Nuttige surfweer info:

Woensdag 10 december

25 reacties

 1. De hoek weinig wind zelf beetje off -shore nu, zou het wat zijn? Jammer genoeg op me werk , ‘s-gravenzande met zich op schoorsteen +/- 2 km van het strand, achter de pc :(.
  Iemand die er wil in kon?

 2. wijk aan zee net ook top, zat mooie hoogte in!

  vraagje trouwens, mssn weet iemand hier dat. Ik zag vanmiddag dat me rechtervin miste bij me board, dus heb ook de linker er maar af gehaalt.. en t ging best lekker eiglek net. Dus moet k egt nieuwe halen, of kan je ook met alleen een middenvin surfen? heb trouwens BIG board 6’8

 3. Dag Paul, ik had een maand geleden precies hetzelfde met mijn stewart. Je draait als een speer opeens. Maar ja, het hoort natuurlijk niet. Vervelende is dat je een hele set moet kopen. Daar heb ik geen oplossing voor. Wel zag ik (achteraf) dat de vinnen bij de decathlon in amsterdam erg goedkoop zijn. Misschien een idee. Peter Groothuijse

 4. zo begon mijn dag ook… rond 1 uur was was het erg mooi… Net voor hoog. Toen ik eruit ging was het ook nog erg mooi.
  maar goed dat heb ik je laten horen.
  Ik twijfel over morgen waar ik heen zou gaan.. Lijkt wel behoorlijk te gaan waaien.

 5. Ik zie alleen maar positieve reacties maar vond scheveningen van 14 uur tot 16 uur erg slap. Wel clean maar het liep niet echt door.

 6. Kwestie van te hoog water? Dan zie je hoeveel invloed het getij heeft op de kwaliteit van de golven. Met de push is het eigenlijk overal erg goed geweest.

 7. Kon helaas niet eerder. Heb wel het gevoel dat de banken in Scheveningen op dit moment niet helemaal lekker liggen. Zie regelmatig mooie foto’s van andere spots terwijl Scheveningen niet echt goed loopt die dag.

 8. Ging rond 16u het water in op Scheev, pal ten noorden van het havenhoofd, terwijl de meeste anderen verder naar het noorden lagen, waar het wat groter brak. Ik lag heerlijk daar, zeer regelmatig mooie golfjes gehad en met een big smile met mijn board gespeeld, zo af en toe weten aan te sluiten op de reshape 😀 erg lekker. Toen het donker begon te worden waren de (kleinere) golven soms echt nauwelijks te zien, daar het superclean was toen, mooie scenery dan.

  @ Robbert en Neptunus: Kan naar mijn idee inderdaad best zijn dat het voor 16en nog ’te’ hoog was, immers ook kentering van het tij, op dat soort momenten heb ik vaak het idee dat het een beetje ‘zoeken’ is.

 9. Op wijk aan zee, een enorme telelens op de pier die foto’s stond te maken, waar kan je die terugvinden?

 10. Yo Neptunes,

  hoezo liep het op Texel vanaf De Koog tot de Slufter goed? Wist helemaal niet dat daar een goed tij was voor die plekken doordat het er zelden lekker brak in vergelijking met andere plekken. Vroeg me af hoe je dat wist, want ik heb daar meerdere malen in het water gelegen en had nooit de indruk gehad dat daar een ‘goed’ tij wa, maarja, dat was een tot twee jaar terug:P.

  Had nog even gekeken bij paal 20, maar dat was niet zo denderend doordat de wind te side-shore was en nog redelijk hard was.

 11. Mike?

  Ik wist het niet en weet het nog steeds niet. Vier jaar geleden erg lekker gesurft met hoog tij en noorderswell op strandafslag de Krim.

  http://www.paal28.nl/ne/over-paal-28.php

  Yannick, Ray en Lars hebben woensdag op Texel rondgereden, maar zijn geloof ik daar niet geweest. Alle andere plekken waren niet zo denderend.

  Wat is er gebeurd met Texel? Of is laagwater nu de enige mogelijkheid?

 12. Om nog even terug te komen op de verloren vin.
  Met alleen een singlefin kun je prima surfen; deed vroeger iedereen…. en heel, heel, heel vroeger surfden ze zelfs helemaal zonder vinnen. Inderdaad is je board veel wendbaarder met alleen een middenvin, wel minder stabiel, maar als je een beetje kunt surfen en je kent je board, dan hoeft dat geen bezwaar te zijn. Ik zou zeggen veel plezier op je singelfin!

 13. @Neptunes,

  haha, goed geraden, it was me, alleen vergeten naam in te vullen;-).

  Wat er gebeurd is op Texel weet ik niet, oktober en november hadden namelijk aardig mooie dagen, maar afgelopen woensdag was de wind een spelbreker. Ik zat met een paraplu op het strand foto’s te maken maar die plu vloog af en toe bijna uit m’n hand(ok, het is ook niet zo’n goede paraplu, maar toch:P). Er liepen af en toe tussendoor aardige mooie golven door die niet gelijk close-out gingen, maar die waren meer uitzondering dan regel.

  [img]http://i392.photobucket.com/albums/pp9/Mikesurffoto/2008-12-10/cr2008-12-10047.jpg[/img]

  [img]http://i392.photobucket.com/albums/pp9/Mikesurffoto/2008-12-10/klein2008-12-10025.jpg[/img]

  Er is ongetwijfeld een hoogwaterspot op het eiland, misschien ten zuide van Westerslag of ergens tussen paal 17 en paal 28 in. Het hangt denk vooral van de wind af of het hoogwaterspot-potentieel zichtbaar wordt:P

  Maar ik ga altidj op de fiets naar het strand dus dan ga ik minder snel verschillende spots checken.