Nuttige surfweer info:

Vrijdag 6 maart

37 reacties

 1. Hey Neptunes…volg je surfbericht altijd met plezier maar dit is wel een erg warrig (spaced) verhaal…zaterdag wordt helemaal niet eens genoemd…enig idee hoe die dag de surf er uit gaat zijn..?? Thanks

 2. Het gemak en de sterkte van deze site valt zo natuurlijk een beetje weg wat ik zeer spijtig zou zijn. 🙁
  Check deze site meermaals per dag

 3. Vrijdag 9.30 Scheveningen Noord loopt bij de pier niet eens al te slecht.

  Ook de Zuid is OK, er was niet al te veel wind en het komt heuphoog door uit NW.

 4. Thanks voor je report Geezert! zo blijft het toch nog waardevol op deze site..

  Voor zaterdag: ik weet het nog niet. Heb boeidata nodig. Er lijkt geen swell te lopen. Grote kans dat het de hele dag flat is.

 5. First they Giveth, then They Taketh away….

  waarom eerst een perfect lopende site maken, met dagelijks updates over de voorspellingen. En de mogelijkheid om berichten en foto’s achter te laten. En nu de verplaatsing naar de zoveelste Hyves kloon LinkedIn. Why change a winning team?

 6. scheefnoord liep net met redelijke kracht, sta nu op de vlakte, redelijke lijn, als de wind er iets uit gaat wordt het nice (met een zonnetje).

 7. Net op Domburg geweest, het is net na de kentering van hoog naar laag, er zit genoeg hoogte (ca. 1m+) en lijn in. Hopen dat tegen het eind van de middag de wind wat gaat liggen, dan kan het tegen zonsondergang nog mooi worden…
  Ik ben er klaar voor..laat maar komen!

 8. Quote: First they Giveth, then They Taketh away….

  Ik zou de reden van het verplaatsen naar Linkedin ook wel willen weten, je kan de weekendberichten ook hier gewoon houden. Misschien is het iets TE makkelijk op deze manier? Ik snap dat wel. Neptunus moet daar gewoon betaald voor worden door sponsors etc, klaar. Als dit een betaalsite voor gebruikers zou worden, geen enkel probleem voor mij. Goede surfvoorspellingen is mij persoonlijk wel wat $ waard. Ik bedoel we hebben het liever gratis natuurlijk….. maar als daar voor hem te weinig tegenover staat….Wat zeg jij Neptunus?

 9. Linkedin is wel ff wat anders dan sociaal vriendennetwerk sites zoals hyves en facebook. Btw: hyves is gestart eind 2004, Linkedin begin 2003. Goedkope kopie is dus eerder andersom.

  Zie 1 http://nl.wikipedia.org/wiki/Social_networking
  Zie 2 http://nl.wikipedia.org/wiki/LinkedIn

  Met het surfweer is dagelijks 1 tot 2 uur werk gemoeid. En dat al vanaf 2003 ( http://6.soulonline.nl/index.php?page=leesvoerdetails&CID=515 )

  Dus mag er zakelijk gezien wel iets terug voor verlangen, toch? En het is nog steeds ‘Giveth’, with or without Linkedin. Dat blijft zo dus daarover geen zorgen.
  Ik weet niet of jullie de weekend update van vorige week gelezen hebben ( https://surfweer.nl/Weekend%20verwachting%20Surfweer%2028%20en%2029%20feb.htm ), maar het artikel is te lang (6 a-4) om op de home van de site te plaatsen. Dat wordt het onoverzichtelijk.

  De grootste drive om linkedin te gaan gebruiken is gewoon omdat het interessant is om te weten wie er eigenlijk allemaal surfweer lezen en volgen! Daarnaast is er de hoop om er in de toekomst een kleine boterham mee te verdienen. Fingers crossed..

 10. Snap ik, man, veel werk elke keer! Ook wel lachen om eens te zien wie al die Nederlandse surfers zijn. Duimen voor vanmiddag maar weer..

 11. Neptunus, zet anders ergens op de site een donatie vakje. Dat tegenover al dit werk een vergoeding staat is niet meer dan normaal. Support those who support you!

 12. Begrijp me niet verkeerd, ik vind het te gek dat al dat werk doet. Ik vermoed alleen dat dit niet iets is waar iedereen op zit te wachten. In den beginne was er de surfvoorspelling op http://www.surfholland.nl (o.i.d) waar iedereen zijn foto’s op plaatste en discussieerde over de voorspellingen. Vervolgens kwam er Neptunes die dit veel grondiger aanpakte en ook al snel de voorspelling naar de homepage trok. Vervolgens de stap naar een eigen site waar de kleine Hollandse surfcommunity bijeen komt, kan praten over te gekke surfdagen, foto’s uitwisseld en eigenlijk stoke deelt. Door de verplaatsing naar LinkedIn komt het gebruikersgemak te vervallen en is het eigenlijk dus weer terug naar af, dus lekker bakkeleien over t weer op een van de surf-fora die ons land rijk is.

  Anyway, misschien ben ik de enige die er zo over denkt en scoor je straks dikke doekoes met de betaal-site. Het ga je goed!

 13. Vanochtend hoog water, Noord liep naar mijn idee juist niet zo lekker…. zuid was lager, maar veel surfbaardere golven

 14. Sorry Neptunes…ik ben het met assepoester eens..de stap naar Linkedin in er één te ver…het hoeft toch ook niet zo uitgebreid…was toch “gewoon” doorgegaan met die uitmuntende kort en bondige surfreports…voor alles en iedereen makkelijk toegankelijk…ik wil er ook best een donatie voor doen maar mij ben je “kwijt” als fan door de stap naar Linked in…

 15. Ik vind de stap naar linked in zeker niet slecht, vooral omdat hij er meer kan opzetten, geef hem wat krediet mensen, ik zou ook wel willen weten wie er juist allemaal op mijn site zit , dus zeker geen slechte stap. Maar om hierdoor geld te verdienen vindt ik toch wel mss iets teveel van het goede. Het respect van alle surfers in Nederland moet toch genoeg zijn?

 16. Ik snap dat het soms jammer is dat surfen in Nederland niet meer in een kleine hardcore surfgroep plaatsvindt. Het wordt elk jaar een stuk drukker in het water en dat is matig. Maar ja, kunnen moeilijk andere mensen het plezier van surfen onthouden, waar wij verslaafd aan zijn. Goede voorspellingen op de website of LinkedIn, mij maakt het niet uit, hoewel ik de profi stijl van LinkedIn wel goed vindt. Banners en evt. kleine donaties voor de goede voorspellingen moet toch kunnen? p.s mogen voorspellingen met golven tot kniehoogte wel worden geschrapt..;)

 17. respect koop je niets voor en zeker geen boterham. neptunes, als ik hoor hoeveel tijd je er in hebt gestoken en wat voor product je afleverd mag je hier best wat aan verdienen. Dmv sponsoren of betaalsite ,maak mij geen klap uit.
  Als ik maar een kwalitatief hoogwaardige voorspelling krijg.
  cheers

 18. content is schaars op het net. dit mag iets opleveren voor hemzelf ik heb al eerder aangegeven dat ik bereid zou zijn te betalen voor een regelmatige voorspelling vd NL condities.

  het wordt heus niet drukker door deze site in het water sjurfe is even een hoos (hibe ?) voor een paar jaar en wordt het weer minder.

  1 ding een site met teveel toeters en bellen NEE kijk maar naar marktplaats die zijn ook bezig hun concept te verne#ken.

 19. ik wil er bij domburg in is het een goed idee en om hoelaat is de beste tijd en loopt het een beetje weet iemand dat voor mij????

 20. Ik zou het ook zeer zeer spijtig vinden om een zeer goede site op gebied van voorspellingen te verliezen.

  Dus ik zou er ook wel iets voor betalen aangezien sites zoals MSW niet echt te vertrouwen zijn die werken trouwens maar met een model en niet met het brein.
  Dus ik zou zeggen vraag een niet al te groot bedrag/jaar en zie dat enkel die betaalde gebruikers dan van je kwaliteiten kunnen genieten. Iedereen moet uiteraard nog zijn ervaringen/foto kwijtkunnen op deze site

  Toch bedankt voor alle moeite dat je erin gestoken hebt. En met respect daarvoor!

 21. Noord was niet echt lekker. De noordelijke wind en golfrichting maakt het tot een klotsbak met vreemde stromingen….

 22. lag zelf op Noord SCH van 11h45 tm 12h20
  ERRUG rommelig, schrammel wurde bufo sagen
  maar toch … altijd is er de beste golf van de sessie
  maakt niet uit hoe goed of slecht de sessie is.
  dus… morgen niks te surfen waarschijnlijk.
  geen noordswell, westerwindswell
  surfboards bouwen!

 23. mmmh, ik had eigenlijk de move naar het versturen van een weekend-surfbericht helemaal niet gezien als een move naar Linked-In. Alleen als een extra en superuitgebreide aanvulling op de korte, bondige voorspellingen die Neptunus hier op surfweer.nl zet.
  En voor beide: thumbs up!

 24. Inderdaad. Het is absoluut geen move. Het is niet de bedoeling om Linkedin verder in het zadel te helpen!

 25. Wijk was vanochtend / vanmiddag echt CRAP.
  Golven kwamen van álle kanten. Heb een paar keer zelfs een aardige golf over me heen gehad die vanaf de strekdam kwam ?!

  Daarbij was de stroming ook nog eens tegengesteld en klotste het water alle kanten op. “Gelukkig scheen de zon” 😉

 26. ik heb me net wel vermaakt in callantsoog. Zoals er gezegd werd, wat steile drops! Daarin tegen vermaak ik mij bijna altijd in het water, dus ben snel tevreden.

  Over het werk van Nep! Ik vind dat jullie niet zo moeten zeiken. Wees blij dat we deze mogelijkheden hebben. Heb al veel geleerd door onze lord of the sea.

  Goed bezig man!

 27. ik vind het super geregeld, je kunt hier het basic report bekijken, en voor de mensen die de details willen weten is er het lange bericht , ik zie dat als zeer positief
  neptunes is echt heel goed bezig met zijn reports

 28. net uit het water uit domburg het was errug rommelig net zoals overal lees ik er kwamen golven van alle kanten af en toe een hoge steile maar niet echte lijnen heb nog een paar goeie golven gepakt maar had beter verwacht.

  ik hoop dat deze site blijft bestaan en dat mensen niet moeten zeuren en net zoals nol wees blij met iemand zoals hem en anders moet je uitgaan van magicseaweed uitgaan en wat ze daar uitkramen is soms echt MAGIC dus stop met zeuren

 29. Dan hierbij ook nog even mijn toegift.

  Gezien de hoeveelheid werk die in die weekendvoorspellingen gaat zitten snap ik best dat Neptunus met enige regelmaat blijft verwijzen naar LinkedIn. Wat mij betreft geen spam, maar gewoon wat promotie om het de moeite waard te maken. Wie gaat er nou uren zitten ploeteren om het vervolgens naar anderhalve man en een paardekop te sturen…

  Toch zou ik het jammer vinden als dit een betaalsite wordt. Misschien eerst eens kijken wat er aan vrijwillige bijdragen binnenkomt en of het dan om eenmalige donaties gaat? Organiseer anders een regelmatig terugkerende ‘donatiedag’ zodat het onderwerp actueel blijft. Voor mijn part Q1, Q2, etc. geheel in de stijl van LinkedIn… 😉