Nuttige surfweer info:

Woensdag 3 juni

60 reacties

 1. Hey Neptunes, Ik krijg melding van een trojan op surweer.nl Hopelijk komt het door m’n scanner (norman) maar ik vertel het toch maar even bij deze.

  Mazzel, Willem-Jan

 2. Hey daar, zijn er al mensen in geweest bij Wijk? Is t wat? of beter niet of ergens anders proberen?

  Bedankt en allemaal viel spaB vrijdag!

 3. Welke spots in dicht bij de Belgische kust werken ok bij laagwater morgenvroeg? Domburg? Maasvlakte?
  gr, J

 4. ik had meer van vandaag verwacht. Al met al wel lekker gesurft.

  alleen heb ik mijn nek verrekt, kan me nu niet meer goed omdraaien. Iemand nog een middeltje hier tegen? Wil er eigenlijk vanaaf, morgen en vrijdag weer in!

  grt

 5. @Mezz: drie keer achter elkaar masturberen en dan de volgende toverspreuk opzeggen: simsalabim, weg met de pijn!

 6. @mezz
  had ook mijn nek verrekt. ga naar de bottenkraker, dan ben je het snelst ervan af! r. strijbos van de groepspraktijk weteringstraat in amsterdam is erg goed.

 7. Scheef Noord was lekker klotsen, supermooie sessie gehad met lekkere drops in de zon en weinig bics!

 8. @mezz
  neem een warm bad en laat vervolgens je vriendin je goed en stevig masseren (voor een goede massage moet je wel tegen wat pijn kunnen). een warme kersenpittenzak werkt ook vaak goed. succes

 9. @ drop inn king: Pas maar op, straks krijg je net als mij een hoop commentaar van die ballpennenfabriek surfers…

 10. Ja hoor weer wat geleerd. Thanks.
  [img]http://www.flickr.com/photos/32853795@N00/3591481143/[/img]

  Kijk nu snappen we waarom het op scheef altijd zo druk is. Dit surft daar rond..
  😉

 11. @ Anonymous

  Of jij misschien niet zo dom zitten zeiken! Dat kan ook eens helpen deze goeie site normaal te houden. Stelletje zeikstralen zitten erbij hier.
  En laat je naam dan zien, of durf je niet te zeiken onder je eigen naam.

  @ Mezz:
  Perskindol helpt wel. Zit in een gele doos, kan je bij de drogist halen. Goede daarvan vind ik dat het koud wordt maar tegelijkertijd de spieren warm maakt. Moet wel blijven smeren, helpt niet na 1 of 2x ofzo.

  suc6

 12. Eindelijk weer een keer de plomp in!

  Thanks Neptunus! keep up the good work! scheelt mij onnodige kilometers. 😉

  @mezz 5 pils erin!

 13. @ Mezz: niet omdraaien dus!

  @ bic boi: boeien, laat die lui hun bic maar omsmelten tot aansteker hahaaaa! Aan de andere kant, het dropt wel lekker in op een bic…!

 14. Is er iemand in het noorden die nog een beetje heeft kunnen raggen vandaag?

 15. helaas liep het noorden bagger, geen hoogte en te noorderlijke golfrichting, hoek van holland moet wel goed geweest zijn!!!!

 16. De cam leek er bij hoog water best goed uit te zien!

  [img]http://farm3.static.flickr.com/2470/3592490608_4d679dfef2_o.jpg[/img]

 17. Ik vind dat BIC gelul toch altijd zo flauw, ja ze maken pennen, aanstekers, scheermesjes en wat niet meer.

  Maar ik begrijp dit jullie je eerste golf op een 6,4 hebben gepakt?

 18. @Mezz: Voltaren emulgel, Spiroflor, Franzbranntweingel. Gewoon iets hiervan proberen, lekker inmasseren en dan komt het vast snel weer helemaal goed.

 19. @mezz

  Niet masseren, warm bad, een paar kilometer lopen met een sjaal om. Doorbloeding op gang houden zonder te veel inspanning. Zweet het er uit 🙂
  Enuh als je peddelt, schouders los en hoog boven je board.Ontspannen schouders, gespannen onderrug. De meeste surfers peddelen verkeerd, veroorzaakt schouder en nekklachten.

 20. tnx mensen voor de tips, de meeste zijn meer dan welkom!
  de swell lijkt wel wat te droppen.. momenteel

  Surf’s up!

 21. Scheveningen Zd was lekker zo tussen 12.00 en 14.00

  wel druk aan het worden de temperatuur mag wat mij betreft wel 15′ kelderen

 22. @Mezz: zonder kussen slapen, overdag kin intrekken, nek vervlakken dus niet laten hangen. Sorry maar het gaat 2-3 dagen duren.
  -foufoune de fysio.

 23. De fysio in opleiding! Of mag ik je al feliciteren?
  Was een paar dagen in jouw geboorteland, maar daar is het ook niet helemaal perfect. Vaak zijn de golven close-out of is het offshore of is het gewoon ook helemaal flat. Geef mij maar de Nederlandse surf. Als er iets staat, is het altijd prima surfbaar. Hoe hard het ook waait..

 24. Heb ook nog een bic liggen, denk dat ik die maar weer eens wat vaker moet gebruiken. Kan ik lekker indroppen op al die zeikerds met hun mooie plankjes…
  Kijken welke plank sterker is…..denk dat die andere flutboardjes eerder kapot gaan haha!!

 25. domburg was best lekker heel de dag.. zo’n 4/5 uur (met pauzes) in het water gelegen met een heerlijk zonnetje erbij

  ben benieuwd naar morgen, dan ook maar weer is foto’s gaan maken, ben vandaag niet verder gekomen dan dit:

  [img]http://farm4.static.flickr.com/3366/3593021200_32543f44b5_o.jpg[/img]

 26. Wel wat hoogte, maar weinig lijn op V-Beach vandaag (tussen 14.00 en 17.00)

 27. @ Rhodo: hahaaaaa zullen we een drop-in club oprichten? Iedereen met een bic mag meedoen! Ik heb hier nog een tuinstel staan, smelt ik vanavond wel effe om in een pen, oh nee, een aansteker, oh nee een 7’4 funboard!

 28. lol…

  (ik heb nog een Spider te koop en duik er lekker in met m’n ‘Me love you long time’ NSP uit Thailand…)

 29. Hey stelletje bic haters,bic rules tot je eroverheen groeit natuurlijk!Ontzettend sterk board die mij heeft leren surfen in shorebreaks ,waar m,n huidige board allang van zou overlijden.Zelfs een auto die eroverheen reed …het maakte dit board niets uit.Je vriendin die je board laat vallen…geen probleem.Diike close outs…wat maakt het uit ,dit board breekt niet.Dus ik zou zeggen drop je bic boardje op een bic hater kopje.Ik garandeer dat je board niet beschadigd,de bic word er niet geliefder op maar ook dat maakt dit board niet uit.Don,t be hip,surf a bic!!!

 30. Kijk en dat is nu precies het probleem met die bic’s. Je begint met surfen en leert niet om voorzichtig om te gaan met je surfboard. Als je dan wat later overstapt op een echt surfboard zul je dit moeten bekopen met veel dings en dure reparaties. Zo is dat me mij in ieder geval gegaan.
  Zo is het met veel dingen in het leven. Eenmaal fout aangeleerd is het moeilijk om aan iets anders te wennen. Maar ja, sterk zijn ze wel. Ze surfen alleen voor geen meter.

 31. …..als we het hier nou eens gewoon over het surfweer hebben……? is dat een idee?

 32. Wat een bagger op Wijk. Volgens mij is de swell te noordelijk ofzo, wel vreemd met boeien die 180 cm aangeven terwijl het 50 cm meuk was..

  Anyway, kan niet altijd geluk hebben natuurlijk.

 33. Wijk, met laag water.. meestal alleen goed bij kleine noordswells met lange periode. Dan komen ze wel over de buitenste banken.
  @Eric: not yet.. hoop volgende week.

 34. Nou nou was ietsje hoger. Helaas bounced het tegen de pier aan met laagwater en noordswell. 🙁 Inderdaad bagger.

 35. callantsoog in de avond, waardeloos
  vanochtend op een betere plek in het noorden geweest, was in het begin ook waardeloos. Rond twaalf uur was het aardig, maar echt niet zo fantastisch als ik in me hoofd had.. Hmmm verlang wel weer naar een dagje die nog twee weken lang in me kop spookt..

 36. @ Neptunus: Is het niet dat swell met een langere periode meer onderhevig is aan de ondergrond? Zoals buitenste zandbanken? Heb dit geleerd van de forecaster van surfline.. Volgens mij ligt het gewoon aan hoe groot de swell is. kan natuurlijk voledig mis zijn hé 🙂
  Anyway, Belgie was pumping daarnet! Schouderhoge lijnen met periode en veel schouder!

 37. Over 1,5 week een week op Texel, kijken of er daar nog wat schuim te smijten valt. Hoe dan ook belooft het zalig te worden, surf of geen surf. Die tjek ik begin september wel in Bali en Nusa Lembongan, woei!

 38. @Dries, dan zit die forecaster van surfline denk ik mis. Tsunamis hebben een hele lange golfperiode en kunnen daarom zo gemakkelijk alle plekjes, zoals havens, bereiken en schade aanrichten.

  Het is wel zo dat het een combinatie is van golfhoogte en periode. Hoe hoger de golven, hoe eerder ze al worden afgeremd door ondiepe zeebanken.

 39. @ neptunus: Of mss kan het de swell’Richting’ zijn die meer onderhevig is dan.. Kan het niet goed meer herinneren. Hoe dan ook, ik denk dat ik es zal afkomen naar de meteo training.. vindt zo’n onderwerpen wel interessant 🙂

 40. het was me wat vanavond…wijk aan zee een grote klotsbak. net als je dacht: daar komt mijn golf, nu ga ik zooo goed surfen, kwam er een golf van rechts en als verassing ook nog een van links. soms had je driehoekige golven en soms van die dikke. soms sloegen ze heel snel om, soms nooit….tja…maar het was heeerlijk in het water met grijze lucht, een ferry, de zon en de vele windmolens op de achtergrond

 41. inderdaad, Wijk was RUK! lang geleden zo’n rukkend Wijk gezien. golven van links, rechts, backwash er tegenaan, het leek werkelijk nergens op. maar al met al wel wat geinige ritjes gehad en toch weer ff peddelpower gekweekt.

  hoop dat morgen en de rest van de week het beetje goedmaakt!

 42. Woensdag: niet goe, wel leuk. Iig lekkere drops op de zuid (met niet te veel mensen). Vandaag hopelijk weer wat beter.
  🙂

 43. Wijk was idd weer erg pauper..Er lijken wel geen mooie golven meer te bestaan in dit land..

  Het wordt nu echt een keer tijd voor een classic dag..

 44. Vorige week was grandioos op Wijk met West swell. Pal Noord gaat volgens mij te veel langs de kust, zeker met afgaand tij (dubbele stroming). Daarom is elke reactie van Scheef op het forum wel goed, betere angle. Of loop ik nu te zwetsen Neptunus?

 45. Klopt, wijk is goed met west windswell. Noord windswell = klotsbak tot de wind gaat liggen en naar offshore draait. Dan gaat het daar helemaal af!