Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 6 september 2015

60 reacties

 1. Ijmuiden was waardeloos vanochtend. Geen push en nog niet eens heup hoog achter de pier. Verder van de pier blown out.

 2. ??? IJmuiden was de shit vanmorgen. Ging er rond 07:30 in en iets verder buiten op de achterste banken liepen dikke lange bakken. En verderop was niet blown-out.. daar was het voorin juist mooi! Alleen druk met windsurfers natuurlijk.

  Over Bretagne gesproken: Zoals het er nu naar uit ziet heb ik misschien nog wel een plekkie over a.s. herfstvakantie 17-25 okt.
  Dus als je zin én tijd hebt met een groepje van 4/5 onbekenden een weekie Bretagne te doen.. Let me know

 3. Was goed te doen op vn naast de pier leuke ritten !het water was wel erg bruin leek wel vette soep nuja ik heb nog!geen jeuk of iets ?!

 4. Wordt het vanavond cleaner of beter om er door te raken of zal het net als nu onmogelijk blijven om er door te peddelen…?

 5. Trip naar Walcheren gemaakt om te kijken hoe de spots daar liepen. Aangezien hw laat cq vroeg viel, eerst pas gisteravond gecheckt. Zoutelande leek ideaal ivm wind maar er kwam nauwelijks swell binnen. Beste spot bleek net iets voorbij Westkapelle (joossesweg) waar er zowel za avond als zo ochtend een clean metertje binnen kwam rollen. Hadden eigenlijk gehoopt op meer hoogte met wat de boeien aangaven, maar was met fish cq longboard prima te doen. Domburg zag er trouwens dik uit maar NNW wind deed niet veel goeds voor de shape.

 6. Vanmorgend lekker gesurft in Zeeland!

  Mooie cleane heuphoge lijnen met een side-offshore windje sterk afgeremd door een hoge duin.

 7. Vanmiddag lekker op Scheef Noord. Was binnen 2 duckjes buiten, geen centje pijn. Daarna lekker een paar bakkies afgestuiterd en nog even naar de jury gezwaaid!

 8. Vandaag iets meer west in de wind en swell. Gisteren liep het mooier. Hoogte ongeveer gelijk. Niet echt bijzonder.

 9. Zeeuwse spots in de luwte waren niet de moeite tussen 17-20h. Swell kwam niet meer de hoek om. Too bad.

 10. Oostende (links) was gisteravond vrij goed. Af en toe lange rides, quasi windstil maar toch nog wel wat choppy.

 11. @ Girus, haha i wish, nee was daar op vakantie, toen kwam ik mn donkere vriend tegen, die veel op scheveningen surfte een paar jaar geleden, maar die woont nu in peniche, en ik in amsterdam! trouwens ik ga nu toch naar de zuid rijden, want ik moet gewoon ff surfen zo…..

 12. Gister tussen 11-13 op de zuid paar lekkere bakken gepakt… Niet veel maar wel lekkert.
  Daarna werd het wat veel peddelen en zoeken

 13. Zaterdagavond mooie 1-1.5m golven op de juiste spot in Zeeland, deze morgen klotsbak en Noordzeesoep in BE, maar toch enkele lekkere drops die het de moeite waard maakten een nat pak te halen.

 14. @broer konijn
  Bespaar je de moeite en benzine,
  Het is nog steeds onshore en een zooitje. Wellicht wat laat maar wie weet ben je nog niet onderweg….

 15. Effe off topic en een vraagje tussen al dit surfgeweld van de laatste dagen?

  Ik heb onlangs een nieuw Fourth surfboard bij MSW gekocht. Nu na elke sessie vertoont dit board wel grote pressure point plekken of plekken met grote barstjes of krassen achter de glassing. Het is er nooit door maar wel serieus zichtbaar . is dit normaal bij sommige Poly boards? Of is bij sommige boards de glassing niet zo sterk als de gekende merke bv Al Merrick, Lost, Firewire enz.
  Bij men vorig board Simon Anderson was dit niet het geval.

 16. Robin, ik ben net weer begonnen met surfen na 4 maanden herstel van een herniablessure. Dus wil eerst echt helemaal alleen koekebakken. Binnenkort hoop ik weer de oude te zijn en gaan we gezellig foto’s maken!

 17. @ girus= de Zuid krachtige swell BAM!! Hoogte ook meer dan ok! Wel krachtige stroming! Lekkere sessie! 12.30 tot 14.30

 18. Misschien een nogal dun gelamineerd (pro) board?

  Goedkoop is duurkoop, gaat eerder kapot maar goedkope Poly boards surfen vaak het beste.
  Hoeft echt geen Al Merrick te zijn.
  Sterke epoxy boards zijn vaak te stijf (pingpongbal vs squashbal) en te licht is vaak ook geen voordeel. (zeggen de beter surfers die met aflandige wind top to bottom willen snappen. Dan waait je board onder je voeten vandaan..)

  Om de 2 jaar een poly board opvaren en iedere keer de shape iets aanpassen naar je wensen/kunnen?
  Dan ben je goed bezig!!!

 19. Nee toch niet 2x 4 oz !!! Maar had de indruk dat bij mn vorige boards dit minder het geval was !!! Nu valt het echt op dat er een hoop things achter de glassing zijn !! Echt goedkoop was ie niet hoor !!! Scheelde maar +/- een 100 euro met een Al Merrick of Mayhem boardje !!!

  Heb gewoon indruk dat de glassing niet echt degelijk is? Maar weet ook niet of dit typisch is voor Poly boards?

 20. @@polyfoam
  Goed bezig voor jezelf, ja…….
  Goed bezig voor je klein-, achterelkein- & achterachterkleinkinderen of daarna (als er dan nog wat te leven valt) en de planeet, nee…..

  We moeten echt met z’n allen naar een milieuvriendelijkere manier van het produceren van surfboards toe. Ok…Clarck Foam bestaat niet meer (heb ik nog een AM flyer 1 van) maar dat is een stap in de goede richting. De Thailand en China fabrieken moeten eigenlijk ook gewoon dicht. (Ja, ik zeg dat gewoon!)

  Julian van Vliet (aka Yoshi) in scheveningen is hard op weg om boards te produceren op een minder milieubelastende manier net als Olav de Vries (aka oLLywood) die, samen met jou, jouw gewenste shape bouwt. Van hout!!! Ook Rouven Brouers (aka Bufo) zet zich al jaren in voor een duurzame constructie zodat zijn surfboards langer meegaan dan de door jou genoemde 2 jaar en tot ver daarna. Zelfs schurftec/tufflites (van vroeger) zijn, ondanks de wat mindere vaareigenschappen in choppy conditie’s voor de kortere boards ook best ok voor het milieu. De productie daarvan waarschijnlijk niet maar ze gan echt heel lang mee. Staat hier nog een fish van 13 jaar oud die het nog steeds goed doet en zonder pressuredings die lijken op een uitvergrote golfbal. Jon Wegener maakt trouwens ook super mooie alaia’s en houten surfboards en gebruikt het zaagsel wat hij over houdt na het shapen weer als ‘mest’ voor zijn nieuw aangeplante boompjes waar eventueel later weer een surfboard van zou kunnen worden gemaakt.

  I rest my case, tot zover……….Malaho.

 21. Hoe groot zijn die dings/cracks?

  Het is wel een typisch polyboards ja om snel dings te krijgen. Heb naast 4 polyboards 1 epoxy liggen en daar zie je helemaal niets op. Elke sessie een paar dings erbij is niet echt lekker, maar heb er zelf ook wel 1 per sessie te pakken op een polyboard. Keer een whipeout of wat te enthousiaste pop -up levert vaak wel iets van een deukje of kleine crack in je glass op. Heb een board dat heel dik geglassed is en die heeft er ook last van.

  Eind van elk seizoen zelf even de ergste schade repareren en doorsurfen.

 22. En iig nooit meer op MSW kopen maar gewoon hier bij ons: https://surfweer.nl/shop/ 😉 Naast de genoemde mensen door Rogier zijn de mensen van http://www.lib-tech.com/surfing/environmental/ heel goed bezig. Deze maand kun je ze als het even mee zit testen op ons test event: https://www.facebook.com/events/1026251860773018/

  Het meest milieuvervuilend van surfen is overigens nog het rijden of reizen naar de surf. Dus als je het echt goed wilt doen, dan skip je the search en surf je altijd op een en dezelfde plek.

 23. Fourth is plastic shit. Je moet gewoon je portemonnee trekken voor een quality board en geen chinese pop outs.

 24. Surfers zijn over het algemeen niet erg milieuvervuilend en nogal bewust.
  Dus no reason elkaar te dizzen lijkt me.
  Surf more, less war
  Jahoeee

 25. Fourth wordt in de UK gemaakt toch?

  China voorziet de hele wereld van spullen, maar als ze surfboards maken is het ineens een probleem. Meeste boards komen trouwens uit Thailand.

  Crap kunnen ze overal maken

 26. Ik zie dat de KNMI een nieuwe site heeft. Weet iemand of dat actuele weeroverzicht nog ergens te vinden is? Ze hadden zo’n handig overzicht met 4 kaartjes waarvan rechtsonder de windrichting en kracht aangaf…

 27. Morgenvroeg aanrader om het water in te gaan in Zuid Holland? Zou wel een pre work sessie willen doen

 28. Windguru geeft aan dat de wind vandaag de hele dag NO is. Zou het vanavond nog wat worden op Scheveningen?

 29. Vanmorgen vanaf het eerste licht op de zuid gelegen. Was rommelig in het begin, maar na half 8 werd het wat beter. Meer hoogte en meer lijn. Half 9 moest ik er uit want er moet weer gewerkt worden. Al met al best een lekkere sessie gehad. Lekker rustig voor de verandering. Eerste half uur in mijn eentje en daarna met 3 á 4 andere early birds

 30. @zandvoort, vanochtend toen ik er langs reed niet veel soeps, dus dat belooft niet veel goeds. Pas na donker weer opkomend helaas…