Nuttige surfweer info:

Het Surfweer van Maandag 15 December 2014

58 reacties

 1. De hoogste golven op de Atlantische Oceaan gaan momenteel niet richting Portugal, maar naar Schotland en Noorwegen.
  Ook de Noordzee krijgt een deel hiervan, maar helaas ook de wind.

 2. Even iets anders. Iemand tips/suggesties voor accommodatie in de buurt van biarritz/ moliets?

 3. gewoon pierre en vacances appartement in biaritz boeken aan de grand plage. de rest is erggggg somber buiten het seizoen

 4. Grote gok gewaagd en naar Ouddorp getrokken vanochtend. Ik lag er te laat in: 11.30 (%$#!@$!! CV service monteurs die niet op tijd komen). Vanaf de kant zag het er veelbelovend uit maar eenmaal in het water was het minder. Rommelige windgolven met heel, heel, heel af en toe een set golf die er dwars doorheen liep.

  Heb een nat pak gehaald en twee mini ritjes en toen er maar uit.

  Water was wel erg helder trouwens.

 5. Scheveningen was mooi en dik met laag tij. Geen stroming en lekker hoge holle bakken. Gingen er om drie uur in. Was maar goed ook want later was er geen doorkomen meer aan geweest met uitzondering van havenhoofd.

 6. Ik heb op de Noord van 13-15 best ok gesurft. Het was wat rommelig maar zeker in het begin nog wel wat lijnen ertussen hier en daar.

  En lekker rustig

 7. Heerlijk gesurft op de Noord van 15-16uur. Helaas kreeg ik last van aandrang en moest ik vroegtijdig het water verlaten.

 8. Vanmiddag verrassend lekker van half 4 tot 5 gesurft op de P6 Maasvlakte. Paar mooie ritjes kunnen maken, maar wel redelijk rommelig dus moest wel de juiste golf uitkiezen.

  Om even aan te haken op het bericht van zeehonden met vogelgriep van gisteren; we hebben een klein aangespoeld zeehondje gevonden. Omdat het zo’n klein weerloos beestje was, hebben we toch maar de dierenambulance gebeld. Ze vertelden ons dat ze inderdaad te maken hebben met een variant op vogelgriep (wel minder ernstig), maar toch iets om rekening mee te houden als je een aangespoelde zeehond ziet (beetje afstand houden). Helaas is het beestje doodgegaan voordat de ambulance alweer vertrokken was.

 9. Ziekte ligt echt niet aan het water. Er gaat een heftig maar kort buikgriepje rond. Bijna iedereen die ik ken is recent daardoor getroffen.

  Ik ben nog nooit ziek geworden van de zee hier.

 10. zou me niets verbazen als er niet veel foto’s zijn gemaakt. Ik vond het verrassend dat het zó goed was zondag dus misschien dat veel fotografen thuis zijn gebleven.

  off topic: gaan ze vanavond eindelijk verder op pipeline? Over 3 kwartier weten we het

 11. @buikgriepie
  goede weightloss prog–ik drink altijd veel zeeesoup tijdens surfen-het werkt-
  (wil iemand en wetsuit kopen?/)

 12. Mooi sideoff nu op Scheveningen maar dat duurt niet heel lang meer alvorens ee wind naar west gaat.

 13. Foto kreeg ik doorgestuurd. Lig ziek op de bank. Het heerst en heeft niets met zeewater te maken. Op pc gebruik ik programma http://getgreenshot.org om screenshot te maken. Op mobiel sla ik gewoon dat plaatje tim.jpg op van scheveningenlive. Dat is de webcam van timboektoe. Zie hieronder. Was vanochtend want de wind is inmiddels onshore gedraaid.

 14. Op mobiel kun je ook home button tegelijk met aan/uit button indrukken voor een screenshot. Werkt bijna op alle smartphones.

 15. ff off-topic, woon inmiddels alweer bijna een jaar op Bali, en ontmoet veel Nederlanders die surfen hier. Ik merk dat veel mensen vaak naar de meest bekende spots gaan zoals Cangu, Padang Padang (Impossibles) en Uluwatu. Inderdaad geweldige spots, maar als je geen pro bent pak je er heel weinig golven. (spreek uit ervaring!)

  Mochten er mensen deze kant op komen, en niet met 30 man op een “bekende” spot willen zitten, stuur me ff een emailtje. Dan gaan we een dagje samen op pad naar de alternatieve spots, waar je gegarandeed veel golven pakt en niet constant op je mede-surfers ligt.

  email: luca.fritschij@gmail.com

  Surfse deze week!

  Cheers en groeten uit Bali

 16. Net iets onder de 2m???We zitn in België é…2meter golven is al serieuze face wi!
  Dan was het de eerste epic day van 2014!!

 17. @ steve, ge moet leren lezen: de objectieve boeimetingen gaven iets onder de 2m, ik zei niet dat de face zelf 2m was.. Soit, ik had alleszins enkele epic momenten voor mezelf, met verschillende lange ritten. Als ge ook de gemeten boeiwaarden in twijfel blijft trekken…

 18. Ziet er niet flat uit op de Domburg cams, maar hoogte valt inderdaad wat tegen. Is ook nog niet helemaal laag water. Kan dus nog wel wat worden rond 16u, maar om 17u al donker en steeds verder toenemende wind. Morgen wel beter / hoger. Met onshore wind dan.

 19. Morgen (vrijdag) de moeite waard om van ver richting de zee te gaan? Zijn de waterbakken surfbaar?

 20. Enige optie is vol i/d regen v/h koufront op Wijk 9-11, Schev 9:30-11u. Daarna toenemende onshore klotsbak maar IJmuiden kan wel 13-16u. Ook Belgie 11-13 kan nog wel. Domburg zelfde tijd maar meer chaos. Zaterdag allemaal nog erger. IJmuiden is optie na 15u met WNW en ook belgie rond lunch. Elders nogo.

 21. Tobias, hellup! Ik moet een keuze maken tussen zaterdag of zondag, regio Zuid-Holland Zuid, en ben niet in het bezit van een jetski… Welke dag biedt de beste kansen, schat je? Zei ik nou schat je?

  Alvast bedankt!!!

 22. Gelukkig is het nog altijd de https://surfweer.nl/sms/ en zijn we met 1 druk op de knop over van whatsapp naar sms mocht dat nodig zijn. Enige dat fout kan gaan als mensen het surfweer tel.nummer (+31653477587) niet in hun telefoon hebben opgeslagen. Dan komen de berichten ook niet aan en zou het als spam kunnen worden aangezien.

 23. Zaterdag surfen onmogelijk. Op de wadden golven van 8-10meter hoog en langs de westkust 4-6 meter. Zondag lijkt me een beter plan, maar ook dan nog best wel veel wind.