Nuttige surfweer info:

Zaterdag 11 november 2017

73 reacties

 1. Zondag-ochtend trekt ‘het restant van de ex-orkaan ‘Rina’ langs, een paar uur voordat de storm uit het noorden losbreekt. De trog / occlusie geeft zondag overdag veel regen in N-H. In het uiterste zuiden blijft het in de sterke wind een stuk droger.

 2. Kan na de sessie van deze morgen enkel maar bevestigen wat je schreef surfweer.nl:

  “In Oostende was het in de ochtend helemaal clean en kwamen er mooie lijntjes binnen met voldoende hoogte. Alleen het tij liep snel terug, waardoor de hoogte er snel uit ging.”

  Maar toch weer een goeie sessie gescoord !

  Thx surfweer.nl voor de voorspellingen alhoewel we het zelf ook in de mot hadden.

 3. Verderop in Z-H bleek het ook helemaal top te zijn geweest met 1,5m geen wind en clean!
  Weet ff niet de exacte locatie, maar denk Ouddorp oid.

 4. Ijmuiden doublé , gisteravond tot donkers, uurtje, goed, vanochtend met hoog da bom, hoogte, kracht, wk 4 a 5 lange runs, prima lngbrd sessie.

 5. Ouddorp was geen perfecte sessie…hard werken, lastig pakken, dikke drops en ook hele lekkere ritten op de sup…toch stoked!

 6. Man man ! Keer een ochtendje. Perfecte timing kwa wind in Zeeland.. heerlijk kunnen surfen met eerste licht..een dag vol stoke

 7. Scheveningen Noord was ook lekker vanmorgen en ik had een gast beloofd een foto uit het filmpje te knippen maar helaas net te vroeg weg gedraaid. Maar goed, belofte maakt schuld 🙂

 8. Yes, Ouddorp was “the place to be”…
  Ik ging er iets voor 9en in (je had gelijk, Richard) en was misschien iets te laat. Eerste 1 1/2 uur was te gek, hol en glassy, daarna werd het met afgaand snel minder ondanks de wind er heerlijk uit bleef.

 9. Zeeland ziet er heel mooi uit, wat een verschil met Bloemendaal. Bloemendaal was klotsbak ten top van 8.00 tot 10.00. Toffe foto’s trouwens.

 10. Fffff….k stond aan land in de regen naar balletjes te kijken.

  Herkansing komende week wat een fetch!!!!

 11. Ben er overigens wel ingegaan. Het was minder erg dan het er van de kant uitzag. Zat af en toe een mooie borsthoge lijn tussen. Zeker wel vermaakt. Wel irritant dat het de hele winter betaald parkeren is op IJmuiden in het weekend. Was dat altijd al zo?! Omgerekend kostte dat toch weer 20 pain au chocolats van de Jumbo 😉

 12. @ singlefin, ik zou lekker naar Bretagne rijden, daar heb je veel pain de chocolat, veul golven EN gratis parkeren 😉

 13. IJmuiderslag is gratis. Wel verder lopen met je board.
  Hier in cltsoog ook gratis P maar niemand in het water. Is ook wel hondenweer zo af en toe. Of ben ik op de verkeerde plek gaan kijken?

 14. Deze voormiddag in domburg eerst nog flinke golven met nog genoeg lijn, maar naarmate het lager water werd vooral grote close-outs.

 15. @ single fin
  eerst was parkeren daar niet zo duur en gratis als je achter elkaar reed 😀 de eigenaar heeft duidelijk bedacht om de (wind) surfers terug te pakken met controle en een belachelijke prijs…

 16. @Tobias Bedoel je dat gratis parkeerterrein/veldje met dat hek eromheen. Laatst stond dat helemaal vol met chalets. Ik heb gisteren op IJmuiden gesurft met Emiel van Hightide. Niks in de meter gedaan. Ook niet gekeken of het betaald of niet betaald was. Ziet er zo verlaten uit nu daar. Oh wel.. ook geen bon aangetroffen.

 17. morgen ochtend gaan de zuid stranden van Zeeland weer los met of shore wind en dikke golfhoogte

 18. Houd de zeehonden in de gaten. Er is een sterftegolf en de oorzaak is onbekend. Vind je er een, rapporteer dat dan.
  (Al weet ik ook niet precies waar)

 19. Schip is inmiddels vastgelopen tussen Ouddorp en Stellendam (waarschijnlijk op de “Kwade hoek”)

 20. IJmuiden was compleet AAN vanochtend. Ik ging er volgens mij iets tegen 10en in. Op dat moment windje 4bft… alle windsurfers aan de kant. Flinke shorebreak, eenmaal buiten (vééééér buiten) dikke overhead lome reuzen die moelijk te pakken waren.
  Toen kwam de wind ineens terug en was het voor mij amper (sup) te doen.
  Spectaculair en jammer dat ik dan die 10″ niet meer heb…

 21. Westenschouwen: de wind volgde de duinen en dus side off en zelfs side shore wind. Met stroming. Toch aardig golven gereden met SUP.

 22. Wat een heerlijke herfst!
  Hier een paar plaatjes van de afgelopen sessie’s! De eerste is van vanmorgen..

 23. Gisteren 13nov.: Een uur langer gereden vanuit Antwerpen, door ongevallen rond Rotterdam. Pas om 11h in Scheveningen, 1,5h klotsbak 🙁 Vandaag ziet er al beter uit, maar werken 🙁

 24. Klopt de voorspelling voor woensdagmiddag nog enigszins? Zal het de moeite waard zijn om boardje mee te nemen naar het werk en dan om 15uur nog even richting WAZ te rijden?
  Thanks

 25. Hoek was aan vanochtend! Heerlijk eerst op de achterste bank maar was eigenlijk beter na 11:00 toen het op de voorste bank ging breken.

 26. Kunnen we die klok niet gewoon juist een uurtje de andere kant opzetten? Ivm surfen na je werk?

 27. Vanochtend Tobias, 10h15-11-30 een 10+ op de Noord SCH. Te gek voor woorden, bij het brekertje trokken holle akers droog op het zand. Dikke bakken, offshore, niemand in het water daar [de +]
  dat is wel een dik jaar geleden dat het zo goed was hier

 28. Very extreme wipe out :

  (Andrew Cotton breekt zijn rug) Hij word letterlijk weggeschoten!

 29. Daar is een oude bekende truc voor (iets met juiste moment afwachten en gassen ;))

 30. Zonde dat de eerdere voorspelling van zondag niet lijkt te kloppen! Stormachtige nw-er nu helaas…

 31. @Gratis Parkeren @ijmuiden: nie meer… is opnieuw afgesteld en nu veul sneller en daarbij hele vervelende drempeltjes, dus met je GT40 er onderdoor zit er ook niet meer in 🙁

 32. @dirbee’71 Het is me anderhalve week geleden nog gelukt, dus zeker niet onmogelijk 🙂