Nuttige surfweer info:

Woensdag 21 juli 2021

78 reacties

 1. Dit weekend het kleine lagedrukgebied met slecht weer en kern van het laag precies boven Bretagne. Dit geeft de dagen daarna nog wel een redelijke NW fetch voor de baai van Biskaje. Langs het occlusiefront staat er boven Zeeland en België even een stevige oostenwind. De wind draait immers linksom tegen de wijzers van de klok in om de kern van het laag. Uiteindelijk wordt de wind na de passage van het occusliefront dus zuid tot zuidwest, maar is gedurende het weekend niet hard genoeg om golven te veroorzaken op de Noordzee.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/71203.gif

  Ondertussen staat er tussen het hoog bij Canada en het laag bij IJsland wel net genoeg WWN fetch voor swell 3 a 4 dagen later. Arriveert dus woensdag langs de Franse kust (maar te klein voor Spanje ws). Portugal pakt al eerder swell, maar dat komt van de drukverschillen die meer zuidelijk gelegen zitten en Franrijk en Spanje niet bereiken.

  surfweer.nl/ukmo/

 2. Als ik naar de verschillende modellen voor frankrijk kijk dan staat er toch overal vanaf vrijdag 0,5 tot 1 meter op de forecast (soms zelfs meer) de wind ik niet overal even hard. Ik snap dan toch niet helemaal waarom dit niet doorkomt? En ja, ik heb de cursus gedaan.

 3. DMI laat het windveld donderdagavond wel erg ver van de Wadden verschijnen – hoop dat er iets van om de Wadden heen komt vrjidag…!

 4. Yep, hoewel 8 a 9 sec al de goede kant op gaat.

  Maar liever 0,5m boven 10sec periode en dan het is al 1 meter op de stranden.

  Een goede meter en 15sec en het wordt al bijna te hoog.

 5. Dat windveld versterkt de lange periode swell??? Zaterdag offshore in Holland…. Dat wordt een paar uurtjes genieton voordat de onweersbuien arriveren

 6. Ik zie toch wel een aardige kans op de zaterdagmiddag. Er staat een aardige bries, volgens de voorspellingen van GFS, langs de Noorse kust (do op vrijdagnacht) die net fel en lang genoeg aanhoud om aan de stranden van noord tot zuid een aardige swell te kunnen leveren. Hopelijk blijft dit erin (Ik kijk nooit verder dan 4 dagen), anders ben ik wel wat somber gestemd voor de komende dagen…

 7. On-Topic in de realiteit. Op de wadden is de swell gearriveerd. Ziet er niet slecht uit, maar hoogte ontbreekt om te shortboarden. Fish & Foil breekt het wel genoeg voor. Elders langs de kust vooral Sup en later alleen softtop en longboard condities vanwege de toenemende wind.

  Bijtijds gaan geen slecht idee.

 8. Morgenochtend lijkt bij hvh aflandig, zou het dan mooi zijn met laag water of komt die swell dan niet goed genoeg door?

 9. Hoi Tobias,
  Had je in de sms donderdag (vandaag) bewust overgeslagen ? Of moet vrijdag donderdag zijn? (Gaat van woensdag naar vrijdag namelijk)
  Thanx!

 10. Yep, waar vrijdag stond bedoelde ik donderdag.

  Alleen is min of meer hetzelfde, behalve vrijdag nog meer wind. Dus dan beste id ochtend met minder wind en nog eb (wat in het zuiden nog geen golven geeft).

 11. Dinsdagmiddag en vandaag heerlijke surf gehad. Beide met opkomend. Gisteren matig. Vanmorgen lekkere cleane vriendelijke lijntjes met afgaand, vanmiddag wat grotere bakken.

  Ps. Kan het eindelijk ook eens zeggen: dinsdag met zeehond

 12. Was dinsdag ook erg goed. Vandaag met laag was het niks, maar ga zo nog even kijken

 13. Vandaag boven verwachtingen goed op mv2.
  Net voor hoog er in. Regelmatig heup hoogte golven.
  Werd wel steeds minder. En wind nam toe.
  Tot om en nabij 1600 er weer een push kwam.
  Stokeddd.

 14. Komt helaas allemaal net niet door hier. Was gister al niet heel optimistisch meer maar dit is nog net leuk voor softtop klasje.

 15. Hoi heeft er iemand ervaring met surfen bij saint Gilles croix de vie. Tips zijn welkom 😃💪🏼

 16. Vendee kan magisch zijn op een goede dag maar de consistentie is wel tricky, zou goed de forecast in de gaten houden of het de moeite is. Liggen wel meer leuke spots in straal van uurtje rijden, zou de Stromrider Frankrijk er even bijpakken.

 17. Vorig jaar in sept geweest. Met noordenwind was het de beste optie vanwege de flinke jetty. Vanaf een uur of 10/11 opent het zwemgebied en worden de surfers eruit gefloten door de badmeesters. Heb ook de noordkant van de jetty nog gecheckt maar daar liep nooit wat.
  Zuidkant jetty is een prima stedelijk surfstrand. Ik geloof dat het met alle getijden wel liep behalve vol hoog.

 18. Egmond was vanochtend prima. Cleane longboard lijnen, bijna windstil. Fijne sessie erbij, derde deze week 🙂

 19. Mijn ervaring is dat Bloemendaal het beste loopt met opkomend tij. Vanochtend om 06.00 was het vlak en begon pas een beetje te lopen rond 10. Denk dat het morgen niet veel beter is. Dus ik zou midden op de dag gaan.

 20. Zien jullie vanavond nog ergens kans waar het goed is om te surfen? katwijk/noordwijk of andere locatie beter (wijk aan zee)?

 21. Thnx. Ik was op de Sup vandaag. Sunova The One 9.5. Board met weinig rocker waarmee ik de golven vroeg kan pakken en loopt ook mooi door.

 22. Noordwijk was te doen tussen 1 en 3, af en toe een paar leuke uitschieters.Na 3 uur was het tij te hoog en brak het amper meer. Geen onaardige sessie

 23. Beste.

  Ik ben mijn twin tip kiteboard voor down under beach kwijt geraakt in het water vandaag.
  Ik ben momenteel nog aan het zoeken maar heb het vermoede dat deze bij de haven hooft of de zuid aan zou kunnen spoelen.

  Het gaat om een geel met zwart kite board de doutone Gonzalez er staat ook kitesurfschool.nl op en shaka.

  Zou de vinder van dit board alsjeblieft willen bellen naar 0637169226

  Veel dank

 24. Haewene geeft weinig hoogte (en hoop). Geeft dat windveldje helemaal bovenin de noordzee bij noorwegen toch niks? 🙁 Zou fijn zijn nog 1x goede noordswell te surfen voordat het over is.komende tijd.

 25. Via KNRM zijn gratisbe traceable stickers aan te vragen. Zijn die niet hip genoeg, maak een eigen sticker met contactgegevens of pak een stift.
  Bij kwijtraken van spullen meld dit bij de kustwacht ccc@kustwacht.nl en lokale reddingsbrigade Meer info zie:
  https://www.kustwacht.nl/nl/voorbereiding/surfuitrusting-verloren
  Als surfers, laten we de mensen die ons helpen in geval van nood een handje helpen door tijd en energie te besparen als het niet nodig is!

  Daarnaast contactgegeven op spullen = grotere kans op terugkrijgen van je spullen omdat (niet) surfers direct jouw contactgegevens hebben! 🙂

 26. Laat dat lagedruk gebied. Morgen maar flink tollen op de Noordzee!!
  Kan wel eens leuk worden.

 27. Denk dat het te laat is voor morgen maar wellicht maandagmorgen iets. Wel geinig gebiedje

 28. Teleurgesteld@ kan best leuk worden in de Noordzee.
  Zo een aantal slippers hoog.

 29. Ben bang van niet, alleen inimini fungolfjes.

  Vanaf donderdag drie dagen goed qua wind.

 30. Mooie strandwandeling op Domburg deze ochtend, geen golven. Hopelijk de komende dagen nog wat kleine beginnersbumps?

  Gisteren verrassend leuk! Stoked

 31. Komt er nog een update voor komende dagen? Ga met het gezin naar texel en er lijkt wat wind te komen, is het daar een beetje te doen met wind, zoja waar kan ik dan het beste gaan

 32. Hoe ziet het er vanaf donderdag uit in het Noordelijkste stukje Frankrijk, omgeving Wissant?

 33. Heb lang geleden.
  Iets meer naar het zuiden.
  Bij mosselbanken leuke golfjes gehad.

 34. Hoi!
  Ik ben vanaf zondag t/m dinsdag een paar dagen in Zeeland en ik wil bij Domburg of Ouddorp gaan surfen. Zie wel een goede N swell, denk dat dit wel de juiste richting is voor die spots of niet? Helaas ook wel met wat N wind. Any local tips voor die dagen in dat gebied?

 35. Gewoon de dijk oprijden als je van Domburg naar Westkapelle rijdt (ter hoogte van de Baaiweg). Je ziet de campers staan en surfers in het water liggen. Werkt bij noordswell alleen goed bij hoogwater, anders beter in Ouddorp.

 36. Te veel wind voor een goede sessie, wel een paar keer leuk van een berg gestuiterd.

 37. Nog in de avond vandaag ergens goed om te surfen? (Beschutte plek met hoogwater ?)

 38. Dikke beukers hier! Het is te doen maar denk begin middag met wat lager tij iets beter.

 39. Gisteravond wazz flink afzien keiharde wind lopen door de branding naar achter paar leuke ritten gemaakt 👍😜

 40. Als je een beginner bent is het erg fijn om te gaan surfen als de overgang tussen eb en vloed plaats vind of anders van vloed naar eb. Tussen deze overgang zijn de golfen niet te hoog maar ook groot genoeg om op te surfen.

 41. wel leuk om te leren wat GPT-3 is 😉

  back on-topic: waarom was vanmorgen zo futloos met opkomend tij?

 42. Vooralsnog behoorlijk winderig in het noordwesten! Volgens de windvoorspellingen gaat de wind er behoorlijk uit,ben dan benieuwd wat er van de golven overblijft. Fingers crossed.

 43. Vanavond zwakt de wind wat af. Denken jullie dat er met opkomend nog wat golven over blijven?

 44. Zal de Maasvlakte lopen? Qua swellrichting etc?

  @vanavond Denk dat snel uitdoofd dus zal sneller erin gaan. Net na laag en dan hopen op een leuke midtij sessie

 45. Zijn er vandaag, namiddag of avond nog beginnersgolven te vinden in Ouddorp? Zo ja, wat is de beste plek daarvoor? Bula, parking Flauwe Werk,…? Merci!

 46. Ik ga er van uit dat er zeker nog wat overblijft, en als je twijfelt, altijd gaan. Soms is het gewoon goed tegen allen verwachtingen in.

  @Tom Dat is altijd lastig om te zeggen, maar mijn ervaring is dat wat hogere golven (en dan niet als afgelopen woensdag en donderdag) uiteindelijk juist makkelijker zijn, meer kracht, je wordt eerder opgepikt en hebt dan meer tijd tussen inpeddelen en pop-up. En als je een beginner bent maakt de spot eigenlijk niet zo veel uit. Ga gewoon waar het rustig is.

 47. Er is wel weer swell uit het noorden onderweg. Dus morgen en maandag zijn er zeker nog golven over. Denk dat vanavond met hoogtij ook wel mooi gaat worden, wellicht minder hoog als vanochtend maar zeker de moeite waard (omgeving Scheef)