Nuttige surfweer info:

Surfweer Zaterdag 29 Augustus 2015

79 reacties

 1. Wat bijzonder dat je dit doet Tobias ” een donatie te doen, waarbij je het gedoneerde bedrag tegoed krijgt om onbeperkt gratis de surfweer sms te ontvangen voor de geldende verdeelsleutel van 25,– voor 4 maanden of 72,50 voor een heel jaar. ”
  Respect!

 2. even kijken of ik mijn verlof nog kan verzetten van mandag en dinsdag. Wat zou het beste zij , woensdag donderdag , of donderdag vrijdag ?

  Grz

 3. Kicke zeg dat in een maatschappij waar iedereen voor zichzelf bezig is. Waar als het slecht met je gaat veel mensen je laten vallen. Steun ik dit sociale initiatief.

  ik doneer, wie nog meer?

 4. @ waveski opschepper haha… maar goed plan hoor ga zelf door de grachten paddelen lijkt me wel gezellig ,ik heb namelijk laatst mn eerste golf gereden op een een sup dat was best leuk maar kunnen we woensdag weer echt surfen 🙂

 5. Gedoneerd, ik heb geen verstand van medische dingen maar hoop heel erg dat het toch nog goed komt met Lars…

 6. Dank allen (namens Lars & z’n familie).

  Weerkaart voor dinsdag hieronder. Dat ziet er classic herfstig uit zeg. Wat een omslag.

 7. Gisteren middag best lekker gesurfd in Zandvoort, zonnetje en af en toe hele lekkere golven. Aan den lijve ondervonden dat plastic in zee niet alleen voor dieren gevaarlijk is; ik raakte verstrikt in een enorm stuk plastic (afdekzeil ofzo) waardoor ik me (onder water) nauwelijks nog kon bewegen. Gelukkig was de zee kalm en lag ik op een ondiepe zandbank….

 8. Indeed.

  Alleen voor N-H pakt het qua wind wel een heel stuk minder gunstig uit dan voor Z-H. Nog beter Zeeland en België natuurlijk. Lijkt een beetje op die beruchte zondag 26 juli 2015, vorige maand in België.

 9. @ Tobias
  En voor de la France gangers?? Nog steeds niks op de kaarten? De Noordzee lijkt beter te lopen aankomende week…

 10. indd lijkt echt slecht te gaan worden in france komende week… Hopelijk de week erop beterschap

 11. mmm, ik heb tijd om te gaan surfen deze week maar ik hoop dat BE kust zal ook goed kunnen zijn! Misschien domburg als het niet zo goed is. Iemand Be kust vanaf dinsdag avond?

 12. Wow, voorspellingen voor as weekend zien er mooi uit: zit ik heerlijk op vlieland van live muziek te genieten… Hoe is de surf op Vlieland? aanrader? plankje mee (naast alle andere zooi als tent, campeer en slaapspul?)

  Tips anyone voor spot? Thanks!

 13. @ITGWO als de voorspellingen blijven staan voor komend weekend, wat altijd maar de vraag is, dan ziet het er niet best uit voor Vlieland. Harde wind, pal onshore, redelijk wat neerslag, veel hoogte maar blown out condities.. Water is wel lekker warm..

 14. Vlieland is zeker top. Hele noordkust vangt nw swell mooi op. Over het algemeen hoe meer naar het westen hoe hoger ( bv bij lange paal is het mooi en bij strandhotel kan ook als je niet van strekdammen houdt) Voor de stortemelk camping kan het ook leuk lopen (daar is ook een surfschooltjes waar je spul kan huren; wel ff reserveren in dat weekend), het is wel stukken hoger als je een paar strekdammen naar links loopt. Hopen dat de wind naar Het zuiden draait of heel erg afneemt, dan wordt het echt classic.. Met noordelijke wind is het wel behoorlijk aanlandig en dus vrij rommelig. Er zit een ‘knik’ in de kustlijn, waar je rekening mee kunt houden als je de wind zo min mogelijk aanlandig wilt. Wie weet tot dan in het water 🙂

 15. @Arne Vlieland vangt de NW en N swell zeker mooi op pal op de kust, alleen voor komend weekend staat er op dit moment constante 6 to 7 bft uit dezelfde richting op de kaart met 8 tot 9 seconden, als die voorspelling blijft staan is Vlieland zeker niet top, gewoon pal onshore en blown out.. Maar misschien ken jij de geheime ingedraaide baaitjes op Vlieland waar het met nw 7 clean is

 16. Aan de andere kant is nog ver weg komend weekend, misschien draait de wind wel zuid tegen die tijd of is het sowieso flat..

 17. thanks voor de comments! De kustlijn is idd veel meer noordelijk gericht dan ik dacht. Hopelijk draait de wind of neemt ie wat af! Stoked!

  Tot die tijd zie ik jullie wel in wijk of scheef deze week!

 18. Als ik die windkaartjes zie lijkt het eigenlijk woensdag het best te doen, want donderdag oogt de onshore wind nog weer wat harder. Gelukkig zal Tobias hier ongetwijfeld een wat betrouwbaardere analyse van maken komende dagen.

 19. Vergeet niet dat het vannacht ook al kan spoken op de Noordzee.
  We gaan het gewoon van dag tot dag bekijken. Iig de hele week surf!

 20. Luitjes,

  Iemand enig idee waar ik balsa of linde latjes van 4mm dik breedte min 10cm en lengte 2 meter kan bestellen? Zie alleen latjes tot 1 meter…

  Alle tips zijn welkom

 21. Neem aan dat je er een stringer van wilt gaan maken?

  Ik verlijm ze altijd. Stukken van 2mm lang en dan naden laten verspringen, de eps die ik gebruik is veel sterker dan de balsa dus het is puur voor het oog.
  Volgens mij zijn er In duitsland wel winkels die ze tot en zelf langer als 2mtr verkopen.

 22. ja dat klopt…welk hout gebruik je dan?je bedoelt 2 mm dik?je hebt ervaring met eigen boardjes maken zo te horen…?

 23. Weet iemand toevallig waar je info kan vinden of het riool-overschot bij scheveningen in werking is gesteld? Komt veel water aan en wil het graag op voorhand weten ipv er in t water achterkomen💩😊

 24. Ja idd 2mm dik balsa van 1mtr lang. Dan 2 lagen dik en laten verspringen heb je uiteindelijk 4mm dik en bijvoorbeeld 2mtr lang. Ja hobbyshaper, +-inmiddels 10 boards gemaakt

 25. Ja als je het op de goede manier doet krijg je zeg maar gelamineerd hout, is sterker dan massief hout. Ik gebruik het icm eps 250, dus stringer is puur voor het oog. Is me nog nooit een board gesnapped.

 26. juist gaan kijken naar surfclub windekind belgie. idd nog te laag water. rond een uur of twee, drie hopelijk wat beter.

 27. @alwin ik heb geen plek op internet gevonden waar je kan checken of er op een bepaald moment een overstort heeft plaatsgevonden. Wel gevonden dat bij vanaf 30 mm in 24 uur de overstort plaatsvindt. Op teletekst 705 kan je zien hoeveel mm er op plekken in NL is gevallen. Op basis daarvan schat ik dat het nu niet gebeurt (R’dam afgelopen 24 uur 9,5 mm)

 28. Tobias,
  We zijn zo benieuwd naar jou scherpe blik. Lijkt alsof de omstandigheden aardig zijn veranderd tov de laatste sms

 29. De Zuid weinig soeps rond lunch tijd! Hoogte zat er wel goed in achterin 1 meter soms meer.

 30. Wauw ik dacht ik ga zomaar even plonzen, maar het was een heuse surfsessie.
  Had ik niet verwacht.de golfjes zijn een dagje eerder gekomen.

 31. Iemand die al bij Wijk is wezen plonzen vandaag? Zo ja, is ’t wat? Ziet er als een flinke klotsbak uit!

 32. Zandvoort zuid tevens zeer de moeite! Veel wind, maar voorste banken liepen goed. Krachtige golven!

 33. 4 tot 6 opkomend gepakt op IJmuiden. Wel af en toe lijn, maar weinig hoogte.
  Maar als deze windrichting blijft is IJmuiden aan het eind van de week da place to be!!!

 34. scheef eind van de middag was lekker! Beetje zoeken naar de juiste golf, maar hoogte en stijl!

 35. Mooie golven met lijn in Oostende vanavond. Gesurft tussen 16h en 19h. Goeie sessie met de shortboard. Weinig wind.

 36. In Oostduinkerke zat er niet veel lijn in maar toch hier en daar wat kunnen nemen tussen 16 en 18u.

 37. Bloemendaal Parnassia was top van 19h tot 21h! Grote bakken na hoogtij maar toen de zee zich terugtrok en de banken wat hoger kwamen te liggen was het AAN!

 38. Lars is een van mn grootste vrienden en inderdaad een surfer in hart en nieren. Ook nu kijkt hij ernaar uit om in het water te zijn, als surfen ooit weer een optie zal zijn, weet ik zeker dat hij die zal pakken. Zijn wilskracht, motivatie en doorzettingsvermogen zijn enorm, als er iemand hier doorheen kan, is hij het. Hij heeft alleen heel erg onze hulp nodig met de financiele situatie doordat Lars pas net op was begonnen als zelfstandig creatief.

  Tobias enorm bedankt met je steun bij onze actie. En iedereen, wees welkom en paddle mee, of sponsor een van de paddle participanten via de paddleforlars website.

  Dank jullie zo, zo veel.

  Guy.

 39. Zal Belgische kust voldoende zijn vnvd met afgaand? Mumm geeft minder dan 50cm en morgen +1m …

 40. Windstil deze morgen en deining van halve meter in Oostende. Jammer genoeg zat het getij verkeerd en wordt het uitkijken wat het opkomende water deze middag nog zal brengen…

 41. Als ik naar de webcam kijk ziet het er aardig uit. Mag ik aannemen dat met het snelle opkomende tij vanavond de omstandigheden nog beter worden?

 42. bedankt voor de feedback, ik weet nog niet als ik vandaag of morgen zal gaan… Ik kan alleen van 14,30 tot 17,00 gaan (vandaag & ddag), wat niet zo goed met het getij is…

 43. @Chris en Alwin:

  Er is (gelukkig) geen directe overstort op het strand van Scheveningen.
  Wel komen er in de haven overstorten vanuit het riool van Duindorp uit en wat vanuit overtstorten in den Haag doorkomt via gemaal Houtrust.

  Met de hevige regenval (vooral in intensiteit) zijn er ongetwijfeld een aantal overstorten in werking gegaan. Exacte data daarvan is helaas niet beschikbaar.

  Ik vond zelf het water op Scheef zuid niet van super kwaliteit gisterenavond. Maar vooralsnog geen last.

  Als iemand anders de afgelopen dagen wel last heeft gehad van slechte waterkwaliteit, let us know!

  Met name voor Scheveningen, Katwijk en Wijk aan Zee/IJmuiden kan de afgelopen dagen de kwaliteit slecht zijn geweest.

  Tijmen @ surfriderfoundation.nl
  http://www.facebook.com/surfriderfoundationholland
  http://www.surfriderfoundation.nl

 44. Is er al iemand op wijk geweest vandaag? T lijkt net of scheef een stuk cleaner loopt namelijk. Graag een eyebal!!