Nuttige surfweer info:

Surfweer Maandag 24 juli 2017

93 reacties

 1. Het windveld langs de Engelse Oostkust tussen twee naar elkaar toe bewegende fronten. (driehoekjes staan naar elkaar toe gericht)
  Door deze ‘knijpende’beweging zal de wind daar veel sterker zijn dan je normaal gesproken zou verwachten bij dit soort drukverschillen. De afstand tussen de isobaren is eigenlijk helemaal niet kort. De fronten zorgen er echter voor een extra aanzuigende werking.

 2. Aloha,

  Is het woensdag de moeite in Hoek van Holland of beter een spot noordelijker?

  Thanks, Cheers!

 3. Ik geloof dat de forecast tekst voor donderdag iets bijgesteld moet worden. Meer wzw dan wnw wind dus lagere golven. Maar check die swell op de Oceaan weer! Ook Frankrijk dikke bakken maar ook Wzw wind. Beetje beschutting zoeken in het uiterste zuiden of midden-noorden kan daar geen kwaad.

 4. Nog vrij weinig nu…. vanavond misschien? Morgen lijkt ook weer minder dan gedacht 🙁

 5. Yuu iedereen , als ik dagje verlof zou nemen om te gaan surfen in zeeland ( Domburg/Ouddorp) wanneer zou ik dat dan doen? Dinsdag of woensdag ? Bedankt!

 6. Was niet echt de moeite, heel choppy soms wat hoogte maar clean was het niet echt 🙂

 7. Er lijkt iets tussendoor te komen.. ;p

  Waar komt deze aan de kust en over hoeveel uur (ongeveer)..?

 8. Dinsdag 25/07: “De hele avond blijft het lekker surfen. Alleen in België, Zeeland (cadzand) is het beste er na 20u al wel van af.”

  Dus als ik het goed begrijp, deze middag met opkomend (vanaf 16h00??) zeker de moeite om naar Domburg of Scheveningen te trekken???

 9. Alleen regio domburg/ouddorp krijgt geen grote winddip als ik het zo zie. Rest van NL + BE na 15u redelijke windafname

 10. Zandvoort was vanavond stormsurfen. Veel kracht veel stroming. Niet zo goed.

 11. Bloemendaal vond ik nog wel lekker, wel veel stroming, maar achterin waren nog wel mooie golfjes te vinden👌

 12. Wordt tijd voor een aggregaat en een paar bouwlampen…. geen zuchtje wind weer midden in de nacht. Hopen dat er morgen vroeg nog wat surfen is.

 13. WaZ leuk rond hoog vanochtend (.. vroeg) Wel sterke rip. Hoogte lijkt er wel snel uit te gaan.
  SurfZ!

 14. Hoi!
  Rijdt er toevallig iemand richting Frankrijk (omgeving Capbreton) dit weekend en heeft die iemand toevallig ook nog een plekje in de auto over? Ik betaal graag mee aan benzine, tol etc. en ik ben reuze goed gezelschap :p

 15. @stoked. Als de swell groot is in Cabreton is Hendaye meestal de beste oplossing voor beginners.

 16. Landes met grote swell is moeilijk voor beginners. De orientatie van de kust is overall dezelfde. Dus swell komt overal met zelfde hoogte binnen.

 17. @Landes: La Tranche Sur Mer is dan een oplossing: Ile de Ré schermt de swell wat af. En als de swell minder wordt heb je BudBud op 6km

 18. Hendaye ook, ligt net in een knik waardoor de swell er minder door komt.
  Vanaf maandag drie weken daar 🙂

 19. Ik vertrek zo naar Domburg, lees ik nu goed dat er helemaal niets is? Iemand eyeball? Ik laat het weten wanneer daar :).

 20. Nu 1 week sup in cote basque. Afgelopen zondag head high+ Erromardie, wat een feest max 20 man in de line up. gisteren chest high Bidart en morgen + overmorgen ziet er in de hele regio erg goed uit 🙂

 21. Domburg was rond 20u00 wel ff wat, klotsbak maar toch wat hoogte. Ging wel snel weer liggen. Voor een noob als mij wel niets want vond die stroming best kut. Durfde niet echt al te ver gaan omdat ik moeilijk terug geraakte :).

 22. Weet iemand een leuke wildkampeer plek in domburg om te overnachten in een campervan?
  Muchos gracias 🙂

 23. Lekker portie windswell gisterenavond Wijkiki 18:30 – 20:30
  Mooie holle bakkies met op de betere sets dikke meter+
  We lagen met z’n tweeen bij de 2e windmolen… onbegrijpelijk

 24. Helaas, wild kamperen is verboden langs de kust van Zeeland (en elders in Nederland…). Op zijn minst wordt je vriendelijk verzocht naar een camping te gaan als de politie snachts langskomt. Of je krijgt een boete van €140.
  In Middelburg kan je gratis staan op een grote parkeerplek op Ramsburg langs de rondweg.

 25. Wordt het vanavond wat in Noord Holland? Zou Zandvoort kunnen werken? Teveel stroming? Iemand een goede voorspelling,

 26. Vlak voor Renesse is een grote openbare parkeerplaats/groenstrook (transferium) waar je vroeger mocht overnachten. Geen idee of dit nog zo is

 27. @ Dirbee: wel begrijpelijk. Ik lag er ook even, tussen 2e en 3e molen. Mooi hol, maar erg kort. Veel beter vlakbij de pier. Minder hol maar lange rides, zelfs met kortbord. Daar ook maar met zijn 2en. Iedereen lag voor Aloha. Dat was pas onbegrijpelijk.. 🙂
  SurfZ

 28. België ziet er nu wel clean uit , zou het morgen daar nog iets worden savond op hoog?

 29. Mbt wildkamperen.. dat is toch aan iedere gemeente? Dus check de plaatselijke verordening? Ik vind: als wegenbelastingbetaler mag je toch best een dutje doen in je auto? zeker na een surfsessie. Ik heb alleen niet echt een kampeermiddel maar wel vw station met gordijntjes en matrasje 😉

 30. 1. Hansweert (Werfdijk / Voorhaven) 5 plaatsen
  2. Baarland (Torenstraat) 2 plaatsen
  3. Graauw (Zandbergsestraat) 1 plaats
  4. Vogelwaarde (Populierenstraat) 2 plaatsen
  5. Hulst (Havenfort, na 17u gratis) 15 plaatsen
  6. Westdorpe (Bernhardstraat) 2 plaatsen
  7. Axel (Kinderdijk) 2 plaatsen
  8. Sas van Gent (Binnehaven) 4 plaatsen
  9.Terneuzen (Binnenvaartweg) 4 plaatsen
  10. Emmadorp (Emmaweg) 1 plaats
  11. Paal (Zeedijk vd Alsteinpolder) 1 plaats
  12. Terneuzen (Haarmanweg) 4 plaatsen
  13. Kloosterzande (Hulsterweg) 2 plaatsen

  Share

 31. Zo, behoorlijk sicke sessie vanochtend 08:30 – 11:00
  2e windmolen, ver ver ver buiten… daar waar de golfsurfers niet komen, alleen enkele te enthousiaste kiters (eikels).
  Ik kwam aan en de wind was er wel, maar leek te doen voor SUP en was het ook. Het nam ook alleen maar meer af en de golven, of moet ik zeggen reuzen, bleven lopen, bleven komen. Dikke manshoge drops, soms lange ritten als de reform gunstig viel.
  Topsessie en echt gesloopt van het water gegaan… Héérlijk!!!

 32. Iemand toevallig een ripcurl horloge gevonden op de parkeerplaats bij de vissershaven in scheef?

 33. Was vanmorgen duidelijk net wat te laat. Van 10:00 tot 12:30 erin gelegen op Wijk bij het havenhoofd en het eerste uur was het, precies zoals voorspeld in de sms, qua kracht en hoogte het best. Daarna leek de kracht er snel uit te gaan. De hoogte was er soms nog wel, maar ook die ging er rond 12:00-en grotendeels uit. Zeker niet m’n beste sessie maar wel de moeite. Oh en voor zover ik heb opgemerkt bleven de vele kiters en enkele windsurfers redelijk netjes weg uit de golfsurfzone.

 34. Dirbee was echt goed bezig! Kwam er met de kite af en toe langs, was leuk om te zien hoe de “eenzame” strijder mooie bakken pakte!

  @Maarten: formeel mogen de windsurfers ook in de “golfsurfzone” en zijn het alleen de kitesurfers die daar weg moeten blijven. Dat ze dat deden komt vooral door de windrichting vrees ik.

 35. Beste Tobias,

  Ik heb een verzoek ivm de grote drukte van kite- en windsurfers met de Zuid Westers op Wijk aan Zee….

  Ik begrijp dat jij ook alerts uitgeeft voor deze groep watersport beoefenaars… En daar is niets mis mee…

  Alleen wellicht kan jij via een forum of jouw alerts deze groep er op wijzen, dat de golfsurfers vanaf de pier tot de paal surfen… En daar in het water liggen… En dat de kite- en windsurfers niet veel te zoeken hebben binnen dit gebied…

  Nu begrijp ik dat er meer recreanten, dan de doorgewinterde kite- en windsurfers in het water liggen rond deze periode…

  Destemeer reden om dit weer onder de aandacht te brengen…

  Alvast dank en keep up the good work…

  Wuuuuuu…. ^^

  Malcolm

 36. Was gisteren avond niet veel eerst bij 3de molen welwat hoogte maar rommellug later bij pier klein maarclean spelevaren

 37. Daar sluit ik me volledig bij aan!! Er zijn blijkbaar toch altijd een paar gasten die het nodig vinden vol tussen de golfsurfers door te moeten. Op iets hogere dagen zoals gister en eergisteren levensgevaarlijk!

 38. “De surfweer updates op deze site worden deze maand iets minder vaak geupdate, omdat de schrijver er van drie weken in Spanje zit…..”

  Lezen blijft iets moelijks (en dat terwijl iedereen alleen nog maar oog heeft voor zijn “smart”phone)…
  Gebruik dat “slimme” ding eens voor wat anders dan plaatjes kijken of FB-bullshit en trek je eigen plan.

  Of neem een surf-sms abo’tje dan had je net als ik net een lekkere sessie gehad in mooie ZW bakkies 🙂

 39. het is zuidwest tot volgend weekend. dus een beetje meer van hetzelfde… vrij ruk dus.

 40. Mijn vraag was wanneer er een nieuwe surf-update komt, is daar iets mis mee, ondanks dat er staat dat de updates iets minder vaak gedaan worden. En doe niet alsof je vanuit Spanje geen surfreports kunt oploaden , gaat evengoed vanuit Nederland

 41. Je moet inderdaad een surfreport eisen, want daar heb je alle recht op 🙂

 42. @Surfreport; wellicht een idee om zelf wat tijd in moeite te gaan steken in het lezen van kaarten en forecast websites?

 43. Nieuwe update ws morgenavond of pas dinsdag. Maar ja, het is nu toch flat.

  Ziet er wel leuk uit voor einde van de week!

 44. Heehoi! Ik heb geprobeerd windguru te lezen maar kom er nog niet geheel uit, wil iemand helpen te voorspellen of er vandaag nog gesurft kan worden in omgeving Zandvoort/Bloemendaal? Nu veel wind en niemand in het water op de webcams, maar wel veel zin het water vandaag in te gaan:)

 45. Volgens windguru er staan golven van rond de meter op zee met een periode van 5 seconden uit het zuidwesten. Er zijn dus ook zeker golven op het strand. Afgaand getij is wel handig, dan blijf je redelijk op 1 plek. Met opkomend getij stroom je snel naar het noorden omdat de wind je ook nog die kant op blaast. gewoon gaan!

 46. Haha, wat een posts.. Kan je nagaan als ’t echt plat wordt.
  Maar alle gekheid.. zullen we een collecte doen, voor de Atlantische golf machine, want het is wel sneu dat Tobiäs geplaagd wordt door flatness tijdens zijn trip. Dan gaat iedereen surfreports eisen enzo. Die jongen moet ’s lekker kunnen rippen.

 47. Heb m’n fcs Fin verloren,, mocht iemand m vinden ,groen en van Simon Andersson,, dijk Domburg ,was blijkbaar vergeten de middelste aan te draaien 😑

 48. gister, Wijko 11.00-13.00 leuke zuid-west lijntjes net geen meter, daarna kakte het beheurlijk in. toch lekkere sessie met weinig man en een zeehond!