Nuttige surfweer info:

Surfweer donderdag 10 november 2016

62 reacties

 1. Hoe was de surf vanmorgen? Of op dit moment?

  Op de webcam van katwijk een leuke shorebreak. Wel close-out, maar misschien liggen er betere bankjes up north..

 2. Zondag mogelijk al weer dubbele cijfers op de thermometer. Vanaf maandag vrij zeker een stuk beter te doen qua temperatuur. Helaas is het dan wel weer een paar dagen wachten op goede golven. Laatste kans deze week dus of morgenochtend of zondag!

 3. MV P6 om 11:35 – enkel twee surfers en ik op mijn SUP. Beste golven 500-800m links van de trap (naar de hoek toe). Daar meestal 1m20 tot 1m40 en plots 2 of 3 2m golven die hard dicthklapten. Nogal veel close out golven

 4. Ziet er nu iets minder gunstig uit voor zondag met een minder groot windveld uit NNW verder op zee. Wind aan de kust nog wel steeds afwezig of aflandig.

 5. Hallo iedereen,

  Ik vertrek straks richting etretat. Tips ivm met goeie surfspots in en rond etretat? Liefst zo specifiek mogelijk:) ben al eens geweet maar dan gewoon naar het hoofdstrand geredrn denk ik.
  Thx!!

 6. Toch weer nice he precies zoals beschreven tot 12 uur op de mv gewoon leuke golven. Wel f koud als je je schoentjes vergeet maar dan nog wel een uurtje uit te houden.

 7. Inderdaad. Ziet er niet echt kansrijk uit. Te weinig wind, te veel naar Engeland en ook nog eens draaiend NNO. Wie weet bij dit pijltje in de buurt?

 8. Helaas. Swell komt niet door. Dat heeft overigens niet zoveel met zuiden wind te maken. Sterker nog, met zuidenwind kunnen de golven juist mooi zijn.

 9. Dus het was geen typo in de alert “swell komt lekker niet door” :p

  Jammer had wel zin in een workout sesj met af en toe een kleine stoeptegel ipv hardlopen….nu het laatste maar 🙁

 10. op de webcam van twins club Bredene lijken er toch wat golven door te komen. Iemand een eyeball van daar in de buurt?
  Hoogwater is wel al gepasseerd, dus wordt enkel maar weer kleiner worden..
  Thx!!

 11. Kben niet voor niets gereden:) niet te groot maar toch wat push en clean:) nam wel snel af..
  grtz!

 12. Nice! Golfhoogte sprong ook meteen omhoog na drie uur. Misschien dat er morgen zelfs nog wat van over is!

 13. Na 15…leuk, toen ging ik er net af Ha ha.

  Wel veel zeehonden om ons heen tijdens ons workout-supje…vooral dat was leuk (en beter dan hardlopen :p )

 14. De swell was toch niet meer voor donker aangekomen in Zuid-Holland vanaf die Eurogeul boei.

  Nu helaas ook weer helemaal flat. Die supermaan geeft wel echt extreem laagwater nu.
  Verder zijn op het strand de voorbereidingen voor de red-bull-knock-out in volle gang. Hou er rekening mee dat er aanstaand weekend niet gesurft kan worden in Scheveningen muv de zuidzijde en verderop richting het zwarte pad/wassenaar.

 15. @Tobias Voor uw archieven, zondag liep geheel onverwacht goed in Koksijde België (1m clean) met hoogwater ? kan er wat swell vanuit het kanaal zijn binnengekomen?

 16. Cool! Nee, dat is dan toch gewoon die swell die in Belgie een uurtje eerder al uit het noorden binnen liep dankzij de noordelijke wind aan de Engelse oostkust. En Koksijde ligt samen met de Panne het meest dichtbij dat stuk Engeland, dus krijgen de swell veel eerder.

 17. Yoo T morgen nog wat te doen denk je ergens? In staat om er stukje voor te rijden. Of gaat er nog een alert sms vandaag uit dan wacht ik daar op?!

 18. Goedemorgen Wavemaster, sluit graag aan bij deze publieke uitnodiging. Waar is die ‘secret spot’ dan? Gr Surf Jedi

 19. Hoe is de surf bij Domburg bij zuidwest condities bij hoog water (ik weet dat het bij laag water dan goed is daar) zoals vrijdagmiddag. Het is voor mij praktischer om later op de dag die kant op te gaan vandaar de vraag. De stroming richting het noorden zal wel aanzienlijk zijn vermoed ik…

 20. juist gezien fécamp maar is al gelijk 4u of langer rijden vanuit vlaanderen al heb het 1x gedaan wel de moeite al moet je daar in die cove of hoe je het noemen wil zijn wel een heel mooi decor ik was daar rond maart vorig jaar eens gaan surfen met ongeveer dezelfde condities als morgen

 21. @ vraagje:

  Naast het getij is ook de exacte windrichting van groot belang , 210 graden of 230 graden, is een groot verschil @ Domburg(beide zuidwesters). Bij 230 graden en hoog water stroomt het te hard(bij harde wind). Bij 210 graden en hoog water is de stroming geringer , maar zijn de golven nog steeds niet zo goed van vorm als bij 210 graden en laag water. De vorm van de bodem waarover de golven breken is bij hoog water heel anders als bij laag water.

 22. Thanks! Nuttige info! Heb er een keertje ingelegen toen het alweer wat hoger tij was, toen werden het bestwel heavy close out bakken idd.

 23. Ik denk dat er morgen teveel wind zal zijn in Wissant, en hij is ook teveel naar het westen gedraaid. De beste richting is daar zzw tot z. Als er teveel wind staat krijg je bij het inpaddelen krachtige waternevel in ’t gezicht, bijna niet te doen.

 24. Mijn kennis beperkt zich tot mijn directe omgeving. Geen vakantie voor Tobias dus 🙂

  Voor Zondag voorspellen ze kracht 8 Bft uit voornamelijk zuidelijke richting. Getij zit weer niet mee lijkt het nu (voor Zeeland)

 25. Achter aloha zit een gat in de redbull knock-out out hekken..
  Ff zoeken om bij zee te komen anders