meer closeout shorebreak achtig.

 13. scheef idd lollige baby barrels,nogsteeds de moeite waard trouwens.

 14. @Glurle

  volgens mij komt hvh beter tot zijn recht met hoog, mijn beste sessies daar waren in ieder geval met hoog.

 15. Het was een prachtige dag voor kustvissen en lange wandelingen richting IJmuiden haha

  Scheveningen heel leuk rond de lunch

 16. Ik lag tussen 8.30 en 9.30 ook op HvH. Achterin een verdwaalde roller, shorebreak was inconsistent en close out. Af en toe een barreltje (maar ja, dat moet je dan wel net kunnen… ik helaas niet zo). Hoogste pieken misschien net schouderhoog maar dat waren dus van die punters die uit het niets kwamen en in een keer dicht klapten en weer weg waren.

 17. Kijkduin van 10:30 tot 12:30: eerst voorin rommelig, toen begon het op de achterste banken enigzins te breken, ik zeg enigzins want alleen de allerhoogste sets braken echt mooi. Daarna weer terug naar de shorebreak die toen ineens heel mooi liep! Al met een prima sessie.

 18. Helpen me altijd de werkdag door Hazzie ! Maar de speculaascake is ook een aanrader hoor.

 19. Na een blik op de webcam durf ik deze off topic vraag wel te stellen:

  Voor de shapers: Waarmee sealen jullie een zelf gemaakte EPS blank? Lees op Swaylocks veel over ‘lightweight spackling’. Wat gebruiken jullie? Voldoet een dun laagje allesvuller voor het glassen? Ik zie ze in de bouwmarkt al kijken als ik vraag om lightweight spackling voor op een EPS blank.

 20. @Bram: Renoband. werkt superfijn. het kan ook met epoxy vermengd met microballoons maar dat werkt lang niet even fijn.

 21. Dat Renoband is allesvuller, dus mocht je er niet direct aan kunnen komen dan gewoon naar de plaatselijke DHZ’er rijden en daar de (lichtgewicht) allesvuller kopen!

 22. @ Bram, de renoband wat verdunnen met gedemineraliseerd water, zo smeert hij lekker uit.

  Cheerz

 23. Allesvuller + dem. water werkt idd veel vriendelijker dan Epoxy + vulmiddel. Dun erop smeren en als het droog is schuren, totdat je de bolletjes van de eps weer bijna ziet. Als het goed is heb je dan juist net de ruimtes tussen de eps bolletjes opgevuld, en dat is wat je wil om te voorkomen dat de epoxy hier overal tussenloopt als je niet zou vullen.

 24. Heeft iemand toevallig deze rugzak gevonden/gezien? Verloren bij wijk aan zee, afgelopen maandag 1 december rond 11:30u. Ergens tussen de pier en de parkeerplaats naast sea you.

 25. Nee! Je hebt hem niet meer gevonden? Hoe ben je je auto dan weer ingekomen, want de sleutels zaten toch in deze rugzak? Wat een rotstreek. Nooit je boardbag of ander soort bag op het strand van Wijk laten liggen als je gaat surfen. Lopen daar vreemde snuiters rond. Overal eigenlijk wel trouwens…

 26. Zou het as zaterdag een btje te doen zijn op scheveningen noord? Zuidwest geeft wel wat surfbaars daar over het algemeen toch?

 27. Tja ik hang vaak spullen aan de pier maar echt mijn jas is al vaak meegenomen en verderop weer neergegooid het beste werkt een tentje maar dat is weer een hoop werk ik wil eigenlijk kluisjes aan de blokken hahaha

 28. as zaterdag voorspellen ze meer zuid in de windrichting, tussen 210 en 220 graden in, precies goed voor Domburg bij laag water (2e helft v/d middag)

 29. Vulmiddel

  Weet dat met bepaalde vulmiddelen anders als een toevoeging in epoxy hars er een minder goede hechting kan zijn, tussen laminaat en blank.
  Op zich, kan EPS zonder voorbewerking een goed resultaat geven, als je de glas/carbon/kevlar versterking voorbewerkt, dus verzadigd naast de blank, deze nat, plaatst en vacuum techniek, of folie gebruikt in het lamineer proces.
  Weet dat die liter hars met vulmiddel, ook ongeveer een kilo is, die je toevoegt, vraag jezelf zodoende af, is dit wenselijk.

 30. Thanks voor alle reacties. Na wat wikken en wegen toch voor XPS gegaan, ondanks de horrorverhalen over delaminatie. Plan is nu om hem met een grove korrel af te werken zodat de resin beter kan hechten.

 31. Ik zou je xps idee laten varen man. Geeft al heel veel bubbels bij het aanbrengen van de glassing.

  En het gaat zeker weten delamineren. Je moet een vent in je board bouwen die de gassen er uit kan laten met xps.

  Houd het gewoon bij eps. En schuur gewoon wat voorzichtiger.

 32. Daarom gewoon spackle gebruiken, dat is qua gewicht bijna te verwaarlozen. Ik doe met een pot van 1 liter 2-3 boards. En een liter lightweight spackle is maar 200gr ongeveer.

  Mijn ervaring is dat als je eps met goed schuurpapier en vooral de juiste korrel schuurt dan hoef je niet veel te sealen.

 33. Hier ook nog een extra klein findingetje dan ;-);

  Wil er misschien een setje MF 2 (gele in zeer goede staat ) omruilen voor een setje MF1 (die blauwe)?

  Mick Fanning met carbon, erg fijne vinnen maar ik ben best zwaar en de MF 2 is te klein voor mij.
  Heb ze maar 2 keer gebruikt dus zgan

  Het is 2 tab (ruilen voor fcs I of II is beiden prima.)

  Wie weet heb ik mazzel, niet geschoten…..

 34. Ik zie dat ik mazzel heb gehad. Dit keer geen vinnen verloren:p maar de keer dat ik dat had, heb ik via aloha heel makkelijk een replacementfin kunnen bestellen!:D

 35. wijk van 11.30 tot 14.00 dikke spoelbak en een stevige peddel naar buiten maar eenmaal aangekomen aldaar dikke vette bakke en ook veel klots maar toch nog een paar hele dikke golven gepakt 2x headhigh denk ik want veel tijd om te kijken hoe hoog ze waren had je niet al stuiterend naar beneden knallend … moe maar stoked

 36. Domburg was inderdaad helemaal geweldig! Leuke steile golven en hier een daar leuke barrels! STOKED

 37. Morgen middag voorspellen ze meer west in de windrichting, dat geeft bij Domburg meer stroming, hogere, maar meer onderuitgezakte, minder cleane golven. cross tot on-shore condities

 38. En Domburg straks nog iets denken jullie?

  Offtopic : Ik zoek een goedkope slaapplaats (hotel/app/B&B) in Taghazout (Marokko) voor volgende week?
  Iemand die mij daar bij kan helpen of tips om daar goedkoop te verblijven?
  Alvast bedankt.

 39. Probeer Sunshine Surf Morocco. Eigenaar heet Reda. Super goede kerel. Heeft op professioneel niveau gebodyboard dus is erg internationaal ingesteld. Zeg maar dat Jelmer je heeft verwezen, dan heeft hij vast nog wel een plekje.

 40. Lijkt erop dat je vergeten bent je foto / link er bij te zetten ;)! Of ligt het aan mijn computer?

 41. niet echt Pe’ahi vanmorgen. de boeien geven wel iets moois aan met 30cm deining en 114cm hoogte maar cam laat nagenoeg flat zien….iemand geweest?

 42. Wij vertrekken vrijdag naar taghazout. Als er nog mensen zijn die deze periode gaan laat zeker weten dan kunnen we eventueel de kosten van de auto delen….
  Wij zijn met 2 personen.

 43. wow tis maar goed dat dit soort golven niet bij ons binnen komen, dan zou je naar Amsterdam kunnen surfen
  gaat er morgen nog iets binnen komen op wijk?