Nuttige surfweer info:

Zondag 16 augustus

18 reacties

 1. Wijkiki report zaterdagavondsessie noordpier,

  Daar waar de cam helaas niet op gericht staat nl
  ongeveer 700 meter vanaf de pier was het heerlijk surfen op de grens van waar de wind op het water sloeg.

  Zeer lange rollers die een extra push meekregen van de zuid/zuidwest. Soms zeer krachtige schone 80/100 golven in perfecte vorm.

  Heel apart surfen nl, inpaddelen net voor daar waar de wind het water raakt, indriftenop zuidwind de banken in en take offff……. het was top tot laat met als toetje een feest op Timboekoe, Wijkiki, Dudes!

  Bertski
  Wijkikiwaveskisurfer.

 2. @bertski

  Is dat de strandopgang waar je langsrijd als je naar timboektoe rijd; een stukje ervoor; over de duinen heen?

  Of gewoon lopen vanaf timboektoe?

 3. Tja, Arjan, zowel te bereiken vanaf de bunker als Timboektoe of door de duinen rossen maar of rijkswaterstaat nu daar zo blij mee is?

  Nee, kijk, het ligt eigenlijk aan de wind in dit geval, waar komt hij vandaan hoe hard is zij en waar slaat ze op het water.

  Maar ik kan je tippen, kijk als je naar de parkeerplaats pier rijd dan loop je even achter je die grote stalen trap op en dan heb je een perfecte vieuw over het strand helemaal naar wijk, dorp.

  Je ziet dan waar de beste banken liggen met de hoogste branding en daar waar de wind het water raakt ( met een zuid zuidwester) in dit geval.

  Surf je eenmaal en het loopt voor jouw niet lekker, loop dan even terug naar de duinen (niet achterom tussen de duinpannen gluren) en viola heb je weer overzicht en kies je je stekje.

  En zo heeft iedereen veel ruimte alleen begrijp ik nog steeds niet waarom surfers elkaar opzoeken en in groepen elkaar naar de keel vliegen maar het ging over een goede stek geloof ik.

  Wijkiki is en blijft een aparte stek en voor mij no.1 in surf condities.

  Surf ze Dude!

 4. Net op de Noord toch nog best een golfje kunnen pakken. Lekker 😀 Zonnetje, rustig in het water, vrolijke mensen, extra moeilijkheidsgraad waren de zwemmers her en der ;). Heb me goed vermaakt. Het meest tricky-e van die kleinere condities is voor mij altijd dat ik dan helemaaaaal niet meer doorheb hoe lang ik er al inlig … Wel goed, kan ik het als het goed is komende week weer even volhouden achter een pc 🙂

  Fijne avond!

 5. @bertski

  Thanx voor de info,….. zat al te spelen met de gedachte om bij die bunker eens te checken… weg van de crowd, dus meer surfplezier!

  Die tip van de trap ga ik ook gebruiken.

  Thanx dude!

 6. Vandaag echt kut gesurft in scheef, eerst begonnen op de zuid, maar door de wind lag de noord er beter voor.. paar golfjes gepakt , zat wel wat cleans tussen maar allemaal slap en klein.

  zaterdag was wat dat betreft beter in bloemendaal. Was een stuk krachtiger en zaten wat leukere uitschieters bij rond 5 uur.. ik heb geloof ik 3 surfers in totaal gezien! heerlijk! ..
  En wat betreft maandag en dinsdag…, windguru is niet echt positief over de golfhoogte.. ik moet nog maar even zien of er nog wat surfen is in zuidholland (voor deze week dan)

 7. sommige boeien geven toch al een periode aan van 10+….hoop dat ie een beetje door gaat komen int westland morgen ochtend !!!! heb er zin an!!!!!

 8. ik vind ook Wijk-kiki echt de beste spot van heeel Nl, ik vind dat echt iedereen daar heen moet gaan om te surfen enhelemaal als je net begint neem allemaal je Bic’s en NSP mee en volg vooral de tips zoals hierboven beschreven door een kano’er notabene

 9. Ik dacht dat bloemendaal en zandvoort de beste spots in NL waren. Zeker na al die headhigh barrel berichten hier op SW de laatste tijd…;)

 10. In Zandvoort schijnt 24/7 de zon, altijd cleane lijnen óf het is headhigh & offshore op de 2e bank, tenminste als ik de locals hier en uit Zandvoort mag geloven..

  Alleen ik vind het een verwaaide stroomspot. Maar ik heb het vast verkeerd!

  Dus allen naar Zandvoort aan zee!