Nuttige surfweer info:

Het surfweer van Woensdag 15 september 2014

73 reacties

 1. Als je de bron van Tobias aanklikt kan je zien dat het kanaal een goede kans maakt van het weekend!

 2. Bloemendaal / 19:00-21:00: inderdaad cleane inimini golfjes (kniehoog). Softtop-fun!

 3. Het is weer volle bak aan volgende week?

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/18-9-2014 9-29-19.jpg[/img]

 4. Gister prima sessie op wijk gehad van half 6 tot half 8. Heerlijk clean ivm offshore wind. En dat op een 6’4 fish. whoop whoop

 5. Tijdens deze platte periode een vraag ik moet enkele kamers inrichten weet iemand waar ik leuke posters tegen een prijsje kan kopen? liefst in belgie… GREETZ

 6. De Noordzee blijft een zee en geen meer zoals sommigen soms denken. Uiteindelijk is per jaar het aantal dagen echt helemaal flatter dan flat op een hand te tellen. Zo nu ook weer 20 minuten geleden via https://www.facebook.com/65things.nl

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09183014.jpg[/img]

 7. @Niek

  Waar was je van plan heen te gaan? Ik zit ook met het plan om dit weekend naar Frankrijk te rijden, wil weten welk punt er noordelijkst goed gesurfd kan worden.

  @Iedereen
  Welke spots in Noord frankrijk zijn aan te raden?

 8. @Fons
  Uit ervaring weet ik dat je redelijk ver normandië in moet om een spot te vinden die loopt als er enkel
  swell het kanaal in komt. Volgens mij is de eerste spot die mogelijks surfbaar is Yport.
  Ik was daar eens in januari bij 0,3m@12sec en dat leverde hele mooie cleane golven op van ongeveer 1m.

 9. Op hetzelfde moment dat het kanaal golven pakt loopt het in ons eigen Holland als een tierelier! Dikke swell onderweg!

 10. surf-forecast geeft voorspeld 1,5mtr voor wijk aan zee a.s. zondag, hoe betrouwbaar is deze site?

 11. Actuele golfhoogte is vernieuwd, wat is het verschil met vorige ‘versie’?
  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/image-260.jpg[/img]

 12. 20 seconden is te veel voor de zw stranden van Frankrijk. Cote Basque is je beste optie.

  Tenzij je van closeouts houdt, dan is het wel goed.

 13. Hee, nog een Alex..

  deze alex is vandaag even op scheveningen geweest en het was op een longboard of softtop net aan “surf”baar. Heb iig enkele noserides voor elkaar gekregen en een suffe headstand. na een half uurtje was de hoogte weer zo minimaal dat het geen doen was.

 14. Ja maar van Les Landes naar La Torche is zo ver rijden. Vanuit Lacanau kan je bijvoorbeeld naar Le Gurp gaan, daar loopt het vaak wel mooi als het zuidelijker dichtklapt.

 15. Shorebreak dumpers in hossegor, De zandbanken liggen er in elk geval goed bij.
  De noordzee ziet er ook veel belovend uit eind volgende week!

 16. Ik dacht aan Wimereix, is vanaf waar ik woon niet zo ver rijden.

  Heeft iemand ervaring met hoe zulke swell daar doorkomt. En verder geeft magicseaweed een andere aankomst tijd aan dan de bron van Tobias? Welke is beter…

 17. Ik zou graag voor sessie voor werk en school een horloge willen dragen in het water. Liefst niet te duur. Heeft iemand suggesties? Ik hoor graag wat goed werkt.

 18. Ik heb een supersimpel dingetje van de V&D. Ik kijk vanavond even welk merk en het hier melden. Was geloof ik tussen de 20 en 30 euro. Werkt al jaren perfect.

 19. Net een top sessie gehad op hoek, gewoon in de zwembroek en niemand in het water!

  Alleen jammer dat het toch wel heel erg flat was 🙂

 20. ”stoer joh”
  ”nog steeds in je 3.2 met 25 gr, bizar”

  HAHAHAHAHAHA kneus.. je konijn in een winterpak

 21. Mijn ervaring op de stranden van ZW Frankrijk is dat swell rond de 9 a 10 seconden de beste golven geeft. Soms wil een klein hoge periode swelletje nog wel eens leuke longboardlijntjes geven met lagere waterstanden.

  De grotere hoge periode swells komen vaak zo snel en over zulke breedtes opzetten dat de zandbanken nauwelijks verschil maken. Dan krijg je van die mooie dichtklappers die ergens in het volgende dorp lijken te beginnen.

 22. Kan het hier weer over surfen gaan ipv surfhorloges? nou ja geeft niet hoor. Alleen volgende surfweerbericht keren we weer terug naar de orde van de dag. Een surfdag wel te verstaan!

  En o ja, de absolute prijsbreker in deze categorie zijn deze horloges voor 7,50! http://www.surferswebshop.nl/Breo Daarmee kun je tenminste normaal peddelen (voelt goed onder de strakke wetsuitmouw).

 23. Ja zeker, nieuwe run komt net binnen en het lijkt zaterdagavond al voldoende te waaien om zondag terug wat swell bij ons te brengen. Yiha! France nogo (voor mij althans).

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/09191431.jpg[/img]

 24. Achter dat 2e koufront kan het wel wat winderig worden ja.
  Tussen die twee koufronten is waarschijnlijk een goed alternatief als je niet van al te veel wind houdt!

  [img]https://surfweer.nl/wp-content/uploads/12092120141957.jpg[/img]

 25. Pfffff ge neuzel over horloges ,wel of niet kooks en dikte van pakken en al die vragen naar de bekende weg …… kunnen jullie daar niet een andere site voor maken of een bla bla afdeling ofzoiets op deze, dan kunnen we hier gewoon praten of golven en ervaringen in nl en buitenland en eyballs ,mooie foto’s/filmpjes dat soort dingen en natuurlijk tobias zijn voorspellingen .
  amen!

 26. Zondag ziet de swell idd nice uit.. Hopelijk word het een beetje clean? Volgens mij zondahochtend en avond ziet het t er het beste uit!

 27. Zondag lekker met opkomend, gaat wat dikke sets opleveren met oplopende golfhoogte en periode, wel wat meer wind maar getijstroming heft dat redelijk op.
  Dagen daarna zien er ook goed uit, cleaner, eindelijk weer is, in Noord Holland staan we al weer even droog, tenzij longboarden op enkelhoge golven je ding is

 28. bretagne zou een go zijn als ik vrij was, elke swellrichting en windrichting wel een paar goede spots en voor hoge periode swells zijn en er genoeg riffen en points!

 29. Heb deze week toch wel hele mooie surf gepakt bij seinosse! Veel dichtklappers, maar recht voor de ASP tenten (voor de komende week) liep het wel heel mooi:D

 30. idd Wimereux (3 uur rijden) lijkt niet zoveel op te pikken van die 16 sec swell. Le Rozel (6 uur) wel. Maar ik doe het wel met 6 sec op MV2 ofzo.

 31. morgenochtend half 4 in de middag en dan savonds rond half 2 smiddags.. dus de beste optie is dus toch koopzondag in middelburg.

  Vriendelijke Groeten!

 32. Wil morgen gaan surfen op de zandmotor, maar nog niet eerder geweest. Iemand ervaringen mee? Nog tips? Is de noordkant altijd de beste kant? En wat is de meest dichtsbijzijnde strandopgang? Bij het kijkduinpark denk ik? Bedankt!

 33. Dikke onshore wind morgen heel de dag en overal
  minste wind in het zuiden zo te zien
  @ domburg: begin middag hoog water dus dan gaan

 34. Ik zie de locatie hoek van holland niet meer in de actuele rijkswaterstaat site om de windrichting en snelheid te checken, weet iemand welke t dichts in de buurt komt? Zowieso niet duidelijk waar alle locaties liggen, kan ik dat ook ergens vinden? Thanks!