Nuttige surfweer info:

Surfweer zondag 6 november 2016

95 reacties

 1. Haha, ja en dan speelt ook nog mee dat het bijna 1e kwartier maanfase is.

  Hier de golfhoogtes van vannacht met 4 tot 6m en periode groter dan 10s

 2. @Koreaflyfisher, dank voor de webcam link van Ijmuiden. http://hdtv.webcam.nl/ijmuiden/

  Nou ken ik die al, maar misschien doe ik wat verkeerd: ik kan daar toch echt niet op zien of er golven staan en wat voor… kan ik inzoomen met die cam ofzo?

  Thanks!

 3. Maandagochtend lijkt me teveel wind: met een kite of windsurf zou het wel eens leuker kunnen zijn.

 4. IJmuiden aan zee van 13.30 tot 16.00 was genieten vandaag. Genoeg lijn en genoeg hoogte om te shortboarden. Lekkere middag!

 5. Dikke klotsbak net op de zuid. Maar 2x helemaal naar achteren gekomen. Was allemaal iets te heftig voor mij. Zin in morgen!

 6. @David….nog steeds no morgen met dikke swell…dat is het belangrijkste toch 😉

  Morgen hopelijk hoogtij bakjes.

  Cheers,
  L@rs

 7. Hoe bedoel je David? De kaarten waar ik me op baseer (ECMWF) zien er in de nieuwe update precies hetzelfde uit als in de oude update. Iig tot en met donderdag (en vrijdag de windafname).

 8. IJmuiden was top vanmiddag !….. clean , weinig tot geen stroming en mooie schouderhoogte

 9. La Sud , 13:00-15;30 , wave full frontal jacket, geen dekking vd pier whatsoever, het was smerig, edgy, backstabbing, en D-day all over again, condities waar ik, op zijn tijd, wel van hou.

 10. Ik had me bij 3 meter maandag toch iets anders voorgesteld. Het ziet er niet slecht uit, maar net als gisteren valt de hoogte toch een beetje tegen.

 11. Hoogte en kracht ruim voldoende, helaas was het niet zo clean. Idd brrr die noordenwind.

 12. EPIC ! naar Noordzeenormen. Enkel jammer dat bij het eerste licht het tij al aan het zakken was.

 13. Geen 3 meter 😉 maar wel dikke overhead bakken met offshore wind. Flinke wipeouts in de barrels 🙏🏼. Perfecte start vd week. Ps. 07:15 met hoog, wat het liep het mooi. Meer van dit soort momenten

 14. Net eruit bij wijk 1ste P. Heerlijk! 1,5m + achterin. Niemand in het water. Zat behoorlijke lijn in plus offshore spray. Moest wel een kwartier teruglopen door stroming. Schoentjes ja. Handschoentjes had ik wel maar is nog twijfel. Voldaan aan het werk..

 15. Zelfde als Bergen en Egmond. Op de webcam lijkt het nog wat maar in het eggie…..bedroevend slecht. Ik heb er foto’s van staan te nemen. Het zijn wel lijntjes maar het is echt niet meer dan heuphoog met af en toe een uitschieter naar borst. That’s it.

  Voor mij persoonlijk is het lang geleden dat er zo’n groot verschil zat tussen de voorspelling en de realiteit.

  Cheers,
  L@rs

 16. 7.45 erin, grootste golven wel dik 2m, clean. Later kwam de stroming erin en leek de wind iets te veel noord te zijn geworden en werd t iets rommeliger.

 17. En dat op maandagmorgen , onhandig tijdstip. Hopelijk zet het door tot eind middag.
  Nu windkracht 1 a 2 side offshore bij dikke laagfrequente golfenergie , 2 meter swells,
  zeldzaam !

 18. Ik zag wat handschoenen voorbij vliegen op de N15 van de maasvlakte af, ter hoogte van ongeveer 21.5. Mocht je ze missen..

 19. Ik kom uit de buurt van Haarlem en wil binnenkort een eigen plank kopen tot die tijd moet ik een board huren. Nou ken ik alleen ozlines in wijk aan zee waar dit kan, maar deze zijn alleen open op vrij, zat en zon rond deze tijd van het jaar. Weet iemand in de burrt van Haarlem een surf verhuur die de hele week open is.

 20. Ijmuiden 10 uur, hier en daar heuphoog, maar wel strakke lange lijnen. Het zuiden heeft het zo te zien beter getroffen. Benieuwd naar morgenvroeg:)

 21. Zo hé wat een sessie van 7:30-9:30! 2m offshore rechtse wanden met af en toe een holle koker en veel kracht!

 22. Jammer dat het kinderdagverblijf pas om 08:00 open gaat en de kust zo ver weg is… Heb wat mooi gemist vanmorgen zo te zien. Cheers voor iedereen die er wel van heeft genoten en/of daar mooie plaatjes van heeft geschoten. For me better luck next time.

 23. Zuid was prima tegen zonsondergang, beter dan Noord iig. Mooie lijnen, al hadden ze net iets enthousiaster mogen breken. Hoe dan ook, moeite waard! Lekker!

 24. Van 15u tot donker wind ging er niet uit in Domburg, nog leuk maar rommelig. Ochtend was beter denk ik.

 25. Een indicatie van hoe het vanmorgen in NhN was. Niet de moeite wat mij betreft ondanks dat ik natuurlijk al rekening had gehouden met het feit dat de swell een forse NNO component had. Viel gewoon erg tegen. Awel…volgende keer beter 🙂

  Cheers,
  L@rs

 26. Zou je kunnen uitleggen hoe je bij 3 m komt, zo ongeveer de hoogste voorspelling ooit, terwijl een windguru bv maar 1 meter geeft ? Ik denk zelf dat het ergens tussen 1 en 2 was (msv). Gewoon benieuwd.

 27. Wijk 11.00 tot 15.30 was ruk bij de pier maar tussen parkeerplaats en molens liep het stukke beter soms mooie lijnen ,clean en aardig wat wantjes gereden . wel 5x terug moeten lopen vanwege de stroming en heel veel gepeddeld. En lag er nagenoeg alleen in daar . MAar ik betwijfel of er morgen nog wat loopt

 28. Domburg van 12:00 tot 13:45 (laagtij 12:16): 20 min goed maar wel een rare schuine dwarsgolf ertussen. Daarna haast enkel close out daar de golven op een laag geleden zandbank dichtsloegen. De wind draaide alsmaar meer sideshore en nam toe – dus dat hielp ook niet.

 29. Hoogste dag van wat ik dit jaar hier op Scheveningen Noord heb gezien. Faces van 2-3 meter. Van 8.00 – 8.45 erin gelegen. Beetje te koud zonder cap en handschoenen. 1 hele vette golf gehad maar voor 10 genoten

 30. Ik vraag me iets soortgelijks af. Het zou kunnen dat Tobias zich meer heeft laten leiden door de DWD kaarten http://www.dwd.de/EN/ourservices/seegangskartenen/seegangskarten.html

  Wat mij opviel was de enorme ondervoorspelling van de golfhoogte bij Scheveningen door Magicseaweed s’ochtends (0.5m maar wel 9s). Voor mijn gevoel werkt het model (of beter gezegd de verschillende modellen die worden gemengd) minder goed bij een lange fetch (en dus bij hogere/langere golfperiode). Iemand enig idee hoe dit kan? En hoe het kan dat het door de DWD gebruikte model dit beter doet?

 31. Ik ben nog voor de generatie msw, maar vandaag was vooral een combinatie van een niet optimaal getij, een te veel NNO richting en het belangrijkste: de swell piekte net een paar uur eerder dan verwacht (net voor het einde van de nacht). Voor het zuidwesten maakte dit allemaal niet uit. Daar was de swell gewoon vol aan en hoog op het juiste moment in het tij.

 32. Zuidelijk van het havenhoofd in Scheveningen liep het best lekker in de middag, perfecte lange ritten met mijn 9`1

 33. @ surfing bird: De ochtend was inderdaad een stuk beter , minder wind en off shore.

  Verder wil ik nog zeggen dat het onmogelijk is om altijd een goede voorspelling te doen . 9 van de 10 keer klopt het , en die ene keer dat het niet klopt zagen we vandaag.
  MSW en windguru geven erg grove voorspellingen, niet alle lokale factoren worden meegenomen en het getij ook niet. En de methodiek om swell hoogte te berekenen kan anders zijn . Vaak zijn er meerdere swells met verschillende richtingen.

 34. Offtopic; na 15 jaren vrolijk zwaaien naar de flitsers in Frankrijk komt daar nu een einde aan. Net terug uit Les Landers en de Franse bekeuring ligt braaf op de deurmat. (zonder foto helaas).

 35. Geen foto geen bewijs
  Dus ff foto opvragen dan pas betalen.
  Een voordeel hoe hard je ook gaat altijd dezelfde prijs.

 36. Bedankt voor de nieuwe uitgebreide forecast! Hielp me om er (itt wat seaweed leek te voorspellen) er vanochtend om 8.00 op te staan met SUP. Lekker gesurft

 37. Vrijdagvoormiddag lijkt voorlopig precies wel mooi te worden met een noordswell en no-wind, volgens windguru allezins…

 38. De verwachting van vandaag lijkt niet te zijn uitgekomen; hoe zou het morgenochtend gaan worden, iemand enig idee/verwachting

 39. Donderdag: wind en golven op Domburg – maar gaat de wind er echt uit om 10 uur ?
  Haast geen golven op webcam Scheveningen.

 40. Kan een wereld van verschil zijn, maar dat ligt er helemaal aan waar de swell vandaan komt.

  Ik zal zo een nieuw bericht schrijven. Er zit mogelijk nog wel wat in ‘het vat’ voor komend weekend!

 41. ik ben nog niet zo goed in surfen, weet iemand hoe dik mijn wetsuit moet zijn en welk surfboard moet kopen?

 42. “Castricum” ik heb het zelfde probleem, ik ben te dik voor mn wetsuit en ik knel af. Help mij alsjeblieft