Nuttige surfweer info:

Big Tuesday Surfweer 10 december 2019

90 reacties

 1. moet vandaag helaas missen maar volgende week deze tijd zit ik in Taghazout. Zie daar op dinsdag en woensdag 4 meter staan! Donderdag wordt het iets rustiger, maar nog steeds 1,5 tot 2 meter en daarna wordt het weer hoog.
  Het was leuk jullie gekend te hebben…

 2. Oh, vanochtend Wijk pier, uur of 8:30 erin gegaan. Oorlogsgebied.. veel hoge pieken, weinig lijn. Redelijk do-able windje (on sup). Af en toe achterin hele heavy sets, paar keer lang ondergehouden. Uur of 11:30 gesloopt eraf gegaan. Epic?..nee, wel stoked!!

 3. Fuck ouwe wat was dat een partij peddelen zeg op scheef vanochtend.
  Wel echt zieke hoogte en kracht.

 4. Meest slechte sessie net van het jaar tussen Katwijk en Noordwijk.. met aan een meter en geen lijn + veel te veel wind.

 5. Hvh was wel leuk sochtends, maar niet “big”. Hoogste set was headhigh ofzo. Begin vd middag met opkomend was het meeste al weggeblazen. Wel typisch noordzee, hoge periode en laag water, kan wel 5 meter op zee zijn, alsnog komt er weinig door. Misschien had een andere spot beter geweest.

 6. Idem hier. Niet mega groot maar wel lekkere lijnen.

  Niemand foto’s gemaakt? Zag wel iemand staan op het havenhoofd

 7. Gematigde reacties over vandaag. Ik vond het toch flink afgaan einde ochtend op scheef met dikke krachtige sets en offshore sprays! Andere orde met met wat we afgelopen maanden doorkregen!

 8. Hoe komt het dat in België de swell zo snel afnam, door toenemende aflandige wind of door het type swell, gisteren nog 4-5 m hoge golven op Noordzee.

 9. Wow echt heel nice die foto’s van Zandvoort! Zondagochtend was beter denk ik dan de middag toen ik de foto’s heb geschoten maarrr inderdaad vandaag was wel echt veel beter 🙂

 10. Best wat negatieve reacties…. ik heb me echt mega goed vermaakt op schevening, grijns van oor tot oor ben blij dat ik eerder was weggegaan van het werk c:

 11. van morgen tussen 9 en 11h toch een beetje ontgoocheld op Domburg, had me Big tuesday anders voorgesteld. toch enkele golfjes kunnen scoren, dus wel tevreden 🙂

 12. BE was mooi gisteren, super clean lijnen !!!!
  Fotos van ’t ooster rond 11.30
  ( © el moustacho)

 13. Wijk tussen 2 en half 4 was zeeeer de moeite waard…voor zover men kan spreken over moeite

 14. Kan iemand me wat tips geven? Ik wil morgen in Zandvoort surfen, nou lijkt de wind ’s ochtends rond 10 het meest gunstig (onshore), en draait deze in de namiddag meer richting zuid. Het tij lijkt echter ’s middags gunstiger, aangezien laagtij om 11:40 is en ik heb begrepen dat zandvoort beter is met opkomend. Wanneer is het nou slimmer om te gaan surfen, rond 10 of eerder rond 1?

 15. Tuurlijk, komt er zo aan. Ziet er complex uit met windkracht 2 uit zuidoost in Holland en west windkracht 7 in zeeland:

 16. Have fun! Een goede warme-up is het halve werk. Helemaal als je jezelf zo klein moet maken voor in de mini barrel!

 17. Zaterdag of zondag met opkomend beter? Zondag iets minder wind en meer cross/offshore maar al vanaf vroege ochtend zo, zou hier nog iets van over blijven in de 2e helft middag?

 18. Is relatief natuurlijk. In NL is alles klein als je vergelijkt met wat zich nu op Hawaii afspeelt…

 19. @kiter landen

  Ja die landen hem super smooth volgens mij maar was snel uit beeld. Moet je alleen eerlijk bekennen dat ik de pier aan het filmen was om eind titel op te plakken en er thuis pas achter kwam dat er een kiter door beeld vloog dus niet precies gezien hoe die na de landing haha. Nadeel als je in een regenhoos staat te filmen 🙂

 20. hehehe ja achteraf gezien is de muziek misschien wat heftig voor de gevoelige surfoortjes 😛 Vannacht om 3 uur leek het echt een top idee!

 21. Iemand vandaag zijn wetsuit verloren in Domburg? Toen wij er net vertrokken lag er eentje naast onze auto die niet van ons is… 🤔 Is het de jouwe, laat dan iets weten, dan spreken we af!

 22. Was toch wel lekker vandaag zeg!! Mooie hoogte ook, was goed te doen ondanks (side shore) windkracht 6/7

 23. gaat met de opgegeven wind ouddorp wat zijn morgen en vooral vrijdag?
  (long-board, niet al te veeleisende surfer)

 24. Heb je al een nieuwe voorspelling? Of nog te onzeker allemaal? Ik heb echt een fix nodig.

 25. @Tobias, jammer – had hoopje omdat vrijdag de wind beetje naar westen draait volgens windy …

 26. The solution for flatness: ga Foilen.
  Ik kom net uit het water bij Wijk aan Zee. Swell van 10 cm, maar gecombineerde ritten van 100m minimaal🤙🏻

  Stoked! En helemaal alleen, want nauwelijks surfable met gewone surfboards. Zelfs in het donker was het nog goed te surfen met zo’n foil. Alles op het gevoel en je hoeft niet bij het brekende deel vd golf te blijven. Als de vleugel maar genoeg golfenergie tegenkomt, gaat het surfen vanzelf 😉

 27. zit in taghazout en echt top golven hier. gisteren was bizar hoog en aan het einde van de dag ook clean. vanmorgen ook net overhead en clean. vanmiddag iets mundere golven maar vamaf morgenmiddag wordt het weer feest.

 28. Die zijn er nu alleen nog op binnenwater (achter een boot). Maar van het voorjaar wil ik zoiets gaan organiseren in de golven ergens in NL waar geen normale surfspot is. Als je begint wil je niet tussen een hoop andere surfers liggen namelijk. De snelheden liggen bij het foilen veel hoger dan bij gewoon surfen. Juist dat maakt het nu zo leuk.

 29. @Tobias: gaaf idee!!ik ben toch wel erg benieuwd en vast niet de enige..
  Count me in.

 30. Wel benieuwd hoe dat werkt. Foilen op een swell van 10cm. Zo’n swell leidt toch pas tot een brekende golf als het water (10/0,75) 14 centimeter diep is?
  Nu hoeft de golf misschien niet echt te breken, maar je heb wel iets van een zetje nodig, toch?
  Een foil steekt al snel 60 tot 80cm diep. Bij aanpeddelen heb je dus minimaal die diepte nodig. Ik zou dus verwachten dat je eerder 45cm aan swell nodig hebt.

  Wellicht ben ik al te vroeg aan de drank gegaan vandaag 😉

 31. Wat op zaterdag 21 dec ?
  RWS geeft golfhoogte 120cm maar onzeker over de windsterkte: ofwel 25knopen ofwel 17nopen uit bijna Z (185-195 graden)

 32. Hoi!
  Ik zit een tripje naar Normandië te overwegen na de kerstdagen. Heeft iemand een idee van de condities die dagen? Paar dagen daarvoor is er heel veel swell, weet alleen niet of daar genoeg van gaat overblijven…

 33. @tobias doen zo’n workshop!
  In Loosdrecht deden ze het bij de waterski school op de oude dijk maar dat is anders.