Nuttige surfweer info:

You should have been here in July!

149 reacties

 1. Spectra ten zuiden van de Maasmonding. Goed af te lezen zijn de beste tijden van vandaag.

 2. België afgelopen weekend. Ongekend dit. Lijkt Ierland wel.

  Fotograaf : Edith Vandendriessche uit Vlaanderen.

 3. @Tobias
  Het lijkt hier alsof het mooiste al achter de rug is:

  https://www.fnmoc.navy.mil/wxmap_cgi/cgi-bin/wxmap_all.cgi?type=prod&area=n2_euro&prod=swlwvht&dtg=2015073100&set=All

  Ook hier zien we dat we vannacht ca. 1.8 m hadden waar we nu nog 0.8m -1.0m hebben. Of schiet dit zo weer omhoog met getijd, wat vannacht ook samenviel met de piek?
  http://waterberichtgeving.rws.nl/dynamisch/forecast/image/spec_epl3.jpg

  Ook de cams in zuid holland laten nog niet veel moois zien.

  Hier zien we ten zuiden van IJmuiden geen hogere golven dan 120 cm
  http://www.rijkswaterstaat.nl/geotool/golven.aspx?cookieload=true

  Dit sluit niet helemaal aan bij jou berichtgeving toch?

 4. Want een fantastische platen uit belgie trouwens!!! En wat was juli inderdaad een mooie maand. Nooit eerder zo veel goede sessies gehad in een zomermaand. Hopelijk vandaag nog 1 mooie afsluiter al is het lastig te combineren met werk, vandaar dat ik wel zeker wil weten of het weer zo goed is.

  Thanks voor alle voorspellingen weer afgelopen maand Tobias!!!!

 5. Natuurlijk was het gister hoger, waar vooral het zuiden van profiteerde. Nu is de rest aan de beurt. Die bulten lopen inderdaad weer op met het getijde.

  Verder in de Noordzee zie je die invloed van het getijde niet. Zit zelfs ook weer nieuwe swell op. Dit is F16:

 6. Ok duidelijk. Snel doorwerken dan maar weer om op tijd het water in te kunnen.

 7. Ik kan niet wachten om strakjes het kantoor uit te rennen en naar zee te rijden!

  Bedankt voor alle goede berichten Tobias!

 8. @Tobias, blijft er nog genoeg over vanavond voor op de wadden? Lees ik het goed dat in het noorden (dus hopelijk ook wadden) er vanavond en morgen ochtend in ieder geval meer van de swell over zal zijn dan in het zuiden?

 9. Waz vanmorgen 09:00 tot 12:00 t zag er mooi uit maar zat absoluut geen kracht in,
  echte hollandse slappe meuk. Ik hoop voor iedereen dat het vamiddag beter wordt… Voor nu, als je nog gaat, neem je langste/dikste board mee.

 10. Hoe kom je telkens aan Natural High? daar is geen ruk, geen zandbank nog golfje? haha!
  Alleen wind!

 11. Wat fijn die extra theorie Tobias! Bedankt voor de uitleg. Is het dan met halve maan ongeveer 6 uur en 13 minuten voor en na 16:00 hoogwater?

 12. Walhalla, de goden zijn met ons!!
  Schevenoord, zeer goed te doen.:-)

 13. Oei, het ziet er niet zo hoog uit op de cam (wijk), gaat het nog hoger worden??
  mijn planning was om 6 uur in het water te liggen!!

 14. Ja altijd fijn zo’n theorielesje. Vraag me alleen af tot waar dat verhaal van die banken bij swell uit het noorden en laagwater geldt. Is dat echt pas vanaf de Maasmond (en heeft de MV daar dus ook last van) of is het bij noordswell sowieso zo dat die in N-H ook beter doorkomt dan in Z-H? Vooralsnog lijkt het er op de cams niet op (Scheef lijkt beter dan Wijk). Of komt dat weer door andere factoren?

 15. Mooie golven op Camperduin. Helaas na m’n eerste golf m’n board gekopt. Nu naar de ehbo voor wat hechtingen. De 3 mannen die me geholpen hebben, bij deze bedankt. Ik hoop dat jullie met wat mooie golven zijn beloond.

 16. BE was epic met HW!! Clean, hoog en met het zonnetje erbij!! Hopelijk meer van dat in augustus!

 17. Mv2 was vanochtend met lw al lekkerder dan gisteravond 👍
  Vanavond nog n keer als de kids op bed liggen.

 18. Kan het beeld hier nu niet echt classic noemen..
  Word het later met meer hoog water beter of blijft het een beetje zo?

 19. Net al hoog geweest ook zie ik, dan is het voor vandaag gewoon een kansloze bedoeling hier zeker?

 20. Noordwijk vanochtend was zo zo. Wel een paar mooie ritten gemaakt ( als beginner supper)

  Tobias is het de moeite waard om morgen de wekker te zetten ( voor bijvoorbeeld Maasvlakte)?
  Of kunnen we morgen uitslapen met een gerust hart dat we niets missen?

 21. wijk was vanochtend 9-11 een klotsbak zonder elke vorm van lijn, dit terwijl er geen/nauwelijks wind stond.

  Daarna 12-16 Parnassia, wel lijn, brak op de achterste banken soms met lekkere hoogte, maar helaas bijna allemaal close outs en weinig echte ritjes te maken.

  Al met al prima dagje, maar niks spectaculairs helaas.

 22. Ohja en het water in Wijk was bijzonder smerig van geur en kleur. Tevens helemaal vol met krabbescheren. Bloemendaal leek wel een andere zee..

 23. Scheef-de Z. 16:00- 18:30 primza sessie, af en toe wachten op hogere sets maar genoeg moois te surfen vanaf de achterliggende bank,
  cleane lange lijnen,1.5 m +- relaxed sfeertje, niet al te druk.

  Stooksie

 24. Voor het eerst naar HvH gereden en meteen beloond met een echte krachtige Frankrijk sessie !! 1,5-2m max maar super clean lefts & rights met hoog

 25. Heerlijket de sup van 12.00 tot 15.00 in IJmuiden in het water gelegen, voor de echte cracks ws. Niet hoog,steil en krachtig genoeg, maar meer dan voldoende golven en lekker weer!

 26. Ben er vanmiddag op Kijduin uitgestuurd door de strandwacht en een maat van me bleek een paar uur eerder ook al door de politie verteld er niet in te mogen. Stiptheidsacties?????? WTF in 7 jaar nog nooit meegemaakt!

 27. Is officieel verboden daar (blijkt waar te zijn), maar vandaag was het omdat er volgens de strandwacht gezwommen werd, maar ik zag geen kip in het water op de stretch waar wij lagen! Bovendien lagen we op de achterste bank, ver weg van hoever een zwemmer zich zou moeten wagen

 28. Na het lompe geweld van Ouddorp gisteren waren de sierlijke lijnen waarmee het vandaag begon (uur of 11:00) op Wijkiki toch wel een verademing. Zeker op een SUP van 10″ Dikke sterke bakken op de buitenste banken en lange ritten bij de 2e windmolen. Superstoked!!

  Pier werd steeds drukker en logisch, want in de shorebreak ging het er Frans aan toe. Uiteindelijk daar nog dik anderhalf uur liggen fotograferen. Een waar genot met zoveel actie om je heen.

  Foto’s komen weer op de site, maar kan ff duren. Lichaam is behoorlijk naar de klote en ik heb tegen de 1300(!) pic’s gemaakt die ik nog ff moet uitzoeken.

  Hier de meest Franse 😉

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0651323_zpslv1zvkcb.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0561234_zps94fzmjpy.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0501176_zpsnmstnao3.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0411094_zpscpklmcbd.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0180836_zpswqit2qaa.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0920643_zpsk5toph5m.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0910632_zpshk09xoip.jpg

  http://i212.photobucket.com/albums/cc290/dirbee/S0700467_zpsyhmcs6jr.jpg

 29. Shorebreak brak super inderdaad. Zag je staan met camera. Kom maar op met meer foto’s!

 30. Monster/Zandmotor was vanmiddag ook erg fijn rond hoog water.
  Mooie lange lijnen van een meter a anderhalf, klein zuchtje sideshore wind en de zon in je smoel. Bijna ongekend lekker zomersurfje gehad! Aan de lopende band golfjes pakken met zn tweetjes aangezien er verder vrijwel niemand in de buurt lag.
  Rond een uur of 18 trok de wind net genoeg aan om er een beetje een rommeltje van te maken. Hoogte ging er toen ook wel behoorlijk uit (getij?) en het liep allemaal niet zo lekker meer.
  Armpjes ook pap, dus morgen maar weer lekker de leftovers scoren…
  Wat een meesterlijke Hollandse surfzomer is dit aan het worden zo!

 31. Zandvoort 10 -12 liep lekker op de achterste banken ! Helaas werken vandaag dus met slappe armen in de bus. Hopelijk dat er morgenochtend nog een restje loopt op Zandvoort.

 32. Top sessie gehad in Bloemendaal vandaag tussen 16:00 en 18:00, veel cleane heup hoge golven, later op de middag werd het wel kleiner en minder frequent. Niet toevallig iemand op het strand daar gestaan met een camera?

 33. Dik genoten van het maanlicht. Golfjes waren al wat kleiner geworden door de dag heen, maar erg chille lijnen voor in het donker en met lichtjes in het water. Magical:) btw, locatie westelijke wadden.

 34. Vrijdag me vin uit me board gerukt door boos water.
  Iemand bij toeval een groene fcs gevonden bij P6 MV2.
  Dan zou het leuk zijn indien ik die hereenigen met me plank.
  Plank heeft al au en moet in de reparatie.
  Alvast bedankt

 35. niet onder controle is tot daaraan toe. maar dan een gast die ook nog eens zonder leash een gevaar voor anderen vormt vind ik onbegrijpelijk!

 36. @Dirbee1971: Erg beschamend, maar dat is mijn board wat door de lucht vliegt.

  Normaalgesproken heb ik mijn board prima onder controle, maar gister ging dat binnen korte tijd een aantal keren mis waardoor mijn board zelfs tegen iemand aan is gekomen. Ik baal er ontzettend van en schaam me diep. Het is niet mijn bedoeling om anderen in gevaar te brengen. Tot twee keer toe binnen nog geen minuut ging het mis. Had mijn board net weer te pakken toen deze tot twee keer toe weer uit mijn handen gerukt door een golf. De tweede keer kwam mijn board tegen iemand aan. Nogmaals mijn excuses hiervoor.

  Ik ben kort daarna ook het water uit gegaan en besefte me dat ik dat al eerder had moeten doen. Vermoeidheid is prima, zo lang alles onder controle is, maar niet als je daardoor fouten gaat maken. Wijze les geleerd gister…

 37. oja die gozer zonder leash, super irritant, onbegrijpelijk….ik kwam hem ook tegen, i bedoel zn rond vliegende board!

 38. Gister om 23:00 het licht uitgedaan op Wijk, al ging dat niet echt met die volle maan, rode gloed van Tata Steel en het feestje in de strandtent.

  Begin van de sessie bij bunker (20:00) was aardig maar erg klein en slap. Toch maar richting pier laten afdrijven. Onderweg weinig tot niks shortbaordables tegengekomen, al had mijn surfmaat iets verderop juist een paar superlekkere lijnen te pakken. Bank en getij moesten blijkbaar precies goed samenvallen om er hoogte en lijn in te krijgen. Laatste uur bij pier wel weer fun gehad. Lekker rustig, soms leuke setjes (van max 2 tot 3 wat hogere en steilere golven) en prachtige zonsondergang + maneschijn. Al met al niet epic maar absoluut de moeite.

 39. Ik wil de afgelopen 2 dagen graag op de $urfbank zetten, met rente, als een soort reservesurfkoekje achter de hand, voor aankomende flatness.

 40. @Hanne ik ben de surfer op de foto die gelukkig kon bukken, maar niet je board tegen mij aan gehad. Wel van iemand anders…

 41. Tip voor beginnende longboarders die al achterin komen: als je een turtle roll maakt, houd hem niet in het midden vast, maar meer richting de neus en trek m onderwater, dan vang je minder white water.

 42. @Hap: ik ben blij dat hij niet tegen je aangekomen was. Vond m’n slordigheid/onhandigheid al erg genoeg gister in het water…

 43. Super nice dat je foto`s hebt gemaakt on epic friday!!! leuk
  mooie foto`s
  lekker bezig geweest
  stoked!!

 44. @Tobias waar heeft Edith Vandriessche die fotos in Belgie genomen? Knettergek! …En ik lig hier gopro-filmpjes van gekleurde visjes in Sicilie te maken 🙂

 45. Of eventueel als je ziet dat er een grote golf voor je gaat breken ff onderduiken met je leash vlak achter je biard vast. Kost veel minder moeite m dan vast te houden.

 46. Weet niet exact waar in BE die foto’s zijn gemaakt. Maakt ook niets uit want overal liep het zo de hele maand Juli. Van nieuwpoort tot cadzand. En nu is hier ook flat…
  Midddelandse Zee is nooit iets in de zomer. De overige seizoenen daarintegen..

 47. Wat een topdag vrijdag! Inderdaad druk bij de pier in Velsen-Noord (zelfs het board van een surfster nog met m’n hand behoed van een aanvaring met mij. Ze bleef staan en toen werd het een party-wave. Mooi.). Bedankt voor de foto Dirbee!
  Bij de 1e paal was het een stuk rustiger (en beter). Maar dat zag de rest ook al snel 😉
  Weet iemand wie die man in gele jas is die ’s avonds met die drone aan het filmen was? Ben benieuwd naar de footage. (Ben zelf niet gefilmd, maar hij volgde wel een paar surfers/-sters tijdens mooie ritjes)

 48. @Jeuk Ik heb zelf wel last van rode ogen maar geen last van uitslag. Rode ogen kan goed komen door de zon. Je kunt je ogen verbranden door de reflectie van de zon op het water en van het directe zonlicht.

 49. @jeuk, het kan zonneallergie zijn of je hebt je pak wellicht niet goed uitgespoelt vorige sessie? Dat heb ik ook wel eens nl. Sochtends mooi en savonds ook weer, snel je pak uit en laten drogen voor savonds… Dan blijven er wel eens zoutresten en fijnzand in de binnenkant zitten die voor irritaties kunnen zorgen.

 50. Ook ik had last van pijnlijke rode ogen na EPIC FRIDAY in Wijkiki.

  Vergeet niet de enquete van Surfrider in te vullen. Alleen dan kunnen we dit soort klachten goed in kaart brengen!

  leuk nieuwtje: er zijn al zoveel enthousiaste reacties dat de enquete waarschijnlijk in heel europa uitgerold gaat worden!! meer nieuws volgt!

  kortom:
  VULT ALLEN IN!
  https://nl.surveymonkey.com/s/2JCDW9Z

  PS: je maakt ook nog kans op een stoere Surfrider Europe trui!

 51. @like Hanne: Een kennismaking met mij is normaal gesproken niet zo heftig 😉

  @@hanne: Leash vastpakken doe ik liever niet aangezien ik daarmee mijn vingers in het verleden eens erg heftig afgekneld heb… Ik heb liever mijn boardje gewoon onder controle en goed vast, wat gewoonlijk ook het geval is.

  Ik heb over afgelopen vrijdag maar weer eens een blogje geschreven. Ik heb mijn les geleerd in ieder geval 🙂

  Wat betreft de zere ogen: Ik vrees dat het van afgelopen vrijdag bij velen vooral een vorm van verbranding van de ogen was. Ik heb contactlenzen die vooral voor watersporten bedoeld zijn waar een uv filter in zit. Ik had daardoor weinig last van mijn ogen behalve de gebruikelijke irritatie na lang lenzen dragen. Misschien een aanrader voor de surfers die normaal gesproken ook lenzen dragen tijdens het surfen?

 52. Zwom gister in de Scheef- Haven (H) door deze tomaten-zeevonk soep, om bij het trappetje te komen maar tot nu geeft dat geen problemen.

 53. @Hanne welk merk lenzen zijn dat? Zou wel een uitkomst zijn voor mij.

  Thnx alvast voor de info!

 54. @penguino: Acuvue moist. Ik heb hiervan de 1-day lenzen. Ook leverbaar indien er een cilinderafwijking is.

  86% UVA & 99% UVB besherming.
  Watergehalte 58%

 55. @Hanne,

  Thanx voor de info. Ik heb elke zomer last van droge lenzen. Afgelopen vrijdag had ik extreem veel last en daardoor liet mijn lens zelfs los in het water, zonde van de prachtige dag.

  Even off toppic: Weet iemand waarom het Noordzee water zo grijs-bruin is in plaats van helder blauw. Heeft het te maken met het slib uit de rivieren ofzo?

 56. Ik zie op Windguru dat WaZ morgen een kleine meter kan verwachten. Zal wss gebaseerd zijn op de wind die morgen gaat waaien, maar kan iemand me vertellen of het de moeite is met een longboard?
  Hoor het graag!

 57. Vrijdagavond hing er een Drone boven het water naast de pier in Wijk. Iemand enig idee wie gefilmd heeft en of de beelden ergens te zien zijn? Ben benieuwd!!

 58. @Ruud: Op de Noordzee komen veel rivieren met voedselrijk water uit. Hierdoor kunnen in de Noordzee algen leven. Deze algen hebben een groene kleur.
  In veel andere zeeën (o.a. de Middellandse zee) komt weinig voedselrijk water uit de rivieren. In deze zeeën komen dus maar weinig algen voor, waardoor het zeewater blauw is.

 59. @EdKadett, Scheveningen-Zuid.
  Paar jaar geleden gesurfed tussen de zeevonk op dezelfde spot dus dacht het zal daar wel weer beetje in die kom blijven hangen.

 60. Europlatform gaat idd de goede kant op. Vanavond maar even de gok wagen. Iets is beter dan niets.

 61. Van 20:30 tot 22 uur NHN gesurft. Prima hoogte maar net iets te hoog water en het was nog maar net afgaand tij dus de stroming zat er ook nog in. Af en toe lekker maar niet constant zal hier morgen ook nog wel klein golfje lopen, einde middag goed getij en offshore..

 62. vanmorgen Wijkiki Village gesurft. redelijke golven, maar veel stroming. Binnen notime bijna in Heemskerk beland.

 63. Naast de pier was Wijk nog verrassend aardig (08:00-09:30) met af en toe een heup hoge lijn en slechts een enkeling te water. Daar amper stroming. Na afgelopen vrijdag niet meer dan lekker spetteren te noemen. Hoogste tijd voor een surftripje!

 64. @TOBIAS,
  wellicht nog even een zwemweervoorspelling voor aanstaande zondag eind van de ochtend voor Bloemendaal… 😉

 65. @Dirbee lekker fimpje idd! Heb je een soort enkel/knie mount voor je gopro? Heb deze hoek nog niet vaak gezien

 66. Ja Dirk, complimenten voor het mooie filmpje! Ook ik wil net als Pepe weten welk hoek jij gebruikt om te filmen. Ziet er mooi uit!

 67. Ja inderdaad cool filmpje, hopelijk kan je vanavond weer zo’n filmpje maken? Leuke golven! Tobias? Wordt het nog wat?

 68. Thnx allen!
  Ik draag een soort polsband met goprobevestiging om mijn enkel net boven m’n leash. Twee van die verlengstukjes voor de juiste angle, even goed mikken en goed zekeren, en gaan met dat ding.

 69. Komt een heel klein beetje beweging in @ Wijk als ik de cam bekijk. Duimen dat het nog verder aantrekt.

 70. De enige beweging is helaas van naar huis vertrekkende mensen na een mooie strand dag. Misschien net voor donker een enkel hoog slap golfje, meer zie ik niet aankomen helaas….

 71. 20-21 > flat
  Na 21 > Uit het niets cleane wanden van een dikke meter met een mooie zonsondergang helemaal voor mij alleen… stoooked!

 72. Tobias, ik heb een nieuwe telefoon en ontvang geen apps meer, hoe krijg ik je weer in de telefoon?

 73. eyeballetje wijkiki!

  18.30 erin bij Aloha met Racesup MM 12.1 tufflite Softop in 1.5 uur richting Bunker NW 4 tegenwind gepaddeld met leuke bankjes onderweg met spelevare golfjes, maar dat ging wel lekker op die 12.1 Uboot😅

  Na 1,5 kilometer weer downwindgolvje nw 50 cm in 10 kleine Takeoffs weer terug in 45 minuutjes!

  Ik vond het koud met die NWster 4, niet op gerekend leek wel september!

  Als die korte Fetch aanhoud de hele nacht en morgen is er zeker wat te Surfen op Wijk tussen de Bunker en De Pier!

  kies maar uit Dudes 1.5 km fun!

  mooie ervaring om de banken over te paddelen!

 74. Zat tot gisteren in Montalivet (Aquitane); bijna elke dag en week lang dikke dikke golven. 😀

  Hoop dat het hier binnenkort ook weer los gaat want ik kan weer los (na mij knie operatie!)

 75. Hoi Tobias,

  Zit een beetje op de cams te kijken en zie toch aardig wat lessers in het water!

  Is dat misschien morgen ook nog het geval in omgeving Zandvoort?

  En hoelaat zou je aanraden…?

  Dankjewel alvast!!

 76. Ik ben bang dat dat zondag niet gaat lukken. Wel lekker clean zwemwater door de aflandige wind of geen wind. Na eenen natuurlijk wel 2 bft zeewind, helemaal plat dus. Ik zie je in Blmndaal morgen Bramstoker! Hele zeemijl moet een makkie zijn, helemaal van noord naar zuid met eb mee eind van de ochtend!

 77. Wij zijn vandaag tijdens het surfen in Scheveningen helaas onze GoPro verloren. Er is nog gezocht, maar helaas zonder resultaat. Mocht je deze vinden of er iets over horen laat het ons dan ajb weten (angelavstokkom (@) gmail.com) Er staan beelden op van o.a. vandaag, wat beelden zijn van het vrijgezellenfeest van mijn zwager.
  We zijn je eeuwig dankbaar mocht je onze GoPro vinden.

 78. Angela, gewoon facebook in de gaten houden. In deze case bijvoorbeeld is de eigenaar van de GoPro ook gevonden. Zolang er maar wat beelden met gezicht op de geheugenkaart van jullie GoPro staan, is de kans dat ie bij jullie terug komt heel groot. Sowieso slim om altijd even een fototje te maken van je A4-tje met je naam en 06 nummer als eerst foto op de kaart.

  ————————–

  Vandaag (zondag de 9e) is het flatter dan flat overal. Zo strak als een biljartlaken dus. Dinsdag trekt er iets laags bovenin de Noordzee langs. Dat geeft meteen al lesgolven.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/75455.jpg

  Een beetje Swell van dit laagje arriveert woensdag/donderdag. Er trekt dan ook iets onderlangs. Een lagedrukgebiedje boven België. Dat geeft bij ons een straffe oost noordoost boven de wadden. De beste golven vindt je dan echter in het meest slechte weer: daar waar de laagste druk is.

 79. Net terug uit de gironde. 2 weken in Le porge geweest op camping la gringe. Camping is een aanrader (rustig, ruime plekken, netjes en schoon) als surfspot is het een afrader. De golf breekt, zeker bij swell uit het westen, snel op de bank waardoor 80% van de golven een close out is. Met hoog water valt er wel wat te surfen maar allemaal korte ritjes. Daarom bij goede swell naar carcans geweest. Heerlijk gesurft daar. Mooie ochtend sessies meegemaakt met offshore wind en 2 meter deining.
  En nu weer wachten op wat rimpels in het hollandsche sop.

 80. Zijn er nog geinteresseerden voor een lowbudget surftrippie in Oktober, rond de herfstvakantie?
  Zit te denken aan 4 max 5 mensen, weekie lowbudget Bretagne. Vorig jaar ook gedaan, goed bevallen. Je moet denken ± 250,-/300,- de man incl. alles (ook een huisje). Surfers én Suppers welkom!!

  Voor details: dirkologie@hotmail.com

 81. @hazzie was ik ook 2jaar terug maar als je bij la gringe iets meer naar t noorden was gelopen 20 min of gereden bij daar liep het als een malle, daar lag toen een mooie bank

 82. @mark Ik ben wel een aantal keer wat verder gelopen, maar geen 20 minuten. Ik had op youtube wel filmpjes gezien van Le Porge waar het goed liep dus het is vast wel mogelijk, maar dus helaas niet tijdens ons verblijf daar. Neemt niet weg dat ik heerlijk gesurft heb. Er zijn genoeg mooie spots daar in de buurt alleen dit keer niet recht voor de camping. Volgend jaar waarschijnlijk naar Carcans.
  Over swell hebben we overigens niet te klagen gehad want het is misschien maar 2 dagen onder de meter geweest (faces) en de rest van de dagen boven de anderhalve meter.
  Nu weer aan het werk en terugverlangend en vooruitkijkend naar betere tijden. Gelukkig over een week of 6 alweer richting Taghazout.

 83. Afgelopen weekend ben ik wezen surfen in Woolacombe en Croyde. Nu heb ik daar zo van genoten dat het mij leuk lijkt om regelmatiger te surfen. Zouden jullie mij wat tips kunnen geven over leuke surfspots in Nederland/België? Ik zou bijvoorbeeld ook dit weekend al ergens willen surfen. Enig idee waar dat zou kunnen?

 84. @BAZ ik denk het zou er wel vroeg induiken. En hazzie die zandbanken daar is niks van te zeggen. Kan super zijn maar ook weer niet. Maar dat geld voor dat hele stuk van noord naar zuid. Surf in die streek al een jaartje of 25 en heb daar mega golfjes gehad dubbel boven het hoofdje en lopen als een malle

 85. @hazzie ja die camping lekker dicht bij zee dat was top en een mooi vooruitzicht thagazout … beetje jaloers wel nu 😉
  maar er waren hier ook topdagen hoor en hopelijk gaat er nog iets komen de komende weken

 86. Gelukkig was het in het snowpark vandaag niet flat.

  m.u.v. van wat Windswell zaterdag ziet het er voorlopig ook nog niet naar uit ben ik bang.

 87. Goedemorgen.. Ik zie op webcam timboektoe een kleine 50 cm?
  Tobias kan dit vanavond nog iets hoger worden?

 88. Vrijdag nacht voor 2 weken richting lacanau. Surf forecast ziet er goed uit voor de eerste 2 dagen. Op naar cleane surf:)

 89. @Anonymous
  Ik denk dat het vooral met de golfrichting te maken had. Die was puur west. Een klein beetje noordelijk of zuidelijke richting er in en het had veel beter gelopen.
  Ik heb de foto’s gezien van Magic Friday hier in NL toen ik in Frankrijk zat. Dat waren leuke omstandigheden. Hopen dat we dat binnenkort nog een keer mogen meemaken.
  straks even kijken of ik met mijn vrouw het water in kan. Ze heeft vorig jaar wat lesjes gevolgd bij Hartbeach en heeft in le porge ook wat mooie golfjes gepakt tijdens een zonsondergangsessie. Mogelijk vandaag wel geschikte golven voor haar board.

 90. Goedemorgen,

  Ik wil vrijdag of zaterdag misschien gaan surfen (beginner, dus met een softboard). Voor mij is Zandvoort het makkelijkst te bereiken, dus weet iemand of ik daar kans maak om een paar goede beginnersgolfjes te pakken of zijn de condities daar te slecht voor? Heb al wat voorspellingen bekeken, die zijn niet top, maar misschien wel goed genoeg voor een beginner?

 91. @Roeland: Ik denk dat het zaterdag eind van de middag (hoogwater rond 17.30) en misschien ook in de avond (minder wind maar helaas ook afgaand tij) wel leuk kan zijn voor een beginner. En misschien zondag ook nog wat restantjes.