Nuttige surfweer info:

Surfweer Donderdag 9 juni 2016

125 reacties

 1. De golfhoogte zit weer op het niveau van afgelopen weekend. Alleen de blauwe lijn, swell meer dan 10s periode) is niet mee omhoog gegaan. Maar dat is eigenlijk geen voorwaarde. Swell van 9s periode is ook goed!

 2. Ziet er goed uit. Duik er nu in want voor je het weet stroomt het weer leeg!

 3. Is er vanavond nog wat in Zandvoort? Het lijkt op de cam een beetje een rommel.
  Morgen gewoon werken

 4. Yes, headhigh tot overhead nu. Ff een fotobreak en zo er weer in met kleinste shortboard!

 5. “Of die Katwijkse surfregel vandaag ook geldt is nog maar de vraag. Het verkeerde tij bij deze parallel aan de kust lopende swell is namelijk precies van negen tot vijf. Buiten die tijden om dus de beste condities.”

  Dit had je vanochtend moeten posten! 11-1 in het water, was niks…

 6. Tobias kan je ook voor morgen weer wat zeggen over de juiste tijden? Zelf denkende: Waz hoog water: dus vroeg in de ochtend?!

 7. Opkomend was ok op Wijk. Eenmaal hoog kwam er heel af en toe een aardig setje binnen tussen de windchop door.. Maar helaas niks dat er zo uit zag…

  Ik denk Petten óf Maasvlakte?

 8. Getijden schelen morgen maar 40 minuten met vandaag, dus min of meer hetzelfde ja!

 9. Zandvoort in de avond was heel lekker surfen met uiteindelijk een prachtige zonsondergang als toetje. Lekkere avond 🙂

 10. WaZ 1900-2100 lekker met wat leuke piekjes die doorkwamen maar niet veel kracht. Lekker om ff na werk erin te duiken.

 11. Vanmorgen helaas moeten missen, maar mijn facebook timeline is echt weer de max!

 12. Noordwijk aan zee:
  Van 6.00 tot 7.30 u flut
  Van 7.30 tot 8.30 u glassy sunny groovy – longboard fun!!!

 13. Ooooh hij was echt super vanochtend! Schouder hoog, clean, redelijk opgelijnd, zonnetje. Man het leek wel Frankrijk!

 14. Vanmiddag lange rit naar N-H voor hopelijk mooie sessie vanavond (en morgenochtend…) Iemand advies welke spot? Dank!

 15. Geen onderbreking in de swellaanvoer te zien op het spectrum, dus vanavond zou weer op alle spots goed moeten zijn!

 16. Scheveningen was lekker vanochtend. Rond 9.00 uur wat hoger en meer golven achter elkaar. Daarna wat minder. Maar even goed lekkere zomersurf .

 17. thx voor de update Tobias, had er spijt van dat ik het deze ochtend gemist heb maar blijkbaar deze avond een herkansing 🙂 hopelijk ook geldig voor Belgie…

 18. Ooh Zandvoort was genieten vanmorgen! Vanaf 12.30 werd het een beetje choppy door een onshore briesje, maar nog best oke.

 19. Doorloop tijd vanaf A12 platform naar Zeeland/ Belgie zal al gauw een uurtje of 10 a 12 (gok ik) zijn (beetje afhankelijk van periode v/d golven). Kortom kijk vanavond op de 3D spectra site en je kunt het zelf zien wat er gaat gebeuren…

  Of je neemt een abo op de surf SMS, dan wordt het je helemaal gemakkelijk gemaakt!

 20. de zuid was gister erg leuk net na hoogwater in de avond! mijn buurman had 50 meter verder op zn eigen piek.
  vanavond weer maar dan zo dicht mogelijk bij amsterdam!

 21. De Zuid is nu 1706 perfect kniehoog, lange lijnen. Longboard en beginners gaan!

 22. Sta in Egm.a.Z., ken het hier nog niet. Waar is beste plek? Noord of zuid? Iemand tip?

 23. ik zit erover na te denken om morgen als beginner naar Petten te gaan. Is dit de moeite waard? Ik heb wel ervaring met de zee maar dan als windsurfer..

 24. Volgens me egmond have a long break no matter where you go maybe better in the north. Petten must be good but i think calantsoog is ook leuk

 25. Thnx voor de info, ik denk dat het dan Callantsoog wordt. Vanuit Friesland iets dichterbij.

 26. Die fetch uit het noorden ging af als een springveer op wijk!

  Echt weer ouderwetse holle headslammers !
  Dit zag je vroeger alleen in September!

  Tussen 1800 en 2100 opkomend super rides!
  Ongeloofelijk zeker 40 man opgepropt bij de pier, geen piek en met zijn allen wachten op niks?

  Lagen dichter bij strand mooie banken waar de overhead kletsers overheen kwamen, wat een Bommen! Bijna geen Surfers daar? Ripable shorboard mini pipelines!

  Zeer vermaakt en totaal kapot kan ik zeggen een van de betere sessies daar!

  Stoked!

 27. Moet nog ’s uitzoeken waar die swell van gisteren vandaan kwam maar was verdomme lekkah !
  Lekker geshortboard ! Bedankt voor de alert surfweer.nl !

 28. Hier wat rechters uit het zuiden. Foto’s van een vriend, want ben zelf niet geweest.

 29. Gaaf! Blijft het de hele dag zo, of wordt het steeds kleiner? Zal het vanmiddag te doen zijn?

 30. IJmuiden longboardfun gehad vanochtend 07.30-09.30. Vroeg me af of Wijk hoger was geweest. En wanneer die Velser-tunnel weer open gaat..

 31. Afnemende golfhoogte en afnemende waterstanden. Te doen is het altijd, maar niet zoals vanochtend!

 32. Ah.. Velser-tunnel dicht tot januari. Heb de omleidingsroutes ook gevonden online inmiddels.. voor de volgende keer.

 33. De Maasvlakte was zeer goed!! Mooie lijnen, ultraclean en hol! Dankzij de viswedstrijd op de bocht gaan surfen. Topochtend!!

 34. Iemand enig idee of morgen rond Bloemdaal de moeite waard is? Of ben ik daar te vroeg voor met vragen

 35. Gevonden bij Wijk op de parkeerplaats ter hoogte van het Windsurfpad, een Creatures of Leisure leash. Mist iemand deze?

 36. Meer mensen die wel eens in de auto overnachten bij de spot voor ochtendsessie?

 37. Die heb ik laten liggen, kom ik nu achter. Wat kunnen we afspreken?
  Misschien even mailcontact, adres is Jellevanbasten apenstaart xs4all punt nl.
  Alvast bedankt!

 38. Overnachten hier in Dtown kost je €190,- als je in de auto overnacht. En er rijdt elke nacht een paar keer toezicht rond.

 39. Ik heb mijn Peugeot Partner omgebouwd om er in te overnachten en ben natuurlijk van plan om dat te gaan doen bij verschillende spots. 😉 Ik weet dat je bij Wijk maximaal 3x 24 uur er mag staan. Hoe zit dat bij de rest van de locaties?

 40. @Tobias Moet surfend Nederland zich hier zorgen over gaan maken, of zouden deze ‘duizenden windturbines’ weinig effect hebben op de noord swell richting onze kust?

 41. Eentje is geen probleem, maar als ze tien van die dingen op een rij zouden plaatsen word het wel wat minder goed bij swell uit noord.

  Trouwens meteen goed te zien waarom NNO swell uit de richting van Denemarken het zo goed doet in het zuidelijke deel van de Noordzee. Want de deining hoeft niet over de Doggersbank heen. Dat is trouwens ook het geval als golven vlak langs de kust van Engeland worden gegenereerd en ook niet over de ondieptes van de Doggerbank heen moeten. Uitbaggeren zou het beste zijn. Oh nee, natuurlijk niet want het is net een officieel beschermd natuurgebied geworden!

  Nu trouwens mini swell overgebleven. De laatste restjes voordat het op +144 uur vanaf nu weer losgaat.

 42. whhho, dat is een lekker kaartje! Alsof de rest van de oceaan er niet toe doet..

 43. Zo leuk als gisteren wordt het zeker niet meer. Misschien met laag nog een iniminizondagrimpel Hoi Andries

 44. Jongens, kent iemand een goede ding reparateur voor weinig in Amsterdam? T neusje van mn Torq fish is beschadigd, loopt water in. Muito obrigado

 45. Surfstorm.com??? Probeer eens Stormsurf.com..
  Vervolgens models.. kaartje aanklikken, dan krijg je een lijst regio’s..
  Barents Sea laat het beste onze kust zien.

  Zijn natuurlijk voorspellingen die waarschijnlijk gebasseerd zijn op meerdere weermodellen, maar is over het algemeen behoorlijk accuraat

 46. Ik weet niet wie de site beheerd, ik heb hem vandaag pas ‘ontdekt’ maar errug leuk, vooral het weerrapport, goed gedaan !’

  Ga zeker terug komen

 47. Zaterdagochtend voor het eerst gesurft bij Noordpier WAZ. Zit zo’n dik jaar als beginner te klooien in Call. en Bergen. Vr.avond en zat.ochtend in Egmond, viel tegen, maar daarna dus doorgereden naar WAZ rond 10 uur het water in. En voor mij was het super! Niet druk, dus de rest geen last van mij en eindelijk weer eens een paar kleine ritjes gemaakt. Happy! Of beter gezegd, stoked!

 48. @Dtown (Domburg toch?) dat is best veel! 190 eur @Hein! goed idee vind ik. Alleen de autoriteiten zijn er dus niet zo blij mee. Misschien in een ander kanaal verder over brainstormen?

 49. Voor mensendie graag wildkamperen in nederland…

  Google maar eens naar: afschaffing wet openluchtrecreatie

 50. In Zeeland gaat het vanmiddag waaien. Het beeld zal dan wel iets meer met schuimkopjes zijn en ms zelfs kleine golfjes daartussen!

 51. @Flop,
  Je tekst is waarschijnlijk goed bedoelt. Als je op deze manier ergens naar verwijst kan je het net zo goed niet neerzetten. Google laat nl “alles” zien. Als je nu een link neerzet waar je naar verwijst dan heeft men er wat aan. Of een korte toelichting waarom je dit neerzet, achtergrond of bedoeling etc.
  ✌️

 52. Gemeentes hebben soms camper gedoogzones hiermee hopen ze op extra inkomsten voor de middenstand. Noordwijk heeft dit en vast meer kustgemeentes.

 53. Een domme vraag, ik ben afgelopen week 2x bij de Maasvlakte geweest maar ik zat volgens mij niet op de beste plek. Ik zat vlakbij het naaktstrand (lollige verrassing trouwens), maar dat was voor de noordswell niet zo handig. Vlakbij de Maasvlakteboulevard. Kan je ook verder naar het noorden surfen, als je de Prinses Maximaweg volgt?

 54. Waar is de passie gebleven om zelf dingen te ontdekken…

  Zoek en gij zult vinden!!!

 55. Over ‘wildkamperen’: Ik heb de verschillende bronnen gelezen en concludeer dat gemeenten dit dienen te regelen in een APV en dat gemeenten vaak een vanuit de overheid opgesteld format hebben overgenomen waarin staat dat dit dus niet mag. Gemeenten mogen dus ook zelf een boete bepalen. Ik ben benieuwd of het nog iets uitmaakt dat je overnacht in een ‘normale’ auto. Ik doe het nu geregeld, maar ga in stealthmode (vw golf station, geblindeerde ramen, gordijntjes, zijwindschermen om raam beetje open te kunnen houden, geen licht, geen muziek, geen lawaai etc). Dus alleen bij goede inspectie zie je dat ik erin lig te slapen. En ik kies niet de overduidelijke plaatsen zoals de parkeerplaats bij Velsen-Noord want daar staan ook borden en hebben de toezichthouders dus vaker met het bijltje gehakt. Ik ga dan ergens aan de rand van een rustig woonwijkje..

 56. Nee, je hebt het beste wel gezien afgelopen week. Ik ga er ook nooit meer naartoe. Ik raad je ook aan een andere spot te zoeken. Hoe zuidelijker hoe beter. Gewoon richting het zuiden rijden (A63 flink stuk) tot afrit 15 (Mimizan).

 57. Weet iemand hoe het afgelopen is met het Engelstalige meisje dat afgelopen vrijdagavond rond kwart voor 7 op MV2 waarschijnlijk haar neus had gebroken? Aanrij tijd voor ambulance met spoed was 30 min. Dus uiteindelijk zijn ze zelf naar een zkhs gegaan.

 58. @IB Een ambulance voor een gebroken neus lijkt me ook wat overdreven.

  De aanrijtijd voor ambulances op MV2 is wel iets om rekening mee te houden. Wellicht een eerste-hulp-setje mee de volgende keer.

 59. Donderdag misschien al, maar vrijdag, zaterdag, zondag golft het zeker. Met hier en daar lekker weinig wind en lekker fris.

 60. @STC, fijn filmpje. Waardat? Ergens in de buurt van Santander?
  Let op onze ‘jeugd van tegenwoordig’, mr. Slater, ze komen eran!

 61. Morgen geen wind, dus dan niets. Met uitzondering van een paar beginnersgolven voor de allereerste beginners..

 62. ja, er zal wel wat meer beweging in zitten dan nu.. Eerste kleine schuivertjes uit het noorden zouden moeten binnen komen donderdagavond of vrijdagochtend. Perfect voor de surfles? !

 63. Hoe zit het eigenlijk met de wind op zaterdag? Volgens de 15-daagse gaat het rond de 20 knopen waaien? Alleen de GFS schommelt nog wat.

 64. De nieuwste update van guru laat het klein beetje hoop dat er was, verliegen. Helaas wellicht geeft de update morgen wel weer hoop……….

 65. Nou Ronald, dat valt toch wel mee. Er staat genoeg swell en met windkracht 3/4 is dat prima te surfen!

 66. “johanna give me hope”!

  Lijkt eerder een golven dan een wind-feestje te worden. Toch niet beter overstappen naar de ‘real thing’, Ronald?