Nuttige surfweer info:

Het Surfweer voor Zondag 16 november 2014

78 reacties

 1. Je hebt geen specifieke opleiding nodig maar niet roken is wel vereist, wat een top vacature!

 2. Aangezien je toch aan de site aan het werken bent.. kan je er dan voor zorgen dat die Vimeo / Youtube filmpjes in de rechterbovenhoek niet automatisch afspelen?

 3. Hebben een virgin cook met board en al geofferd aan de grote golfgod,
  en doen nu de: Hunkah!, Hunkah!, hunkah!, hunkah! (wild authentiek golvenoproep bezwering dansje)

 4. Hoi Tobias, verwacht jij dat er morgen wat van de swell binnen gaat komen? Op de kaarten lijkt het toch niet zoveel te worden morgen of toch wel? Thanks

 5. Hee Tobias, Kan je mij misschien vertellen hoe ik dat kaartje moet lezen? Ik kom van ver (anderhalf uur rijden) dus ik wil zo zeker mogelijk zijn van de surf:)
  Dank je wel!!

 6. Het groen is wat gisteravond en vandaag overdag werd gemeten aan golfhoogte. Dat rode is van de laatste paar uur. Oftewel, de golfhoogte loopt omhoog. Kan niet anders dan ok worden. Maar altijd de webcam checken natuurlijk 😛 En goed de surf-sms lezen.

 7. Thanks man!
  Ja net voor een jaar betaald voor de sms/app 🙂 Dus die ga ik goed doornemen als ik hem binnen heb..

 8. Lopen er mooie golfen in scheveningen? Ik zit nu met mn board in tram 1 naar scheveningen. Ik hoop dat het zo nog wat moois gaat geven!

 9. Wijk 9:00-10:00 – tweede sessie dit jaar die ik (longboarder) als ‘epic’ bestempel. Bij de pier liepen heup tot schouderhoge zeer cleane lijnen die voor super relaxte lange ritten zorgden. Point-Wijk was het vanmorgen, on-Nederlands! Het enige jammere is dat ik er niet eerder in lag… maar daar zal ik niet wakker van liggen 🙂

 10. Kijkduin 9-10: matig, de alert leek er dit keer niet goed op te zitten, eerder leek mij beter. Na 9:15 brak het al niet meer op de achterste banken en zakten de golven in boven de ‘kuil’ tussen de voorste en achterste banken. De shorebreak daarna leek even heel mooi te worden, maar kreeg erg veel last van backwash. Was de periode te hoog? Ik heb dit nog niet eerder gezien in NL.

 11. M’n schoen was gevuld met golven vanmorgen! Zonder hoge verwachtingen om 0900 de duinen door richting Scheveningen Zuid. Clean, aflandige bries, setjes kwamen mooi door en niemand in het water halverwege het strand. Opgeladen voor de rest van de week

 12. Epic vond ik het niet, maar wel errug goed vanochtend op Wijkiki.
  08:00 erin, eerste golven waren meteen lekker en werden alsmaar beter.
  Soms best lang wachten op de grotere sets, maar als ze dan kwamen..WOW.
  Heb nog vanaf m’n SUP en in het water wat foto’s gemaakt, ik denk wel een paar hele mooie, echter zal het waarschijnlijk nooit weten omdat ik (weer) een camera ben verloren aan de Noordzee… 🙁
  Misschien heb je me nog gezien en heb ik je zelfs in een onsterfelijk moment vastgelegd. Klein geel waterdicht camera’tje, een XP70 van Fujifilm, met een koord eraan voor om je nek. Mocht je hem tegenkomen bij laag water, of iets horen, zou ik het erg op prijs stellen als je me dit liet weten. dirkologie@hotmail.com

  Verder overigens écht een topsessie hoor. Uur of 12:00 er weer uit, licht gedesillusioneerd, maar dat om andere redenen.

 13. MV2 was AAN (10 – 12)!

  Mooi uitgelijnd en barreltjes (shorebreak)!
  Sterke back wash herken ik.

  Top sessie.

 14. Potverdorie wat een lekker sessietje van 13-14 bij een verlaten strekdammetje tussen kijkduin en scheveningen. Lange heuphoge barrelende lijnen uitrijden tot het strand. Jammer dat ik er niet in paste.

 15. Vanochtend rond elf uur foto’s gemaakt vanaf het stand bij Noordwijk. De golfjes zagen er erg lekker uit. Ik heb veel meer foto’s dus als iemand die op dat moment bij Noordwijk erin lag deze foto’s wil hebben moet je maar even mailen. rnfjansen at hotmail.com.

 16. WaZ
  11-13
  Net te laat voor echt lekkere sessie, maar toch klein kado, ook met de zon! morgen weer please?

 17. Noord vanochtend rond 09:00-10:00 was leuk bij het strekdammetje met het gele bord! 🙂 Klein maar liep erg mooi.

 18. wijk na 15.30 viel erg tegen nog wel wat golfjes gereden maar het mooiste was al geweest .
  tja… soms moet er gewerkt worden in de ochtend ….8-(
  morgen waarschijnlijk flat ?

 19. @RNF Jansen

  Leuk! Was je er al eerder dan 11 uur? Ik ging er rond 11 uit helaas…ga e pica’s’ en het was zeker leuk vanmorgen!!

 20. Swell dropt nu wel heel hard..
  Maar een beginnersgolfje zal er nog wel staan morgen met laagwater.
  Vandaag op Texel was het superlekker surfen. 1m hol, clean en laaaannnggg….

 21. @ikook
  Ja dat had vorige week ook in kijkduin! shorebreak zag er veel belovend uit maar elke keer zat er een soort klein golfje voor de golf waardoor er of niet in te komen was of het kakte in. Geen idee wat dit was, lijkt me toch geen backwash, meer iets van twee verschilende periode swells door elkaar.

 22. Wijkiki was Supertop tot 12.30!
  Daarna was het snel gedaan!

  Zon, ofshore, Clean en buitgewoon lange ritten gemaakt!!’

 23. Was het maar waar van die dubbele swell… Nee vanochtend echt onvervalste backwash, dikke golf die richting zee liep. Nooit zo sterk gezien in NL. Blijkbaar is HW (nou ja, t was opkomend) en lange periode swell in kijkduin niet echt een goede mix.

 24. Heerlijke surf dag vandaag op Terschelling. Clean en setjes van 1 meter. Met een lekker zzonnetje bij !

 25. djezes, wat is dat toch tegenwoordig met surf in de week en niets in het weekend… 😀 blijft niets voor de werkende mens over.
  Gelukkig maar dat ik verhuis naar betere oorden binnenkort

 26. tja @ de ene met cap en schoentjes en de ander gewoon nog lekker zonder schoentjes etc….

 27. Kijkduin was idd mooier van 7:30 tot 9:00. Backwash al vaker gezien dichter bij het strand. De banken en condities zijn sinds de Zandmoter zeer veranderlijk met mooie en minder mooie verrassingen. Altijd even een paar minuten kijken waar het ’t mooiste breekt. Na 9 uur lag de tweede bank regelmatig al te diep maar voor die tijd was het ook al even wachten op een set.

 28. Mooie frisse nieuwe site, goed werk. Maar het aantal advertenties is gewoon storend bij t gebruik van de site. Is dit echt noodzakelijk?
  Het zou fijn zijn als deze site er was met een niet commerciël doeleinde. Zodat we het surfweer kunnen lezen zonder volgespuwd te worden met propaganda over nog betere vinnen en nog warmere wetsuits. Maar het lijkt erop dat een winst gevende website belangrijker is geworden dan het verspreiden van goede betrouwbare informatie over de surf.