Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 4 september 2016

67 reacties

 1. Gedurende de ochtend neemt de dynamiek af en krijgen we een mix van zon, wind en wolken met af en toe een troglinie met wat buien. Die zijn het meest pittig boven land hoewel ze op zee ook gewoon al aanwezig kunnen zijn dankzij de trog (dikkere lijn, ligt nu met de windrichting mee).

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/cf5ed.jpg

  Het echt slechtere weer zit dichter rond de kern gedraaid, in het midden van de Noordzee. Kaartje is voor 13:00 Engelse tijd (dus 12:00 uur onze tijd):

 2. Al een tijdje de webcams van wijk aan zee aan het checken, golfen zien er oké uit? Ligt alleen niemand, is er een risico of iets?

 3. Ha Tobias, is er morgenavond voor zonsondergang nog genoeg van de swell over voor een leuke fish sessie in noordwijk?

 4. Rommelig op scheef..maar wel een aardig golfje soms.en erg eenzaam hoef je je niet te voelen.

 5. HvH was zojuist behoorlijk sub-optimaal. Erg rommelig, weinig hoogte. Heel af en toe een heup hoog golfje.

  Maar wat was het weer heerlijk om in het water te liggen en af en toe een golfje te pakken! Kanniewachtenopmorgen.

 6. Ene Jonne hier toevallig die vandaag op Wijk heeft gesurft? ‘Kleine’ aanvaring (sorry buddy!) met hem gehad dus dat wil ik even netjes met hem afhandelen. Als je je telefoonnummer hier zet neem ik contact met je op!

 7. He Jeroen, kon je idd niet bereiken super dat je hier even een berichtje zet. Ik loop de komende dagen met een rouwband ivm mijn Evo haha. Nee hoort er nou eenmaal bij.@Tobias. Thnx voor het berichtje anders had ik dit gemist. Nummer 0644209669

 8. Iemand die morgenochtend vanuit Delft naar Scheveningen rijd en mij mee zou kunnen nemen? Auto kapot, maar te mooie voorspellingen om een sessie te laten schieten

 9. Het was trouwens niet Hermani (die TS ligt te ver bij ons vandaan), maar een gewoon normaal lagedrukgebied (Netti) die voor de golven van gisteren en vandaag verantwoordelijk was. De rust keert terug dankzij ‘Johannes’ en op de Atlantische Oceaan is het Octavia waarin de restanten van ex-TS “Gaston” zijn opgenomen. De restanten van Hermani zie ik niet zo 1,2,3 op de kaart. In de laatste berekeningen worden deze pas 10 september opgenomen in de straalstroom en het lagedrukgebied dat voor de kust van Canada ontstaat. Sowieso gaat het los op de Atlantic vanaf nu t/m 3e week September. Mocht je nu voor langere tijd richting Frankrijk, Portugal, Ierland, Engeland of Spanje gaan, dan heb je de hoofdprijs!

 10. IJmuiden 10:15 – 11:45 was licht teleurstellend. Kwam weinig door, en wat doorkwam was over het algemeen vrij slap. Spijt dat ik niet vroeger in de ochtend richting Wijk ben gegaan. Aan de andere kant was de lichamelijke energie ook ver te zoeken, dus een beetje relaxed dobberen was ook wel lekker :-p

 11. van waar zijn bovenstaande foto’s? Belgie bijna niets aan de boeien te zien… of ben ik verkeerd?

 12. Wijk was chill en een goede Vibe in,t water!

  Slappie happie lijntjes 60 cm / 80 soms maar heeeeerlijk relaxt..

  Genieten zo van de nazomer!

  Meer meer!

 13. @tobias

  goeiemorgen, komt er vandaag nog wat binnenrollen of blijt het de hele week een no go… 🙁

 14. wijk gisteren van 11.00 tot 17.00 ! was eerst wat rommelig maar hoog daarna begon het steeds beter te worden en zo rond 14.00 liep het echt lekker daarna werd het steeds cleaner maar ook kleiner wat een heerlijk dagje en twas lekker rustig , zonnetje en golfjes wat wil een mens nog meer :-))

 15. Nu Flat ________________ en de rest v/d week waarschijnlijk ook.
  Heel misschien donderdag een rimpeltje van 20 cm hoog uit het noorden. Mogelijk dan surfles voor de kids?

 16. Ik ga maar een #dtv post plaatsen, want de rest van september trekt op niets…
  Of het zou in de laatste decade van september moeten gebeuren:

 17. Iemand tips/spots voor de Algarve de komende maand met deze voorspellingen en een intermediate surfer?

  Thanks

 18. Gisteren bij Zandvoort gesurft, vandaag heb ik last van mijn maag, darmen en oren. Meer mensen die zich niet lekker voelen?

 19. @nicole, moet je gewoon harder peddelen. Net zoiets als door de regen fietsen: als je harder fietst wordt je logischerwijs minder nat.

 20. Gisteren spot on voorspelling Tobias! Heel mooie longboard sessie op Hoek. Wind ging er helemaal uit.

  Ps. Er is een kitesurf harnas gevonden zondag op HvH. Ligt bij de friettent/strandtent Maribu.

 21. @Nicole: Ik voelde me ook misselijk tijdens het surfen, maar dat kan ook te maken hebben met de hoeveelheidl alcohol die ik de avond ervoor naar binnen heb gewerkt 😉

 22. Gisteren van 19:00 tot 21:00 gesurft bij Zandvoort/Bloemendaal aan Zee. Zeker een mooie sessie, geen gezondsheidsklachten.

 23. Even off-topic nu het flat is en de winter er weer aankomt: Wat zijn jullie ervaringen met oordoppen? De verschillen tussen bijv. op maat gemaakte oordoppen en SurfEars (comfort, blijven zitten, toch nog wat kunnen horen)?

 24. even off-topic…. deze week kunnen zien dat de drukte op de bekende surfspots echt meer dan de spuigaten uitloopt. Iedereen surft blijkbaar tegenwoordig en dat is natuurlijk prima maar,….daar komt het weer: mocht je zo’n surfer zijn die zijn ervaring telt aan de hand van de aantal ‘surftripjes’ in plaats van de surfjaren wees dan realistisch en ga niet in groepsverband midden in de line-up liggen. Als je gewoonweg nog niet kan surfen ga dan simpel genoeg ergens anders in de branding liggen. Ook daar kun je de nodige ervaring opdoen, kun je later op de piek gaan liggen.

  Dit is geen jank verhaal maar een realistische kijk op spots zoals bijvoorbeeld de Noord (scheef). Dus, kun je je board nog niet bij je houden? Zoek een stukje branding om te spelen. Kun je nog niet ducken? Zoek een stukje branding om te spelen. Is je take off bijna zeker kansloos? Zoek een stukje branding om te spelen. En in godsnaam, wees geen kip zonder kop door altijd maar mee te peddelen en/of in te droppen. Kijk uit je doppen en de rest komt vanzelf!

 25. @Nicole: was er ook. Nu met een keel- en voorhoofdholte ontsteking..kan aan van alles liggen.
  Maar ja, wat heb je aan die wetenschap?

 26. @Surf ears
  Ik heb zelf op maat gemaakte oordoppen van Schoonenberg,
  Qua comforf is het perfect, maar je hoort dus wel zeer weinig 😛

  andere oordoppen irriteren vaak wat meer.

 27. @st vs
  Lang verhaal zeg! er is hoop in de 80’er jaren zag de zee zwart (neon kleuren eigenlijk) vd windsurfers. Gelukkig zijn die weg, maar……..

 28. Ik heb inmiddels surfers ears in een ver gevorderd stadium aan een kant, Dan is het niet meer slim om echt iets (diep) in de gehoorgang te stoppen omdat je dan telkens kleine scheurtjes maakt in het gevoelige deel van je gehooringang. Toch vindt ik die EQ seals het lekkerst, omdat die tenminste al het geluid doorlaten. https://surfweer.nl/shop/product/-/eq-seals-balance-pro/ Mocht je dus nog geen koudwater/wind schade hebben, dan zou ik ie EQ’s proberen. Voor sommige oren zijn ze net iets te klein en blijven niet goed zitten. Dus check eerst even of ze gaan passen of niet.

  https://surfweer.nl/surf/wp-content/uploads/sites/3/comment-with-images/showsize/611a3.jpg

  Als je zoals ik al ver heen bent, dan kan je beter gehoorbescherming op maat laten maken (alleen hoor je dan niets). Een alternatief zijn die surfears 2.0, want die zitten niet ver in je gehoorgang gedrukt. https://surfweer.nl/shop/product/accessoires/surfears-2-0/ Het nadeel daarvan is alleen dat ze er bij een hevige spoelbeurt wel uit kunnen vallen. Die 2.0 hebben nu dat touwtje om de nek, zodat je ze in dat geval niet meteen kwijt bent. Eigenlijk is het een kwestie van proberen.