Nuttige surfweer info:

Surfweer Zondag 29 oktober 2017

102 reacties

 1. Wow 10+ meter op de boeien!
  Mocht iemand een eyeball van Ijmuiden / ijmuiderslag hebben.. ben wel benieuwd!

 2. Zal niet heel goed zijn. Waarschijnlijk ook een enorme warzone waar het overal breekt met heel veel stroming. Ijmuiden is vast mooi maar vol met kiters en windsufers. Wel denk enige optie voor vandaag in het noorden.

 3. Op zich is het te doen, lijkt wel aardige golf te pakken te zijn naast de pier. Iets naar links idd vergeven Vd windsurfers , logisch, maar veel meer dan usual. Wind inmiddels stuk NWestelijker
  Spaghettiarmen van gister ik zet in op morgen.

 4. Langs de hele zuidkust van walcheren lagen er surfers, en niet op 1 spot , een hele vooruitgang , ruimte zat daar .
  pics komen nog !

 5. Inderdaad Technobil !! Het was top aan de zuidkant !!! Zelfs lange aflopende golven met kracht gescoord waar heel wat rail tot railsurfen op mogelijk was !!! Ik ben echt voldaan

 6. Het ziet er indrukwekkend uit; geen Pe’ahi, maar big sunday.

  Hoe is de temperatuur van het water, en de wind, en de combinatie?

 7. Lag er zelf ter hoogt van zoutelande in, maar door de harde offshore zat er weinig punch in de golf had ik het idee en waren de meeste golven wat slapjes voor de korte plank. In Dishoek was de wind eerder sideshore en wellicht beter voor het shortboarden?

 8. Weet niet of het op IJmuiden goed golfsurfen was, maar … genoeg ‘sfeer’ (en godsgruwelijke druk)…

 9. Bedankt voor de mooie plaatjes!
  Laat weer zien hoe bijzonder surfen in Nederland is.
  Alki Palki!

 10. Alert van Tobias was spot on: ik heb IJmuiderslag (rond half 9) nog niet eerder zo mooi zien lopen. En dat met z’n vieren… stoked!

 11. Ik moet zeggen, het was prachtig vanochtend op IJmuiden 09:00 erin bij IJmuiden en al snel richting ‘slag gedobberd. Achterin wat loom en voorin sterk en hol!!
  Ik had alleen m’n dag niet en de wind zat alsnog ook een beetje tegen (side-off is niet lekker op de sup). Toch werd m’n dag alsnog mooi door een bijzondere ontmoeting…

 12. Slappe meuk op scheef,beetje hoogte dat wel..2keer leash losgeschoten,wat ben je dan toch klein in zee eigenlijk..
  meteen mn oude leashes weggooien en vervangen.lang niet gehad.

 13. Foto’s zijn geweldig zeg.

  Surf Scheveningen Pier was vanochtend niet zo geweldig. Rare stroming, weinig mooie breaks. Maar wel een frisse kop!

 14. Dirk …vette film man !! Het was ook echt bruut , we kwamen achterin brekende golven tegen ver over masthoog.

 15. Hoe lang duurt het voordat je als beginner richting intermediate gaat in de Noordzee?

  Hangt natuurlijk van aantal factoren af en grotendeels van jezelf, maar ervan uitgaand dat je 1-3x per week probeert te surfen indien mogelijk.

 16. Als je geen air reverse kunt ben je beginner. Als je een air reverse kunt zonder correcte landing ben je intermediate. Met goede landing pro.

  Grof geschat.

 17. Bedankt, niets tegen fris water. Het enige waar ik bang voor ben is het slechte weer. Geen zin in weken aan een stuk grijze korte dagen. Wil zon, hoe warm maakt niet uit. Swell zal sws wel dik in orde zijn dan.

 18. Iemand een idee of het se moeite waard is in Zandvoort vandaag voor een beginner?

 19. nope, heb er net even in gelegen en veel te veel wind nu. Misschien later vandaag

 20. Ha beetje laat maar maandag was echt top voor ijmuiden begrip dan. zeker op achterstebank dikke swell werd wel bij de wisseling tij wat minder maar daarna nog even weer mooi en ik zag je in de verte dirk maar t was te ver peddelen voor een praatje
  Ga morgen en vrijdag suppen op wijk als het wat is altans

 21. Maandag middag IJmuiden ook top met afgaand begonnen de banken weer te lopen, …. heerlijke sessie.

 22. Na tijdje me Gopro uittesten is hier mijn eerste surffilmpje. Ben een beginner en moet nog veel leren maar wat een lol heb ik gehad vanmiddag tussen 14:00 en 16:30 op wijk aan zee. Geef mij maar elke dag zo’n dag!
  https://youtu.be/A3ze9uiQ1Mc

  Veel kijk plezier!

 23. Leuk PDW! Het gaat ook om de lol, niet of je beginner of expert bent. Als je plezier maakt wordt je vanzelf beter en het is wel net zo gezellig voor je medeburgers. 🙂

 24. @Rad-Dad ja daar heb je zeker gelijk in! Moet ook zeggen dat het gister gezellig was in het water. Goeie sfeer!

 25. Hi Tobias,

  Komt er nog een update op de surf sms (of hier op de pagina) voor morgen?

  Cheers!

 26. Hi Tobias, waar blijft de 1-1,5 m swell vd SurfSMS? Is ie nog onderweg, al uitgedoofd of passeert ie Scheef compleet?? Je schreef dat ie na 13:00 zou aanwaaien toch?

 27. Update is een beetje vertraagd. De swell is dat niet. Die is inmiddels gecreëerd en onderweg naar de lage landen:

 28. Morgen ga ik voor het eerst Texel proberen, gezien de wind lijkt de noordelijke punt de beste spot. Iemand daar wel eens geweest? Tips?

 29. Hoi,
  Voor Texel raad ik paal 9 aan! Daar loopt het beter. Op anderen spots heb je pieren of vervelende zandbanken. Je heb allerlei verschillende cams om van te voren te checken!

  Succes!

 30. @beginner
  Jij blijft gewoon een beginner..als je op die manier met surfen bezig bent snap je er echt weinig van.
  Geniet ervan en probeer ook eens een ongebroken golf zou ik zeggen..
  Voor je het weet voel je jezelf een hele surfert..kan je dat lekker melden op kantoor bij de watertap.

 31. Paar jaar terug 3 weken Algarve gedaan in jan/feb. Ongeveer twee weken slecht weer gehad in totaal. Veel wind en regen. met een zonnetje direct lekker, dat dan weer wel. Swell ook niet super. Westkust vaak te wild. Zuidkant dan weer vaak te laag.

  Ik zal het niet snel nog eens doen

 32. Zo’n langeafstand swell is waarschijnlijk wel waardeloos voor belgië? Of komt er toch genoeg door?

 33. Aangezien ik zelf niet vaak voor werk surf: ik zie voor morgen staan first light ~7.05 en sunrise ~7.45. Is het dan al vanaf 7.05 te doen?

 34. Heel handig daarvoor is teletekst 707 , meestal de 4 of 5e pagina:
  https://nos.nl/teletekst?#707_5

  Daglicht +1 utc, dus is het om 7:22 genoeg licht morgen. Om 7:05 kan ook al als het helemaal helder is, maar dat is altijd maar afwachten. Wanneer ze helder weer afgeven, kan het ook nog eens juist heel mistig zijn.

 35. Hi Tobias
  Heb je al enig id of t zondag wat gaat worden, ik kreeg de vraag van een gast die graag wil komen surfen maar hij moet 3 uur rijden vanuit Duitsland…
  Dank je wel al vast!!

 36. Zie nu op windguru en msw dat d’r nog maar een halve meter aan swel over is morgen rond Scheveningen. Denken jullie dat daar nog Te shortboarden valt of het zal het metname longboarden zijn?

 37. @Nicko
  Joh, wat een gezellig sfeer. Jammer van je reactie. Behoorlijke kritiek voor iemand die mij nog nooit in het echt heb zien surfen alleen via een GoPro filmpje. Over die ongebroken golf. Check foto hier onder 🙂
  Voor iemand die 1,5 jaar surft en dit met heel veel plezier doet.

 38. Door drukte met studie en werk dateert de laatste sessie alweer van half september. Hoe is het met de watertemperatuur in de Noordzee? Kan het nog zonder gloves en/of boots (cap lijkt me nog niet nodig) of is het water toch langzaam wel wat frisjes geworden?

  Veel plezier alvast voor iedereen morgen🤙🏻

 39. Lekker bezig met surfen. Vooral lekker veel blijven gaan! Wel nog een beginner op het forum blijkt. Veel mensen lezen dit forum (en andere internet fora) op zoek naar iemand om af te branden dus kijk maar uit!

 40. afgelopen maandagochtend voor het laatst gesurft. Ik heb inmiddels mijn winterpak aan en in het water was het zonder schoenen nog net te doen, maar terug op de fiets had ik ijsklompjes.

  Hopen dat er vandaag nog wat moois binnenkomt in Scheveningen.

 41. Ik heb van het weekend al een oude 5/4 met hood en 5mm boots aangehad. Was wel een beetje zweten in het begin maar later toch wel lekker.

  Had al een paar sessies last van gevoelloze tenen

 42. Fun is alles!

  Misschien moet je eens proberen op een kleiner board te surfen? Je take off is goed, je surft de golf. Kleiner board geeft veel meer mogelijkheid tot aanzetten van bochten. Niet te huiverig zijn om klein te surfen!

 43. zo dat was lekker. Ik lag in scheef een golfbreker verder dan pizzapoint (of zo) en daar lag ik heerlijk in mijn eentje en had prachtige wandjes voor het uitzoeken.