Nuttige surfweer info:

Surfen, geschiedenis & present (2020 ‘april)

127 reacties

 1. Snapshots van de surf van dit moment laten iig de juiste physical distance zien.
  We zijn goed op weg (Op Weg). Nu vasthouden tot en met 28 april AUB!

  Doordeweeks waarschijnlijk niet zo moeilijk, maar in de weekenden graag extra alert blijven op (te) drukke peaks & parkings! Liefst natuurlijk gewoon de weekenden skippen, net als vandaag. En ondertussen fit blijven door thuis van de bank te komen met een goede work-out!

 2. F1, wielrennen, motorcross e.d. zijn wedstrijden en ja dan zijn de verantwoordelijkheden uiteraard anders geregeld/vastgelegd.
  Of denk jij echt dat je op een wielrenfiets ineens geen verantwoordelijkheden meer hebt in het verkeer?

 3. @ discussie tav effect van windmolens. Kreeg dit artikel van een ‘Delfste Student’ die werkt bij Ørsted.

  Effecten lijken mee te vallen dus

 4. Even een verwijzing naar onze “vrienden” die vaak op dezelfde spots als wij ‘sport’- ontspanning proberen te vinden: Sportvisserijnederland.nl/actueel/nieuws/21075/bestaande-corona-maatregelen-verlengd-t-m-28-april.html

  “Sportvissers die – mits volledig klachtenvrij – tóch willen gaan vissen om een frisse neus te halen, krijgen van Sportvisserij Nederland het dringende verzoek om maatregelen van de overheden na te leven en hoe dan ook de volgende richtlijnen in acht te nemen:

  – Áls je gaat vissen, ga dan in je eentje – ook als je met een boot het water opgaat.
  – Kies je stekken bij grote voorkeur in landelijk gebied, zodat je weinig of geen andere mensen tegenkomt.
  – Houd je te allen tijde aan de minimale afstand van 1,5 meter.

  Vorige week is er een noodverordening gemaakt waardoor ook boa’s van de sportvisserij kunnen toezien op de naleving van de corona-maatregelen en waar nodig ook een proces-verbaal kunnen uitschrijven. Houd je dus netjes aan deze richtlijnen en blijf gezond, dan kunnen we hopelijk snel weer als vanouds sportvissen.”

 5. Vind het vooral lelijke dingen. Horizonvervuiling! Voor de surf ga ik me pas echt zorgen maken als ze Schiphol op zee gaan bouwen.

 6. …of de Noordzee gaan indammen ivm waterstijging. Maar dat zullen wij niet meer meemaken. 🙂

 7. @Windmolens, zei op 1 april 2020 om 14:25

  Zou aan de andere kant ook mooi wezen. Want weer een mega groot bagger project (lees: hollandsch glorie). En een dam die de stroming blokkeert en de golven mooi binnen laat komen als bij skeef.
  Indien dat zou gebeuren krijg je weer zo’n skeefse hotspot waar je met 100en in het water ligt.

 8. Ja. Veel Liever 1 efficiënte moderne centrale op het land dan honderden (of duizenden) windmolens die de horizon langs kilometers kustlijn vervuilen.

 9. Vergelijking fukushima had 2 kernsites met in totaal 10 centrales. Bij 1 was sprake van de lekkage.
  Per centrale zou je zo’n 2.500 moderne, werkende windmolens en goede windomstsndigheden nodig hebben om vergelijkbare hoeveelheid energie op te wekken. Helaas wordt energie vanuit wind niet mooi constant opgewekt, is de wind niet altijd goed en is er wel eens onderhoud nodig. Gaat dus eerder richting de 3.000 molens om het vergelijkbaar te maken.
  Dat is voor 1 centrale (Fukushima had daar 10 van, dus 30.000 windmolens). Leuke rekenopgave: hoeveel Noordzee is dan nog niet bebouwd?

 10. …nu pas doorhebben over de windmolens…pffff…..15jaar oud nieuws…..!!…je moet daar geen Einstein voor zijn om dit te begrijpen!!……

 11. Gebruik gewoon minder stroom.. Probleem opgelost..
  Pss kerncentrale levert 4000 huishoudens ongv aanstroom. In Nederland gebruiken ze meer en deel gasturbine. Injecteren ze met poedersteenkool. Puur piek/piek op te vangen.
  Maarja windmolens is meer de intensie van, ” kijk hoe groen we bezig zijn.”
  Beetje als die piep mieps die een *esla rijden.
  Lithium accu die niet aftebreken zijn. Gewicht dat je u tegen zegt. Levens duur van een batterij die niet langer dan 2 a 3 jaar mee gaan(Lithium is net pasta, droogt op). En heeeeeel veel stroom verbruik en verlies om zo een auto op te laden. En de mensen die er in rijden, hebben een Imago dat ze doen dat ze echt heeeeeeel goed bezig zijn voor het milieu.

  Nou wil je de oplossing.
  Gebruik minder stroom en neem meer de fiets.

  Mensen geniet van het zonnetje.. 😉

 12. Kon het niet laten om te reageren; Een moderne windmolen op zee doet 8MW. Dan praten we over 140 windmolens per Fukushima centrale (geen 2500??). Nog steeds veel helaas.

  Ligt nu 1 surfer op de cam (scheef), groot gelijk, liever surfen dan een internetdiscussie aangaan…
  Gaat die wavepool in den haag al een keertje open?

 13. De windmolens zijn er, komen er meer. Zijn een tussenfase in de energietransitie.

  Plaatsing offshore heeft tijdelijke negatieve effecten op bruinvis en beide zeehondensoorten. Gebruikende permanent op oa vleermuizen en vogels irt aanvaringen. Positief als rustplaats voor vissen daarnaast ook voor ruige dwergvleermuis en bepaalde vogels op trek.

  Ik vind het horizonvervuiling maar zoals hierboven aangegeven weegt dat op tegen luchtvervuiling in mijn optiek. Waterstof gekoppeld aan zon en windenergie is in ons land de future als je het mij vraagt.

  De parken zullen ongetwijfeld een effect hebben maar bepaalde spots lopen legendarisch als je het mij vraagt.
  Swell is in de maak voor het weekend. Kennemerland was aan.. yeeeew!

 14. Ziet er erg goed uit voor a.s. zaterdag!
  Laten we wel éxtra scherp zijn op het volgen van de regels, er zijn méér dan genoeg brede stranden in Nederland dus die 1,5m afstand kan geen probleem zijn.
  Stel je voor dat werkelijk alle stranden dicht gaan met dit soort condities.

 15. Zondag moet er toch ook wat overblijven van die 3m 12 seconden swell bij noorwegen zou je zeggen?

 16. Sinds laatste paar keren surfen worden me vingertopjes niet meer warm, ik ga vaak te lang door met gevoelloze vingers als het mooi loopt. Heb ik me vinger bloedvaten voor altijd nu verpest? Iemand anders ervaring daarmee of tips om ze weer doorbloed te krijgen
  Dank

 17. Veel stranden worden afgesloten a.s zaterdag en zondag ivm het mooie weer. Je kan wel lopen naar het strand maar parkeren wordt een ding.

 18. Nu op moment niet, nu heb ik constant koude vingertoppen en wel sommige vingers een beetje verdoofd gevoel, relatief aan de andere

 19. Ben bang dat je soort frostbite hebt. Het weefsel van je handen (cellen) zijn dan beschadigd door te lang te koud te zijn. Grote kans dat ze de volgende keer in koud water snel weer gevoelloos worden. Als je er ook last van hebt als je nu binnen zit moet je ff naar de dokter. Misschien is er dan wat meer beschadigd.

 20. Zoek even op youtube:
  Asian boss korea covid
  Krijg je een interview met de eindbaas van de Koreaanse virusbestrijding. Heeft hiervoor al SARS, Mers, Ebola en ‘swine flu’ voorbij zien komen. Duurt minuut of 20 maar dan hoor je o.a. ook zijn beeld bij de anderhalve meter, indirecte besmetting enzovoorts.
  Jammer genoeg heeft hij geen ervaring met de Nederlandse griepgolf in 2018.

 21. Heel erg bedankt :). Volgende keren toch wat liever voor me lijf zijn met kou

 22. Zie net op NOS dat de parkeerplaatsen dicht gaan bij de stranden van Den Haag

 23. ‘ When waves break in the surf zone and all the foam and bubbles pop, Prather said, “all that stuff — the viruses, the bacteria, pollutants, all the gooey, oily stuff — just launches into the air.”

  Nog afgezien van Corona, je zou na dit te lezen bijna meteen al je gear op marktplaats zetten en een andere hobby zoeken;)

 24. @Tommie

  Just dont eat bird or bat shit! In elke liter zeewater sterft het van virussen en bacteriën.

 25. De golfspectra plaatjes van /surf /spectra zijn voor mij een waardevolle bron bij het korte termijn forecasten. Maar wat zijn ookal weer / hoe bereken je de duur vanaf de boei tot NL kustplaatsen (voor verschillende frequenties)?

  Welke wave wizzard kan dit uitleggen?

 26. Dit klinkt inderdaad als frostbite. Als het niet te ernstig is kan dit nog herstellen. Ik denk helaas dat je uit het water moet blijven, want anders word de schade alleen maar groter. Als je toch gaat investeer dan effe in goeie handschoenen.

  Het goeie nieuws is dat het water snel opwarmt komende tijd!

 27. Komt weer terug met een beetje geluk, kan erg lang duren (maanden / jaartje).

  Wees vooral voorizchtig met vochtig en wind, hou ze warm en draag absurd vaak handschoenen.

 28. Vanmorgen nog even gesurft, goeie golven en geen wind in Castricum. Helaas laten mijn kwaliteiten nog te wensen over haha..

  Hopelijk kunnen we allemaal blijven surfen en blijven de stranden open!

 29. Aangezien het morgen de hele dag goed is, wil ik een rustig momentje uitzoeken om een beetje de piek te vermijden. Wat zou dat moment kunnen zijn? In de avond wellicht?

 30. Weet iemand waar ik mijn board kan laten repareren in de buurt van Bergen? Het is een classic pu single fin van een bekende shaper uit California. Is er iemand die dat kan repareren, in de buurt van Bergen / Bergen aan zee?

 31. @ handen

  Zou niet gelijk luisteren naar alle dr Googles hier, frostbite krijg je niet zomaar en alleen bij extreme temperaturen en/of wind.
  Bang makerij om niks.

  Doof/tintelend gevoel kan vele oorzaken hebben. Je kan last hebben van winterhanden/tenen, fenomeen van Raynaud maar het kan ook net zo goed hele milde (perifere) neuropathie zijn = zenuwschade (wat vele andere oorzaken kan hebben, van MS, suikerziekte of puur door je beroep, bv langdurig werken met een drilmachine).

  Mijn punt, vervelende klacht, onduidelijke wat het is maar vele (ook onschuldige) oorzaken mogelijk, waarvan surfen en koud water misschien ook wel een oorzaak kan zijn.

  Gelijk termen erin smijten en mensen mogelijk onnodig ongerust maken is niet helemaal juist imo!

 32. Even een mail die ik kreeg doorgestuurd (en waar ik de locatie & privé gegevens uitgehaald heb).

  Wees je dus bewust van wat je doet. Elke stap die je zet heeft een gevolg. Zet dus alleen die stappen die een besmetting van jezelf of ander uitsluit. En uiteraard mogen dat 30.000 stappen per dag zijn als je daar zin in hebt. We leven in een vrij land, maar wel in eentje waarbij we heel dicht op elkaar leven…
  _____________________________

  Beste () surfer,

  Allereerst hoop ik dat het met u en uw familie goed gaat en dat u gezond bent en blijft. Het zijn bijzondere en bizarre tijden.

  Op last van de burgemeester zijn deze week extra maatregelen voor ons bedrijf ingesteld, zo is al het sanitair gesloten. De noodverordening die van toepassing is op de jachthaven is ook van toepassing op het catamaran- en surf strand.

  De richtlijnen van het RIVM zijn duidelijk; even niet met een aantal vrienden gaan sporten, en als er meerdere groepjes op het strand zijn die geen afstand van elkaar kunnen houden mag de burgemeester het bedrijf sluiten. Dit een tijd is van social distance: even elkaar niet opzoeken en zeker 1,5 meter betrachten aan vrije ruimte tussen elkaar, en dat blijkt helemaal niet mogelijk. Gisteren zagen we dit al; het was te druk.

  Wij worden bijna dagelijks onder de loep gelegd en complete sluiting van ons bedrijf alsmede boetes liggen op de loer, want voor wie het niet heeft begrepen, u wordt geacht om thuis te blijven en de sport activiteiten met kleine groepen mensen waarbij u niet 1,5 afstand kunt houden staan als verboden in de noodverordening.

  noodverordening_covid-19_veiligheidsregio%20(1).pdf

  Met het mooie weer van aankomende week snappen we echt dat u graag naar het strand wilt komen en gaan surfen, maar met de voorschriften van het RIVM en de veiligheidsregio moeten we voorkomen dat onze locatie in een complete lockdown terecht komt.

  Vandaar dat per heden de spot is gesloten tot 28 april a.s. Kentekens zijn tijdelijk ongeldig gemaakt en ook de kaart automaat is weggehaald. Tevens is het hek gesloten.

  We hopen vurig met u dat we binnen afzienbare tijd weer gewoon van het strand en onze haven kunnen genieten.

  Hartelijk dank voor uw medewerking, wij rekenen op u.

  Met vriendelijke groet,​

 33. Net in Scheveningen gesurft en het was lekker.
  Maar wat ik werkelijk niet snap is dat er zeker 30 man tegen het havenhoofd zit aangeplakt terwijl het 30, 50, 100 en 250 meter verderop net zo goed breekt. Ik lag helemaal alleen midden tussen de eerste golfbreker en het havenhoofd en heb heerlijke golven gepakt. Eerder deze week ook top golven een paar golfbrekers verderop. En morgen maakt het echt niet uit waar je gaat liggen want dan is het overal goed.

  Al is het in het water zelf praktisch onmogelijk om dichter dan 1,5 meter bij elkaar te komen zonder dat je elkaars board raakt, of je moet wel heel erg je best doen, het is de perceptie die telt. Met andere woorden: vanaf de kant lijkt het op een grote groep mensen die dicht bij elkaar ligt en dus de regels overtreedt.

  We reizen graag de hele wereld over naar allerlei onbekende surfspots maar als we dan in eigen land 100 – 500 meter verder moeten lopen / fietsen dan is dat blijkbaar teveel gevraagd. Maar wil je morgen en de komende weken ook nog surfen: doe eens avontuurlijk en wijk af van je vaste plekje als het daar al wat aan de volle kant is (lees: meer dan 10 surfers). Zie het afsluiten van de parkeerplaatsen als een laatste waarschuwing van de burgemeester. Hij staat er om bekend dat hij graag dingen verbiedt, dus neem die laatste waarschuwing ter harte.

 34. Afgelopen dinsdag vergelijkbare situatie op de Zuid. Ook al ligt iedereen 5 meter uit elkaar, de perceptie vanaf de kant is heel anders. Bovendien zag ik mensen vlak langs elkaar peddelen en surfen, aanleiding genoeg voor mij om een paar honderd meter naar links te lopen en daar een plekje alleen op te zoeken.

  Ben inderdaad benieuwd hoe lang dit nog getolereerd gaat worden.

 35. Dank voor het delen, maar ik mis even voor welk spot het bericht is.
  Ik ben bekend met de werking binnen gemeentes en veiligheidsregio’s. Combinatie van waarneming en signalen/meldingen beïnvloeden de maatregel die worden ingezet. Helaas is afsluiten van wegen en parkeerplaatsen erg makkelijk uit te voeren en staat het lekker daadkrachtig. Dat men daarbij verder gaat dan het kabinetsbeleid en de eigen noodverordening is een zinloze discussie.

 36. We gaan op het slot van het weekend… dus bespaar je de moeite !! En verpest het niet voor de locals 🙂

 37. Localism morgen hier op zandvoort! Blijf maar weg want je krijgt geen vriendelijk onthaal hier van de lokale bevolking vrees ik. De eerste Duitsers zijn net vriendelijk doch dringend het dorp uit geëscorteerd.

  Heerlijke sessie gedraaid vandaag, mooie bakken op de achterste banken, niks mis mee! Morgen een kleinere cleane sessie lijkt het.

 38. Er waren de afgelopen week aardig wat (Duitse) surfbusjes bij de Scheveningse stranden. Begrijpelijk dat de parkeerplaatsen op de drukke spots dichtgaan dit weekend. Als mensen dit weekend (tegen het advies ‘ga niet de weg op om ergens te sporten, doe dat in je eigen buurt) in, toch naar de stranden rijden en hun wagens in de woonwijken gaan parkeren, kun je er vanuit gaan de bewoners van die woonwijken daar niet op zitten te wachten en een telefoontje naar media/burgemeester is snel gemaakt. Dan gaat er een streep door de watersport.

  Neem maar een uurtje vrij en kom doordeweeks surfen, als je per se moet. Sla hem even over dit weekend.

 39. Zo is het! Je moet ook wel echt een oetlul zijn om nu je eigen belang voorrang te geven. Nou ja als het misgaat dit weekend, kunnen de locals een paar weken genieten door de lock down……

 40. Gezellige gast die hier even komt pochen met hoe heerlijk z’n sessie was, om er wel bij te dreigen met localism, een onvriendelijk onthaal en een vriendelijke doch dringende escort het dorp uit als je niet weg blijft. Hou het dan lekker voor je als je niet wilt dat er mensen komen

 41. Eyebal Z town je mag de toon wel wat objectiever zetten. Er staan regelaars bij Nieuw Unicum maar om nou over niet warme onthalen te gaan beginnen… lmao

  Hoop jullie ‘locals’ snel tegen te komen in ieder geval. Hadden jullie 75 jaar geleden moeten doen. Toen bleef heel t dorp stil en waren er veel mensen die zich bij een bepaalde club aansloten..

  Groet
  Sandevoerde local

 42. als we er dan toch een oorlog bijhalen vind ik wel dat het de golfoorlog moet zijn ;0)

 43. Just saying.

  Mentaliteitsprobleem.

  Waarschijnlijk import, maar kan het mis hebben.

 44. Sandevoerde…..serieus…die camping met Amsterdammers en seizoenswerkers? Haha, daar wil geen zandvoorter dood gevonden worden. En geliefd is die locatie bij “ons” al helemaal niet 😉

  Wel jammer van de toonzetting van Eyeball ZV…

 45. Sandevoerde is de oorspronkelijke naam van het drop. ‘Open plek door het duin’ … Alwaar de viswijven doorheen liepen over het pad richting Haerlem.

  Snap je associatie met de camping hahaha Classic!!

  ‘Vroegah’ lag ik alleen met Mn vrienden op verschillende spots. Nu soms drukker dan sommige havenhoofden

 46. Wilde dat ik mee kon ouwehoeren over localisme…….maar ben veel te verstandig en sta al weken droog in Drenthe 🙁

 47. Hi guys. Iets vrolijkers; misschien wel leuk om elkaar iets beter te leren kennen? Ik zal me eens voorstellen, wellicht kunnen jullie dat ook doen?
  Mijn naam is Arnout. Ik woon in Santpoort-Zuid (vlakbij Bloemendaal). In mijn jeugd veel gebodyboard in Zuid-Frankrijk. 9 jaar geleden bij Surfana wat lessen gehad en met surfen begonnen. Toen kwamen er drie kids en werd het heel lang niks meer. 🙂 Afgelopen najaar het toch weer opgepikt. Eerst op de oude Bic 7’9 en toch een 8’ Vision foamie gekocht. In het white water gaat het nu goed, en het wordt tijd voor de eerste green waves denk ik. Ik ben 47, en ik wilde dat ik hier 30 jaar geleden al mee begonnen was!
  Zo… nu jullie? 🙂

 48. Noutster, mocht je behoefte hebben aan spotskeuzes en omstandigheden in ons Kennemerland paas je mail adres maar.

  Ik probeer voor de regelaars boven het kanaal erin te gaan, als dat niet lukt ga ik ‘het hierboven beschreven dorp’ op.

  Eigenaar surfana woont bij jou op het dorp dus die kun je ook eens aanspreken. Maarten Z. aka ‘martey’

  Shaka

 49. @Verdwaalde talenten
  Thanks! Afgelopen maanden ging ik zondagochtend vroeg naar Bloemendaal. 08:00 er in, half tien weer er uit. Kon ik daarna weer met de kids op pad. Dus met die stormdagen lag ik ook te worstelen in de golven. Ach, heerlijke manier om je hoofd leeg te maken. Soms ga ik naar WAZ. Kids op het strand, na afloop snel een lekker biertje bij Aloha pakken met m’n vrouw. That’s how i roll. Haha. Maarten heeft ooit die Bic voor me geregeld, als ‘betaling’ voor een serie Flash banners voor Surfana 😃. Oldskool. 🙂 Mail: hello at wastelets punt nl Lijkt me leuk om van je te horen!

 50. Parkeerplaats gaat op slot morgen. let op; Duindorp en Scheveningen zijn per 01 april 2020 vanaf 13:00 tot 24:00 betaald parkeren (was vanaf 18:00)

 51. Morgen met m’n Swelltech surfskate op pad naar het skatepark. Ik kan het iedereen aanraden om aan te schaffen. Krijg je ook geen geneuzel over localism als Nederland bij een volgende griep weer wordt afgesloten🤙🏻. Nederland kent gelukkig een stuk minder skateboarders dan surfers in de omgeving Haarlem😅

 52. Kunnen mensen bij claims als ‘strand X gesloten’ of strand Y gaat sluiten’ svp bron erbij zetten indien mogelijk?
  Anders wordt het gissen wat wel/niet waar is

 53. Wegens drukte vanavond is het vanaf morgen verboden te surfen op Scheveningen noord en zuid. Jammer maar ze hebben het verpest voor de rest!

 54. Niet alleen de noord en zuid, ook de rest van scheef. liep net op de boulevaar. De hekken staan al bij de parking.

 55. Scheef, hvh, Maasvlakte, Ouddorp allemaal gesloten…fuckoduck…😔😔😔

  Noordelijker weet ik niet

 56. Verpest voor de rest? Dus enkel een paar gelukkige mogen daar surfen zodat het niet gesloten wordt? Onhaalbaar en oneerlijk. Zat er sowieso aan te komen.

  Met een beetje geluk wordt nu de surf populariteit een beetje de kop ingedrukt

 57. Mensen. Ga gewoon niet surfen. Alleen naar buiten als het moet. Even doorbijten nog.

 58. Beste medesurfers,
  Tenzij het je lukt om heel veel afstand te houden van voordeur tot line-up/zee en ook daar ver uit de buurt te blijven bij anderen (aerosolen die we gewoon uitademen willen zich ook nog wel eens wat verder verplaatsen van mens op mens als je in de windrichting van elkaar bent) : ga niet surfen.
  Mensen op de intensive care, waaronder enkele mij zeer dierbaren, werken zich momenteel een slag in de rondte met gevaar voor ook eigen gezondheid door verhoogde blootstelling/virusload. Je wilt het bijdragen aan extra drukte daar echt niet op je geweten hebben omdat je het tóch nu nog overdraagt op anderen of het via jou bij je eigen dierbaren terecht komt. Weet dat komende weken er afschuwelijke keuzes gemaakt moeten worden omdat de behandelplekken op de intensive cares nu al vollopen. Keuzes waarbij ff een paar weekjes niet surfen volledig in het niet vallen.
  Weken waarin mensen op die intensive care mensen onder hun ogen gaan zien sterven. niet alleen ouderen onder ons. Medewerkers en medemensen voor wie het extra lastig gaat zijn om te verkroppen dat terwijl dat gebeurt er anderen bijv. nog zonodig gezellig met elkaar in de auto naar de zee moesten gaan zitten. Als je daar zelf onverhoopt komt te liggen zullen zij voor je zorgen. Ook als je teveel risico’s genomen hebt. Wrange is dat jonge vitale mensen voorrang zullen krijgen op de meer kwetsbaren, ongeacht hoeveel risico’s beide namen, waarbij degenen met de grootste overlevingskans die plek op de intensive care bezet gaan houden juiste ten koste van de kwetsbaardere. Het is geen griepje. Het is geen grapje. Het is een golf. En de swell is onderweg. Met grotere kracht dan ons lief is.
  Respecteer je medemens komende tijd, zoals altijd. (Re-spect betekent omzien, naar elkaar)

 59. Mijn auto gisterenavond ingepakt, kleren op de bank klaar gelegd om de rest van de gezin niet te storen, helemaal klaar voor dawn patrol!

  Maar mijn morele kompas weegt zwaarder en zwaarder. Waarom zouden de regels om thuis te blijven niet voor mij gelden?

  De knoop is door, mijn plank in de garage, kleren zijn weer uit. Heb meelij met mijn hond, die krijgt nu dauw aan haar pootjes.

 60. Weetje wat het probleem is.

  Er leven 10,9 miljard mensen op deze planeet. We rijden elke dag en vliegen elke dag met die plastic bolide. Dan komt er nog eens bij, dat we kappen elke dag amazone bos weg. Dan vraag ik me echt af.. Wat denk nou een mens, dat we doen met de longen van de planneet.

  Ik denk dat mensen letterlijk denken, dat die auo`s van jullie een gezonde en sterke longen geven aan de planeet. En daarom heel veel geluk. Let veel op elkaar. En rij nog veeeeeeel meer met jullie auto.. Kap genoeg bomen en maak veel meer mensen..

  Dan komt het allemaal goed met de planneet!!

  PS.

  Koop nog grotere auto! (Of een oudere auto) Die nog iets meer indruk kan maken dan andere auto`s.!!

 61. Wat een halfjes. Vanmiddag zullen de bekende spots wel vol liggen. Sommigen begrijpen er echt geen z.k van.

 62. Er vanuitgaande dat deze foto hierboven echt is:

  Namens collega’s van de intensive care aan die 6 “toppers” sámen hierboven: fantastisch mensen!
  Jullie dragen echt je steentje bij.
  Alleen juist niet door een steentje tussen de domino-rij uít te halen.
  iets met sámen versus “dikke ik”
  There is no “i” in a “team”

 63. De webcam op Scheveningen laat duidelijk zien dat het sommigen geen reet interesseert. Helaas

 64. Ik neem aan dat je geen vlees meer eet?
  De impact van vlees eten is groter dan het rijden van een auto.
  Als iedereen zou stoppen met het eten van vlees hebben we 1. geen coronaziektes meer en 2. houden we de opwarming binnen het 1 graden scenario.

 65. Hoi,
  Ik wil vandaag weer gaan surfen, kan ik mijn shorty aan? en is een helm verplicht tegenwoordig?

 66. Wat een drukte op scheev….wat een asociale instelling . Zeer jammer met alle gevolgen van dien
  Zoals ic boven aangaf…geen griepje, geen grapje

 67. Zolang je lopend naar het strand kunt en 1,5m uit elkaar blijft is het prima toch. Hardlopen mag ook nog gewoon. Lekkere surf vandaag!

 68. Hi!
  Ik ben mijn fin kwijtgeraakt in de zee tijdens het surfen. Dit was bij Scheveningen Zuid, bij la Cantina rechtdoor. Hopelijk spoelt deze snel aan en als je deze vindt hoor ik het heel graag!
  Het is een single fin fcs, 9.0 🤞🤞
  Groetjes Nicole

 69. Als je ergens komt waar het lekker rustig is, moet je daar vooral niet over gaan posten op een drukbezocht forum.

  Jij hebt een fijne plek gevonden. Wat probeer je nu te bereiken met een online bericht daarover?

  Pure egotripperij

 70. Vanochtend prima uurtje gehad. Onderweg van huis naar surfplek alleen in de auto. Op de kant en in het water minstens 2 meter afstand gehouden, ik denk zelfs 3 meter. Meestal 10 of meer. Enige lastige stukje was de strandopgang. 7 mensen tegegekomen. De 2 die alleen liepen pakten net als ik de uiterst rechtse kant van het pad. helaas ook een groepje van 5 knuppels die en als groep de afstand niet hielden maar ook geen rekening met anderen. Heel appelige blikken op mijn vriendelijke groet “goedemorgen. Veel plezier, maar denk aan de afstand”.
  Afstand houden vergt iets van 2 kanten, samenwerking dus. Zo mijn meeste riskante activiteit van het weekend ondernemen. boodschappen doen voor mezelf en 2 paar oudere straatgenoten.

 71. Haha ok dude. Wees niet zo butthurt man. Was bedoeld om mensen aan te sporen iets anders te ondernemen dan naar het strand gaan met z’n allen. Neem nog een fles azijn anders. Je bent vast ook gezellig op feestjes😘

 72. Sensatie media. Het gaat hier om honderden meters die in een enkel shot worden platgeslagen

  Verder uiteraard gewoon locals only

 73. Je maakt een geintje hoop ik? Op de voorgrond zie je zelfs meerdere surfers lekker op hun board naast elkaar zitten keuvelen. Dat heeft niks met de lens van een camera te maken.

 74. Zie ik zomaar een groepje (5 surfers) naar hun auto’s lopen….. Blijf lekker thuis! Er surft in Wijk dorp bijna nooit iemand die niet uit het dorp komt.

  Als je niet aan het strand woont en niet met je plank vanaf het huis naar de zee kan lopen; blijf dan thuis en hou het bij de mogelijkheden binnen je eigen blokje-om!

  Verpest het dan niet voor degene voor wie de surf wel tot het blokje-om hoort!

  Beslissingen worden gemaakt op de beeldvorming, straks gaan we met z’n allen de deur niet meer uit……

 75. Jammer van de schade aan je board. Ik heb goede ervaring met srfboards uit Alkmaar. Dat is ook wel bij Bergen aan Zee in de buurt. Is niet een bekende dingrepair maar wel goed, en shaped ook boards. Ik vind het zelf altijd tof om mn board door iemand te laten maken die ook golfsurft en wat weet van shapen.

 76. “Als je niet aan het strand woont en niet met je plank vanaf het huis naar de zee kan lopen”

  Je bent wel lekker vanuit jezelf aan het redeneren. Er lijkt mij niets mis met in de auto stappen en naar het strand rijden mits je afstand kunt houden. Deze vijf surfers hadden dat wel moeten doen. Maar wie weet zijn het wel huisgenoten. Oordeel niet te snel.

 77. Helaas lijkt het surf volk hedendaags op het voetbal volk. Ik heb op wijk 50% gezien die netjes afstand hield en de golven deelde, shaka. Helaas was de andere helft asociaal en egoïstisch😶 Een beetje tokkie volk zit er zeker tussen. Ik skip de volgende sessie.

 78. De adviezen zijn:
  – blijf zoveel mogelijk thuis
  – ga alleen naar buiten als dat nodig is

  Het is zo simpel.

  In NL zijn nu 1651 bevestigde direct coronagerelateerde overlijdens. Als je de kisten daarvan in een rij opstelt met die beruchte anderhalve meter ertussen, dan strekt die opstelling van De Noord tot ruim voorbij De Pier.

  Blijf thuis!

 79. Bedankt dat iedereen thuis is gebleven! Was lekker rustig in de lineup!👍🏻👍🏻👍🏻

 80. Rutte: ‘ga niet naar het strand… sporten in je eigen omgeving mag.’
  Zie daar je antwoord.
  Er staan leuke woningen in WaZ te koop!

 81. Begin mij steeds meer te realiseren dat surfen nergens over gaat, je hebt altijd lui die niet loslaten, heb totaal geen spijt dat ik daar niet bij hoor

 82. Is het jullie ook opgevallen dat kijkduin live en hartbeach webcam van youtube zijn gehaald? Of heb ik het mis?
  PS: Ik merk dat er de laatste tijd veel negatieve berichten worden geplaatst hier. Kan dat wat positiever of op zijn minst neutraler?

 83. Te veel volk voor te slechte golven is altijd gezeik.
  Als de beginners om mee te beginnen nou niet op de beste piek gaan liggen scheelt het al een hoop gezeik en spreiden de surfers ook nog een beetje uit. Oftewel ken je plek. Ben je buiten je postcode? ook dan, ken je plek.

 84. Lijkt mij beter dat dit forum tijdelijk op slot gaat, reacties zijn onvriendelijk, belerend en dragen totaal niet bij om deze periode een beetje normaal door te komen. Laat mensen aub in hun waarde, wat en hoe ze ook met deze vervelende situatie omgaan. Ga lekker surfen als je denkt dat het kan , blijf lekker thuis als je denkt dat het onverstandig is. Iedereen heeft zo snel een (negatief) oordeel klaar, echt bizar.

 85. Ik vind het bijzonder dat als er duidelijke beperkingen worden ingevoerd om een pandemie in te perken en we die maatregelen allemaal kennen, dat dan nu de doeslief kaart wordt gespeeld als mensen gewezen worden op dat surfen niet volgens die richtlijnen is.

  Het gaat echt niet om mijn opvatting of de jouwe, het gaat niet om hoe er wordt gecommuniceerd. Het gaat erom dat surfen gewoon niet de manier is om iets bij te dragen aan de inperking van een pandemie.

  Blijf binnen, ga alleen naar buiten als het moet. Simpel, toch?
  Als je je daar niet aan wilt houden, loop dan niet te klagen als mensen onaardig zijn, nu gaan surfen is onaardig voor de zorg, voor ouderen, voor alle mensen die in de problemen komen als dit allemaal langer gaat duren dan nodig is.
  Lees het stukje van intensive care anders terug.

  Lief zijn begint met binnen blijven

 86. Vanmiddag wezen surfen bij Wijk. Niet naar de pier gegaan, eerste parkeerplek uitgekozen. Daar was voldoende ruimte en veel legen plekken om de afstand te bewaren. Vervolgens in het water lag ik met 3 man verspreid over 200 meter.

  Sorry hoor maar als ik dan lees dat er vele op hoopjes liggen bij de bekende spots. Denk een beetje na, het kan prima! Zelfs op zaterdag middag prime-time.

 87. Ik neem de situatie zeer serieus, maar weiger met de huidige richtlijnen niet meer buiten te komen om te bewegen. Vandaag fors wat uren met veel plezier doorgebracht op zee op de hotspots, maar een peakje of 6 verder dan de meute. Echt prima te doen, zowel naar het strand als in het water makkelijk 5 meter plus afstand kunnen bewaren.

  Ik begrijp twee dingen niet:

  1) waarom de main peak op zoeken in deze tijden en bewust onnodig risico lopen, terwijl er echt mooie peaks te vinden waren vandaag langs de gehele kust.

  2) waarom @Intensive care spreekt over 1.5 meter is niet genoeg, het virus verplaatst zicht buiten op grotere afstand. De hele wereld houdt Max 2 meter aan of is in lockdown? Ik vind dit soort meningen maar verwarrend

 88. @tommie; buiten is door wind een veel grotere afstand verstandig om aan te nemen, denk aan 5-6 meter. Er is onderzoek naar gedaan. Bovendien is de spray afkomstig van golven een mogelijke bron doordat er inmiddels ook corona in het riool is geconstateerd

 89. Rioolwater is daardoor wellicht een verhoogd risico. Door de zee zwaar verdund rioolwater zitten toch echt te weinig virusdeeltjes in om nog een deuk in een pakje boter te slaan..

  Verder, laat iedereen die het wil graag thuis blijven, Er is ruimte zat aan de kust, laten we deze tijd inderdaad gebruiken om wat meer op zoek te gaan naar anderen peakjes. Dat doe ik en ik kan nog lekker door surfen en kom bij niemand in de buurt 🙂