Nuttige surfweer info:

Surfweer Maandag 10 september 2018

77 reacties

 1. Weerkaartje voor woensdag met het koufront boven onze deur en een onweersgebied boven Schotland. Die laatste geeft de meeste golven, alleen wel pas 20-28 uur later!

 2. Eerst werd dinsdagmiddag aangeraden, maar nu lees ik teveel stroming. Wat is dan beste tijd om in Zandvoort te gaan of beter helemaal niet?

 3. Ik wou morgen middag gaan surfen (beginner) nu lees ik dat het eigenlijk niet zo goed word hoe zit dit voor Knokke (be) zal het toedoen en veilig zijn om daar als beginner het water in te gaan ?

 4. @m kijk eens naar de Aloha webcam. Die draait ook meer naar rechts, daar zul je behoorlijke golven voorbij zien komen. Het gebied dat Timboektoe filmt is door de pier en de richting van de golven afgedekt.

 5. Net even langs de spot in Ouddorp gereden, super cleane golfjes ongeveer heup hoog! Ik duik zo het water in!

 6. Wat goed! Hoe was het? Ik was op de kop van schouwen en daar stroomde het echt zo hard dat je er op kon wakeboarden

 7. Niet te doen vandaag in Zandvoort. Stroming was mega en grote chaos. Wel paar bakken kunnen pakken maar was hard werken. Wel lekker!

 8. net terug van ouddorp, idd hard werken met die stroming en regelmatig via strand terugwandelen terwijl je surfbord denkt dat ie een kite is 😉, Maar af en toe toch een mooie barrel zijn voorbij komen in al die chaos

 9. Ziet er inderdaad stuk beter uit voor zaterdag met nu ook swell (wind) van binnen de Noordzee zelf. En wind neemt naarmate de dag vordert sterk af.

 10. Swell is in ieder geval behoorlijk aan het toenemen en zelfs hoog op de wadden. Richting is WNW, dus komt geleidelijk af naar het zuiden.

  Dit is Texel:

 11. Na jaren zoeken naar goede surf oordoppen heb ik nu 2 jaar surf ears 2.0
  Deze zijn echter aan vervanging toe en zag ik Alpine surf safe. Iemand toevallig ervaring mee?

  Cheers!

 12. Ter info voor wie weleens mijn site gebruikt: Er gaat weer iets niet helemaal lekker met de RWS feeds die ik gebruik; soms krijg ik data van 12 uur oud en die laat ik niet zien op de kaart. Workaround op mobiel is even refresh te doen tot je krijgt wat je wilt zien, op de desktop site kan je zelf de laag toevoegen (ook hier misschien paar keer proberen).

  Hopelijk heeft RWS het snel opgelost. Sorry voor ongemak!

 13. Zandvoort was top met ondergaande zon. Prachtige swell voor longboard en een 10 voor de scenery. Echt te mooi!!!!

 14. donderdag 6:00 op metingen alsmaar minder en te klein. Vraag me af of er vanmiddag wat hogere golven komen

 15. Was prachtig clean vanmorgen maar vrij weinig hoogte en kracht in vergelijking met gisteravond. Mooie lijntjes dat wel!

 16. Vanmorgen niet gegaan, twijfelde teveel. Zou de swell rond het eind van de middag nog doorkomen in Zeeland? Eindelijk eens een dagje vrij…

 17. Huilend achter mijn computer na het zien van de berichten. Kan me zelf wel voor de kop slaan dat ik het niet even gecheckt heb.

 18. Heeft de persoon die met de drone boven bloemendaal vloog gisteren nog mooie plaatjes gemaakt? Het was echt een schitterend gezicht

 19. Zit wel weer wat nieuws op die a12 boei zo te zien. Maar meestal duurt het zo’n 12 uur voor die swell hier weer is. Gaat denk ik niet meer losgaan vandaag in het zuiden iig… noorden kan nog wel met longboards etc.

 20. Straks komt die wind er in en zal de cleane smurfsurf soepsurf worden. Perfect om wat take-offs te oefenen!

  Morgenochtend WNW wind met meer swell. Langere ritjes en hogere surf.

 21. Even een vraag aan de fotograaf op het strand(afgelopen woensdag)….mocht hij dit lezen kom ik graag in contact! Werd een foto gemaakt vanaf strand toen ik het water uit liep.

 22. Guys/Girls,

  Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  Waar vinden we de dichtstbijzijnde ‘betere’ golven.
  Hoe ver moet je rijden voor ritten die langer zijn dan een goede dag op Wijk of Scheveningen.

  Is Bretagne de eerste mogelijkheid?

  We zoeken een lang weekend surfen begin Oktober.

  Ik hoor het graag.

 23. Domburg laat ietsje meer zien. Wind neemt ook toe. Vanmiddag nog beetje te doen dan? Of verwacht je in het zuiden helemaal niets?

 24. @jw het gebied rondom les sables d’olonne is zeker een aanrader, met het rifje van sauveterre en spots als la grange om de hoek en minder dan 1000km

 25. @jw La Torchezelfde reistijd maar eigenlijk altijd erg goed. Ook in de omgeving meerdere opties.

 26. @ Frankie
  Betaal een klein bedrag per maand en je ontvangt alle updates die je nodig hebt.
  https://surfweer.nl/surf/sms/

  Dan hoef je ook niet iedere 5 minuten op deze site aan Tobias te vragen of het de moeite waard is in Domburg het komende uur….

 27. Komt mooie swell aan in Bretagne komende week. La Torche zou inderdaad top kunnen worden. Als je 200km langer wilt rijden zit je ook in Hossegor/Biarritz, heb je werkelijk alle opties. Ziet er prachtig uit komende week…..

  Westkust van Ierland is ook geweldig maar wel echt hardcore hoor, das voor ons Noordzee nerds behoorlijk aanpoten!!! Zou zelf nog een weekje wachten met Ierland tot de echte beukers weggetrokken zijn. Mijn God wat kletst die er daar op…..

 28. Op zich wel wat hoogte maar nog weinig lijn. Zou er niet een eind voor rijden maar prima als je je wetsuit toch al aanhebt. Wat meer wind dan verwacht.

  Duik er over een uurtje wel even in.

 29. Ik heb ‘m weer hoor :” Error loading player.No playable sources found ” op Wijk cam 1
  Alles geprobeerd, content in instellingen, nieuwe Java download, nieuwe Flash player download, noem het maar op… wat was ook alweer de trick….

 30. Op een of andere manier komt de ingebouwde Chrome Flash vraag ‘Ask first’ niet meer omhoog. Waarschijnlijk staat Alohabeach nog wel bij de Allowed sites.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/79db0.jpg

  Als je surfweer daar handmatig bij zet, doet ie het weer. Ga naar Instellingen en zoek op Flash of kopieer deze url bij adres in Chrome: chrome://settings/content/flash?search=flash

  en Add deze korte url zonder http:       surfweer.nl

  Daarna even de hele browser afsluiten en opstarten is de truck.

 31. Eigenlijk kijk ik zelf vooral naar het stilstaand beeld (is scherper).

  Is wat vreemd, maar anders ziet de html het als plaatje hier. Scheveningenlive is de leverancier van de stream, maar dit heeft niets met scheveningen te maken natuurlijk. Misschien dat Wijk het nieuwe Scheveningen is? Gebruik f5 of refresh @r om te verversen elke 30seconden.

  Om het werkend te krijgen moet je de juiste urls invoeren, dus deze hieronder even copy-pasten in je browser en de spatie weghalen na de .nl/

  http://www.scheveningenlive.nl/ tim.jpg

  en

  http://streamink.nl/ aloha01uur.jpg

  Hieronder twee snapscreens op dit moment:

 32. Was weer lekker. Mooie hoge bakken. Wel rommelig maar prima te doen. Zakt nu wat in maar denk dat nog een leuke sessie mogelijk is aan het einde van de dag op wat volume.